Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJun 2nd 2011
     permalink
    A co ten :devil: ma oznaczać przy Twojej wypowiedzi?
    Młoda doopa z Ciebie :thumbup:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dzięki :wink:
    Wizytę miałam 23.05 - kolejną mam 15.06 - wszystko jest super i si - relacja była na przyszłych mamusiach (u mnie pod kartą ciąży też jest) :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    O! Były dwa pęcherzyki :)))
    No, ale wiesz, nie wszyscy mogą mieć bliźniaki :tooth:
    Cieszę się, że wszystko jest ok.
  1.  permalink
    Talinko to sto lat życzę i spełnienia marzeń :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    izza: No, ale wiesz, nie wszyscy mogą mieć bliźniaki

Wcale bym nie chciała :tongue:

Dzięki!
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talinka: Wcale bym nie chciała :tongue:

Aaa, co Ty myślisz, że ja chciałam? :tooth:
    Ot co, stało się :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hi hi no ba! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    a my chcieliśmy :(
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Wszystkiego najlepszego Talinko :flowers:
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    dopisuję się do życzeń i grona nie życzących sobie bliźniaków- nie kapuję tych którzy bliźniaki chcą od początku :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dzięki !! :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    MsMartina: No odjazd, ale mama moja z małej poczty do jedenastki jechała i jakoś dała radę :)
    dała radę bo ruch był puszczony wojska polskiego
    Dzisiejsze wieści są "optymistyczne"
    Sto dziesięć sztuk różnej amunicji i materiałów wybuchowych, w tym 54 pociski artyleryjskie, kilkanaście panzerfaustów, ponad 50 zapalników, amunicję przeciwlotniczą i inne militaria wykopano od wczoraj z terenu za stacją benzynową BP w rejonie ulic Grunwaldzkiej i Jana Pawła II. Możliwe, że akcja trwająca od wczoraj zakończy się dziś po godz. 16. Już przywrócono ruch na krajowej trójce.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJun 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    MsMartina: nie kapuję tych którzy bliźniaki chcą od początku :)

A ja nie kapuję, że Ty nie kapujesz MsMartina :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Niektórzy chcą od razu dwójkę i z głowy :tooth:
    Poza tym dla mnie to jak nie kapować, że się chce chłopca albo dziewczynkę :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    no nie do końca tak, wybaczcie. Osoby które chcą bliźniaków albo dzieci rok po roku życzą sobie baaardzo ciężkiego czasu. Niektórzy nie wyrabiają przy jednym dziecku w wieku niemowlęcym, a co dopiero przy dwójce...

Brat i bratowa z pełną premedytacją zdecydowali się na dzieci bardzo szybko po sobie, różnica rok i 4 miesiące i są takie jazdy że trochę żałują. A co dopiero bliźniaki... No ale to moje zdanie, cóż. Jak się trafi inna sprawa, ale planować i życzyć sobie... no mi się nie mieści w głowie.
    Poza tym czas ciąży jest taaaaki fajny, wolałabym trzy razy w ciąży chodzić niż dwa na tą samą ilość dzieci :P
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    MsMartina: no nie do końca tak, wybaczcie. Osoby które chcą bliźniaków albo dzieci rok po roku życzą sobie baaardzo ciężkiego czasu. Niektórzy nie wyrabiają przy jednym dziecku w wieku niemowlęcym, a co dopiero przy dwójce...

Brat i bratowa z pełną premedytacją zdecydowali się na dzieci bardzo szybko po sobie, różnica rok i 4 miesiące i są takie jazdy że trochę żałują. A co dopiero bliźniaki... No ale to moje zdanie, cóż. Jak się trafi inna sprawa, ale planować i życzyć sobie... no mi się nie mieści w głowie.
    Poza tym czas ciąży jest taaaaki fajny, wolałabym trzy razy w ciąży chodzić niż dwa na tą samą ilość dzieci :P

a może pozostaw to bez oceny? Masz swoje zdanie, ok, każda z nas je ma, często bardzo różne. Ale po co od razu oceniać czyjeś postępowanie?
    Każdy robi jak uważa.
    A tak poza tym nigdzie nie jest napisane, że musimy wszystko rozumieć:) i na każdy temat się wypowiadać.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wg mnie łatwiej jest mieć bliźniaków niż rok po roku - bliźniaki są na tym samym etapie rozwoju w przeciwieństwie do 2 i 3 latka itd
    Jak mąż zażartował że bliźniaki odpowiedziałam by przyjemność drugiego dziecia zostawił mi na później ale jakby były to jaki wpływ mam na to? żaden :) by były kserówki i tyle hihi
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Talinko, wszystkiego dobrego :))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    no to nie mogę napisać że tego nie rozumiem? I nie wrzuciłam że to moje zdanie? Chyba mam prawo do wyrażenia takowego czy nie? Momencik, gdzie oceniłam, napisałam cokolwiek że ktoś jest głupi, albo zły? Nie oceniłam nikogo. Stwierdzenie że ich nie rozumiem jest, powtórzę się, moją opinią i zdaniem i mówi tylko to że ich nie rozumiem. Już jasne?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Talinko wszystkiego dobrego

