Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    MsMartina: RóżaŻabczyńska, fanka anarchii. Są jeszcze kolonie hipisów na świecie, myślę że tam byś się totalnie odnalazła... :/

Widać, że nie masz dużego rozeznania w sprawach ideoznawstwa. ;) Cóż, nie każdy musi mieć, ale pragnę Cię poinformować, że nie identyfikuję się (a także nikt, kto wygłasza podobne do moich poglądy) z anarchią ani ruchem hippisowskim. Wręcz przeciwnie.

MsMartina: Poza tym- sorry, nie każdy ma zbytki od urodzenia, nie każdy ma możliwości żyć na takim poziomie żeby cieszyć się z tego do takiego stopnia żeby włączać choć część swojego mąjątku do puli, która jest wspólna

To jest powód, by pozostawać na utrzymaniu innych?

MsMartina: Fakt, nie znam osoby

Ale nie przeszkadza Ci to wyciągać wniosków, które są dla dyskusji zupełnie nieistotne, ale mają na celu zbicie z tropu przeciwnika. Generalnie chwyty erystyczne, które stosujesz, należą do najmniej uczciwych (ale przy okazji też najmniej wyrafinowanych), więc mała prośba do Ciebie - opanuj się, dziewczyno i prowadź dyskusję, a nie pyskówkę.

MsMartina: ale mam wrażenie że egoizm przeradza się w egocentryzm- kazdy dla siebie jest najważniejszy a reszta niech się wypcha. Mam nadzieję że mimo tego że chciałabym żeby mój status materialny się poprawił, za skarby nie chciałabym się taka stać i mieć takie poglądy.

I vice versa. Myślę, że sprowadzanie liberalizmu do tak totalnego wyobcowania jest zarzutem częstym, ale wyrażającym zupełny brak zrozumienia.
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
    • CommentTimeJun 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Poniewaz wczoraj miałam kiepski nastrój i na tym watku poprawiłyscie mi go bardzo. Ze szczególna dedykacja dla Agi za jej mantre najsłodszy usmiech mojego syna. Dzieki Dziewczyny! Czasem tak niewiele tyle moze zdziałac. BYŁO...
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeJun 11th 2011
     permalink
    Hanny - jest szansa, że "moje" muchy jutro opuszczą lodówkę:))), em idzie o 4 na rybki. Znaczy "chce iść" :), zobaczymy rano:).
    Pozdrawiam:)
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeJun 11th 2011
     permalink
    Hehehhe...ciekawe czy wstanie;) I tak się nie ciesz;) Za tydzień nowe kupi;P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 13th 2011
     permalink
    Apropo ostatniej rozmowy o ZUS'ach itd :

--
    • CommentAuthoradda78
    • CommentTimeJun 13th 2011
     permalink
    hahaha...ale się uśmiawszy..dzięki talinko..
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 14th 2011
     permalink
    Jakby ktoś był chętny są szanse na darmowe testowanie farb do włosów
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    ja wczoraj
    a) zaliczylam przedmiot ktory ciagnal sie za mna nieziemsko i teraz mam absolutorium z przedmiotów (nareszcie!)
    b) wzywałam policję- zostałam uderzona (pobita) w piaskownicy [sic!] przez dziką matkę której synkowi zabrałam zabawkę- nie jego, ale mojego "przyszywanego synka". Dzieciak spieprzał, nie oddawał, wołał że zabawka jest jego, matka coś tam mu powiedziała, on spieprza dalej, no do dzisiaj byśmy tam stały, a Jerzyk (1,5 roku) by się chyba zaryczał. No i oberwało mi się... Pierwszy raz taka sytuacja (choć mówi się że ta nasza okolica to niezbyt bezpieczna jest) mi się zdarzyła. Emocje jeszcze do końca nie zeszły, ręka boli (dostałam w twarz, głowę, ale się wywróciłam).

Dzisiaj mam wakacje, czekam na okres, cieszę się z możliwości bezkarnego wchodzenia na forumy, fejsbuka i czytania książek zamiast ciągłego- ucz się do koła... :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Nieźle, ale tak to jest, rodzice gorsi niż dzieci, a potem się dziwią czemu dzieciaki się tak zachowują, a nie inaczej...no przecież rodzice dali przykład...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    heh, to taka banda była. Tak czy inaczej jak już zwiały na swoje podwórko, do swoich facetów karczychów (strach się bać, ja moich świadków zostawiłam w parku i poszłam sama za tą idiotką), ale karczycha chyba nawet mądrzejsze- usłyszałam w pewnym momencie od tego gościa- sama się prosiłaś! :P

Dzieciak- owszem, strach. 3 lata, nie do opanowania, "nieomylny" według mamusi, kolejne pokolenie karczychów rośnie (i ich panieniek z solarki) ehh :/
    --
  2.  permalink
    Ehh no jak czytam o takich sytuacjach to się zastanawiam jak ja sobie poradzę z wychowaniem maleństwa..
    Jak w koło taka patologia się szerzy!!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Patologia jak nic.. :neutral:
    --
  3.  permalink
    MsMartina, i co w końcu, policja zainterweniowała? W ogóle to się w głowie nie mieści.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    tak, przyjechali, spisali dane, napisali notatke. ale jesli chcialabym cos wiecej to musze sama zalozyc sobie sprawe z powodztwa cywilnego.

