Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeMay 9th 2011
     permalink
    U nas 200-300 zł za publiczne, a prywatne 350-650 zł.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Paaula82: 850 zł
    drogo :/ U nas za 500-600zł prywatne
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    na warszawskie warunki taniocha standard to 1200-1600 zł
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    nie mówiąc o tym że ostatnio odwiedziłam takie za 1200 zł a warunki masakra a tam wielki budynek osobny a nie lokal w bloku czy coś www.malinoweprzedszkole.pl możecie zerknąć. boli mnie tylko dojazd najgorzej w zimę kiedy bedzie drugi maluch ale może podsunę włascicielce pomysł żeby jakiś bus przedszkolny zorganizowała
  1.  permalink
    Ja mam bardzo ograniczone zaufanie do prywatnych przedszkkoli.
    Paula- nie przerażają Cię tam PODRĘCZNIKI DLA 2 I 3 LATKÓW? :shocked:
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    nie patrzyłam jeszcze na to bo tak naprawdę nie wiem ile tam pochodzi, jak skończy 3 latka to chce go poslac do państwowego przedszkola ale na tą chwilę nie mam innego wyjscia jak prywatne a to zrobiło na mnie dobre wrażenie.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Paula sory ale nie wydaje mi się to madre by zmieniać mu co rusz miejsca.
    No nie wiem jak Twoje dziecko ale moje cholernie by przeżywały takie zmiany i wiem jak odbiło sie na nich przejscie z zerówki przedszkolnej do szkoły -> nowe dzieci nowe panie i wszystko INNE
    Poza tym na dzień dzisiejszy reforma jest taka że dziecka nie można w przedszkolu uczyć czytać czy pisać ono ma być uczone tylko szlaczków a nie liter :devil:
    __
    U mnie Weronisia dziś pierwszy dzień była w przedszkolu - państwowym - wróciła przeszczęśliwa i radosna :) Nie było płaczy panie z niej zadowolone a ja jeszcze bardziej :)
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeMay 10th 2011
     permalink
    Ja zmieniłam mojemu synowi przedszkole na położone w naszym mieście (wcześniej woziłam go do Warszawy). Pani dyrektor, która chciała go zatrzymać, chyba z nadmiaru wolnych miejsc w tym przedszkolu głównie, straszyła mnie, że skoro tak ciężko przeżył adaptację w pierwszym przedszkolu, to nie należy go narażać na takie zmiany, że to będzie dla niego szok i powtórka z rozrywki. I co się okazało... Okazało się, że się świetnie odnalazł w nowym miejscu, z nowymi dziećmi i paniami, od pierwszego dnia poleciał do sali się bawić i nie rozpaczał w ciągu dnia w ogóle.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    jaeju ,szoook ,co za cena 850 zl, tutaj placi sie malutko za samo przedszkole,ale osobno placi sie za autobus i jedzenie i to tez ,tylko za dni w ktòrych dziecko jest obecne...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    W czwartek ma być burza! Hurra! :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    u nas wczoraj w nocy byla,ale lalo ,ze szook...juz jest bòb, czeresnie i zielony groszek ,mniam mniam...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja chcialam dziś siać rzodkiewki, ale ziemia sucha jak pieprz :shocked:
    Dlatego poczekam na ten deszcz :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no slusznie...
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMay 11th 2011
     permalink
    A ja już zasiałam w kwietniu razem z kalarepą, sałatą, cukinią, koprem włoskim, szczypiorkiem i zieloną pietruszką :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    A ja nie mogę się doprosić męża o przygotowanie podłoża:confused: nasionka kupiłam już na początku kwietnia:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja mu powiedziałam, że albo przygotuje mi inspekt albo zrobi sam wszystko od początku do końca i w godzinke miałam przygotowany:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    A ja jestem tu nowa.. i gra mi w duszy to, że niepokoi mnie wszystko...

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Eeee madrill dlaczego...?