Ms Martina jasne ze mozesz tylko wiesz... mozna to zrobic na rozne sposoby, odkad sie pojawilas ciagle czegos nie rozumiesz i ze wszystkim sie nie zgadzasz, troche sie to meczace robi.
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Jak widzisz, już dwie osoby całkiem inaczej odebrały Twoją wypowiedź. Nie wiem czy wiesz, ale ocena kogoś to nie tylko napisanie że jest głupi, czy źle robi, czyli rzucanie epitetami.
    To także takie stwierdzenia:
    MsMartina: Osoby które chcą bliźniaków albo dzieci rok po roku życzą sobie baaardzo ciężkiego czasu.

No i ton wypowiedzi dużo mówi.
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Powiedz jeszcze, że odkryłam tym stwierdzeniem Amerykę.
    Cudowne jest to że fakt że ja mam odmienne zdanie jest złe, a gdy ktoś ma odmienne zdanie ode mnie to ja jestem be. Ciekawy fakt :) Wydawało mi się każdy ma prawo mieć swoje zdanie, albo myśleć po swojemu, albo prosić o wyjaśnienie...
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Naprawdę ktoś tu napisał, że nie możesz mieć swojego zdania?? Czytam i czytam i nie widzę. Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi? Twoje wypowiedzi dają jasną wskazówkę: krytyka osób, które robią inaczej niż Ty, krytyka rzeczy, których nie rozumiesz. A nie na tym polega dyskusja, też na forum.
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    talinko..wszystkiego najlepszego..ale młodziutka jesteś..też bym tyle chciała mieć czasami ;) no nie??30- latki ;)pozdrawiam
    --
  2.  permalink
    Ode mnie tez najlepsze zycczenia , talinko :)
    Aniu Drozdowska, ja bym nie chcała miec 20 lat :) Powaznie:) To strasznie ciezki wiek :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja tez zdecydwoanei wole swoja 30tke :)
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    a co tu taka nerwowość. Ktoś sobie nie wyobraża mieć bliźniaki ktos inny dzieci rok po roku a inny jeszcze coś i co tu debatować ile ludzi tyle opinii i wyobrażeń na jakiś temat. ja mogę dodać że nie wyobrażam sobie żebym miała mieć dziecko w wieku Talinki ale to nie znaczy że ją w jakiś sposób negatywnie oceniam no nie?:bigsmile:

Wszystkiego Naj Naj Talinko 22 to piekny wiek ja w tym roku ostatnie urodzinki z 2.. na początku hihihihi :devil:
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Aga dlaczego ciężki to wiek?
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
  3.  permalink
    I ja się do życzeń dołączam. 100 lat!!!!!
    U mnie w tym roku również, ostatnie z 2 z przodu. Zawsze chciałam być panią po 30stce:P
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Aga1976, wiele masz racji :) Z jednej strony się szaleje, z drugiej- nie wie czego się chce i dorosłość nie okazuje się już taka fajna ;) Co jest fajnego w trzydziestce- zostaje mi, Talince i innym którym bliżej do 20tki wciąż po prostu poczekać :)
    --
  4.  permalink
    Paula- bo człowiekeim targają niepotrzebne emocje :) Po trzydziestce zazwyczaj wie się czego sie chce, ma sie jakiś tam bilans zysków i strat. I ma sie zdecydowanie fajniejszy sex ;)
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ja tez mam ostatni raz 2 z przodu a swojej 30tki nie moge sie doczekac : )

roznica dla mnie w mojej percepcji swiata, ludzi i siebie samej jest ogromna. Totalnie inna niz jak mialam 20 a jeszcze inaczej jak mialam 25 lat.

