Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeAug 8th 2011
     permalink
    A ja mam dziś doła, chce mi się płakać :cry:
    Wydaje mi się, że mogłam być w ciąży i się nie udało, dziś dostałam silną @ trzy dni za wcześnie
    -- [url
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki,jakie tu upaly ,pewnie zle sie bedzie spalo...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    ehh Ewa rzuc do nas upały! i słońce Bo ja mam dosyc deszczów i jesiennej szarugi :/
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Agunia, ale po porze deszczowej nadejdzie zima :-P To już lepiej niech pada ten deszcz ;-)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    jesien bedzie piekna ,bo ja przylatuje i zawsze slonce mam...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Wygląda na to Ewa, że ta jesień już tak troche tu jest. :-)
    Ale dziś było fajnie, deszcz, burze, słońce i tęcze. I takie przyjemne, orzeźwiające powietrze.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    ja chcę słońce! i ładną pogodę a nie deszcz za deszczem, zimno a po 3 minutach skwar, lodowaty wiatr wrrr Moze inaczej to jest odczuwalne na płaskim terenia ale tu jak zawieje zimnem od gór to masakra :/ dzis jak słonko przyswieciło to super i nawet bym zdjęła dżinsówkę ale wiatr taki ze żałowałam ze nie mam jakiejś normalnej kurtki na sobie choć pot płynął po plecach - który został spłukany przez deszcz :/
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 9th 2011 zmieniony
     permalink
    Agunia05: ja chcę słońce! i ładną pogodę a nie deszcz za deszczem, zimno a po 3 minutach skwar, lodowaty wiatr
    no u nas tak samo :/ ja w ogóle w tym roku nie czuję WAKACJI, LATA... mam wolne, ale nie wyjechałam i pogoda jak kurcze w październku - masakra :( Zaraz koniec a tu dupa - jeszcze nigdy chyba nie byłam taka nieopalona, niedogrzana latem.
    sprawdziłam prognozę - na jutro 17 stopni i deszcza... cholera, mam deficyt słońca, ciepła, LATA! Deficyt emocjonalny tez chętnie w parze z szarugą nadchodzi... CHCĘ LATA JESZCZE TROCHĘ!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeAug 14th 2011
     permalink
    ,
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Spotkanie w Sulejówku 23-25 września 2011 KTÓRAŚ Z WAS MYŚLI, BY SIĘ WYBRAĆ?
    --
  1.  permalink
    ALe tutaj cisza ostatnio, wszystkie Was gdzieś wywiało chyba...
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 20th 2011
     permalink
    Ja aktualnie na innym wątku siedzę :bigsmile:
    A tu rzeczywiście-puuuustki :neutral:
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeAug 21st 2011
     permalink
    ja zarobiona jestem a upal niesamowity...
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeAug 21st 2011
     permalink
    No upał jest świetny, ale jednak noce już zimniutkie :) Ostatnie dwie noce spaliśmy w aucie i dzisiaj o 5 rano wstaliśmy i pojeździliśmy troszkę żeby nagrzać auto bo już nie dawaliśmy rady :P
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeAug 22nd 2011
     permalink
    Dziewczyny pomocy.. co na 18stke dla kolegi?? Skromnie i symbolicznie ale chcę coś jemu dać (Chrzestny Nataniela) i mam zrobioną kartkę ale chciałabym cos do tego i nie mam pomysłu co chłopakowi można podarować...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    Ja na 18tke dla chłopaka kupiłabym taką "tablicę" z prezerwatywami na każdy dzień tygodnia albo szybkę "zbić w razie potrzeby" też z gumką w środku :bigsmile:

R. siostra swojemu koledze kupiła takie coś:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talko generelnie fajna rzecz ale kurcze do niego akurat to nie pasuje bo jest to chłopak który z seksem będzie czekał do ślubu jak nie wybierze życia w zakonie -> więc raczej odpada :/ No i właśnie dlatego mam zagwostkę wrrrr
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aaaa... hmmmm
    --
  2.  permalink
    Prezerwatywa, nawet w żartobliwym ujęciu, to beznadziejny prezent. Nie każdy ich przecież używa, a nawet jeśli... to przecież bardzo osobiste.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie każdemu musi się podobać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O - a takie coś?
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    RóżaŻabczyńska: Prezerwatywa, nawet w żartobliwym ujęciu, to beznadziejny prezent. Nie każdy ich przecież używa, a nawet jeśli... to przecież bardzo osobiste.