Mam otarty nadgarstek (trochę boli), łokieć, stopa i siniak na łydce. Nie kwalifikuje się to do uszczerbku na zdrowiu takim żeby policja skuła idiotkę z miejsca. Ale może następnym razem się zastanowi (dwie notki o zaatakowaniu innej osoby już może jej zaszkodzić)
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    To co opisujesz jest nie do pomyślenia. Współczuje ci tej sytuacji :(
    -- [url
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Ach ta policja... na calym swiecie taka sama jak potrzebujesz to ich nie ma, a jak sa to i tak nic "nie moga" zrobic...
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeJun 15th 2011
     permalink
    Jade, ja tu do policji nie mam nic do zarzucenia. Prawdę powiedziawszy to nie wyobrażam sobie żeby tam przyszli, wysłuchali mnie i ją i na oczach jej (głupiego co prawda, ale jednak) dzieciaka skuli ją i zabrali na komisariat. No i jak ich potrzebowałam to przyjechali :)

Jedyne co mam do zarzucenia to problem z dodzwonieniem się na numer alarmowy. Panowie policjanci mówili że numer jest jeden, telefony odbiera 5 osób. Na cały, oficjalnie 700tysięczny (a nieoficjalnie to być może ok. milionowy) Wrocław??? A jakbym, nie daj Boże, miała dziecko ze wstrząsem anafilaktycznym czy zadławione, jak u Ewy Błaszczyk?
    Oj, tutaj to ja bym chciała coś zmienić, jeśli w ogóle się da, to żeby zasponsorować jeszcze z jedną lub dwie osoby do odbioru 112.

O, a dzisiaj rano wiadomość- w rekrutacji do akademika WRESZCIE mamy zgodę bez odwołania- nie będziemy się przeprowadzać! Zostajemy tutaj na pewno do przyszłego września :D
    Na dokładkę mój P. który długo męczył się z bezrobociem (i nieprosperującą własną firmą), ma teraz pracę na stałe ale jej nie lubi- i idzie w piątek na rozmowę o pracę. Proszę kciuki trzymać :)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Trzymamy kciuki:))
    MsMartina: (głupiego co prawda, ale jednak) dzieciaka

jak dobrze kojarzę, to dziecko ma kilka lat. Myślę, że na tym etapie nie można mówić o tym, że jest głupie, a raczej nie wychowane:wink:
    --
  4.  permalink
    A czasem dziecko wychowane, a po prostu zbuntowane:cry:
  5.  permalink
    A w ogóle może się czepiam, ale nie powinno się pisać o żadnym dziecku, że jest głupie... Nie ma głupich dzieci. Są dzieci z problemami, są dzieci z rodzicami, którzy za mało czasu im poświęcają.... to są po prostu dzieci.
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Nie wyobrażam sobie swojej reakcji w momencie, gdyby ktoś nazwał moje dziecko głupim. I chyba każda mama wolała by takiej sytuacji uniknąć.
    --
  6.  permalink
    Dokładnie tak... Moj synek jest niesforny, bywa głosny i krzykliwy, bywa zbuntowany i niegrzeczny.... a gdyby ktoś jego takie zachowanie nazwał głupim, czy tez powiedział, że mój syn jest głupi to chyba serce by mi pękło. Nie wszystkie dzieci mają dobry przykład w rodzicach, nie wszystkie dzieci bywaja pokorne czy też grzeczne i usłuchane... Tak samo jest przeciez z dorosłymi, jednak osopba schyli głowę i zaleje łzami, a inna uderzy w pyskówki..... dziecko też człowiek:)
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Okej, macie racje, kajam się.
    I nie powiedziałam tej kobiecie (ani żadnej innej) jakoś wprost że jej dziecko jest głupie. Oczywiście inwektywy szły, ale dorośli do dorosłych (moja kumpela do tej matki, ona i jej świta ostro do mnie) ale to tutaj wrzuciłam taki tekst. Głupi tekst, przyznaję :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Pewnie spowodowany emocjami...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dziewczyny, ale mam dziś leniwca :)
    Normalnie, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce, masakra!
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Agnieszko25, jestem słowna i donoszę, że wybawiłam się na góralskim weselu i popiłam :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    izza: Dziewczyny, ale mam dziś leniwca :)
    Normalnie, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce, masakra!
    U mnie tez leniwiec A że dzieci poza domem ja z najmłodszym to już w ogóle. Zbieram sie do przychodni ale ciężko mi to idzie
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Agunia, rozumiem iż chodzi o szczepienie?

