Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeMay 25th 2011
     permalink
    ze z wroclawia nadaje- pisalam. o truskawkach za 5 zlotych- napisalam. wiec nie wiem czym sie nie pochwalilam...
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Jest Was we Wro tyle, że mogłybyście spotykać się co weekend w innym gronie :smile:. Ale może nie każda ma na to ochotę?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Eeee.. przyjechałam do Wrocławia 4 lata temu. W wątku skąd jesteśmy zresztą to napisałam. Często jestem do dyspozycji, mieszkam w szeroko pojętym śródmieściu, tudzież w okolicy Grunwaldu żeby było ściślej.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Edward Żentara popełnił samobójstwo:shocked:
    Nie żebym jakoś szczególnie znała dokonania artystyczne tego aktora, ale miło mi się kojarzy... Miał pogadankę kiedyś w moim liceum.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    w Rybniku dziś na targu widziałam truskawki po 7zł za kg i całkiem fajne
    ciekawe co skłoniło aktora do samobójstwa.....zawsze byłam ciekawe co siedzi człowiekowi w psychice ze moze sie do tego posunąć
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ja idąc drugi raz do miasta - najtańsze widziałam za 6,5
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    alexi0: zawsze byłam ciekawe co siedzi człowiekowi w psychice ze moze sie do tego posunąć

koleżanki wujek się powiesił. podobno w garażu, gdzie to zrobił było peeeełno połamanych zapałek (sądzą, że dłuuuugo myślał, co ma zrobić) - byli z żoną zadłużeni, komornik miał im wejść do domu i pozabierać rzeczy. ciotka koleżanki po śmierci męża poradziła sobie z sytuacją sama.
    --
  1.  permalink
    Talinka gdzie ty mieszkasz że masz tak tanie truskaweczki ??
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wejherowo
    --
  2.  permalink
    to mamy do siebie niedaleko ja Lębork ale u nas w sklepie wczoraj były jeszcze po 12 14 złotych myślałam że ich troche pokręciło może na dniach będzie taniej
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No to wręcz bardzo niedaleko :wink:
    --
  3.  permalink
    tylko 20 minut jazdy kolejką :wink: możemy sie umówić na kawe :tongue:
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Tak przy okazji samobojstw- mieszkamy w akademiku, takim rodzinnym, i poltora roku temu byla taka sytuacja niestety- ona z nim zyli sporo lat (corka siedmioletnia) bez slubu, kiepsko im sie ukladalo, bardzo to toksyczne bylo, ona czesto przychodzila sie wyzalic, wyplakac, dostac wsparcie. Wtedy po raz n-ty po klotni kazała mu się wyprowadzić (jako że bez ślubu byli nie miał żadnych praw do mieszkania tutaj) a on po raz n-ty w takiej sytuacji stwierdził że się zabije. No i to zrobił- w toalecie naprzeciwko ich pokoju. Odcinała go i reanimowała jego przyjaciółka, córce nie dało się tego jakoś łagodnie wytłumaczyć bo wszystko słyszała zza ściany...
    No, koszmar. A dosłownie 4 dni wcześniej siedzieliśmy razem i gadaliśmy. Nie mogę sobie poradzić do dzisiaj ze złością na niego, że takim był po.....m egoistą i musiał koniecznie skrzywdzic ją i ich córkę.

Przychodzi mi w takich sytuacjach taka historia, że gdy rozmawiano z ludźmi, którzy chcieli popełnić samobójstwo z mostu golden bridge i ich odratowano, to każdy, bez wyjątku, w jakiś dwóch trzecich lotu dochodził do wniosku że jego wszystkie problemy da się naprawić. Poza tym, że właśnie skoczyli z golden gate... Ja osobiście nie mogę sobie wyobrazić nawet sytuacji w której myślałabym o zabiciu się.
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    alexi0: w Rybniku dziś na targu widziałam truskawki po 7zł za kg

