Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeSep 14th 2011
     permalink
    katy222: a głowa Ci się nie ślizga na poduszce z satyny?

Ja zawsze jak mam zawleczoną pościel z satyny to nad ranem duża poducha ląduje na dywanie,no i kilka razy w nocy pobudka,żeby poprawić "uciekającą" z pod głowy poduchę..
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeSep 14th 2011 zmieniony
     permalink
    katy222: a głowa Ci się nie ślizga na poduszce z satyny?

Katy, ale satyna bawełniana to nie jest taka śliska... Ona jest taka super przyjemna... W takeij typowej satynie śpimy u moich rodziców i to jest super latem bo taka chłodna jest... Mamy tez taką typową bawełnianą, ale niestety po kilku praniach "zeszmaciła się". No i stąd szukam czegoś nowego i sprawdzonego.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 14th 2011
     permalink
    Jaheira: Kat, ale satyna bawełniana to nie jest taka śliska... Ona jest taka super przyjemna...

no dokładnie
    i wcale nie jest śliska :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeSep 15th 2011 zmieniony
     permalink
    kocham satynę bawełnianą ubraliśmy ją teraz po powrocie ze szpitala by nam i młodej było przyjemniej.
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeSep 15th 2011
     permalink
    ok, takiej nie próbowałam
    Najbardziej jednak lubię pościel z polaru i flaneli. Śpi się w niej jak w chmurach :)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja lubie z kory :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Talinka: a ja lubie z kory

dla mnie za sztywna :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    też lubiłam, bo nie trzeba prasować ;)
    ale te polarowe też się nie gniotą, a jakość spania bez porównania.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    polarowych to szczerze mówiąc chyba jeszcze nie widziałam...
    a moja mama to taki człowiek, że prasuje wszystko.... nawet pościel z kory :confused: zresztą każdą prasuje, co mnie ogromnie wkurza :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talinka: a moja mama to taki człowiek, że prasuje wszystko.... nawet pościel z kory :confused: zresztą każdą prasuje, co mnie ogromnie wkurza :devil:
    hmm yyy eee :P No dobra przyznam się - mój maż się na mnie też solidnie wku**** jak prasowałam korę :P:P:P Ale dla mnie nie wyprasowana była jak szmata... Za to teraz w wiekszości mam pościel bawełnianą i nie prasuję w ogóle bo nie mam czasu i nie mam sił :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mnie to wkurza z jednego powodu - kładę się wieczorem i rano jest wygniecione :bigsmile: a mojej mamie głównie o wygląd chodzi :surprised::bigsmile:

Ostatnio ją ochrzaniłam jak chciala mi ręczniki wyprasować :devil: bo ja wolę takie szorstkie, a ona swoje.... :neutral:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja lubie dobrej jakosci bawelne...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No dobra to powiedzmy,że się nie upieram na tę bawełnianą satynę...
    Jaką pościel polecicie? Bo nie chcę już kupować niczego niesprawdzonego...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: Jaką pościel polecicie?

satynę bawełnianą :devil::devil:
    poważnie są świetne :smile:

ale też dobre gatunkowo ja kupuję w JYSKU...
    takie z bawełny ale bardzo fajne i nic się po praniu nie dzieje i w sumie na chłodniejsze wieczory chyba lepsze niż te satynowe
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA: satynę bawełnianą :devil::devil:
    poważnie są świetne :smile:

cała Teo :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    heheh ej ale poważnie :smile:
    ja kupiłam ja pierwszy raz z głupa
    przez pomyłkę w sumie bo chciałam bawełnę...

i kurde na te upalne noce była idealna...
    taka fajna chłodniutka i w ogóle :tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Satyna bawełniana firmy Andropol z Białegostoku. Dla mnie osobiście żadna inna :)

http://www.andropol.eu/
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
    • CommentTimeSep 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Jaheira - ja też satynę bawełnianą polecam, miła w dotyku, przyjemna, jak się ładnie złoży do prania, a potem dokładnie rozwiesi to nie trzeba prasować. Dla mnie jest super.

Kate1 - a z której kolekcji kupujesz? Bo tak patrzę na obrazki i część z tej pościeli to taka błyszcząca, czyli śliska...
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeSep 16th 2011
     permalink
    HarleyQuinn: Kate1 - a z której kolekcji kupujesz? Bo tak patrzę na obrazki i część z tej pościeli to taka błyszcząca, czyli śliska...

