Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ewa- pokazałabys kiedys jakąs fotkę plażową. Zazdroszczę Ci tego ciepłego morza :)
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJul 10th 2011
     permalink
    no jeszcze nie robilam zdiec w tym sezonie , krecilam tylko kamerka,jak zrobie to wkleje na pewno...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 11th 2011
     permalink
    My padnięci po łażeniu po parku ginozaurów :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Ale lipna pogoda we Wrocku! A wczoraj było tak upalnie... Myślałam że z moją trójką wyjdę na spacer a tu lipa totalna...
    Więc dzieci teraz oglądają mini mini a ja z doskoku przy kompie i szukam jakiś ogłoszeń o pracę dla mojego P...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MsMartina: Ale lipna pogoda we Wrocku! A wczoraj było tak upalnie...

na pomorzu to samo!!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A u nas upał prawie 30 stopni...a ja sie za prasowanie biorę:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U nas deszczowo i zimno.
    Dzieciaki w Pobierowie też marudzą że pada :( ale w namiotach jeszcze sucho więc nie jest źle:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ale u nas leje.... :confused:
    Ledwo z mamą zdążyłyśmy przed deszczem...
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U nas gorąco i duszno, więc pewnie lada moment lunie...
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    u nas dzisiaj 35 stopni a do srody temp ma wzrosnac do 38... :sad:
    nie dla mnie takie goraczki... przydalaby sie porzadna burza.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    a jest może ktoś bliżej Pobierowa? Interesuje mnie pogoda z tamtych okolic :)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    martitap: U nas gorąco i duszno, więc pewnie lada moment lunie...

U Nas także straszny gorąc i upalnie..
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no tu upal,VEVE jak zwykle po dlugim moczeniu w morzu ,padla i spi twardo,ja ide cis zjesc,bo na wadze 56 kg ,ta pralnie to lepsza niz SPA,czlowiek wypoci caly tluszcz...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewa74: ta pralnie to lepsza niz SPA,czlowiek wypoci caly tluszcz...

dokładnie! jak mój Tato pracował w pralni to był chudy jak patyk...
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJul 11th 2011 zmieniony
     permalink
    he dobre a wody to ze 2 litry wypijam w pracy a w domu ,to malo pije...Talinka brzuszek rosnie?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Lekko :wink:
    Ale jestem otyła, więc na razie nic nie widać :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    jak ktos lubi takie dodatki do domu ,to fajny sklepik...
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Nie lunęło:confused: popołudniu przyszły chmurki, ochłodziło się, ale i tak powietrze ciężkie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    A u mnie właśnie leje... Koszmarne lato. Mam nadzieję, że za tydzień będzie lepiej. Zaczynam urlop :P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    jej a u mnie [na południu] od paru dni po 40-ści stopni i nie ma czym oddychać....
    ja chcę mieszkać tam gdzie Luczynka ! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeJul 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Cały dzień było okropnie gorąco i duszno, dopiero od niecałej godziny pada, więc myślę, że jednak nie chciałabyś mieszkać tu, gdzie ja...
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Teorko, ja też z południa:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    luczynka: Cały dzień było okropnie gorąco i duszno, dopiero od niecałej godziny pada, więc myślę, że jednak nie chciałabyś mieszkać tu, gdzie ja...

chciałabym, chciała :wink:

bo u mnie od rana okropnie gorąco i duszno i jest tak w dalszym ciągu
    więc chociaż dla tego padającego deszczu bym chciała :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    martitap: Teorko, ja też z południa:wink:

o popatrz :wink:
    ale południe dość szeroki ma zakres więc tego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    TEORKA: ale południe dość szeroki ma zakres więc tego

