Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeAug 3rd 2011
     permalink
    Roxy na tym zdjęciu z teraz niewiele widac, ale z tego co widac bardziej mi się podoba niż poprzednia wersja. Wygląda jakoś naturalniej -> jak po plaży.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  1.  permalink
    Talinka: Wiem, ale szkoda mi kasy i włosów już

Ja jak chodizlam na praktyki to wszystko mialam na wlosach poczawszy od malowania po rozjasnianie,teraz ondulacja i nie zlauje bo niektore fryzury przy niektorych zbiegach sa bardzo ciekawe i fajnie wygladaja.Uwazam ze wlosy sa dla meni a nei na odwrot hihi. Za to teraz moj zabieg ondulacji nie wyglada ciekawie...Teraz intensywnie bede pielegnowac i potem znowu powtorze ale juz u innego fryzjera....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    Moje są gęste, ale strasznie się rozdwajają i wolę ich ne nadwyrężać bardziej :)
    Wręcz odwrotnie - staram się je odżywić - chcę mieć piękne włosy, he he :bigsmile:

Fryzury sobie wypróbuję przed śłubem :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Odbiegajac troche od tematu sluchajcie powiedzcie czy warto jest kupic buty sportowe oryginalne?Poluje na nie od jakiegos czasu tyle ze oksztuje ok 500 zl..
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Zależy do czego te buty mają służyc.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja kiedyś chciałam kupić oryginalne Adidasy, ale za ok. 200 - 300 zł. Ostatecznie zrezygnowałam :bigsmile:
    Teraz mam adidasy z Deichmann'a od kwietnia czy maja i się jeszvze nie popsuły (u mnie adidasy to maks 2 miesiące trzymają), a kosztowały 90zł.
    --
  3.  permalink
    Kaonashi: Zależy do czego te buty mają służyc.

Lubie chodzic w spzilkach,ale kiedy jezdze samochodem,biegam,wspacerki wieczorem lubi sportowe obuwie...Za to nie lubie kiedy musze kupowac co chwila bo podeszwy sie odklejaja:/
    --
  4.  permalink
    Te mi sie podobaja

Albo te
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Do biegania buty powinny byc oddzielne, no chyba, że to w przenośni było to bieganie. Ja myślę, że jeśli chodzi o buty przeznaczone do uprawiania konkretnego sportu i można sobie pozwolic na trzepnięcie po kieszeni to warto. A jeśłi mają to byc buty do okazjonalnej rekreacji czy jazdy samochodem to nie warto :).
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    To są te odchudzające? One kosztują teraz 500 zł????? To te warto ;-), ale można znaleźc o połowę tańszy model. Ale coś kojarzę, ze biegac w nich nie można. Tzn biegac biegac , a nie podbiegac ;-).
  5.  permalink
    Kurcze ale tak mnie kusi mrrr raz zaszalec :D
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    CHolera, dziewczyny, czasem na youtubie znajduje się przeróżne rzeczy całkiem przypadkiem. I trafiłam właśnie na TEN FILM ... Podcięło mi nogi... Jejku... IDĘ CIESZYĆ SIĘ ŻYCIEM!
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    RoxyEwa: Kurcze ale tak mnie kusi mrrr raz zaszalec :D

Szaleństwo nie potrzebuje uzasadnienia ;-)
  6.  permalink
    Kaonashi: To są te odchudzające? One kosztują teraz 500 zł????? To te warto ;-), ale można znaleźc o połowę tańszy model.

Ponoc dzialaja w ten sposob ze dzialala wlasnie na miesinie ud i tyleczka hihi. Bardziej skupilam sie jednak na wygladzie..Lubie ciekawe buty...Zawsze bylam inna- moje kolezanki zakladaja salony kosmetyczne a ja pcham sie w transport ciezarowy hehehe:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    KARKO: CHolera, dziewczyny, czasem na youtubie znajduje się przeróżne rzeczy całkiem przypadkiem. I trafiłam właśnie na "TEN FILM":http://www.youtube.com/watch?v=jBFWS5yovS8&feature=related ... Podcięło mi nogi... Jejku... IDĘ CIESZYĆ SIĘ ŻYCIEM!

