Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeSep 20th 2011
     permalink
    Talinka: No, ale mam chyba mniejsze szanse na śmierć niż osoba w pewnym wieku, co nie?

Ja bym się tu nie zgodziła,ponieważ różne wypadki chodzą po ludziach.I nigdy nie wiadomo co nam los przyniesie. Trochę odbiegając od tematu. Znam kobietę(około 70 parę lat,może podchodząca pod 80) dwóch synów zmarło na raka,mąż umarł w wypadku.. została sama. Także różnie się układa w życiu.
    --
    Nie żebym Talinka życzyła Ci zle czy coś - Broń Boże. Tylko po postu nie zgadzam się z tym co napisałaś,bo po prostu nikt nie wie co nam się może przytrafić.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Talinka: No, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Moja babcia ma 87 lat i w życiu nie dałabym jej dziecka pod opiekę. Ba, moja mama ma 62 i jej też bym nie dała. Najlepszy przykład - pyta się mnie wczoraj czy to ja wsypałam cukier puder do słoika, bo ona go szukała, a się okazało, że wsypany (oczywiście zrobiła to sama) - albo kto wyjął z ogórków kiszonych koper (oczywiście ona). Także boję się, co będzie za lat kilka.

Tyle, że to nie jest kwestia wieku. Na choroby nie mamy wpływu (no może częściowy), ale na "niedołężnienie" zwłaszcza umysłowe - tak i myślę, że jeśli kobieta w wieku 57 lat podjęła decyzję o in vitro, donosiła ciążę i urodziła dziecko to musi byc w całkiem niezłej formie, a bycie matką na pewno dodaje jej życiu sensu i skrzydeł = SIŁ.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  1.  permalink
    Talinka: Dzieckiem zajmie się R. mama

Talko- no ale przeciez jest stara... taka jak ta ciocia, czy para z włoch. Da radę? A moze umrze?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Znam kobietę(około 70 parę lat,może podchodząca pod 80) dwóch synów zmarło na raka,mąż umarł w wypadku.. została sama.

Ja też. - R. babcia 84 lata. Mąż zmarł w 90 roku, syn (R. tata) w 2002 na wylew, córka w 2010 na raka. Został jej jeden syn, pijak.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 20th 2011 zmieniony
     permalink
    aga1976: taka jak ta ciocia, czy para z włoch. Da radę? A moze umrze?

Ona da radę. Poza tym nie będzie się nim zajmowała 24/24 :wink:

Pisałam, że nie generalizuję no... jeju :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Byl kiedys na Polsat Cafe taki program o dojrzalych matkach. To byly wlasnie kobiety w wieku miedzy 60 a nawet 80 lat, ktore poddawaly sie in vitro. W dodaku byly samotne. Jedna miala smiertelna chorobe jak urodzila blizniaki i zmarla jak chlopcy mieli chyba 3 lata. Ale tam nikt nie wpadl na pomysl by odebrac im potomstwo
    --
  2.  permalink
    Talko- chciałam Ci tylko pokazac,ze łatwo popasc w paranoję.
    Poza tym wiesz- za rok moze się wiele zmienić. I z różnych powodów Twoje dziecko moze potrzebowąć CIEBIE
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wiem - biorę to pod uwagę. I oczywiście wtedy moje plany zejdą na dalszy plan (masło maślane, wiem :bigsmile:)
    Poza tym aktualne jest dla mnie powiedzenie "Chcesz rozśmieszyć Pana Boga - opowiedz mu o swoich planach"
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Hussy tez znam taka kobiete. To najblizsza ciocia mojego taty, ktora w ciagu 2 lub 3 lat stracila 2 synow i meza. Ciezko mi sobie wyobrazic, ze jeszcze mozna zyc potem... Jeden syn - dorosly- utonal, potem zmarl maz na zawal a drugi syn- i ostatnie dziecko- zmarl na raka...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    To jest chyba najgorsze co może być - pochować własne dziecko. R. babcia na pogrzebie R. cioci mówi do nas - najpierw Kazik, teraz Danusia... czemu ja jeszcze żyję?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jeśli chodzi o opiekę państwa nad dobrem obywateli: Zabrali jej dzieci, bo ma raka
    --
  3.  permalink
    Amazonka - paranoja... A dziecko / bliscy i siła woli właśnie działa na korzyść osoby walczącej z nowotworem...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jest taka pani, starsza ode mnie o prawie 50 lat. Myślę, że jest w lepszej kondycji, silniejsza, sprawniejsza i kto wie czy nie zdrowsza?
    Bette Calman
    piszą o niej "83 years young" :tongue:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kaonashi: piszą o niej "83 years young"

