Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPaaula82
    • CommentTimeJul 8th 2011
     permalink
    No ja nad morze nie jeżdżę bo po pierwsze kupa ludu po drugie za bardzo nie ma gdzie chodzić oprócz plaży i zwiedzania knajp i woda zimna daaaaaawno już się nie kąpalam w naszym morzu. Zresztą jak byłam mała to co roku jeździliśmy prawie całe wybrzeże zjeździłam teraz wolę inne rejony Polski odwiedzać. Ale na pewno któregoś razu się wybierzemy żeby maluchy zobaczyły i się popluskały im temperatura Bałtyku nie będzie przeszkadzać na pewno!!!!
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Paaula82: po drugie za bardzo nie ma gdzie chodzić oprócz plaży

No coś Ty :P Na półwyspie masz mnóstwo latarni do zwiedzania :devil: a na Helu bunkry pohitlerowskie :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Talinko - :)
    Paula- a ja kocham Bałtyk. Wiem,ze drogo, tłocznie i zimno. Ale nie ma nigdzie takiego zapachu, atmosfery, takiej pysznej rybki...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aga1976: Ale nie ma nigdzie takiego zapachu, atmosfery, takiej pysznej rybki...

:clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    To nieprawda, że nad Bałtykiem nie ma nic poza ludźmi i knajpami. Trzeba wiedzieć, dokąd się udać :wink:
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    przepysznego smażonego pstrąga ,którego jak ktoś chciał mógł sam sobie złowić, bo knajpka miała własny staw,jadłam w Kudowie tam też lubię jeździć bo dużo miejsc do łażenia i blisko do Czech na pyyyyszne tanie piwko!!!! A rybka nad morzem już nie to samo co 10-15 lat temu jak ja to wszystko pamiętam. Co do cen to masz rację drogo nam wyjzd na 2 tygodnie do Chorwacji wyszedł taniej niż znajomym nad naszym morzem.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A mi się nasuwa jedna myśl... "cudze chwalicie, swego nie znacie" :wink:
    --
  2.  permalink
    Mysle,ze mamy w naszym kraju wiele pięknych miejsc. Szkoda tylko,ze tak drogo jest... Gdy dzwoniłam wczoraj to normą było 300 zł za 3 os pokój za dobę.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 8th 2011 zmieniony
     permalink
    aga1976: to normą było 300 zł za 3 os pokój za dobę.