nie da się ukryć:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 12th 2011
     permalink
    U nas lało od około 11 do 17-18 :neutral:
    dzisiaj świeci słoooońce :devil: i idziemy z mamą na poziomki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 12th 2011 zmieniony
     permalink
    eee suwaki mi się popsuły? Mam tylko Nata
    To tylko coś z Lilypie bo chciałam zrobić nowe a tam error
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    mi też się coś zrąbały, myślę że lilypie są rypnęły
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny, ma któras z Was automat do pieczenia chleba?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 12th 2011 zmieniony
     permalink
    aga1976: Dziewczyny, ma któras z Was automat do pieczenia chleba?
    ma któraś :P ja mam TEN
    --
  3.  permalink
    I jak? Fajny? Sprawdza się?
    Riobisz w nim ciasto na pizze?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aga1976: Riobisz w nim ciasto na pizze?
    tak jak najbardziej - do wyrabiania wszelakich drożdżowych ale i np chleba na zakwasie jest ok i sobie chwale (nie musisz pilnować by było ciepełko czy nie było przeciągu, nie musisz wyrabiać itd) Rok temu robiłam jakiś mus - drzem. Często wrzucam składniki na ciasto drożdżowe i idę na spacer - po powrocie przekładam na blache dodaje owoce i w piekarnik
    Nie piekę w tym chleba z 2 powodów - kształt mi nie odpowiada i bardziej smakuje mi chleb z foremki piekarnika
    Ogólnie sobie chwalę CHOĆ dziś gdybym kupowała kupiłabym większy na 2 mieszadła choć i ten wystarcza na ciasto drożdżowe na dużą blachę
    --
  4.  permalink
    zasnanawiam sie... W sumie to troche szkoda mi wywalic kasę tylko na zagniatanie ciasta... Pomysle jeszcze
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    ja polecam thermomix- nie tylko na zgniatanie ciasta, ale ciacho na pizze wyrabia mi w 1,5 minuty; na chleby- różne- w 2-5 min. mogłabym tutaj wychwalać, ale wiem że trzeba się przekonać osobiście- mnie najbardziej zachwyca to, że przy swojej wszechstronności i ciągłym użytkowaniu thermomix rodziców spokojnie daje radę już chyba ponad 13 lat- raz chyba wymieniali jedną uszczelkę :) jest totalnie warty swojej ceny!
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Ja mam automat i bardzo sobie chwalę :) Wyrabiamy i pieczemy w nim chlebki (z racji kiepskiego piekarnika gazowego muszę piec w automacie niestety). Robię chałki, ciasta drożdżowe i wyrabiam ciasto na drożdżówki. Ciasta na pizzę jeszcze nie robiłam :) Nie żałuję wydanej kasy, polecam bardzo, wsypujesz składniki i masz święty spokój, maszyna pięknie ciasto wyrobi :)
    --
  5.  permalink
    Martina- masz rację termomix to rzeczywiście super sprawa- ale cena z kosmosu ;)
  6.  permalink
    Gilese- dzięki :) A jaki masz model?
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Moulinex :] Już pół roku nie kupuję chleba :)
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Aga, Thermomix mozna wziac na raty na 3 lata nawet. I tak jak Martina mowi, nie psuje sie i jest na lata a potem jeszcze mozna go za niezla sume sprzedac (jak moja tesciowa po 14 latach). I jak czas oszczedza :D
    --
  7.  permalink
    dzieki gilese :)
    O nie nie Patka- chwilowo dzięuje za kredyty wszelakie. Czytacie o Włoszech i kolejnym osłabieniu złotego? :/
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no niestety czytalam, frank znowu szaleje...

poza tym w niektorych bankach przy kredycie hipotecznym jest klauzula ze krdytow konsumenckich ani zadnych rat brac nie mozna, nawet nie sprawdzilam jak jest u nas ale szwagier mnie przestrzegal przed reifeissen czy jakos tak ze oni wlasnie maja klauzule
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Jeju, jak damy się zwariować to frank jeszcze wyżej pójdzie. Im mniejsza panika tym lepiej, więc proponuję znaleźć sobie jakiś inny temat :P

A co do tych cen: maszynka do mięsa- pewnie ponad 200; sokowirówka- ponad 200, maszyna do chleba- ponad 200; blender- to samo; parowar- tez; malakser, maszynka do kawy, maszyna do majonezu, lodów, itd itp- zamiast tego jedno urządzenie (ile miejsca oszczędza!) i jakoś wtedy wcale drożej nie wychodzi, szczególnie że tu podałam przykładowe, ale niższe ceny tego typu produktów. Jakbym już nie miała to bym odkładała na niego :)
    Cudowne jest robienie w nim przecierków dla dzieciaków i wszelakich przetworów- dżemów, sosów... rewelka.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Martina ja tam sie frankkiem az tak nie przejmuje, wolalam wyzszy kredyt ale w zlotowkach bo jakos pewniej sie czuje. jakas taka struzidupa ze mnie i nie lubie ryzyka jesli o kase idzie...

z tym zakupem thermomixa to moze jak sie jest mlodym malzenstwem to faktycznie warto tak przeliczyc ale sie te wszsytkie sprzety ma to szkoda juz tych 3tys zeby thermomix kupowac ;) ja choruje na kitchenaid, to duze mieszadlo jest idealne do biszkoptow i ucierania mas, w USA kosztuje bez promocji ok $300 wiec poczekam az mi sis doapdnie takowy na promocji :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    koleżanka wzięła kredyt walutowy, później długo z mężem żałowali :neutral:
    ja na szczęście mam w złotówkach
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    JA tez zastanawiam sie nad maszynka do chleba, ale znajome mòwia ze sa beznadziejne ,ciasta na pizze bym i tak w niej nie lepila bo to tylko 10 min roboty a ja lubie sama ciasto dotykac i czuc ,czy jest juz dobre ...
  8.  permalink
    Ja mam kredyt we franku i absolutnie nie załuję. Nawet przy wysoko stojącej walucie jest lepiej opłacalny niz ten złotowy- ale tu trzeba przyjzec się liborowi i wiborowi. Warto tez wiedziec,że ten w złotówkach stałym kredytem nie bedzie :) ( no chyba,że to raty na zakup pralki itp)
    Daleka tez jestem od paniki.
    Umacniający frank to nie tylko sprawa kredytów, dziewczyny... To słabnaca złotówka. W naszej gospodarce nie dzieje sie najlepiej. I to mnie martwi. Nie to,że rata w tym miesiącu będzie wyższa o 30zł.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aga1976: To słabnaca złotówka. W naszej gospodarce nie dzieje sie najlepiej. I to mnie martwi

Może mam mylne odczucia, ale mam jakieś takie dziwne wrażenie, że za czasów rządów Kwaśniewskiego - było lepiej.... ale może mało wiem, bo jak go wybierali miałam 6 lat :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    A wracjaąc do Thermixa- martyna -zapewne masz rację tyle,że ja nie jestem pewna czy potrzebuję maszyn do kawy, majonezu i lodów;) Rozumiesz :)
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    ja zaluje jeszcze tylko, ze Thermomix nie potrafi obierac ze skorki :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.