Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 17th 2011
     permalink
    TEORKA: mama moja jak to widzi to szału dostaje bo ona już od września 2 pary skarpet zakłada i rajstopy pod spodnie [tych to ja nawet przy minus 20 nie ubieram]

Moja latem czasem w podkoszulce lata :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Moja latem czasem w podkoszulce lata :devil:

hę ?
    a jak ma latać, goła ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

czy znamy inne znaczenie słowa podkoszulka ? :wink:

w sensie, że ubiera koszulkę a pod nią jeszcze coś ? :smile::smile:

czy mi to moje Dziecko już do końca szare komórki wyjadło ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 17th 2011 zmieniony
     permalink
    TEORKA: w sensie, że ubiera koszulkę a pod nią jeszcze coś ?

Nooo! I jej za ciepło nie jest! :bigsmile: I na to bluzkę.
    Podkoszulka :
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aaaaaaaaaaaaaaa no to szacun ! :devil::devil::devil:
    ja bym chyba spłonęła żywcem z gorąca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja też. Nawet zimą nie noszę :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm ja noszę bardzo często nawet w upał 30st Mogę mieć na sobie super termiczne polary a gdy tylko nie mam koszulki w spodniach jest mi zimno. I tak jest od kilku już lat a wcześniej krótka bluzeczka i pępek na wierzchu a mi było gorąco. Mogę mieć gołe stopy i mi ciepło a wystarczy zawianie po plecach i mnie trzęsie z zimna
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Agunia05: Mogę mieć gołe stopy i mi ciepło a wystarczy zawianie po plecach i mnie trzęsie z zimna

To ja odwrotnie :devil: Stóp nie mogę mieć gołych (w nocy śpię w wełnianych skarpetach, które ściągam tylko w największe upały) inaczej się trzęsę pod kołdrą :devil:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    witajcie,
    talinko.i inne forumowiczki.weźcie trochę tego deszczu do nas przyślijcie- jeśli go nie chcecie..tu jest niezbędny,a go nie ma..:cry:
    u mnie trochę lepiej..antybiotyk mi zmieniła na słabszy..mam brać coś na wątrobę..i pocieszyła,że się wszystko będzie dobrze regenerować po tych tabsach..już na siebie patrzeć nie mogę.jak balon jestem,nie mam apetytu,w buzi piołun,o tym co zostawiam w wc wolę nie pisac....
    tabletki markuję- odstawiłam wszystkie oprócz antybiotyku..ciśnienie mam i tak słabe- 100/60/60,a cukry dobre..
    mam nadzieję,że szybko wrócę do formy..już się nie mogę doczekać..byle tylko wyzdrowieć na 100 %, bo teraz są jeszcze szmery przy końcu oddechu w oskrzelach..no i kaszel jeszcze męczy..
    trzymajcie za mnie kciuki...
    acha- eM dostał też antybiotyk..jak radzicie- kiedy iść na badanie żołnierzy?po jakim czasie żeby wyniki były wiarygodne??już eM przygotowuje się powoli, raczej psychicznie..pewnie się boi,bo miał późno jakąś świnkę..ja też się boję,ale bez tych badan nie ruszymy dalej..
    pozdrawiam wszystkie..i zdrówka,bo to najważniejsze..
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Anka wcale nie jest takie zle to twoje cisnienie, ja przynajmniej przy takim czuje sie jak nowo narodzona :) moja norma to 90/55 a czesto gesto bywa sporo nizsze, kwestia przyzwyczajenia ;) a badanie meza to odlozcie na za jakeis 2miesiace przynajmniej

mielismy dzisiaj rade klasyfikacyjna, wypelnilam dziennik i arkusze, wsyzstkie godziny bez tego tygodnia mam zliczone i tylko swiadectwa wydrukowac musze i beda WAKACJE :)))))))
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moja mama też ma niskie, ale tak jak pisze MrsHyde - to kwesia przyzwyczajenia :wink: No i u mojej mamy - kwestia picia kawy "szatana" :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    u mnie niskie ciśnienie dominuje aż anestezjolog przed operacją sie dziwił czy tak zawsze mam a kawy nie pijam bo nie przepadam