w Żorach widziałam dzisiaj po 10zł:shocked:
    E. Żenada zawsze wydawał mi się pogodnym człowiekiem, nigdy zdolnym do podjęcia tak drastycznego kroku:( pozory często mylą...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    W Poznaniu kilka dni temu po 17zł. Mąż mi kupił 2kg - nie wiedziałam, czy się cieszyć, czy opieprzyć go:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Dziewczyny, M przyjaciela siostra 2 razy podchodziła do in vitro. Pierwsze podejście – ciąża pozamaciczna, drugie podejście – nieudane. Strała się z mężem o adopcję. Właśnie otrzymali telefon z ośrodka adopcyjnego – w czerwcu odbierają 3 córeczki – 2, 4 i 5 latek:))))))
    --
    •  
      CommentAuthordudzianka
    • CommentTimeMay 26th 2011
     permalink
    w takim razie GRATULACJE DLA NICH!!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ooo wielkie gratulacje i dużo sił na początek, chociaż na potem też:wink: z 2 osobowej rodziny zrobi się nagle 5:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    GRATULACJE! :))))
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Dziękuję w ich imieniu:bigsmile: będą potrzebowali mnóstwo wytrwałości, ale też ile miłości naraz:bigsmile: dziewczynki mają jeszcze braciszka, ale on został adoptowany przez inną rodzinę zaraz na początku pobytu w domu dziecka. Rodziny już mają kontakt do siebie i chcą się regularnie spotykać, żeby dzieci miały kontakt ze sobą.
    Widząc na własne oczy takie historie aż chce się żyć:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    martitap to my prawie po sąsiedzku mieszkamy :))dosyć czesto tez bywam w Żorach
    gratulacje dla znajomych:) może teraz jeszcze im sie trafi własne dziecko i bedzie pełnia szczescia;))
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki , jak mina dzien? my juz lekko opalone ,od soboty ma popsuc sie pogoda ...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    U nas truskawki po 9,50, pyszne są już. Ciekawe do ilu cena spadnie w sezonie. Bo teraz to chyba jeszcze nie do końca sezon :-)
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    my dzis cały dzien na dworze bo słonce piekne było ale troche wiatr zimny, jutro ponoć burze maja przejsc....
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeMay 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Dzisiaj kupiłam bardzo ładne truskawki za 7 zł/kg :)
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Widzę, że jest kilka osób z moich okolic:bigsmile: alexi, a gdzie dokładnie mieszkasz?
    --
    •  
      CommentAuthorkjenzyc
     permalink
    ojjj...a z mojej okolicy nikogo nie ma??? Okolice Wadowic...
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    martitap dokładnie to Czerwionka
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    To bliziutko, szczególnie teraz szybko można dojechać, kiedy autostradę nam otworzyli:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEmilkaCA
     permalink
    A ja truskawek nie mogę bo jestem uczulona na histamine ;)
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    no autostrada to 10min i jestem w Żorach :bigsmile:
    przewaznie to wpadam tam na zakupy bo szybciej mozna sie dostać niz do Rybnika....
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeMay 27th 2011
     permalink
    Racja. Droga do Rybnika jest paskudna;/ jeszcze remont przy lotnisku;/ poza tym korki w Rybniku o wiele większe niż w Żorach.
    Może zgadamy się na kawkę:)))
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Jejku 3 córeczki Gratulacje!!!!! no ale już fajne odchowane dzieciaki!!!! U mnie w wawie truskawki po 8 zl kupiłam wczoraj ale już po 6 zl widziałam. Za to czereśnie 30 zl za kilo!!!!!!!!!!!!!!
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    EmilkaCA co Ty gadasz? uczulenie na histaminę? Nie ma czegoś takiego. Histamina to naturalnie występująca w naszym organizmie substancja, której wydzielanie (w żołądku zresztą) powoduje objawy alergii. Więc alergia to produkowanie nadmiaru histaminy na coś normalnie nieszkodliwego dla naszego organizmu.

Jak się robi testy skórne to jako kontrolka podaje się histaminę, by móc potem porównywać odczyny alergenów.
    Więc jeśli jesteś Emilko uczulona tylko na histaminę to możesz jeść truskawki :) Nie wiem kto Ci takie bzdury nagadał.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Słyszałyście o Małgorzacie Dydek? Była w ciąży...
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeMay 27th 2011 zmieniony
     permalink
    tak, tragedia:(
    Tylko zobaczcie, jej organizm pewnie wyczerpany był, 7 miesięcy temu urodzila drugie dziecko, teraz w 3 czy 4 miesiącu z trzecim - na pewno organizm zmęczony. Poza tym, nie czarujmy się 214cm dla kobiety to nie jest normalne. Serce miało prawo odmówić. Ale współczuję bardzo rodzinie, dzieciom:(.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    luczynka: Słyszałyście o Małgorzacie Dydek? Była w ciąży...

przykre bardzo :sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad:

ale ponoć to prawdopodobnie ciąża była przyczyną....
    zaszła w nią 3 miesiące po urodzeniu drugiego synka a przy jej chorobie [arytmia] i obciążeniu, jakim ciąża jednak jest dla organizmu podobno nie powinna i lekarze ją podobno ostrzegali...
    zwłaszcza, że jej serce było zmęczone tyluletnim wysiłkiem i zmęczone tym, że musiało pracować dla ponad 2 metrów wzrostu....

strasznie smutna historia :cry:
    podobnie jak z Agatą Mróz :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Właśnie Tami dokładnie tak jak piszesz....

i jeszcze trzeba dołożyć do tego nieprawdopodobne upały w Australii panujące
    no i wszystko to spowodowało tą okropna tragedię....
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Teorka, czemu to ciąża miała być przyczyną?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    AMA nie wiem tak piszą na internecie.....
    bo ona chorowała na arytmię, jej organizm był wyczerpany dwiema poprzednimi ciążami plus długoletnim wysiłkiem jakim było uprawianie sportu i za szybko zaszła w kolejną ciążę może.....
    nie wiem ja się tam nie znam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jakby nie było- ta wiadomość tak jakoś mnie zmroziła z samego rana...
    Bardzo smutna historia.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie ciąża była przyczyną, a jej chore serce.... :sad:
    [']
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Źle się wyraziłam - przyczyną było chore serce a kolejna ciąża [w bardzo krótkim odstępie czasu] to chore serce dodatkowo obciążyła.....
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Jeśli serce od dawna chorowało, wiec musiało coś się stać - czyli przyczyna- żeby zaburzyć jego działnie. Więc w takim przypadku można powiedzieć, ze to ciąża jest przyczyną.
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Straszna tragedia, i to właśnie teraz, dzień po polskim dniu matki... Szkoda męża i tych maluszków...
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    bardzo przykre :( [`]
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    jejku okropne naprawdę, biedne dzieci. Ale organizm fakt przeciążyła 2 ciąże zaraz 3 treningi, szkoda dziewczyny :(
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    szkoda dziewczyny jeszcze całe życie przed nią było[*]
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Bardzo przykre:((( szkoda dzieciaczków i rodziny:(((
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.