To ja wolę nie oglądac...
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Kaonashi: To są te odchudzające

jasne wkładasz i chudniesz :wink:

ja słyszałam ,że shape ups to nic specjalnego
    --
  7.  permalink
    Kaonashi: To ja wolę nie oglądac...

Obejrzalam i zaluje....W ogole takie filmy to szalenstwo i jakas chora moda..Ja rozumiem ze to jest straszny bol i chce sie go wykrzyczec calemu swiatu,ale to jednak powinno zostac w gronie najblizszych ten caly zal,smutek,cierpienie.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tak, wiem, odkąd leżą w mojej szafie chudnę ;-).
    Roxy - tu masz wyprzedaż easy tone (ale inne modele) http://sklep.sizeer.com/search.bhtml?q=REEBOK+EASYTONE&gclid=CJXptYvNs6oCFRk03wodGVZD-Q
  8.  permalink
    lapa: jasne wkładasz i chudniesz

Ja co wieczor biegam 4,5 km i to jasne ze same buty nic nie dadza,trzeba pracowac nad wygladem:bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Kaonashi: Tak, wiem, odkąd leżą w mojej szafie chudnę ;-). Roxy - tu masz wyprzedaż easy tone (ale inne modele) http://sklep.sizeer.com/search.bhtml?q=REEBOK+EASYTONE&gclid=CJXptYvNs6oCFRk03wodGVZD-Q

Hehehe. dzieki za stronke juz patrze ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Roxy, do biegania powinnaś miec buty biegowe.
  10.  permalink
    Kaonashi: Roxy, do biegania powinnaś miec buty biegowe.

Czyli tak zwane cichobieszki hehe.No mam trzy pary i kazde juz sa do wyrzucenia...Masz jakies konkretne na mysli?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Nie tak zwane cichobiegi tylko buty biegowe. Wklejam pierwszy lepszy link http://www.hrmax.pl/?gclid=CPqcupXPs6oCFVs03wodpzBz9g.
  11.  permalink
    Te sa fajne.. http://www.hrmax.pl/product-pol-35-GEL-1160.html

Cos zdjecia nie chca sie dodawac...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Buty biegowe mają byc wygodne, a nie ładne ;-). I mają służyc TYLKO do biegania.
  12.  permalink
    Kaonashi: Buty biegowe mają byc wygodne, a nie ładne ;-). I mają służyc TYLKO do biegania.

Moje do tej pory byly wygodny tylko chodiz o fakt czestego ich kupowania. Zastanawiam sie czy oryginalne nie beda bardziej wytrzymale...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Roxy - ja o niebie Ty o chlebie ;-). Te easy tone są niestabilne i nie wiem czy jest oficjalnie takie przeciwwskazanie, ale wg mnie nie powinno się w nich biegac, bo możesz zbyt obciążac stawy (to się tyczy również biegania w butach nie stworzonych do tego celu). Ponadto buty biegowe najlepiej kupic u kogoś kto zna się na rzeczy, wtedy doradzi Ci dobry rozmiar (powinny by lekko za duże) a także kształt (ja się na tym nie znam dobrze ale stopy są różne,a but ma byc do stopy dobrany). Jak jesteś zainteresowana bieganiem to odsyłam Cię do strony o tej nazwie i końcówce pl.
  13.  permalink
    Kaonashi: Roxy - ja o niebie Ty o chlebie ;-). Te easy tone są niestabilne i nie wiem czy jest oficjalnie takie przeciwwskazanie, ale wg mnie nie powinno się w nich biegac, bo możesz zbyt obciążac stawy (to się tyczy również biegania w butach nie stworzonych do tego celu). Ponadto buty biegowe najlepiej kupic u kogoś kto zna się na rzeczy, wtedy doradzi Ci dobry rozmiar (powinny by lekko za duże) a także kształt (ja się na tym nie znam dobrze ale stopy są różne,a but ma byc do stopy dobrany). Jak jesteś zainteresowana bieganiem to odsyłam Cię do strony o tej nazwie i końcówce pl.