fajnie że już niedługo wakacje:wink:
    --
  1.  permalink
    Dzien dobry
    A ja własnie wróciłam z nad Bałtyku. Piękny jest- stwierdzam to zawsze, gdy go widzę:)
    I ryba przepyszna :)
    Tylko juz dzis współczuję tym z Was, które jadą w sezonie- ceny powalają na kolana!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 18th 2011
     permalink
    Aga - a gdzie byliście?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ach jak ja ci tego morza zazdraszczam. mialam nawet przeblysk swiadomosci zeby wykupic tydzien w Mielnie z grupona dla siebie i dzieci ale doszlam do wniosku ze w sezonie to tam mega tlok no i nie mam polaczenia zadnego. uroki mieszkania w miescie gdzie nie ma pkp :devil:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    My byliśmy w zeszłą niedzielę na Helu.... pogoda wcale nie była jakaś upalna, wiało.... a ludzi od cholery :confused:
    --
  2.  permalink
    Talinko- w Gdansku. Plaża- w Stogach.
    MRs Hyde- byłam w Mielnie kilka razy, ale to chyba juz nie dla mnie. tam to dopiero tłok.... Gorszy niz na Marszałkowskiej :/
  3.  permalink
    Mieszkam w Kołobrzegu.... ale jeżeli ktoś planuje wakacje nad polskim morzem, to całą sobą polecam małe Darłówko!
    Wspaniały klimat ,ludzi co prawda sporawo, ale wcale to nie przeszkadza w odpoczynku. Mieliśmy domek kiedyś tam i jak ktoś raz przyjechał tak bywał już co roku:).No chyba, że ktos jedzie z myślą o zwiedzaniu itd. to wtedy już nie za bardzo. Ale jeżeli ktoś nastawiony na wypoczynek to warto!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O, w Gdańsku to 40km ode mnie :tongue:
    --
  4.  permalink
    Agnieszko, Talinko- ale macie fajnie:)
    Talinko- a Ty w jakiej miejscowosci mieszkasz?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wejherowo :wink:
    --
  5.  permalink
    Aga, fajnie ze względu na zawsze obecne morze( uwielbiam je szczególnie jesienią). Ale ceny niestety powalają.Przez cały rok. Ze względu na turystów jest drożej....co niestety niezbyt dobrze wpływa na nasze portfele.:cry:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 18th 2011 zmieniony
     permalink
    No jeśli chodzi o ceny to ja już wolę ten kawałek nad morze mieć i sobie dojechać :tongue:
    U nas tłumy są tylko jak jest odpust na Kalwarii albo jak jest droga krzyżowa... tak to względny spokój...
    Nieciekawie jest na ulicy niedaleko mnie w niedzielne wieczory (latem), bo robi się korek ogromny - ludzie wracają z Karwii, Jastrzębiej Góry czy Dębek....
    --
  6.  permalink
    Macie racje- Ci, którzy mieszkają w kurartach to mają przechlapane. No ale za to to chyba oni nakręcają te spiralę. U mnie pomidory kosztuja 3 zł, w Gdańsku prawie 6...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked:
    u nas 3,8 takie ładniejsze, a 3zł takie sobie :tongue:
    --
  7.  permalink
    Moze gdzies dalej od Starówki taniej jest- tak mysle...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w moim nigdziejewie wcozraj pomidory kosztowaly 5zl :devil:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no i czeresnie nic a nic nie tanieja, kilogram po 10zl jest a za chwile bedzie po sezonie
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pewnie tak. Na starówce to masakra jest :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas czereśnie 11 zł :shocked: staniały z 13 :confused:
    a no i widziałam gdzieś za 6...ale to były takie, że o kand du** rozbić :neutral:
    --
  8.  permalink
    U nas czereśnie 14zł, truskawki 7.50. Ale za to banany 4,9:wink:

Z tym nakręcaniem to niestety tak jest....Sklepikarze wiedzą, że przyjezdni czy tak czy siak będą musieli kupić to i owo i sobie pozwalają. My, ktorzy też musimy robić zakupy na tym troche tracimy. No, ale dobra, za to mamy na codzien plażę i super fajne powietrze:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o truskawki u nas już 5,5 :bigsmile: sobie zjadłam w czwartek :devil:
    a fasolka szparagowa 10 zł!!!! Mama trochę wzięła i zapłaciłyśmy 4 zł :confused:
    --
  9.  permalink
    A wiecie po ile czereśnie na starówce? Po 24 zł ! Ale fakt ,że gigantyczne
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked: łoł.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o zesz :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
    a ja myslalam ze dycha za kg to duzo, od razu zmienilam podejscie i dzisiaj z 1,5kg kupie :wink:
  10.  permalink
    24zł.......... przesada. To już wolę nasze 14zł i nie będę marudzić:shocked:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile: podrzuć ze dwie chociaż :smile:
    --
  11.  permalink
    Z tym byłby problem:) Pożarte :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    moje ciśnienie też zawsze niskie
    90/50 to norma tak jak u Mrs Hyde :wink:
    po laparoskopii to mnie obudzić nie mogli i ponoć miałam 60/40 :devil:

teraz w ciąży mi się unormowało bo zawsze mam 100/60
    albo 110/70
    czyli bliżej ideału

a najlepsze jest to, że majac zawsze niskie ciśnienie NIGDY kawy nie piłam :wink:
    nawet jak słabą zrobiłam to dostawałam telepaczki, mdłości, krwotoku z nosa i słabo mi się robiło :devil::devil:
    czyli taki mój urok chyba :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    U nas pomidory malinowe od 2.5 do 3.8 zl, a truskawki prosto z plantacji, ale giganty i słodkie po 5 zl:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    MrsHyde: w moim nigdziejewie wcozraj pomidory kosztowaly 5zl
    MrsHyde: no i czeresnie nic a nic nie tanieja, kilogram po 10zl jest a za chwile bedzie po sezonie
    Agnieszka25: U nas czereśnie 14zł, truskawki 7.50. Ale za to banany 4,9
    Talinka: o truskawki u nas już 5,5

u nas pomidory od 3 do 5,50 malinówki 7,50
    czereśnie 8-13
    truskawki 5-7.50
    zależy gdzie, ale i na ryneczku (targowisku) takie różnice sa
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Teorka tez tak miałam po kawie, gdy brałam magnez te dolegliwości minęły.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    a ja niskociśnieniowiec - 90/60 to u mnie lux. Często mam i 85/55 - masakra. Kawę piję, bo uwielbiam i niestety jestem chyba uzależniona od niej, bo ciagle myślę, kiedy by tu następną strzelić;)
    Ale bez niej chyba bym padła. Pani dr dwa razy nie chciała mnie wypuścić z gabinetu, mówiąc, że mam niebezpiecznie niskie ciśnienie. Ale już tak mam
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ja też niskocisnieniowiec ostatnio miałam 95/55 i spytała czy sie dobrze czuje hihi u mnie to normalka jak mi skoczyło kiedyś do 120/80 to zemdlałam:devil:
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Paaula82: jak mi skoczyło kiedyś do 120/80 to zemdlałam

ja o mało też
    a głowę to mi taki ból rozsadzał jak nigdy :devil:

co do kawy - ja nie piję bo po pierwsze bardzo źle się po niej czuję a po drugie nie lubię, nie cierpię wręcz i nie rozumiem tych co potrafią 3 dziennie walnąć bo mają takie przyzwyczajenie
    ble :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    KARKO: Pani dr dwa razy nie chciała mnie wypuścić z gabinetu, mówiąc, że mam niebezpiecznie niskie ciśnienie.

Moja mama kiedyś brała tabletki na odchudzanie po których lekarka stwierdziła, że ona właściwie nie ma ciśnienia :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    TEORKA: 3 dziennie walnąć
    ooo, znam takich, co 8 dziennie "walą" ;) Ale sama należę do tych, którzy własnie około 3ech się trzymają. I robię się coraz bardziej wybredna co do kaw - chyba "koneserzyć" zaczynam;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    uwielbiam kawe, i czarna i z mlekiem, na goraco i na zimno, tradycyjna i smakowa. moglabym pic zamiast wody :) zapach, ach zapach kawy jest cuuudny, zwlaszcza zaparzonej takiej swiezo zmielonej :)) swoja droga na mnie kawa zupelnie nie dziala. czasami zeby nie zasnac serwuje sobie kawe z cola i to mnie troche do zycia pobudza
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    KARKO: TEORKA: 3 dziennie walnąć ooo, znam takich, co 8 dziennie "walą" ;) Ale sama należę do tych, którzy własnie około 3ech się trzymają. I robię się coraz bardziej wybredna co do kaw - chyba "koneserzyć" zaczynam;)

3 z 3 łyżeczek kopiastych to u mojej mamy norma. oczywiście czarna :cool: ja na to patrzeć nie mogę :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    my z M ,kawy nie pijemy, jutro mam wolne ,mam nadzieje ze pogoda dopisze ,bo mam zamiar niedziele spedzic na plazy,VEVE ma taka radoche ,dzieci tak beztrosko bawia sie w piachu ,ze az milo popatrzec...a na trampolinach ,tak skacza ,jak malpki...
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Ja pije bezkofeinowa to moge pic ile chce :tongue: po normalnej mam wrazenie ze mi serce z piersi wyskoczy...
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.