Ja też się podpinam pod to pytanie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Ja mam konkretnie kilka pościeli z Power Collection, np. wzór PC10. One wyglądają na satynowe, ale takie nie są. To jest taka fajna bawełna z połyskiem, ale właśnie nie śliska.

Z tego co widzę, wszystkie aktualnie dostępne na Allegro to też satyna bawełniana:
    http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=andropol+bawe%C5%82niana

Coś mi się wydaje, że Andropol stricte satynowych nie robi (tylko tak je nazywa), ale pewna nie jestem.

Te posciele można dostać w salonach Black Red White, jak ktoś ma blisko.
    --
  1.  permalink
    No właśnie, bo na stronie mają, że to 100% bawełny stąd moje zdziwienie :bigsmile: Ale ładna jest, dużo do wyboru :smile:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Z innej beczki...
    oglądam właśnie "Rozmowy w toku" - chłopak, który kiedyś deklarował tam, że ożeni się z Dodą (bodajże Dawid) dziś jest Pawłem, którego nawiedzają duchy...:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    tez wlasnie obejrzalam :) a mi sie wydaje, ze to nie ten koles. Chyba, ze ja mysle o innym wyczesie :)

ale lepszy jest kolejny odcinek "usiadlam na cudownym kamieniu i zaciazylam" :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja właśnie oglądałam 40 letnią Ingę która duchy widuje non stop i pomaga im przechodzić przez portal do drugiego świata oraz kierowała duchy ofiar Tsunami do autobusów z czerwonym krzyżem :shocked:
    litości..

dobrze ją psycholożka skwitowała, że odpowiednia dawka leków psychotropowych załatwiła by sprawę :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Trisha: ale lepszy jest kolejny odcinek "usiadlam na cudownym kamieniu i zaciazylam" :D

no to musze koniecznie obejrzeć !! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Trisha: a mi sie wydaje, ze to nie ten koles. Chyba, ze ja mysle o innym wyczesie :)

Bo było ich tam kilku, hehehe
    Ale mnie się wydaje, że to on- nie mogę znaleźć fragmentu z nim w roli głównej, żeby porównać. Zachowuje sie tak samo, ma te same rysy, tylko trochę inaczej włosy zrobione...
    --
    Ale na odcinek o kamieniu i ciąży czekam , przytupując nogami:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ogladam wlasnie zwiastun :)

padne. Koles kazal lasce usiasc na cudownym kamieniu i mowi, ze tu sie cuda dzieja a na drugi dzien ( bo wymiotowala) kazal jej zrobic test ciazowy i byly 2 kreski.... Czyli, ze kamien dzieciorob? :D
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    i prosze, na drugi dzien juz pojawily sie objawy! Koniecznie trzeba polecic ten odcinek na "Poczatkowych objawach ciazy" :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Oglądałam chyba 2 minuty te Rozmowy w toku i wyłączylam - no po prostu nie mogę!

Za to odcinek o współczesnej niewolnicy był... nie powiem - do myślenia.
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
     permalink
    Też to oglądałam właśnie :bigsmile: Ta pani psycholog jest świetna :wink: Czesio był najlepszy, szkoda, że mu po lekach wizje przeszły, mogło być ciekawie...

Talinka - ale to właśnie po to, żeby się pośmiać :bigsmile: Natomiast ten o niewolnicy był straszny, popłakałam się :sad:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Trisha: Koniecznie trzeba polecic ten odcinek na "Poczatkowych objawach ciazy" :)

koniecznie !! :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Trisha: padne. Koles kazal lasce usiasc na cudownym kamieniu i mowi, ze tu sie cuda dzieja a na drugi dzien ( bo wymiotowala) kazal jej zrobic test ciazowy i byly 2 kreski.... Czyli, ze kamien dzieciorob? :D

Takie dziecko z kamienia to może być lepszy sztywniak.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    luczynka: Takie dziecko z kamienia to może być lepszy sztywniak.

:devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeSep 17th 2011
     permalink
    Trisha: Czyli, ze kamien dzieciorob?