Do tej pory biegam w takich jakie sobie wybieram i nie mam zadnych problemow ze stawami a biegam juz dwa lata i nie musze wchodzic na strony zeby sie radzic,ktore najlepsze. Sam dobor buta owszem jest wazny i jak dla mnie prosty. Bardziej interesuja mnie ceny i ich wytrzymalosc....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    RoxyEwa: Do tej pory biegam w takich jakie sobie wybieram i nie mam zadnych problemow ze stawami a biegam juz dwa lata i nie musze wchodzic na strony zeby sie radzic,ktore najlepsze. Sam dobor buta owszem jest wazny i jak dla mnie prosty. Bardziej interesuja mnie ceny i ich wytrzymalosc....

Jak uważasz. Ja tylko chciałam byc pomocna :). Sama nie uważam się za osobę nieomylną, dlatego jak chcę coś robic to staram się zapoznac z tematem i opiniami bardziej doświadczonych.
  14.  permalink
    Stawy mogą się odezwać...
    Mój mąż biega... biegał początkowo w butach, które nie były do tego przystosowane. Dobrej firmy. Jak się stawy odezwały była już masakra. Leczenie pół roku. Kupił buty typowe do biegania. Ani to ładne, ani tanie... ale przynajmniej pewne:). Stawy się nie odzywają.

RoxyEwa: o tej pory biegam w takich jakie sobie wybieram i nie mam zadnych problemow ze stawami a biegam juz dwa lata i nie musze wchodzic na strony zeby sie radzic,ktore najlepsze. Sam dobor buta owszem jest wazny i jak dla mnie prosty. Bardziej interesuja mnie ceny i ich wytrzymalosc....

No to skoro wybór jest dla Ciebie taki prosty to nie rozumiem po co sie tu radzisz? Twoje wypowiedzi sa często jakieś takie pretensjonalne, albo mi sie tylko wydaje:shamed:. Jak interesują Cie ceny to wystarczy wejść na allegro... na każdy but masz gwarancję, więc wytrzymałością nie musisz sie stresować. Powodzenia. Udanych zakupów:bigsmile:
  15.  permalink
    Agnieszka25: No to skoro wybór jest dla Ciebie taki prosty to nie rozumiem po co sie tu radzisz? Twoje wypowiedzi sa często jakieś takie pretensjonalne, albo mi sie tylko wydaje. Jak interesują Cie ceny to wystarczy wejść na allegro... na każdy but masz gwarancję, więc wytrzymałością nie musisz sie stresować. Powodzenia. Udanych zakupów

Wiesz kolezanko skoro moj sposob wypowiedzi Cie razi no to trudno, taka jestem i sie juz nie zmienie...Nie odczuwam jakis pretensji w wypowiedziach,ale skoro Ty tak to nie moj problem....

Napisalam ze wybor do tej pory co do wygody itd. byl trafny, teraz chcialabym sie skupic na czyms dobrej jakosci...
    --
  16.  permalink
    RoxyEwa: Wiesz kolezanko skoro moj sposob wypowiedzi Cie razi no to trudno,

A no razi:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

RoxyEwa: taka jestem i sie juz nie zmienie

Nie musisz. Dobrze Ci samej ze sobą to co mi do tego?

RoxyEwa: Napisalam ze wybor do tej pory co do wygody itd. byl trafny, teraz chcialabym sie skupic na czyms dobrej jakosci...

Tak napisałaś teraz. Wcześniej brzmiało to nieco inaczej:tongue:.

