Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    martina - nie wiem. Na dzien dzisiejszy - i Twoja Hania i jej kuzynka do szkoły pójdą w 2012. Jednak coraz więcej mói się o przesunięciu tego obowiązku, wiec tak naprawdę nie wiadomo. Wg mnie obowiązkowo pójdzie dopiero rocznik 2007 i moze i jestem prorokiem, ale nie sądze, bym się myliła.
    Zobaczymy - lada moment będzie nowy Minister Edukacji.
  2.  permalink
    jeju, Elitarna Szkoła... tak groźnie brzmi... ;)

I tak wyglada:D...No zobaczymy jak to wyjdzie hehe:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Ewa- a Ty chcesz zostac ochroniarzem? :))
  4.  permalink
    aga1976: Ewa- a Ty chcesz zostac ochroniarzem? :))

Do policji nie mam szans...a chcialam do drogowki,niestety marzenie.Chcialam isc do ITD Inspekcja Transportu Drogowego,ale tam od 25 lat dopiero przyjmuja i mam sporo wymogow ktorych nie wypelnie szybko w czasie i to trzeba przejsc duuuzo egzaminow. A Ochorna w dobrej i powaznej firmie ochorniarskiej hmm czemu nie....Ja zawsze swoimi dorgami,ale jeden z powodow,ktory zdecydowla o tej decyzji to to,ze nie potrafilam pomoc swojemu dziecku,ktore nosilam w sobie wiec pomoge tym ktorym moge.Moze to wydac sie banalny powod,ale ja wlasnie tak do tego podchodze...Jezeli moge komus pomoc a bede do tego wyszkolona to z bez zastanowienia. Nie rezygnuje tymsamym ze spedycji ,poniewaz zostawiam to jako moje zabezpieczenie w razie gdybym nie dala rady bo to tez musze wziasc pod uwage.
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeOct 15th 2011
     permalink
    Muszę wam dziewczyny powiedzieć, że moja gin-endo bardzo mnie zaskoczyła kiedy to na wizycie poporodowej zachęciła mnie do dalszych obserwacji, a nie polecała żadnych hormonów.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeOct 15th 2011
     permalink
    Jestem po prostu wściekła ... Właśnie usłyszałam taką sytuację od mojego partnera. Jego "znajoma" z dawnego osiedla - nastolatka (16lat,przed17) pochwaliła się,że zaszła w ciąże (planowaną oczywiście).. i jak ona to ujęła pozwoliła swojemu chłopakowi "chlupnąć do środka trzy razy" no i się udało !! Chłopak ma 28 lat, i sobie popija. Chciała,żeby mój M. dał jej papierosa a jak odmawiał to powiedział,że była na niego zła i powiedziała ,żeby jej nie wkurzał ! Jest w 6 tygodniu i jak sobie stwierdziła popala papieroski i pije... Jezu.Po prostu wychodzę z siebie.. Musiałam to napisać,bo jakbym ja tam była to bym jej strzeliła prosto w twarz.. Jak taka dziewucha może być w ogóle matką ?? Przecież to rozkapryszona małolata .. Jeszcze rozumiem,gdyby była odpowiedzialna i zachowywała się dojrzale.. Zabiłabym normalnie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeOct 15th 2011 zmieniony
     permalink
    I takie sytuacje ściskają za serce :cry:
    Tak jak u siebie pisałam o tej kobiecie z dodatnim HIV, HCV, HBS, kłykcinami po kile, najprawdopodobniej narkomanka, i taka w 24 tc oznajmia, że nie podjeła się leczenia. Jakie to dziecko ma szanse... Szkoda, że dzieci mają ci co tego od początku w ogóle nie szanują.
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
    • CommentTimeOct 18th 2011
     permalink
    Hej dziewczyny długo mnie nie było ale kocioł mam , bo już przygotowuję się do porodu i ogarniam mieszkanie co nie jest łatwe bo mój Krzyś od początku paździenika siedzi w domu, nie możemy pozbyć się kaszlu. Bylam już ze 4 razy u lekarza i żaden nie kwapi się żeby dać skierowanie na jakieś badania :/ Mam zalecone inhalacje czy możecie polecić mi jakiś inhalator?
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeOct 19th 2011
     permalink
    Wiesz wszystko zależy od stylu ubierania się :) Ze sportowych polecam z GoSportu Trekingi - Ania miała kilka par ja jedna i nie dość nie do zdarcia to wygodne ciepłe i nie przemakaja a podeszwa sie nie ślizga
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    yyy był wątek i temat i znikł i wychodzę na debila do kwadratu
    --
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
    • CommentTimeOct 19th 2011 zmieniony
     permalink
    o matko przeczytałam te 2 historie Hussy i Basi i aż mnie w serduchu zakłuło... szkoda słów :((( czemu takie osoby ot tak zachodzą a inne maja tak straszne problemy...jak zwykle życie jest niesprawiedliwe...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Paula wejdz na mamusie rozpakowane, tam wczoraj byl temat inhalatorow poruszony
  5.  permalink
    Przepraszam, ale ja to skasowałam, bo dziewczyny mi już w drugim wątku odpowiedziały :bigsmile:

Agunia - dzięki, też się tam wybiorę, a co :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeOct 20th 2011 zmieniony
     permalink
    Ciekawe... Sama nie wiem, co o tym myśleć. Gość lekko dziwny, nawet z zachowania, nie mówiąc o umiejętnościach. Nie mogę się zdecydować, czy mnie przekonał, czy to jednak wyreżyserowane? Co myślicie?
    ZAKLINACZ DZIECI
    Tak, czy inaczej - robi wrażenie. Dziewczynka nie mniejsze.
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
    • CommentTimeOct 21st 2011 zmieniony
     permalink
    Kate - facet faktycznie dziwny... Jakoś ciężko mi uwierzyć w to czytanie w myślach, ale równie ciężko w to, że to jest wyreżyserowane - chyba, że mają tak dobrych aktorów... Może jest tak dobrym "czytaczem" ludzi (psychologiem/ znawcą dzieci?), ich reakcji? Sama nie wiem... Ciekawe - idę poszperać na temat tego faceta...

EDIT - ale matka z pierwszego odcinka denerwowała mnie równie mocno jak to dziecko. Nie dziwne, że jak po ludzku zaczęła ją karmić i zachowywać się jak matka, a nie nastolatka to dziecko się uspokoiło... Spokojny i "pewny" rodzic = spokojne dziecko, przynajmniej na ogół...
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeOct 26th 2011
     permalink
    hej babeczki, a u VEVE w przedszkolu nie ma podzialu na grupy wiekowe , 2i pòl latki sa z 5 latkami , razem sie bawia ...DLUGO MINE NIE BYLO bo bylam w PL a tam neta nie mam ,pozdrawiam...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    hej dziewczyny mam pytanko macie nawilżacze powietrza w domach? jak tak to jakie? nie wiem jaki zakupić
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja mam taki

wiem, że nie jest tani, ale jest super cichy i para która wytwarza może byc ciepła lub zimna, no i estetycznie wygląda tez :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjaca_randa
    • CommentTimeOct 26th 2011 zmieniony
     permalink
    anula36: ja mam takiwiem, że nie jest tani, ale jest super cichy i para która wytwarza może byc ciepła lub zimna, no i estetycznie wygląda tez