jak i perfumy, korale, kolczyki, prtfele ....... zależy co kto rozumie przez osobiste.
    Mnie by rozśmieszył taki prezent. Nie każdy demonizuje prezerwatywy. Nie używam - to sobie zostawię na pamiątkę. Mój em ma do dziś tę którą dostał na 18tkę:))) ( a było to wieki temu), w kształcie diabełka, oczywiście stoi nieużywana, na pamiątkę:).
    Talinka - tablica super:)
  3.  permalink
    Nie, Tamaro. Akcesoria, o których piszesz są związane z wyglądem zewnętrznym, ze wszystkim co pokazujemy innym ludziom. Prezerwatywa to rzecz z innej sfery, ze sfery intymnej. W dodatku nie jest miłym i ładnym przedmiotem typu bielizna, tylko przedmiotem o charakterze wyłącznie użytkowym. To tak, jakby dawać komuś tampony - owszem, są związane z wkroczeniem w kolejny etap życia (choć niekoniecznie), ale przecież dotyczą sfery bardzo intymnej. To nie jest kwestia demonizowania - osobiście nie widzę w gumce nic demonicznego - ale kwestia dobrego smaku. Niektórych rzeczy po prostu się nie daje.
    --
  4.  permalink
    W ogóle nie popieram kultu prezerwatywy. Przecież ona nie jest warunkiem sine qua non seksu.
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    RóżaŻabczyńska: W ogóle nie popieram kultu prezerwatywy. Przecież ona nie jest warunkiem sine qua non seksu.
    --

a kto tu mówi o kulcie? PO prostu czasami nie zaszkodzi zaszaleć i dać komuś taki prezent. Jak i pobawić się takim czymś w łóżku:)).
    Oczywiście Tobie bym nie dała:), znając Twoje podejście, ale już moim psiółkom - raczej żadna nie obraziłaby się. Poza tym wiesz każdy ma inną granicę "intymności". Ogólnie chodziło mi, znowu, o te radykalne stwierdzenia.

RóżaŻabczyńska: Akcesoria, o których piszesz są związane z wyglądem zewnętrznym

zależy o jakich kolczykach mówimy...:devil:
    Ale wracając do pytania Aguni - może jakaś książka? płyta? Znasz jego gust?
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Za czasow "Moich 18tek" bardzo czesto dawalo sie takie prezenty, ale nie mialy byc one praktyczne, ale zartobliwe i smieszne. Zupelnie jak na panienski czasem sie daje "walek na meza" czy tym podobne smieszne gadzety. Troche dystanu do sprawy i swojej osoby nie zaszkkodzi. Jednak zalezy tez od osoby, stylu i jej sposobu zycia i postrzegania swiata.
    --
  5.  permalink
    No tak, jakakolwiek krytyka = brak dystansu. Na czym polega komizm prezerwatywy? Ja tego nie rozumiem. Natomiast wydaje mi się, że tego rodzaju prezent ma swoją symbolikę, która dla wielu osób może być ona nie do przyjęcia...

Wałek na męża jest o tyle zabawny, że jego wymiar metaforyczny jest inny, niż wymiar kondomu. Wałek na męża odwołuje do motywu pantoflarza, który zawsze - w życiu i w tekstach kultury - będzie postacią komiczną. Do czego odwołuje prezerwatywa?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    RóżaŻabczyńska: i wydaje mi się, że dla wielu osób może być ona nie do przyjęcia...

Stąd stwierdzenie Tamary:
    Tamara74: ale już moim psiółkom - raczej żadna nie obraziłaby się. Poza tym wiesz każdy ma inną granicę "intymności".

I Trishy:
    Trisha: Jednak zalezy tez od osoby, stylu i jej sposobu zycia i postrzegania swiata.

:wink:
    Moi znajomi też nie obraziliby się za taki prezent. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    RóżaŻabczyńska: Niektórych rzeczy po prostu się nie daje.

czasem trzeba wyjść po za te ramy, bo można się w nich udusić... jeśli rozumiesz co mam na myśli
  6.  permalink
    Talinka, dzięki, sama bym nie dokonała tak genialnej analizy.
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    RóżaŻabczyńska: Natomiast wydaje mi się, że tego rodzaju prezent ma swoją symbolikę, która dla wielu osób może być ona nie do przyjęcia...
    --

No tak, skoro prezerwatywa tylko i wyłącznie Cię straszy , to oczywiście rozumiem Twoje zdanie.
  7.  permalink
    Scorpi: czasem trzeba wyjść po za te ramy, bo można się w nich udusić... jeśli rozumiesz co mam na myśli

Rozumiem, że wszelkie konwencje dobrego zachowania się są dla Ciebie duszącymi ramami... No cóż, trzymanie łokci na stole i dłubanie w nosie raczej nie świadczy o otwartości i niezależności.
    --
  8.  permalink
    Tamara74: No tak, skoro prezerwatywa tylko i wyłącznie Cię straszy , to oczywiście rozumiem Twoje zdanie.