Ale co mi w sumie do Twoich wypowiedzi? A tymbardziej co mi do Twoich stawów i butów?Wcześniej dziewczyny udzieliły Ci sporo mądrych rad. Skorzystasz- fajnie, dłużej będziesz się cieszyć zdrowymi nogami. Nie skorzystasz- trudno. Źle Ci nie życzę, więc na Twoim miejscu skorzystałabym z pierwszej opcji:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    a wracając do butów do biegania to ja również zdecydowanie popieram zakup odpowiednich butów do biegania. Nie tylko stawy mogą zostać uszkodzone w bieganiu w niewłaściwych butach ale również kręgosłup i to nie musi stac się z dnia na dzień. Takie problemy mogą pojawić się po latach
    :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    RoxyEwa i tak wie najlepiej, niepotrzebne jej Wasze rady.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja 3 rok dreptam w adidasach - wygodne i nie rozwaliły sie jak każde inne po sezonie. Minus mi się w nich poci noga strasznie :(
    Mam podobne
    http://olimplca.strefa.pl/ADITRACK%20G43695/4.JPG
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Roxy zadałaś pytanie o buty, napisałaś do czego mają Ci służyc kilkakrotnie podkreślając, że do biegania m.in. i jako, że trochę liznęłam tematu i choc wciąż więcej w tym teorii niż praktyki, to postanowiłam się z Tobą podzielic dwoma głownymi zasadami fachowców czyli tym, że do biegania należy kupic specjalistyczne obuwie oraz tym, ze to obuwie ma służyc tylko do tego celu. Są owszem osoby, których na buty biegowe nie stac i zaczynają w trampkach póki nie uzbierają na ten cel, ale skoro rozważasz buty za 5 stów uznałam, że do tej grupy nie należysz ( w tej kwocie mogłabys miec zarówno easy tone tańszy model i porządne buty biegowe z niższej półki). Ponadto podałam Ci stronę obok której żaden biegacz nie przechodzi obojętnie bo zawiera wiele cennych rad, fajnych artykułów oraz forum gdzie można pogadac z innymi biegającymi. To wszystko z dobrego serca :wink:, żeby biegało Ci się łatwiej, przyjemniej i przede wszystkim zdrowiej. Jeśli nie oczekiwałaś rad, trzeba było nie pytac albo odburknąc na początku, a nie jak już ktoś (ja) poświęcił czas na rozmowę.
  17.  permalink
    Kaonashi: Roxy zadałaś pytanie o buty, napisałaś do czego mają Ci służyc kilkakrotnie podkreślając, że do biegania m.in. i jako, że trochę liznęłam tematu i choc wciąż więcej w tym teorii niż praktyki, to postanowiłam się z Tobą podzielic dwoma głownymi zasadami fachowców czyli tym, że do biegania należy kupic specjalistyczne obuwie oraz tym, ze to obuwie ma służyc tylko do tego celu. Są owszem osoby, których na buty biegowe nie stac i zaczynają w trampkach póki nie uzbierają na ten cel, ale skoro rozważasz buty za 5 stów uznałam, że do tej grupy nie należysz ( w tej kwocie mogłabys miec zarówno easy tone tańszy model i porządne buty biegowe z niższej półki). Ponadto podałam Ci stronę obok której żaden biegacz nie przechodzi obojętnie bo zawiera wiele cennych rad, fajnych artykułów oraz forum gdzie można pogadac z innymi biegającymi. To wszystko z dobrego serca , żeby biegało Ci się łatwiej, przyjemniej i przede wszystkim zdrowiej. Jeśli nie oczekiwałaś rad, trzeba było nie pytac albo odburknąc na początku, a nie jak już ktoś (ja) poświęcił czas na rozmowę.