:shocked: my w Zakopcu płaciliśmy 50zł/os. - wiem, że nad morzem też tyle biorą :wink: oczywiście nie spaliśmy w Hotelu, tylko w Hostelu :wink:
    --
  3.  permalink
    A ja dzisiaj pstrąga robię na obiadek :)
    A nad morze uwielbiam jeździć- odkąd miałam 1,5roku każde wakacje, aż do końca liceum spędzałam w Chłapowie, niedaleko Władysławowa. Teraz dwa lata tam nie byłam i TĘSKNIĘ.
    I zgadzam się, że nasze wybrzeże jest niepowtarzalne- jeździłam na wakacje do Francji, Włoch, Hiszpanii. Fajnie było i cieplutko, ALE TO NIE TO :)
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    popieram Zwierzyniec jest cudowny,stawy w lesie,kapliczka nad wodą i mają swój własny browar, rodzina M z tamtąd pochodzi,
    do tego jeszcze Szczebrzeszyn , Zamość....
    my w tym roku do Jarosławca za 2 tygodnie jedziemy
    --
  4.  permalink
    talinko- tak- ale tam gdzie chciali 50 zł to nie było miejsc w tym terminie, co mozemy jechac.
    Z reszta 50 to tez mało nie jest... Wiadomo- jak jadą 2 osoby to jakos nie jest żle- ale jak dzieci dochodza to juz robi się pokaźna suma. A poza tym dzieciaki nad morzem umiaru nie maja :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ja rozumiem :wink: dlatego myśmy rezerwowali w kwietniu, a wyjazd był w lipcu :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    tak to prawda my często wyruszamy w Polskę ale w niektórych miejscach ceny są zaporowe za jakąś fajna kwaterkę. Ja znam co polskie i co zagraniczne ale jeżeli mam wybrać to wolę jechać np. do Chorwacji gdzie za 35 zł za osobę wynajmuję sobie apartament(nie pokoik bez łazienki) z wielkim balkonem i własną kuchnią i mam zagwarantowaną pogodę do tego mnóstwo miejsc do zwiedzenia. Po prostu czysta kalkulacja tu przeważa. Niestety w Polsce ceny nie są adekwatne do oferowanych warunków. Na szczęście zdarza się znaleźć fajne kwatery za niską cenę tak to miejsce co my mamy w Zwierzyńcu , płacimy 30 zl za osobę za pokoik ( w sezonie) w pięknym domu jednorodzinnym z ogrodem z dala od ulicy jest super.
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Ja mam tak, że nad nasze morze muszę się telepać po naszych wspaniałych drogach jakieś 10 godzin. Przyjeżdżamy na miejsce wczesnym rankiem, jestem niewyspana i marudząca, i klnę na czym świat stoi, że idę spać, natychmiast!!! A potem stwierdzamy, że tylko rzucimy okiem na Bałtyk na powitanie i zawsze kończy się dzikim galopem przez plażę do wody. I już wiem, że moje akumulatory się ładują. Kocham to uczucie. Bałtyk jest dla mnie najpiekniejszym morzem. Mam plan, żeby go kiedyś, kiedyś objechać wokoło samochodem :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hydrazine: Ja mam tak, że nad nasze morze muszę się telepać po naszych wspaniałych drogach jakieś 10 godzin.

No to ja nad morze to max półtorej godziny - na Hel (ale tam nie jeździmy) - za to w drugą stronę - do Krk jechaliśmy pociągiem 16h!! 2h opóźnienia miał...
    --
  5.  permalink
    No własnie- ja nie bardzo lubię wielogodzinna jazde autem. Dla dzieci to tez jest dosc męczace. Chociaz zachodnie wybrzeze bardzo mi sie podoba to juz nie jezdze tam. Za daleko.
