Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMay 1st 2011
     permalink
    Ja ciągle tkwię w "Pamiętnikach wampirów". Później zacznę serię "Martwych", na podstawie, której powstał serial "Czysta krew" :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja nie moge dluzej czytac ,niz pòl godziny ,ze wzgledu na oko ,teraz czytam ksiazke Kena Folletta " I pilastri della terra", przygodowo historyczna, przez rok nic nie czytalam ,wiec powolutku musze nadrobic... ide do pracy pa pa... milej niedzieli...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas dzisiaj od rana leje, jak ja sie ciesze ze Gabrysia ma komunie w drugiej turze, moze ladna pogoda do tej pory wroci
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeMay 1st 2011 zmieniony
     permalink
    O, a u nas piękne słońce, tylko coś wiatr zimny, jak to nad morzem:)
    A wracając jeszcze do książek, to powiem Wam, że cieszę się, że najpierw przeczytałam te sagę "Zmierzch" a dopiero potem obejrzałam filmy, jak dla mnie nawet nie "interesujące". Książki bardzo mi się podobały, a filmy już wcale. A może to już nie moja półka wiekowa? :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja zaczelam czytac Zmierzch ale nie bylam w stanie przez to przebrnac, ani w wersji oryginalnej ani w polskim tlumaczeniu, wampiry i wilkolaki to nie moja bajka. Najchetniej czytam snensacyjne, no i kiedys bardzo lubilam Chmielewska i Grochole ale z czasem juz mi przeszlo
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zmierzch mam za sobą i czkekam z zapartym tchem na pierwszą część ostatniej części filmu w listopadzie :wink::wink:

u nas słoneczko, ale ziiimno :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Chmielewską pochłaniałam jako nastolatka, Grocholę ostatnio znów czytałam w celu chyba bardziej zajecia sie czymś - bardzo podoba mi się Terakowska podobnie do Grocholi się czyta "na luzie" Poza tym chyba w celach "wyłączenia" myślenia najlepsze sa dla mnie takie bajeczki
    Usiłuję przebrnąć przez Lot na kukułczym gniazdem - mizernie mi to idzie niestety. no ale nie poddaje się jeszcze ;)
    --
  1.  permalink
    Ja Zmierzchu nie czytałam, jakoś mnie nie pociągają te klimaty.
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorcarewna
     permalink
    Z literatury kobiecej to Kuncewiczowa, ona i tylko ona. (Wiem, jestem nerdem.)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nic Kuncewiczowej nie czytalam
    mam zamiar w koncu w wakacje serie rozlewiskowa przeczytac, w roku szkolnym nie bardzo mam jak chociaz od maja uda mi sie troche literatury nadrobic, oprocz nowego Cobena mam wszystkie ksiazki Giffin, troche Pattersona i Cien wiatru na polce wiec lektury nie zabraknie
    •  
      CommentAuthorcarewna
     permalink
    "Cudzoziemka" jest obecnie lekturą w szkole. Pozostałe nie.
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    No mnie jakoś ten klimat Kuncewiczowej i jej podobne jakoś nigdy nie pasował. Wolę coś mocniejszego:).
    Jak któraś nie czytała jeszcze "klub mało używanych dziewic" Moniki Szwaja - super książka.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny czy ktoras z was zamawia w HALENS dawna Quelle? jestem ciekawa jak jest z rozmiarowka, czy rzeczy raczej maja zawyzone czy zanizone rozmiary? patrzylam na forach i jedni pisza ze rozmiary idealne a inni ze 38 pasuje raczej na 42, mam kilka rzeczy ktore mi sie podoabja i nie wiem jaki rozmiar wybrac
    NEXTa dla dzieci latwiej wybrac ale dla siebie mam rozmiarowke ichniejsza
    dzieki za pomoc
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Aniu, z mojego doświadczenia rozmiary są raczej zawyżone. Ja jednak kupuję o rozmiar lub czasem 2mniejsze rzeczy.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w sumie wychodzi z tabeli rozmiarow ze powinnam miec 40 (i taki rozmiar sukienek naszam) ale te ktore mnie interesuja sa do wyboru 36/38 albo 40/42
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Wydaje mi się,że najlepszy dla Ciebie rozmiar to byłby 38/40 bo te co wymeniłaś mogą nie być dobre...
