Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 18th 2011
     permalink
    burdello bum bum - jak dzieci zrobia bajzel to moje ulubione powiedzonko ;)
  1.  permalink
    A "dzien swira"?Lubicie? rozumiecie?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 18th 2011 zmieniony
     permalink
    Uwielbiam. Zarówno to jak pozostałe "części"
    Najbardziej "Wszyscy jesteśmy Chrystusami", bo w pewnych momentach widzę tam swoje życie...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja nie ogladalam ani dnia switta ani wszyscy jestesmy...
    jakos mi umknelo
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Świetny film, bardzo mi się podobał.
  2.  permalink
    Ja jestem fanką :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    z polskich filmów jeszcze bardzo lubię "Pogodę na jutro" Sztura
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Ja uwielbiam Testosteron, tym bardziej że sztuka na której podstawie jest ten film była wystawiana oryginalnie w Jeleniej Górze, czyli mieście z którego pochodzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Z polskich komedii ja najbardziej lubię "Poszukiwany, poszukiwana" :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Z "nowszych" polskich komedii PORANEK KOJOTA albo LEJDIS:) TESTOSTERON też, ale już mniej. No i oczywiście OCH KAROL 2:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No to muszę się zacząć odchamiać bo jestem na etapie po raz setny Króla Lwa, Ratatuj, Mrówki i inne dzieckowe Shreka mi baby obrzydziły solidnie
    Ze starych komedii jest sporo fajnych ale nie wiem czemu bardzo mi sie spodobał Kogiel mogiel i jak moje dzieciaki dostają świra i drą sie bez powodu ja lub mąż zawsze powiemy "Kasia ja chce do kasi" hehe
    --
  3.  permalink
    Lejdis tez lubie .
    Bo lubię jak dziewczyny trzymają sie razem :)
    •  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeJul 19th 2011 zmieniony
     permalink
    A mi z baaardzo starych polskich filmów (komedii) bardzo podoba się Szczęściarz Antoni z 1960r :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 19th 2011
     permalink
    Agunia05: ale nie wiem czemu bardzo mi sie spodobał Kogiel mogiel

Całkiem o tym filmie zapomniałam. Też go bardzo lubię. A już w ogóle piosenki w wyk. Edyty Geppert
    --
  4.  permalink
    A od pewnego czasu oglądam Czterdziestolatka. Oglądałam też Zmienników. Kiedyś nie lubiłam takich filmów ale odmieniło mi się i to na szczęście bo naprawdę można się pośmiać. Ponadto kilka lat temu nie lubiłam słuchać "starszej" muzyki. Gdy tylko w radio pojawiał się utwór, nie wiem, z lat 60 do 80-tych to moja mama dawała głośniej i zaczynała tańczyć. :-) A ja dziwiłam się. A teraz robię to samo. Uwielbiam tą muzykę. :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jeśli o muzykę chodzi to lubię lata 80 i 90 :bigsmile:
    ze starszych to posłucham Presley'a, Queen (tata mnie zaraził), Depeche mode (chociaż to już lata 80), U2

a czasem to sobie nawet P. Fogga posłucham i się cofnę do czasów między- i powojennych :wink:
    --
  5.  permalink
    Nie wiem czy będziecie się ze mnie śmiać czy nie ale ja UWIELBIAM piosenkę Wake Me Up Before You Go Go, George'a Michael'a. Nogi się rwą przy niej do tańca, jak przy żadnej innej. Przynajmniej w moim przypadku. A teledysk jest nawet zabawny. Ten ich taniec, ubranka, hihi. :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O no pewnie - te piosenki porywają do tańca :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hmm Geppert uwielbiam i przeżycia nie do opisania i wyrażenia słowami jak jej słuchałam na żywo! Byłam na 3 recitalach jej i gdy tylko sie da będę znowu!
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Depeche Mode M uwielbia, więc chcąc nie chcąc też muszę słuchać i dzięki temu polubiłam:wink: a z ich "starych" klipów to się można pośmiać, te stroje i fryzury:)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    kobiety mam migdal caly w ropie,boli jak cholera ,wysoka tem ,chociaz teraz troche spadla bo sie obudzilam, dostalam antybiotyk i zastrzyki ,zeby szybciej wyzdrowiec ,bo do pracy trzeba isc...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ojejku, zdrówka Ewa!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o choroba... angina jakaś czy co? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Dużo zdrowia dla Ciebie Ewa:)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Mi tez stare kawałki poprawiają humor , np. YMCA Village People - nie rozumiem o co w niej chodzi ale nie ważne albo np. teledysk Bee Gees Stayin' alive - no umieram zawsze :tooth:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    YMCA to skrot od Young Men's Christian Association - Związek Chrześcijańskiej Młodzieży Męskiej . i w sumie to piosenka ponoc z podtekstem homo ale grunt ze wszyscy ja uwielbiaja, moje dzieci tez sie przy niej gibaja
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewa jak masz JODYNE albo jestes w stanie gdzies ja u siebie dostac to kup i kilka kropel daj na pol szklanki i tym plucz gardlo, mi przy anginie nie raz tylek taka plukanka ratowala i obywalo sie nawet bez antybiotykow
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aż musiałam sobie zapuścić, bo zupełnie nie umiałam umiejscowić tej piosenki :bigsmile:
    :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ejjjj a Boney M? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    Ja uwielbiam Bitelsów ... Pamiętam jak byłam mała i mama puszczała :D
    No i kawałki z lat 80-tych .... :D ...
  6.  permalink
    To ja jestem raczej z tych na czasie:) z muzyka
    nie wracam do starych kawałków bo zawsze mi cos przypominaja,i przeważnie to nie sa rzeczy do których chce wracać
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 20th 2011
     permalink
    co stosujecie na komary? sprawdzone srodki mile widziane.
    kurcze mamy raid wlaczany do kontaktow i takie cos niby na ultradzwieki z biedronki i guzik to daje. dzieci strasznie pogryzione po nocy wstaja, ja dzisiaj tez cala w bablach. fenistil ubywa momentalnie ale na krotko przynosi ulge
    najgorzej ze Gabrysi to sie robia ogromne odczyny - niektore takie jakby szklanke przylozyl inne standard wielkosci obrysu monety 2 - 5 zl , przykladalam soda, smaruje fenistilem, daje wapno ale wolalabym zapobiegac niz leczyc
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    U nas wcale nie ma komarów :bigsmile:

Hyde... czy Ty pochodzisz z Warszawy?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie, z podlasia
    u nas mnostwo krzakow i drzew jest na osiedlu, pod blokiem park, moze dlatego... w tym roku to jakas tragedia, wlasnie 3szt przyatakowalam packa i niestety mycie sciany bo juz kogos zdazyl urabac i smuzka krwi zostala :/
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    Bo ten nick kojarzę z innego miejsca :P i dlatego tak pytam :P to było parę lat temu :P
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MrsHyde: co stosujecie na komary? sprawdzone srodki mile widziane.

Ostatnio koleżanka ODRADZIŁA mi Off (pracuje w aptece i on podobno jest w większości zakazany w sprzedaży) - poleciła BROS. A po ugryzieniu - maść z arniki
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mi chodzi o cos czym nie musze mazac ani siebie ani dzieci, moze cos do kontaktu czy jakas odstraszajaca roslinke, sama nie wiem
    najgorzej krwiopijce atakuja w nocy nie wyobrazam sobie pryskania calej trojcy co wieczor, mojego meza nie gryza - widac zla krew ;)
  7.  permalink
    Niedawno w rossmanie wydziałam taka packę ( na baterie) na muchy i komary. Porażała prądem w locie ( łatwo chyba nią trafić, bo była dosyc duża- taka mniejsza rakieta tenisowa). Fajne- mo nie trzeba potem ze ścian zmywac rozklapciałych komarów... Ale jak sie namysliłam,że kupie to juz nie było :confused:
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    Polak mądry po szkodzie ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Do kontaktu polecałabym RAID :bigsmile: mam do psikania na muchy i jak wysmarowałam tym okna, to ciągle zbieramy padłe muszy na parapetach :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeJul 20th 2011 zmieniony
     permalink
    Ostatnio naukowcy stwierdzili, że bronią na komary mogą być ....... śmierdzące skarpetki
    :devil:
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Normalnie we Wrocławiu zawsze masa komarów- w tym roku NIC. Ponoć przez ten śnieg 3 maja powymierały (i mam nadzieję że tak już na stałe :P
    Za to mrówek jest taka masa, i to tych wielkich, że trzeba bardzo uważać w trawie.
    --
  8.  permalink
    U nas tez jest w tym roku wyjątkowo mało komarów
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm Moje dzieci są w lesie pod namiotami - pytam Anki jak komarzyska -> nie ma ale wszędzie mamy skórki i sok z cytryny i co sie dało to nim wysmarowaliśmy i octem (uwaga odbarwia odzież)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Na pomorzu też. Ledwie raz ugryziona byłam :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Tamara - hahaha
    To ja juz wiem, czemu mnie komary nie gryzą :) Nie nosze brudnych skarpetek :)))
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    Aga... no właśnie powinny Cie gryźć :P
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    No pewnie Aga te skarpeki kładzie gdzieś dalej i tam się komarzyska zbierają? :devil:
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    taaa... nie wyszło :/ link widać :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie widzialam tej packi, szkoda bo pewnei bym sie skusila, u nas w sumie komarow nie bylo ale po ostatnich deszczach tak gdzies od 1,5tyg jest zatrzesienie

raid mam wlaczony w kontakcie w duzym pokoju przy balkonie i u mlodej w pokoju, taki na te plasterki, dzisiaj chyba pojde kupie ten z plynem bo mnie szlak trafi jak tak dalej bedzie
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.