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    my niestety też poniżej 10 h nie schodzimy, z południa kawał drogi
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    owszem plaże mamy ładne i ogólnie Bałtyk jest piękny tylko szkoda że nie zawsze pogoda dopisuje a jak mam już wydać kasę to wolę jechać tam gdzie mam pewne słoneczko przzez cale 2 tygodnie. Lubię Bałtyk jesienią byłam ze 3 lata temu w październiku w Jastrzebiej było ok!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Na drodze z Koszalina do Dąbek spotkaliśmy Niemca, który objeżdżał prawie całe Morze Bałtyckie na rowerze poziomym. Tył roweru był jednocześnie przyczepką bagażową. Miał już za sobą kilka tys. km, zaczął w Republikach Nadbałtyckich i zmierzał w stronę Niemiec.
    Że też nie bał się reakcji kierowców na takie dziwadło na drodze.
    --
  6.  permalink
    Ja czesto uciekam nad Bałtyk- ale bez rodziny. Na 3 dni. Tyle,że zawsze są to spore miasta- Gdańsk albo Sopot. jak jade sama to i wymagania i potrzeby mam inne :) Byłam i latem i wiosna i jesienia i zimą . Zawsze pięknie było :)
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    no a drogi nasze to masakra zawsze planując podróż samochodem za granice to zakładamy że żeby wydostać się z Polski to 8 -9 h na pewno nam zajmie a potem jak tylko się wjedzie np. do Czech to rura i do przodu od razu inna jazda
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    ja mam ten plus że mam 3 km do A1 potem na A 4 i na zachód to szybko sie dojedzie,tylko jak beda płatne to zapewne nie bedziemy tak śmigać autostradami
    --
  7.  permalink
    paula- to prawda. A teraz jak remonty wakacyjne na drogach trwają to juz w ogóle porażka :/
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    no tak już nie wspominam o cenach naszych autostrad bo to porażka nie to że to tylko jakieś fragmenty a nie pełna sieć którą mozna przejechać cały kraj to jeszcze takie ceny!!!! a za winietki do Czech czy Austrii płaci się naprawdę jakieś "grosze" a człowiek mknie jak burza.:):devil:
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    noooo wakacje to ulubiony okres remontu dróg!!!!! jak na złość nie?
  8.  permalink
    No ale nie smęćmy jak stare panny :)
    Ja sie bardzo ciesze ,że sa wakacje :) bardzo :)
    I że jadę na wczasy tez bardzo :)
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    na razie uciekam bo już mi nie wygodnie przy kompie siedzieć brzuszek już rośnie i muszę się wyciągnąć, dobrze że tak mogę w pracy hihi na dwóch krzesłach się rozłożyć :):cool:
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ja się ciesze też baaaaardzo a najbardziej się będę cieszyć z wakacji tak za 3 lata kiedy oba moje gałgany będą już duże i bardziej samodzielne hihihihihih:bigsmile:
  9.  permalink
    Tiaaaa
    Zapewniam cię,że za 3 lata gdy będą w wielu mojej hani to wakacje będa wymagały od Ciebie wiecej zaangażowania niz teraz :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    My w przyszłym roku pewnie też na wakacje nie pojedziemy, bo R. siostra ma wesele, więc pewnie za dwa lata hihihih :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    martitap: a potem na kilka dni jedziemy do znajomych w Człuchowie

