Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 29th 2011
     permalink
    Chyba niekoniecznie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    te dzisiejsze sa najpopularniejsze ale wg google

Piotra 01.18, 02.21, 04.28, 05.19, 06.02, 06.29, 07.30, 08.01, 09.09, 09.11, 12.21, 12.25,

Pawla 01.15, 01.25, 02.06, 06.26, 06.29, 10.19,

u nas zwyczajowo obchodzi sie imieniny przy pierwszej dacie po urodzinach
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas też. tylko moja mama nie zauważyła, że Natalii jest jeszcze w lipcu i ja obchodzę w grudniu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeJun 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Zawsze możesz zmienić :smile:
    Mnie rodzice też wymyślili imieniny w pierszej dacie po urodzinach. Urodziłam się pod koniec listopada, a imieniny miałam na początku grudnia - kiszka.
    Postanowiłam więc obchodzić imieniny w maju, w Dzień Matki. Przynajmniej jest równowaga - jedno święto na wiosnę, jedno święto na jesieni.
    /
    Mrs Hyde, nie gotuję i nie piekę nic specjalnego. Cóż, niedobrą żoną jestem, prezent kupiłam i musi mu wystarczyć.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my nie kupujemy sobie prezentow na urodziny/imieniny/rocznice/gwiazdke ale przy wszelkich okazjach robie jakas lepsza "wyzerke"
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Niby mogę, ale przywykłam do tego, że mam imieniny 1 grudnia, a mama 4 grudnia :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a my w naszej rodzinie nie obchodzimy W OGÓLE imienin
    tylko urodziny :wink:
    i nie ma problemu :smile:

bo urodziny ma się raz w roku i wiadomo kiedy komu życzenia składać
    a z imieninami różnie bywa
    jedni biorą pierwszą datę po urodzinach a inni jak im pasuje więc bądź tu mądrym i traf takiemu z życzeniami :devil:

dlatego u nas się nie obchodzi i nie ma problemu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    U R. też nie obchodzą. Obchodzili tylko jedne - Danuty.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: U R. też nie obchodzą. Obchodzili tylko jedne - Danuty.

czyli Mamy ? :tongue:

u nas nie ma żadnego wyjątku
    nawet dla Danuty [chociaż takiej nie mamy] :wink:
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Nie, ciotki :cool: siostry Taty :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    My lubimy pamiętać o wszystkim, obchodzić - nie zawsze. Moi rodzice stale mają jakieś wizyty z okazji imienin (taty są bardziej efektowne, bo w Wigilię, więc najczęściej na II dzień świąt są wizytacje). Mi miło jak raz na 3-4 lata też na imieniny coś dostanę :)

Nas dzisiaj obudził telefon od mamy Piotra z życzeniami- a ja nic, poza imieninowym przytulaniem :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    alez burza u nas byla, blyskawica i od razu grzmot ze az sie szyby trzesly. Mlody sie tak wystraszyl ze przestal rpzegryzac miesko obiadowe ktore wzial do buzi i dopiero po kilku minutach je wyplul ze strachu. jak ja nie znosze burzy a tu jeszcze przy dzieciach trzeba byc dzielnym a w strachu jak i one ;)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U nas też obchodzimy tylko urodziny i całe szczęście. Bo inaczej musiałabym pracować tylko na kupno prezentów:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MrsHyde: alez burza u nas byla, blyskawica i od razu grzmot ze az sie szyby trzesly. Mlody sie tak wystraszyl ze przestal rpzegryzac miesko obiadowe ktore wzial do buzi i dopiero po kilku minutach je wyplul ze strachu. jak ja nie znosze burzy a tu jeszcze przy dzieciach trzeba byc dzielnym a w strachu jak i one ;)

oj ja tak uwielbiam burzę !
    a dawno u mnie nie było, cholera :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    zdecydowanie dziś.. i złamana jest zasada że pierwsze po urodzinach... wino na wszelki wypadek zakupiłam.. z założeniem, że jak nie imieniny to na poprawę humoru :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas ostatnio w nocy burza przeszła, oknami trzęsło tak, że mnie obudziło :confused:
    ale lubię burzę :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja sie boje burzy od dzieciaka
    dobrze ze juz sobie poszla