Kurcze laski, za tydzień dzieciaki świadectwa odbierają i wakacje :wink:
    Zleciało, nie?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Masakrycznie szybko! Ale wakacje lecą równie prędko :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talinka, jak się było uczniem to na pewno :)
    Oby jesień i zima tak szybko zleciała.
  7.  permalink
    Dołączam do grona którym się dziś nic nie chce.
    Zresztą mi to się ostatnio w ogóle nic nie chce :wink:, a tu za niedługo egzamin, czytam czytam i sama nie wiem co, to chyba skutki uboczne ciąży :wink:
    -- // //
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja zarobiona strasznie jestem ,teraz tylko wpadam i podczytuje co piszece...
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    ja z serii wywody Martiny znowu :)

miałam dzisiaj pierwszy raz w życiu gastroskopię. Nie było najfajniej, żółć mnie zalewa okazuje się- mam zapalenie żołądka, dwunastnicy i ostrą cofkę z dwunastnicy, przez żołądek aż po przełyk tej żółci. Okropieństwo :/ Pocieszeniem jest to że to się da leczyć i nie mam wrzodów ani H.pylori...
    No i okazało się znowu, że wszystko jest dla ludzi :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    izza: Agunia, rozumiem iż chodzi o szczepienie?
    Nie :) Byłam u gin - wczoraj byłam na badaniu, dzis mi kazała przyjść na USG bo mam "coś" na szyjce macicy juz wiadomo ze to blizna. Tyle że dzis się naczekałam ponad 2 godz wrrr No i dziś dr pobrała mi cytologię więc "przegląd techniczny" zaliczony i w zależności od wyniku cytologi będę wiedzieć kiedy się z dr widzę :P
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Agunia, rozumiem. Podwozie zbadane :)
    MsMartina, o jacie. Jak wspominasz połykanie rury?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja dziś też zaliczyłam wizytę ginową :wink:
    Dzieć ma się świetnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Doczytałam właśnie, cieszę się, że wszystko cacy :)
    Wrzuciłaś zdjęcie z usg?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pod kartę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja juz zaczelam odliczanie, za tydzien o tej porze bede miala wakacje, ach juz sie nie moge doczekac
    pokonalam czesc papierologii, reszte przyniose do domu na weekend bo w piatek rada i mam nadzieje ze nic mi na poczatek wakacji nie zostanie
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U mnie też leniwiec dzisiaj rządzi:))
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Mnie leniwiec też dopada ale to przez niewyspanie mały od 3 dni dopiero wczorajszą noc przespał całą, z poniedziałku na wtorek było najgorzej bo nie spałam od 2 a na 7 30 do pracy masakra teraz siedzę na zwolnieniu bo mały gorączkuje nic wirusowego lekarz mówi że dziąsła na górze zaognione i trochę na gardło poszło. cholerne zęby.:devil:
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    druga sprawa że mam dosyć już naszych problemów z finansami dobija mnie to masakrycznie i nie wiem czy nie pójdę na zwolnienie już do końca ciąży i zabiorę małego ze żłobka żeby nie płacić chociaż wolałabym żeby sobie chodził do dzieci tam ma tyle zabawek i ogólnie coraz lepiej sobie tam radzi. na pewno zaczął ładniej jeść ;) Nie wiem co mam robić naprawdę.
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zlobek nie jest zlym wyjsciem zwlaszcza jesli widzisz ze robi postepy ale fakt platne zwolnienie i bycie w domu z dzieckiem troche by podreperowalo budzet. myslisz ze w pracy nie mieliby nic przeciwko? no wiesz, na zasadzie zebys miala pozniej gdzie wracac
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej! Ja mam dzisiaj doła, mój W wyjechał na tydzień, strasznie tęsknie, nigdy się na tak długo nie rozstawaliśmy. Poza tym dobijają mnie nasze problemy finansowe i trochę martwię się moją płodności. Boję się, że tak łatwo w ciąże to nie zajdę. Wszystko jest dziś u mnie na nie!
    -- [url
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Wykorzystaj wolny czas dla siebie:) może film albo książka? Problemy finansowe rzeczywiście mogą dobijać;/ Jak długo się staracie o maleństwo?
    U mnie poniedziałek był na nie:(( dziś mam święto więc nic mi humoru nie psuje:)))
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    karinazosia: mój W wyjechał na tydzień, strasznie tęsknie, nigdy się na tak długo nie rozstawaliśmy.

Eee, to nie aż tak długo, zleci :) Głowa do góry. Każdy może mieć gorszy dzień.
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Oficjalnie się jeszcze nie staramy, chcemy zaraz po ślubie czyli w październiku, ale bywają dni, że chcemy już i się nie pilnujemy a bywają, że mówimy sobie że trzeba poczekać. To mój drugi cykl po odstawieniu tabletek, pierwszy raz się obserwuje z temperaturą itd. i według mnie nie było owulacji. Wiem, że po tabletkach organizm różnie długo do siebie dochodzi, martwię się bo myślałam, że jestem super płodna, a może się okazać, że będzie potrzebne leczenie
    -- [url
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Naczytałam się tutaj na forum różnych historii kobiet związanych ze staraniami i mnie to przeraża
    -- [url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.