    Wiesz ja się nauczyłam dobierać rozmiary po pierwszym zamówieniu... Dopiero wtedy jesteś w stanie naprawdę sprawdzić czy rozmiar, na który się zdecydowałaś jest OK albo jak bardzo należy go zweryfikować. Zawsze możesz wymienić lub zwrócić towar i to na pewno jest duży plus :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no wlasnie wiem ze idealnie byloby 38/40 tylko ze sobie upatrzylam rzeczy z innymi przedzialami
    chyba bede musiala zaryzykowac
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    To ja Ci tylko podpowiem,że 40/42 może być jednak za duże. Jednak w katalogach wysyłkowych rozmiarówka jest "normalna" a nie chińska(zaniżona) jak ja to nazywam :wink:
    No niestety zakupy wysyłkowe to zawsze jest ryzyko- tego nie da się uniknąć.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czyli mam sie jednak nei sugerowac wymiarami ktore podaja w tabelkach na stronie?
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No ja się za pierwszym razem "przejechałam" i kupiłam za duże spodnie. Ale tak jak napisałam wcześniej dopiero po pierwszych zakupach jesteś w stanie stwierdzić, w którym miejscu w tabeli jest Twój rozmiar.
    W moim przypadku, okazało się,że rozmiar powinnam wybrać mniejszy niż ten, który noszę na co dzień.
    Ale u Ciebie może być tak,że ta 40 będzie OK. Chyba tylko podjęte ryzyko da Ci odpowiedź:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja bym celowała w rozmiar, który wychodzi z tabeli rozmiarów. Wydaje mi się, że firmie wysyłkowej raczej zależy, żeby ta tabela odpowiadała rzeczywistości, żeby jak najmniej było zwrotów czy wymian, bo to zniechęca do zakupów w przyszłości.
    Kiedyś kupowałam sobie jakieś rzeczy z Bon Prix i trzymanie się ichniejszej tabeli rozmiarów było strzałem w dziesiątkę.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja jestem nieproporcjonalna gore mam 36 bawelniana a pasowana 38 a w dupsku musze miec 40 a czasami 42. kuuuurde a tak sie napalilam ....
    a co do BonPrix'u to moja kuzynka noszaca rozmiar 42/44 u nich bierze bluzki 36/38 i wez tu badz madry
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Aniu ja też jestem nieproporcjonalna i dokładnie mam taką samą różnicę w rozmiarach jak Ty;)
    Wydaje mi się,że nie pozostanie nic innego jak spróbować znaleźć coś w rozmiarze 38/40 zamówić i sprawdzić :wink: No inaczej się nie da:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wiesz ja nie nosze kiecek, mam w szafie moze ze 3 a tu znalazlam tanie i nieglupie akurat na lato i za grosze takze chyba jedna wezme 36/38 a druga 40/42
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    fajne kiecki szkoda że ja w wakację będe jak słoń heheheh przydadzą się wszystkie ciuchy co nosiłam w pierwszej ciąży, czasami łapie się na tym że idac gdzies po miescie widzę na wystawie fajny ciuch i juz chce wejść pooglądać a potem przypomina mi się że jestem w ciąży i po kiego grzyba mam sobie coś kupowac a potem będzie leżeć. hehehehe dziś mój film na hbo właśnie się zaczyna " kac vegas" ogladałm ze 2 razy już ale bardzo go lubie
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
  2.  permalink
    Paula, ja to już prawie zapomniałam, jak to jest normalne ciuchy sobie kupować :tongue: Najpierw były ciążowe, potem takie, żeby łatwo było karmić zołzę, teraz znowu ciążowe... Ech...
    Ale tymi ciuchami w wakacje to się nie martw- ja dalej wchodzę w swoje spodnie/spódnice sprzed ciąży, bluzki byle zbyt krótkie nie były...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kiecki i tuniki mysle ze moga dlugo posluzyc, maja dodatek elastyczny wiec sie naciagna, moja kuzynka i psiapsiola wkraczaja w ostatnie miesiace ciazy, troche wiecej niz troche im sie przytylo a smigaja wlasnie w tunikach z normalnych sklepow tyle ze o rozmiar dwa wiekszych niz standardowo noszone, duuuzo taniej niz kupic w sklepach ciazowych wychodzi
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    wiem ja wszystkie ciuchy na ciążę kupowałam w HM I CA i podobnych bo ceny w ciążowych powalały
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Zdecydowanie taniej Aniu
    Ja w bluzkach właściwie tych samych co w ciąży biegam. Problem mam z tymi do karmienia bo jednak zrobiłam się ciepłolubny stwór i nie mogę mieć przeciągu na plecach, znów w dłuższych koszulkach wetkniętych w spodnie ciężko sie czasami szybko wyswobodzić ;)
    Co do tunik - moja Ania zabrała mi chyba wszystkie jakie miałam na brzuszek letni tyle że ona nosi górę o rozmiar większą ode mnie więc w większości są to dobre na nią rzeczy
    --
  3.  permalink
    Ja fajne dłuższe bluzeczki znalazłam sobie w Orsayu, jeszcze ciągle mam tam jakieś zniżki, więc nawet tanio coś idzie tam dorwać... A jak ciążowe typowo, to tylko na allegro sobie kupowałam, duuuuuuużo taniej wychodziło i fajne były.