A będziecie się na zamek wchodzić:wink:??? Zawsze mojemu M obiecuję,że go tam zabiorę, tylko do te pory jakoś zawsze jak jesteśmy w Człuchowie to nie ma warunków na pokonanie tych nieszczęsnych schodów:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No moje dzieci sa w drodze do Pobierowa :) 11h pociągiem :shocked: ale już kilka sms-ów było że żyją i zdążyli odespać (o 5 była zbiórka a o 6 ruszyli) troszkę im zazdroszczę i marzy mi się wyjazd z nimi ale to jak wygram w lotka chyba dopiero, a tak to zrobię sobie urlop 3 dniowy i zniknę do przyjaciółki :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Ja pojechałam do Świnoujścia raz i się zakochałam- z tego razu zrobiły się trzy razy, pod rząd :) Uwielbiam to miejsce-z jednej strony normalne miasto (czytaj: normalne ceny, normalne sklepy), z drugiej- dzielnica nadmorska, superszeroka plaża i piękny piasek, bardzo dobry klimat, kolejka do Niemiec, cała masa ścieżek rowerowych, tanich wypożyczalni i atrakcji towarzyszących. Nie miałam chwili żeby się tam nudzić :)

Dwukrotnie byłam sama z Hanią, raz pół na pół- 5 dni z P., potem 5 dni same. Pociągiem :D Dla chcącego nic strasznego. Z racji naszych problemów z finansami leciałam najmniejszym kosztem- ostatnio za pokój (który okazał się kawalerką na spokojnym osiedlu, z wyposażeniem kuchni i łazienki, tv i komputerem, normalnie ekstra :)) dałam 300 zł za 100 dni. Ale to było 1 września :)
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    no cóż- data rzeczywiście zapadła w pamięć..:( wszyscy pamiętają jak mamy kolejne rocznice.nawet eM jak zapomni to w tv przypomną...
    akurat wtedy kosmetyczka rozpoczynała mi makijaż ślubny a fryzjerka kończyła fryzurę jak w rmf podali tę informację..ale my to jakoś przeczuwaliśmy,że coś się wydarzy,że ktoś umrze z naszej rodziny :sad:i rzeczywiście ślub i wesele było trochę w cieniu..
    po zaślubinach ksiądz odmówił modlitwę za zmarłych, podczas przerw w tańcach dyskutowano głównie o tym,a na poprawiny nie przyjechało dużo osób bo wolało oglądać relacje w tv..a na weselu było mało "gorzko,gorzko"..czuło się ze coś jest nie tak..
    poza tym było strasznie zimno,padało..mieliśmy najszybsze życzenia pod kościołem,wszyscy tylko składali gratulacje i do samochodów..
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Szukam fajnego miejsca w Górach Swiętokrzyskich na kilkudniowy wypad z Gosią. Może ktoś ma pomysł?
    --
  10.  permalink
    Krako- to moze nie d konca miejsce, którego szukasz ale... zobacz
  11.  permalink
    Jeszcze to znalazlam
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    dzięki Aga. Niestety - cenowo trochę za "mocne" jak an tę chwile dla mnie. Ale mam coś już na oku:)
    --
  12.  permalink
    Rozumiem. Wydawało mi sie,że szczególnie ta 1 jest atrakcyjna cenowo... No ale fajnie,że coś sobie znalazłas :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ta pierwsza jest faktycznie cenowo atrakcyjna, ale daleko mam trochę - jadę sama z małą i chcę by to było jakoś w bliższym zasięgu ;) W Świętokrzyskie mam niecałe 200km:)
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Jeheira, raczej nie wybierzemy się do Zamku, bo znajomi za tydzień zostaną rodzicami, więc z maleństwem byłoby ciężko. Ale Fifi już był jako roczniak:bigsmile: rok temu byliśmy na weselu u tych znajomych, rodzice młodego pana "porwali" nam dziecko, żebyśmy mogli chwilę poszaleć:wink:

Anna, u nas na śląsku była wtedy piękna pogoda. Świeciło słoneczko:)
    --
  13.  permalink
    ja nie mam sprawdzonych namiarów na kwatery w górach. Nie przepadam za górami- lubię wodę :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJul 9th 2011
     permalink
    a ja kocham góry. I wodę też. I w Świętokrzyskich właśnie jest to i to - kilka zalewów, rzek - kapielisk strzeżonych. Chociaż itak ciężko mi będzie sama z Gosią na plażę - nie wiem jak to zorganizować, że ona bedzie chciała do wody,a ja będę musiała pilnować rzeczy, chociażby telefonu... hmmmm
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJul 9th 2011 zmieniony
     permalink
    ja tez kocham gòry a mieszkam nad morzem, ale z Krakowa do Zakopanego blisko ,wiec jak VEVE podrosnie to bede czesto tam gosciem. Ale tu goraco a ja do pracy na 14 ide...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    no cóż ja też kocham góry i mieszkam u ich podnóża - chyba nigdy mi nie zbrzydną :) Morze może być ale jak za długo jestem na płaskim to czegos mi brakuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    a ja kocham morze. Fale na tle zachodzącego słońca.... mmmm.
    Mam do niego sentyment.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja kocham zarówno góry (chociaż byłam zaledwie dwa razy) jak i morze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeJul 10th 2011
     permalink
    Ja właśnie wróciłam.Byliśmy z A. u jego znajomych na weekend. Mają dwie cudowne dziewczynki. Jedna 7 lat, druga nie całe 4
    W sumie cały czas spędziłam z dziewczynkami.. No i na koniec na pożegnanie obydwie mnie przytuliły i starsza powiedziała,że bardzo mnie kocha i że żałuje że nie jestem jej mamą :shocked:

Szkoda,że pogoda się tak popsuła :confused:
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJul 10th 2011
     permalink
    a VEVE padla , upal straszny woda ciepla w morzu, turystòw nie brakuje ,fajnie wesolo jest na plazy...chyba poprasuje troche ,bo nie chce zeby mi sie nazbieralo...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.