Paula - chodzi o to, w jaki sposob sie cos mowi. Inni moga sie poczuc urazeni
    --
  5.  permalink
    Dla mnie czas, gdy miałam 20 lat był badzo burzliwy. Ile we mnie było wtedy buntu i złości. Fochami dzieliłam na prawo i lewo.
    Teraz mam w sobie więcej spokoju, więcej cierpliwości, zrozumienia, miłości i to co chyba najważniejsze - pokory:).
  6.  permalink
    Zgadzam sie z Tobą, Aga :)
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ja jakas burzlliwa nie bylam, ale na pewno przez te lata wiele doswiadczylam i wiele sie nauczylam : )

Talinko Wszystkiego najlepszego : )))
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    MsMartina, chciałam Ci napisać, że ja wyrabiałam przy moich chłopcach lepiej niż nie jedna mama przy jednym dziecku, mam bardzo grzeczne dzieci, ot co. Nie powiem czasem bywało ciężko (choroba), ale teraz jest coraz lepiej :) I wiesz co, cieszę się, że mam już dwójkę dzieci.
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Ja Ci izza troszkę zazdroszczę posiadania już dwójki dzieci. Też bym chciała dwójkę, albo i więcej.
    Z tego co piszesz- podziwiam. Mam przed oczami te wielkie wózki i koszt pampersów x2 :) Zdarzyło mi się, i to nie raz, że zajmowałam się dwójką, trójką, czwórką małych dzieci, wiem jak to bywa, chociaż tylko z doskoku co robi wieeeeelką różnicę. Więc napiszę jeszcze raz- podziwiam :)
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Nie wiem z doświadczenia, ale słyszałam, że z bliźniakami jest łatwiej niż z dziećmi rok po roku. Lepiej wypowiedzą się tutaj mamusie dubeltowe:wink: nie mam nic przeciwko ciąży bliźniaczej i szczerze mówiąc wolałabym dwójkę na raz niż teraz martwić się, czy uda mi się zajść w ciążę, czy aby Fifi nie zostanie jedynakiem:)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    MsMartina, śmiem stwierdzić, że gdybyś została mamą bliźniaków z pewnością byś sobie poradziła :)
    Martitap, nie wiem jak to jest mieć jedno dziecko czy rok po roku :P Moje dzieci są dla mnie ciągle wielką tajemnicą :)
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    dochodzimy więc do mojego clu- poradziłabym sobie, ale wolałabym mieć dwoje z różnicą 3-4 lata :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 3rd 2011
     permalink
    Spóźnione dzięki za życzenia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    jak tam dziewczyny? Koniec tygodnia się zbliża :)
    Gdybym była odpowiednio ruchoma (bo mnie zapalenie pęcherza obecnie skręca) to już bym jechała kupić filtr do naszego dzbanka i wyrobić koszulki ze zdjęciami moich rodziców- w niedzielę ich 40 rocznica ślubu :) A poza tym powinnam się non stop uczyć bardzo trudnego przedmiotu i jak na złość, za cholerę mi to nie wychodzi.
    Jako że idę dzisiaj na wykład, P. pracuje na popołudnie, to żeby Hanuś poszła na balet odbiera ją z przedszkola nasza kochana koleżanka i sąsiadka i prowadzi na zajęcia. Ech, nie ma co jak intensywne życie...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MsMartina: w niedzielę ich 40 rocznica ślubu :)

hi hi - my w niedziele mamy 5 lat zwiazku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja w weekendy łapię oddech, bo mąż zjeżdża ze szkolenia :)
    A w ten weekend bawimy się na weselu góralskim :D
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Fajnie :tooth:
    --
  7.  permalink
    Nigdy nie byłam na weselu górlaskim.
    Izza mam nadzieje, że podzielisz się wrażeniami:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Agnieszka25, ja też nie byłam :)
    Pewnie, że napiszę jak było :wink:
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJun 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    ide dzis wywalic smieci a tu widze nowe kontenery , a na nich napis ,WLòZ KARTE(taka jak do bankomatu),czujecie? rozumiem ze trzeba segregowac ,ale karty ???????buuu PYTAM SASIADKI o co chodzi,a ona na to ,ze karty sa do doebrania w administracji...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hahahaha niezłe :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    no u nas by się takie coś przydało i chyba będą robili, bo niestety jest strasznie dużo żuli pod śmietnikiem. Żal ludzi, ale z drugiej strony dlaczego muszę ich codziennie oglądać wyrzucając śmieci i jeszcze wąchać ich zasikane ubrania.... Niestety taka jest smutna prawda, że obrzydzenie mam.... zwłaszcza teraz. I mam nadzieję, że szybko zrobią z tym porządek.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.