I dziekuje Ci ze sie wypowiedzialas.Nie neguje tego co piszesz w zaden sposob.Ja zapytalam o buty oryginalen-poniewaz sa o wiele drozsze niz tez,ktore do tej pory kupowalam wolalam sie upewnic czy warto...Tylko o to mi chodzilo....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeAug 4th 2011 zmieniony
     permalink
    To się chyba nie dogadałyśmy. Bo, po moim dopytaniu "do czego" napisałaś o bieganiu, a te które pokazałaś do biegania nie służą. Jeśli pytasz czy warto kupic oryginalne buty do biegania to tak warto, ale pod warunkiem, że nie kupisz ich na podstawie wyglądu tylko funkcjonalności, i, że spec Ci doradzi. A jeśli pytasz o buty do okazjonalnego relaksu to wg mnie nie warto, bo ani to jakoś szczególnie ładne ani przydatne jeśli na co dzień chodzisz w szpilkach. Na spacer i na rower uprawiany rekreacyjnie wystarczą wygodne buty sportowe -> chocby wspomniane wcześniej trampki. Zresztą pisałąm to już wyżej i nie wiem po co się powtarzam :wink:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeAug 4th 2011
     permalink
    Ale sie wściekłam :/ Zawsze ustawiam w word że ma mi automatycznie zapisywać co kilka minut :/ Teraz wgrałam świeżynkę i wpierdzieliło mi 7stron mega ważnego dla mnie tekstu nad którym siedzę dziś cały wieczór. Szlak by to :/ niby było odzyskiwanie ale se stwierdził że nie może otworzyć i dupa psia wrrrrrr
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    łech, nie zazdroszczę zgubienia tekstu - sama kiedyś straciłam kawał waznej pracy. Teraz mam odruch aż nadmierny ctrl+s ;)
    my byłysmy z Gosią na PARADZIE SMERFÓW, obiedzie z rybką i lodach:) Fajnie było:) I prababcię odwiedziłyśmy:)
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Parada Smerfów? A co to?
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    PARADA promująca film SMERFY wchodzący do kin - super gratka dla maluchów :)
    TU LINK
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A mnie się jakoś nie podoba, że te stare, dobre bajki (Smerfy, Kubuś Puchatek, Myszka Mickey) robione są teraz w wersjach komputerowych
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    No ja też mam takie odczucia, ale nie oceniam, póki nie zobaczę;) Z drugiej strony - cieszę się, że odświeżają bajkę, którą sama oglądałam jako dziecko. Teraz moja córeczka machała na żywo Smerfom, była zachwycona i to jest fajne:)
    A jutro jedziemy grzyby pozbierać:)
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Faktycznie, gratka dla dzieciaków nie lada - mam na myśli paradę, bo czy bajka się spodoba to się okaże, ale ta bajka chyba nie może się dzieciakom nie podobać :)
    Ech, tak sobie pomyślałam patrząc na te zdjęcia, że dawno w Łodzi nie byłam, a jako dziecko i nastolatka bywałam co roku na wakacjach :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    KARKO: łech, nie zazdroszczę zgubienia tekstu - sama kiedyś straciłam kawał waznej pracy.
    ehh mi się to kiedyś zdarzyło i dlatego dawałam zawsze automatyczne zapisywanie :/ Nic to - rano przeprosiłam że wyslę jutro a teraz czekam aż Smyki pójdą spać siadam i pisze na nowo - zaś siedzenie do późna ale trudno się mówi
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeAug 4th 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny czy wie ktoras z Was cos na temat zapalenia pecherza i zapalenia nerek? Moj siostrzeniec 12 letni ma krew w moczu norma to 0 - 3 a on ma 250ery/ul+++
    leukocytow 25leu/ul+ norma to 0 - 5. Myslicie ze to moze byc ostre zapalenie pecherza czy z takimi wynikami to juz bardziej nerki? Dopiero jutro sie czegos dowiem bo jutro ida odebrac drugie badanie moczu i do lekarza z wynikami. Ale sie denerwuje. Moj ukochany chrzesniaczek :kissing: biedulek.
    A jeszcze moja siostra nie moze wziac dnia wolnego bo wyplaty maja (jest ksiegowa) i niestety nie moze wziac. No noz mi sie w kieszeni otwiera jak mozna nie dac dnia wolnego dla matki z dzieckiem? I z tekstami jak sie pani nie podoba moze pani zmienic prace... K... co to za podejscie :devil::devil::devil::devil:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 5th 2011
     permalink
    kate1: jako dziecko i nastolatka bywałam co roku na wakacjach
    ooo, ciekawe Kate. DO ŁODZI an wakacje? Z Łodzi raczej się na wakacje ucieka ;) CHociaż fakt - jak np. pogody nie ma to zawsze się znajdzie jakaś "atrakcja" - CH, kino czy basen... Ale generalnie zaskoczyłaś mnie ;)
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeAug 5th 2011
     permalink
    ja tez latam na wakacje do Krakowa,bo mieszkam na wsi...
  18.  permalink
    Tez jakos tak...Dziwnie sie poczulam jak zobaczylam w informacjach....Szkoda faceta,ale nie tak powinno sie rozwiazywac problemy :neutral:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.