WOW! :bigsmile::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A co do zabierania dzieci, to niestety kolejny dowód na to, że "państwo" często się wtrynia tam gdzie to niepotrzebne, za to tam gdzie niezbędne czeka aż dojdzie do tragedii.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dziś w "Rozmowach w toku" o tym facecie co się rozsypanej soli boi i czarnych kotów. :wink:
    --
  4.  permalink
    Talinka, też oglądam - najlepsze, że przed kotem trzeba miejsca intymne zasłaniać, pękam ze śmiechu - skąd się Ci ludzie biorą?! I to FACET! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Noo! Jak pisałam wcześniej - mam czarnego kota i to on się mnie boi, a nie ja jego :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Haha, a zakrywa przed Tobą swoje miejsca intymne!? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie :bigsmile: ale jak stoję jakiś kawałek od niego to patrzy jakby chciał mnie zabić. Jak podejdę bliżej - kuli uszy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Talka a ty teraz studium jakies robisz ze rente dostajesz? myslalam ze to tylko uczniom/studentom przysluguje
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Tak, robię policealną.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a jakis fajny kierunek czy tylko cos na przeczekanie?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Przeczekanie. Wcześniej robiłam tą Organizację reklamy, ale nie dało rady. No zwyczajnie do rysunków się nie nadaję, a tam była tego masa jak się okazało. Teraz hotelarstwo.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    szkoda z ta reklama, to niezly kierunek zwlaszcza jak sie lubi przy kompie posiedziec
    a co chcesz studiowac? ja gdyby nie budowa to bym jeszcze o jakis studiach pomyslala a tak to kasy nie ma :/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    od razu Ci powiem z własnego doświadczenia, że po tym kierunku nie dostaniesz pracy w poradni psychologiczno-pedagogicznej i w szkole, tu fundusze są ograniczone i przyjmuje się pedagogów lub psychologów z ukończonymi studiami podyplomowymi z doradztwa zawodowego, tak żeby oprócz doradztwa zajmowali się również masą innych spraw :-|
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 21st 2011
     permalink
    ja bym chciała pracę w UP :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Wczoraj miałyśmy ubaw (chodź nie wypadało) najpierw przyszły badania od pacjenta Fiut, a później na okienko zgłosił się pan Chujeba...:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja miałam wychowawczynię w liceum.Na nazwisko miała Kiełbasa.Nikt o tym nie wiedział,i była dziewczyna w klasie,która do wszystkich mówiła "Ty kiełbaso" . Kiedyś powiedziała tak na godzinie wychowawczej do kolegi - mina tej babki bezcenna..
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja do klasy chodziłam z Męczyworek, a znam Stodup i Wozignój...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wow.
    Z Kiałbasą moja koleżanka chodziła do gimnazjum :wink:
    --
  6.  permalink
    Z Panem Kiełbasą to ja w jednym bloku mieszkałam. Tyle,że on zywot miał dość krótki... ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aga1976: Tyle,że on zywot miał dość krótki... ;)

:cool::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeSep 21st 2011 zmieniony
     permalink
    A moja znajoma chodziła do klasy, w której były pewne dwa, po sobie następujące nazwiska: Grzana - Kiełbasa :cool:
    --
  7.  permalink
    Ja i tak jestem fanką męza naszej forumowej koleżanki - Witalisa.... :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aga1976: Ja i tak jestem fanką męza naszej forumowej koleżanki - Witalisa.... :)

a Julita ujawniła wtedy to nazwisko czy nie ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja mam taki zbieg okoliczności, że panieńskie mam Malarz, a po mężu Piekarz:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    basia_87: Malarz, a po mężu Piekarz

:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Basia - to Ty typowy "robotnik" jesteś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Baska zostawilas panienskie? :wink:

Talka chciec a dostac to niestety przepasc :/ u nas doradca zawodowy jest jeszcze przy zespole orzekania do spraw niepelnosprawnosci w pfron'ie no i w skzolach ale tak jak gilese pisala to z praca w szkolach co raz ciezej, pamietaj ze swego czasu na pedagogike byl mega bum i ludzie po pedagogice czesto pracuja w sklepach :/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wiem, ale to moje marzenie - po babci... no co poradzę? :wink:
    Ew. mogę iść jeszcze na filologię polską, ale po tym i tak zostaje nauczyciel... :devil:

Na inne kierunki się nie nadaję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Nie no trochę głupio by to wyglądało i brzmiało
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja kiedyś na necie szukałam zbioru "śmiesznych" nazwisk. No i znalazło Siostrzeniec-Gwałt,ale nie wiem czy to prawda :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Witajcie :)
    Tego chyba nic nie pobije
    http://imageshack.us/f/276/metronazwisko8bm.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    odrabiamy prace domowa, ktos chetny pomoc 3klasistce?

Idzie zuch, wicher dmucha i do tylu ciagnie zucha, ale zuch sie nie przejmuje i wesolo maszeruje. Zuch idzie z jednego domu do drugiego. Odleglosc miedzy domami jest rowna 16krokow. Wieje wiatr. Gdy zuch zrobi 3 kroki, wiatr spycha go o 1 krok do tylu. Ile razem krokow do przodu musi zrobic zuch, aby przejsc z domu do domu?
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    wg mnie 24 kroki ale liczyłam "na piechotę" więc głowy nie dam :smile: A z jakiego działu to pytanie? Może są jakieś wzory?
    --
  8.  permalink
    mi wyszło 31 :P
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    23 kroki... Trzeba to sobie rozrysować i policzyć... Swoją drogą niezłe zadani jak na 3 klasę...:shocked::shocked::shocked:
    --
  9.  permalink
    Policzyłam dokładnie powinno być 30 równo
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.