czy ktoras z was trafila dzisiaj na informacje odnosnie odczulania? szukam na onecie i nic znalezc nie moge a dostalam smsa od kolezanki ktora tez sie odczula ze nie wiadomo co z nasza szczepionka w przyszlym tyg bedzie. ona slyszala w tv w teleexpresie ale tez nie calosc
  1.  permalink
    ja tez nie obchodze imienin, chociaz jak dzieckiem bylam, to czesto slodycze dostawalam od rodzinki, bo mam imieniny w urodziny taty:D
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    no u nas też jak pierdykło po 17 to aż pies się wystraszył, burza z piorunami !
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    A u nas (środkowe wybrzeże) ukrop i duchota, jakieś maga bąki latają po łące, gdzie z psem poszłam:(, pies szaleje, bo łapie wszystko co lata:), ja jak pijana raz w jedną raz w drugą, żeby mnie bąk nie trafił:). Lato:)
    A Polska - Brazylia 1-1 :):)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Tamara74: A Polska - Brazylia 1-1 :):)

ale w trzecim baty dostajemy niestety :confused:

jej u nas zupełnie inna pogoda
    od 3-ech dni po 15 stopni i ciągle pada
    ale tak jesiennie bardziej bo to nie burze tylko takie mocne opady
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeJun 30th 2011
     permalink
    cześć, jednak nie oglądaliśmy meczu wczoraj- skorzystaliśmy z ostatnich pieniędzy na ten miesiąc i wolnego wieczoru i poszliśmy do kina. Na "Melancholię". Poza studium destrukcji w depresji nic z tego właściwie nie wyciągnęliśmy. Piotr nienawidzi filmów bez muzyki- w tym filmie jest jej masa w pierwszych 5 i ostatnich 2 minutach :/

I się nie wyspałam- siedzę z bratanicą, wstałam przed 6, a usnęliśmy ok 3 bo wzięło mnie na poważne rozmowy...
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    *MrsMartina* ja też się nie wyspałam :wink: od 00:00 do 4:00 mały budził się 5 razy. Później jeszcze raz o 5:00 :shocked: Ale już przywykłam do nocnego wstawania. Chciałabym jednak, by kieeedyś nauczył się spać całą noc :devil: Pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja dziś mam zamiar się wybrać do kina na jakiś film 3D

TEORKA: oj ja tak uwielbiam burzę !

Jakbym swojego brata słyszała :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    MsMartina: usnęliśmy ok 3 bo wzięło mnie na poważne rozmowy...

My się pokłóciliśmy o jakąś pierdołę, a że ostatnio w naszym życiu dużo stresów wyszła z tego mega kłótnia. Na szczęście się pogodziliśmy, ale trwało to do późnej nocy
    -- [url
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Jestem niewyspana, cała opuchnięta a idę z mamą oglądać suknie
    -- [url
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    A my wróciliśmy o 3 nad ranem i teraz umieram w pracy... ale warto było :D Po raz kolejny przekonałam się że siatkówka (reprezentacyjna) to tylko w spodku :) Aż ciarki przechodzą człowieka jak te kilkanaście tysięcy (wczoraj był full) śpiewa hymn :) I wydaje się że wszyscy są tak blisko.

A Łodzi szczerze nie znoszę, takiego lotniska i braku atmosfery w całej Polsce nie ma :-/ Ludzie żartują, że tam astronauci trenują, bo brakuje atmosfery. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    gilese: A Łodzi szczerze nie znoszę, takiego lotniska i braku atmosfery w całej Polsce nie ma :-/ Ludzie żartują, że tam astronauci trenują, bo brakuje atmosfery

no halo...bo się wezme i obraże na śmierć... na atmosferę nie narzekam i w ogóle jestem lokalna patriotką..z miasta łodzi :D z miasta łodzi to nawet "kot pochodzi"..pamietacie?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A ja nie byłam, to się nie wypowiem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
    • CommentTimeJun 30th 2011 zmieniony
     permalink
    olimpijka: no halo...bo się wezme i obraże na śmierć... na atmosferę nie narzekam
    atmosfera w atlas arenie precyzując :) nawet Skra się wyniosła z areny na starą halę, mimo iż tamta jest mniejsza. To nie jest hala dobra do meczów siatkarskich, ona w planach ma być odpowiednia do zawodów lekkoatletycznych i musi mieć bardzo daleko trybuny od boiska i tu niestety sprawdza się powiedzenie że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;)