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Dlatego, że mam taki charakter :) Denerwuję się wszystkim. Po dość długim czasie udało nam się zajść w ciążę. Akurat w momencie najmniej spodziewanym, ponieważ zwolniłam się z jednej pracy i miałam szukać drugiej. Trudno, nie mam pracy. Ale jest dziecko :) To ważniejsze. Niepokoi mnie czy ono tam cały czas jest, czy żyje, czy przetrwa, czy np. seks mu nie zaszkodził ;) martwię się czy damy radę finansowo... Ogólnie niepokoi mnie wszystko. A wiem, że nie powinnam się tak denerwować...

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMay 11th 2011 zmieniony
     permalink
    no to przestan sie niepokoic ,bo dzidzius ,chce zyc w spokoju, on jest teraz najwazniejszy a inne sprawy moga poczekac...sex nie szkodzi spytaj gina,a problemy finansowe,mamy tu chyba wszyscy...
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    okej, już się nie będę żalić.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    madrill ,zal sie jak ci zle,po to tez jest ten watek...wszystkie maiewamy gorsze dni...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    dokładnie wszystko co ci na serduchu leży możesz tu wywalić, a my jesteśmy po to żeby to "posprzątać" i cie podnieść na duchu. My tez się staramy o zajście w ciąże, i od jakiegos czasu też myślę nad zmianą pracy (chodź mam umowę na czas nieokreślony) i pewnie gdybym tego dokonała to bym zaszla znając moje szczęście:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    to fakt z finansami zawsze coś nie tak, ja ze względu na finanse musze wrócić do pracy chociaż jestem w ciąży a synka oddaje do złobka. Boję się jak zareagują w pracy ale mam taką sytuację że trudno niech sobie gadają.
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeMay 12th 2011
     permalink
    Paaula ja w Warszawie pracowalam w prywatnym przedszolu i jako byly pracownik takiej placowki wiem ze NIGDY bym dziecka nie poslala do prywatnego TYLKO panstwowe. Za taka cene to dzieci powinny miec tam wszystko... a prawda jest inna. Prywatne czy niepanstwowe przedszkola musza sie dolkadnie rozliczyc tylko z dotacji panstwowej (a kazde dostaje jakis % dofinansowania miesiecznego) to co placa rodzice nie koniecznie, za to panswowe przedszkole musi sie rozliczyc z kazdej zlotowki dlatego dzieci naprawde wszystko tam maja... Moja kolezanka (wychowawczyni z tego przedszkola) dowiadywala sie wszystkiego w uzedach bo sama chciala otworzyc takie przedszkole. Rodzice oddawali dzieciaki do nas tylko ze wzglegu na personel (bo dziewczyny byly naprwde super) a dyrektorka to byla ... no coz nieobrazajac jej ... dziwna.
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
  2.  permalink
    sf
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 13th 2011
     permalink
    Aga, to straszne.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Myślisz, że go to boli?
  3.  permalink
    Co straszne?
    Uważacie,że go to boli? ja uwazam,że nie.
    Mój jamnik tez ma taką mordkę śmieszną. Nie widze w tym nic złego.
    Mój psiur lubi jak go tarmosimy, jak sie z nim bawimy. Sam z reszta zaczepia.
    Jestem miłośniczką zwierząt, ale bez przesady.
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    On chyba ma tam dużo skóry, prawda? :-)
  4.  permalink
    No jasne
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    patrzac na hipnotyczne spojrzenie tego zwierzaka wyglada mi to na retusz :wink:
    --
  5.  permalink
    A tego to pewna nie jestem :) Mój w rzeczywistości chyba bardziej hipnotyzuje spojrzeniem :cool:
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    i wrozy, zapomnialas dodac Aga : )
    --
  6.  permalink
    No tak :)
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    ja mialam kiedys basset hounda :wink:
    ona to dopiero miala na sobie nadmiar skory! :bigsmile:
    slodziak!
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Jak wróży, to co innego. Jestem w ciąży? :wink:
    --
  7.  permalink
    Zapytam jak wróce do domu :)
    • CommentAuthorIz
     permalink
    hello...
    czytam sobie wasze wiadomosci bo od wczoraj jestem na tym portalu...