Tego nie powiedziałam. W gumce widzę tyle grozy, ile komizmu. Zero.
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    RóżaŻabczyńska: Rozumiem, że wszelkie konwencje dobrego zachowania się są dla Ciebie duszącymi ramami..

widzę, ze nie rozumiesz... trudno...
    szkoda mi czasu na tłumaczenie
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    RóżaŻabczyńska: Talinka, dzięki, sama bym nie dokonała tak genialnej analizy.

Nie musisz być złośliwa. Po prostu z Twojej wypowiedzi widać, że albo nie doczytałaś powyższych wypowiedzi albo ich nie zrozumiałaś.
    --
  9.  permalink
    Albo nie są da mnie przekonywające.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Wg mnie fajny prezent to taki, którego wybór skłonił nas do pomyślenia o przyszłym obdarowanym i o tym co też mogłoby sprawic mu radośc. Masowe kupowanie gumek na osiemnastki, bielizny i wibratorów na panieńskie, a na każdą możliwą okazję wesołych tabliczek z młotkami z 1001 drobiazgów to takie troche prezenty na "odwal się" :wink:.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Rożo, sama napisalas, ze dla wielu osob nie bylby to fajny prezent co oznacza, ze nie dla wszystkich. Oczywiscie, masz prawo uwazac taki prezent za bezsensowny.Jednak dla wielu innych osob jest smieszny, moze kojarzy sie z wkroczeniem w "doroslosc". Zupelnie jak na 18tke czesto dawalo sie alkohol w ramce za szybka z napisem "w razie potrzeby zbic szybke" a bobok byl mloteczek. Dla mnie osobiscie walek na meza tez nic nie wnosi, gdyby przyszly maz nie mial dystansu do siebie, to zapewne obrazilby sie za taki prezennt dla swojej przyszlej zony : )

wyraznie napisalam, ze odbior kazdego prezentu zalezy od percepcji i osobowosci danego czlowieka.

Wiesz, sa zapewne kobiety, ktore obrazilyby sie za ladna bielizny, bo jeszcze uznalyby to za cos zdroznego i w ich mniemaniu uznano by je za dz***ke, BO KAZDY JEST INNY...
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    muszę się zastanowić w takim razie co zakupić na 18tkę,
    może kupię książkę
    http://img5.burak.pl/img/7/e/a/b/abc-dobrego-wychowania.jpg..
    http://img8.burak.pl/img/0/a/d/4/elementarz-dobrego-wychowania.jpg
    ...
    http://www.poczytaj.pl/okl/132000/132916.jpg
  10.  permalink
    Scorpi, dla Ciebie jak znalazł.
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    RóżaŻabczyńska: Scorpi, dla Ciebie jak znalazł.

nie skomentuję tego...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Heheheh Scorpi taka książka na 18tkę to dopiero byłaby potwarz ;-)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ciekawe czy ktos jeszcze czyta poradniki dotyczące dobrego wychowania. Chyba niewielu :-P
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    właściwie to chyba się pogubiłam...
    prezerwatywa - NIE
    bielizna - NIE
    książka - NIE
    ..
    to może wazonik? hm... albo paprotkę w doniczce?
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    zanim kupie prezent na 18tkę najpierw kupie książkę
    Stefan Kiechle, Jak podejmować decyzje?, 2007 r. : We współczesnym świecie coraz częściej musimy dokonywać samodzielnych wyborów. Nie zawsze są one dla nas łatwe. Często, niestety, błędne. Jak podejmować decyzje to książka, która pomoże Czytelnikowi w wyborze tego, co będzie dla niego najlepsze. Autor książki proponuje wspólne przejście całego procesu decyzyjnego. Książka polecana jest dla wszystkich, bo przecież każdy dokonuje w każdej godzinie jakichkolwiek wyborów.
    żeby sobie decyzję ułatwić:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O kurczę! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    Kaonashi: Heheheh Scorpi taka książka na 18tkę to dopiero byłaby potwarz ;-)

myślę, rozśmieszyłaby co niektórych do łez...
    18 tki, to jeszcze dzieciaki i większość ma pstro w głowach... (są oczywiście wyjątki, które jak wiecie potwierdzają regułę):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Scorpi: myślę, rozśmieszyłaby co niektórych do łez...

Albo raczej przeraziłaby :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Jutro skoczę do księgarnii może eMPIKu - może wpadnie coś w oko
    Jest to młody chłopak ale "inny" niz młodzież mi znana :) Kocha twórczość Jandy, Osieckiej i inne "starocie" kocha teatr, muzykę poważną, Szekspira... Nie wiem jakie ma płyty czy książki więc to będzie "na czuja" ale moze coś znajdę fajnego np Osieckiej...
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    Agunia, zapytaj go wprost jaką książkę chciałby, zaoszczędzi Ci to czasu i ryzyka, że książka będzie zdublowana, tym bardziej, ze książki są dość drogie
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.