:rolling:

Czasem mi się wydaje,że w tych Rozmowach w Toku ludzie celowo robią z siebie idiotów.. Bo nie wiem jak to można nazwać.. Aczkolwiek oglądam,bo czasem to lepsze niż kabaret :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    luczynka: Takie dziecko z kamienia to może być lepszy sztywniak.

:rolling::rolling::rolling:

a myslicie, że w ciąży stawiała jej się macica? znaczy wiecie... brzuch twardy jak kamień? :devil::devil::devil:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    a gdzie ten kamień??z eM jedziemy zaraz :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Uwaga, uwaga, ja tylko przypominam, że dzisiaj w Rozmowach w tłoku będzie o kamieniu "zaciążającym" - zamierzam oglądać, idę szykować popcorn :bigsmile:

Aha jeszcze jedno - jeśli babka usiadła na kamieniu, zaciążyła, a już następnego dnia wyszedł test, to myślę że to jest albo super-kamień, albo super-test...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 19th 2011
     permalink
    No to dziś się chyba skuszę. :bigsmile:
    Pogoda za oknem nie nastraja, to niech się chociaż przy oglądaniu TV pośmieję.
    --
  3.  permalink
    No dokładnie :bigsmile: A ja będę miała zajęcie podczas robienia zupy :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    ja dzisiaj obiad gotowy mam, oddam się więc oglądaniu na 100% :P
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    O matko! Toż wystarczy na kamieniu usiąść z paskiem zawiązanym na brzuchu!:shocked::crazy::jumping::swingin::thumbup::tooth:
    --
  4.  permalink
    Pasek - "miała códowny sen" - ja pierniczę, kto w tej TV pracuje!?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 19th 2011 zmieniony
     permalink
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale kurcze patrzcie - 17 lat nie mogła zajść i nagle cud i zaszła...

oczywiście nie wierzę, że to ten kamień
    absolutnie

ale w sumie historia dość ciekawa nie ?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ksiądz sam powiedział, że to nie kamień jej pozwolił zajść w ciążę :wink:
    --
  5.  permalink
    Ten ksiądz fajnie powiedział, że ciąża to nie od kamienia :smile:

Smutne trochę, bo widać, że kobieta, która tak bardzo chce mieć dziecko jest w stanie chwycić się każdej rzeczy i uznać nawet, że kamień czy pasek jej w tym pomógł... Bardziej się zgadzam z księdzem, że to modlitwa (i dlaczego ludzie się modlą do Matki Boskiej? Gdzie w Biblii jest napisane, że modlimy się do Matki Boskiej!?) pomaga. No i sama wiara może? Ale w sumie fajnie, że się tym kobietom udało - niezależnie od tego co było "kuksańcem" dla ciąży :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 19th 2011 zmieniony
     permalink
    No pewnie, że fajnie. Wkurza trochę takie głupie gadanie... ja też jestem wymodlonym dzieckiem i moja mama mi zawsze opowiadała, że w czasie pielgrzymki do Częstochowy mnie wymodliła - ale nigdy nie opowiadałaby, że to np. figurka jej w tym pomogła - tylko modlitwa. :wink:

Ja osobiście o ciążę prosiłam np. podczas pobytu w Krakowie (lipiec 2010) i miałam ogromną nadzieję w tamtym cyklu, ale nic z tego nie wyszło... w kilku kolejnych też nie. Zaszłam pierwszy raz w grudniu 2010 (o dziwo w miesiąc po śmierci R. cioci) - i u nas sprawdziło się, to, że ktoś w rodzinie umiera, a rodzi się ktoś inny. Mimo, że tamtą ciążę poroniłam, to "po chwili" znów zaszłam.
    --
  6.  permalink
    Ten chłopczyk jest fajny - ten 12letni :bigsmile:

Ja też uważam, że nasze dziecko jest cholernie mocno wymodlone :smile: Ha, podobnie jak u Ciebie Talinka - bliska osoba z rodziny odeszła, a pojawi się nowy człowiek...

Myślałam, że będę miała polewkę z programu ale w sumie mnie rozczulił, że tym kobietom się udało :smile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Z kolei ten koleś, który będzie teraz w programie to mnie przeraża :shocked:
    Mam czarnego kota w domu i jakoś się go nie boję :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    HarleyQuinn: Myślałam, że będę miała polewkę z programu ale w sumie mnie rozczulił, że tym kobietom się udało

Dokładnie.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.