mam nadzieje ze nie dlugo tak jak i wy bede mogla podzielic sie swoimi doswiadczeniami....:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMay 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Iz witaj
    Piesiol super :D Jak miałam swojego też go tarmosiłam jak sie tylko dało, mój kot niestety tak sie nie da i szybko zwiewa ale Natanielowi pozwala robić takie liftingi :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 14th 2011
     permalink
    jestem wsciekla i mam ochote przylozyc siostrze ktora przygotowuje grupe mojej malej do komunii. dzisiaj moja Gabrysia idzie do swojej pierwszej spowiedzi, a ze siostra ich nastraszyla, ze jak ktos sie pomyli lub zajaknie to ksiadz wygoni to dzieciak mi od rana buczy ze sie boi :( na dodatek ona nie idzie ze swoja klasa i katechetka tylko dla swoich uczniow zorganizowala probna spowiedz a inne dzieci juz nie mialy proby i teraz G. przerazona a ja razem z nia. Jest strasznym wrazliwcem i strasznie emocjonalnie do wszystkiego podchodzi, nawet nie wiem jak z nia rozmawiac bo przeciez nie to co mowi mama a to co mowi pani jest wazniejsze
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    O matko! Nie znoszę takiego nastawiania dzieci. Widać, że kobita "stworzona" do dzieci...
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    jakaś nienormalna czy co? nie mam słów.... a raczej mam tylko nie będe na forum wyrażac swojego zdania na temat tej instytucji....:confused:
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    wrr...
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Hej laski. Co tam słychać w sobotni wieczór?
    Ja dzisiaj zaszalałam. Od rana: miałam jechać do ucznia. Ogarnęło mnie potworne niechciejstwo - nie chciało mi się na maksa. Już prawie dzwoniłam by odwołać, ale w ostatniej chwili się sprężyłam i pojechałam - byłam z siebie dumna;P No i 55 zł wpadło i humor bdb mi się zrobił po tym. Polatałam po zakupach i obkupiłam się trochę w ciuchy :D
    zaskoczona nawet jestem, że tak mi się zkaupy udały, bo zazwyczaj krążę, oglądam i mało co mi pasuje;)
    - spodnie jasne 3/4
    - spodenki krótkie czarne
    - sewterek krótki super pasujący do kupionej w tym tyg sukieneczki:)
    - dodatkowo dwie bluzeczki:)
    ceny dobre to jeszcze dokupiłam sobie 4 rybki do akwarium (TETRA) i skałkę fajną dla rybek.
    No i humor jeszcze lepszy się zrobił;)
    Wczoraj kupiłam jeszcze nowy zegarek, bo rozwalił mi się poprzedni. Więc trochę się dopieściłam. Teraz zaciskam pasa;)
    MIŁEJ NIEDZIELI Wam życzę! My idziemy do Kościoła na komunię córki mojej przyjaciółki, potem jedziemy do rodziców na obiadek, pobawić się w ogrodzie też ( oby pogoda była) i potem na urodziny do mojej babci. Miły dzień się zapowiada:))))
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Oj tak czasem człowiek potrzebuje się troszkę rozpuścić, wkońcu na to też się pracuje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
    • CommentTimeMay 15th 2011
     permalink
    My w sobotę byliśmy w zoo mały latał jak oparzony chłop nie mógł za nim nadąrzyć :) potem na obiadek do rodziców bylo bardzo przyjemnie. Niestety ja załatwiłam sobie gardło kaszel mnie meczy okropny.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Dziewczyny, czy jest wśród Was jakaś ekspertka od jęz. angielskiego? Potrzebuję pomocy - sprawdzenie tekstu - kilka linijeczek dosłownie. Could anybody help? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ja jestem po filologii jak coś to przeslij na mail fresa3@op.pl
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeMay 16th 2011
     permalink
    dzięki, Paula. Poszło. MIŁEGO DNIA
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.