Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Przekłute uszko zarośnie a tatuaż sam nie zejdzie.

Bez paniki. Widziałam już mnóstwo małych dziewczynek,z malusieńkimi kolczykami.
Skąd wiesz? Bo wcale ciężkich nie nosiła

No cóż będę hardcorową babcią z kilkoma dziurkami w uchu i tatuażem na stopie .Nie Ty jedna :D Uszy przekułam jak miałam jakieś 13lat ku sprzeciwowi mojej Babci... Przekuwała mi koleżanka igła jakąś tam wcale nie w sterylnych warunkach a do domu wróciłam z nitkami w uszach haha. Kolejne dziurki powstawały podobnie w tym 1 zrobiłam sama (mam 4, było 5 ale jednej pozwoliłam zarosnąć) Kolczyki teraz noszę okazjonalnie bo niestety nie toleruję żadnych metali :( A kiedyś nosiłam wszystko łącznie z agrafkami... Tatuaż też mam - tyle że 1wszy miałam robiony domowo i były to inicjały "pierwszej miłości" i kilka lat temu się wkurzyłam i zakryłam je porządnym tatuażem :P Nie szło tego usunąć bo było za głęboko i miałam 2wyjścia - zostawić i patrzeć na to K.W. albo coś zrobić wiec mam różyczkę na ramieniu którą jak trzeba chowam pod krótkim rękawkiem

No cóż będę hardcorową babcią z kilkoma dziurkami w uchu i tatuażem na stopie .
. Sama mam 3 dziurki w uszach, i dwa tatuaże
.
. Myślę że jakbym miała córeczkę też bym się zdecydowała na przekłucie uszu choć pewnie jakby była nieco starsza, tak w wieku 7 lat.

Pewnie bym go nie usuwała gdyby nie fakt,że facet,który mi go robił zmaścił robotę
Myślałam żeby go pokryć,ale wtedy to miałabym pół ręki wydziaranej...Oficjalnie mogę powiedzieć,że ubolewam nad swoją głupotą
i cieszę się,bo mogłam sobie wybrać jakie chcę kolczyki, wiedziałam jak dbać o uszy po przekłuciu i w ogóle 
Z tego co mówią kosmetyczki,to nawet lepiej wcześniej,bo płatek ucha jest bardziej plastyczny i ból jest mniejszy...ale z drugiej strony znam wiele przpadków gdzie małe dziewczynki dostawały stanu zapalnego, gorączki, uszka były czerwone i nabrzmiałe, pojawiała się ropa,albo nietolerancja metalu użytego do zrobienia kolczyka...
, i za każdym razem jak podnosze rece i tatuaz widać w calej okazalości to załamuje ręce