    --
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    Ja w w Orsayu fajną sukienkę kupiłam. Brzuszek się ładnie zmieścił:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    dziewczyny,która narzekała na deszcz??wyślijcie mi go,przyjmę każdą ilość :wink: u nas susza :sad:i jak tak dalej będzie to eM będzie szukał pracy poza gospodarstwem..już kiedys jeździł wielką ciężarówą...a ja jakoś sobie nie mogę tego znów wyobrazić..2 dni w tyg.w domu..kiedy tu wstrzelić się w dni płodne??no,ale jeszcze jest i zmiana pracy to ostateczność..
    a moja ukochana babunia dziś coś słaba była,ciągle na nią coś włazi..a tak bym chciała i ona tez zobaczyć nasze dzieciątko,które może kiedyś być.. :neutral: życie jest niesprawiedliwe..
    pozdrawiam ciepło..
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Anka a gdzie mieszkasz? u nas z reguly pada jak nie trzeba, czyli w sezonie kiedy wszystko rosnie deszczu jak na lekarstwo, mama podlewajac dzialke wylewala hektolitry wody zeby cokolwiek uroslo bo oprocz zielska to cala reszta marnie wschodzila
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Paaula82: wiem ja wszystkie ciuchy na ciążę kupowałam w HM I CA i podobnych bo ceny w ciążowych powalały

W tych sklepach dział ciążowy raczej drogi jest.
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMay 2nd 2011
     permalink
    hej babeczki, u mnie lato,VEVE przedszkolu ,ja odpoczywam po wczorajszym 10 godzinnym bieganiu z talezami, a jak VEVE wròci ,to juz nie posiedze...
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    A tutaj się zrobiło zimno. 9 stopni mam za oknem :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    U nas to samo, duże ochłodzenie.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja juz wczoraj wyciagnelam plaszcz, dzisiaj 10stopni w prawdzie ale po kilku dniach 20 to troche zimnawo sie juz wydaje, dzisiaj dzialke jedziemy ogarniac wiec szkoda ze az tak sie pogoda skiepscila :(
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ale ja własnie nie w działach ciążowych tylko zwykłe ciuchy kupowałam tylko w rozmiarze 38/40
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ciążowe sklepy czy działy omijalam szerokim łukiem jak zobaczyłam że zwykły t-shirt kosztuje 90 zł
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Melodie, słyszałaś o śmierci Sai Baby?
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Nie, nie wiem o czym mówisz.
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    aniuM..mieszkam w okolicach płocka,Sierpca..a ty??
    ale dziś się czuję fatalnie :sad:zawroty głowy,puls 100 i wzrasta..ciśnienie niskie..może i na tą pogodę..bo zimno dziś tu też..idę się położyć chwilkę,a jak nie przejdzie to do lekarza albo na pogotowie znów :(
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeMay 3rd 2011
     permalink
    Już wiem, Amazonko, na onecie o nim dziś piszą. Kontrowersyjna postać.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wcześniej o tym nie słyszałam. Miał zaplanowaną śmierć na 2019 r. Sprawdziłam w książce jemu zadedykowanej.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    yyyyyy u mnie pada śnieg :shocked: całkiem solidnie sypie od rana... Ja pierdykam - dawno nie widziałam śniegu w maju choć pamiętam takie anomalia
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    No to trochę się pospieszył.
    U mnie też pada, tyle że z deszczem. Mamy +2 i kwitną bzy.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Szkoda, że tego drugiego pana prawie wcale nie słychać.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Może lepiej słuchać w słuchawkach? Ciągle mają jakieś problemy techniczne w przekazie na żywo.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.