Talinka: A ja nie byłam, to się nie wypowiem
    Chciałam zobaczyć nową halę w Gdańsku/Sopocie, mówią że jest podobna do spodka, ale w tym roku nie dam rady, a że mamy w planach starania rozpocząć, to bardzo możliwe że w najbliższych latach też nie dam rady, niestety :( No ale cóż, nie można mieć wszystkiego ;)
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Łódź to specyficzne miasto i już :bigsmile:
    może nie powala urokiem ale ja na swój sposób kocham moje miasto O! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    gilese: Chciałam zobaczyć nową halę w Gdańsku/Sopocie,

A jakaś nowa hala jest? :bigsmile: Ja mam 40km do Gda, a nie wiem :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja już po filmie.Byłam na Transformers 3D . Jak dla mnie super, i ostatnia część chyba najlepsza ze wszystkich :wink: Teraz czekam cierpliwie na 15 lipiec , będzie Harry Potter ostatnia część :devil:
    Szkoda,że bilety na te "okularowe" filmy nie są tanie.Dla dwóch osób to prawie 50 zł :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ooooo też chcemy się na Transformersów wybrać... a na HP to ja koniecznie!!!
    I w listopadzie na Zmierzch :devil: mimo, że w 8 miesiącu będę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka, polecam. Mi się bardzo dziś film podobał.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A co do Zmierzchu.Nie oglądałam żadnej części,ale każdy poleca i tak myślę czy nie wypożyczyć,albo ściągnąć. Ile było właściwie części ?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Czytałam książkę. Właściwie książki
    4 części : Zmierzch, Księżyc w nowiu, Zaśmienie, Przed świtem.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Całe szczęście najpierw przeczytałam tą serię, potem film. Jakoś film mnie nie ruszył:(.
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    ja tylko czytałam. pomysł świetny, wykonanie - spaprane. narracja na poziomie studenta pierwszego roku filologii. no chyba że to kwestia tłumacza była.. aczkolwiek mam wrażenie, że autorka rozkręcała się (uczyła się pisać??) w miarę pisania.
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Tez przeczytałam, raz. Chciałam potem wrócić, ale już mnie nudziło.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Są gusta i guściki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja najpierw oglądałam film. I nie byłam zachwycona. Po przeczytaniu książki - już w ogóle.
    Ale 4 części jestem ciekawa, bo w książce wyglądało to interesująco :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Hussy: Są gusta i guściki

jasne, ja po prostu wyrosłam już z takich miłosno-wampirowych historii:)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    HEJ babki ,ale mialam postòw do poczytania, u nas przeszla burza, relaksuje sie sama ,bo M uczy sie do egzaminu ,brakuje mu tylko prawa jazdy na autobusy i chce je miec..
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No to u nas Ewa prawie jak we Włoszech - też burze ;)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej Jemma, no az fajnie sie oddycha i od morza odpoczne ,bo VEVE Codziennie trzeba zawiezc...juz sie pytala jaka bedzie jutro pogoda-..
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Dalej Ewo pracujesz w pralni? Wiesz.. u nas póki co nie ma problemu z upałami, nie mamy od czego odpoczywać ;)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Tak praca 6 miesiecy i 6 miesiecy wolnego bardzo mi odpowiada, jestem niezalezna finansowo i tez mam czas skoczyc z VEVE ,DO PL I spedzic z nia duzo czasu zima...no w pralni upal straszny ...ale babki fajne ,wiec ok...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No to świetnie :) To się nazywa prawdziwy urlop - półroczny ;)
    •  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeJul 2nd 2011
     permalink
    Też bym taki chciała! Zazdroszczę :wink:
    -- [url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.