Ja bym się bała takiego źródła utradźwięków w domu, zwłaszcza jak ma się małe dzieci.
    Nie mam żadnego nawilżacza, ale gdybym miała kupować, zdecydowałabym się na VENTĘ
    -- Szczęście jest decyzją, którą podejmujemy każdego dnia.
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeOct 30th 2011
     permalink
    Mam pytanie natury technicznej... Kobitki, czy któraś z Was ma może smartfona HTC Sensation albo HTC Desire S?
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeNov 1st 2011
     permalink
    Dzięki...
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeNov 1st 2011 zmieniony
     permalink
    Ponieważ groby bliskich mamy dość daleko, nie zawsze na nie jeździmy na Święto Zmarłych... Do tej pory w takich przypadkach jeździliśmy na Powązki... Od ub. roku mieszkamy w okolicach innego cmentarza, więc tam chodzimy na opuszczone groby i tam zapalamy świeczki...
    W tym roku postanowiliśmy,że mój M sam wejdzie na cmentarz a ja swoją świeczkę zapalę pod pomnikiem... Nie chcieliśmy z wózkiem pchać się w ten tłum...
    Ale oczywiście przed bramą tłok okrutny, przejście przez niego prawie niemożliwe. No i w pewnym momencie starsza pani drze się do mnie "Jak można być tak głupim i dziecko w święto na spacer zabierać?"...
    Tak piszę o tym, bo zastanawiam się, czy naprawdę po czasie zapomina się o tym, jak to jest z małym dzieckiem...?
    Smutne to trochę...
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Marti, ja nie mam.
    Coś odpowiedziałaś Jaheira tej pani czy ugryzłaś się w język?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja dziś byłam na cmentarzu Bródnowskim. Masa ludzi,ale kobiety z dziećmi i wózkami były także nie wiem co tej pani przeszkadzało... A do wejścia było na prawdę baaaaaaardzo dużo ludzi i trzeba było trochę poczekać aż się weszło na cmentarz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Powiedziałam,że sobie wózka głowę ni włożę... A resztę przemilczałam bo zwyczajnie dziś nawet nie wypada...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeNov 2nd 2011
     permalink
    Jahera - a może jednak spróbuj :wink: eeehhh ale faktycznie niektóre panie szybko zapominają, a nie wydaje się wam własnie, że częściej baby są takie pyskate i maja jakiś mądry komentarz?? przykre to...
    a ja nie byłam w ogóle, pierwszy raz od nie wiem ilu lat... raz że lekarz powiedział żebym sobie odpuściła, dwa że bałabym się że ktoś mnie szturchnie w brzuch, albo sie potknę, albo co...

martitap - ja nie mam takiego tel i chyba nawet nei kojarze żeby ktoś z moich znajomych taki miał :bigsmile: za mądry sprzęt, ja się wycofałam ze smartphonów, strzeliłam sobie jakis czas temu satio - super wypas i kurde nie dawałam rady, wróciłam do prostych tel, służących głównie do dzwonienia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Martitap, ja nie mam takiego, o o który pytasz, ale mam htc desire i chyba bym nie poleciła. Menu ma fajne, wygląd też, ale słabo łapie wifi przynajmniej zagranicą. Mój m na samsungu już zdążył 10 stron przeleciec a mnie nadal łączyło, w tym samym miejscu, z tą samą siecią. Zasięg też gubi. Bateria jak korzystasz z netu siada błyskawicznie. Ja czasem 2-3 razy dziennie ładuję.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Dzięki dziewczyny:)) dzisiaj zamówiłam HTC Desire S. Zobaczymy. Jest mi potrzebny do pracy, póki co mam mi zastąpić netbooka... Mam nadzieję, że się sprawdzi. Z baterią to słyszałąm, że codziennie trzeba ładować, a do tego nie jestem przyzwyczajona;/ Kaonashi, nawet mnie nie strasz :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ups, to faktycznie się spóźniłam. Ale pytałaś o konkretne modele więc się nie chciałam wychylac. Ten "s" jest chyba lekko nowszy to może będzie lepszy? ;-)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Jest najnowszy z serii desire. M ma Wildfire i jest zadowolony, ale używa tylko do dzwonienia i sprawdzania maila. Smartfony nie mają czegoś takiego, że muszą mieć stałe łącze z internetem?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Wydaje mi się, że nie muszą.
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Hmmm słyszałam, że muszą się na bieżąco aktualizować. Chociaż M ma ustawienia tak skonfigurowane, że tylko na wi-fi się łączy i wtedy pobiera aktualizacje. Czyli jednak nie muszą:))
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Mój się jeszcze nie aktualizował mimo, że mam tzw siec komórkową,no chyba, że w tajemnicy przede mną ;-)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Hehehe
    A co to ta sieć komórkowa?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No właśnie internet w telefonie. Taki płatny. Możesz się łączyc przez to albo gratis przez wi-fi. Tzn przynajmniej tak to rozumiem :tooth:
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ja będę miała w abonamencie 1GB internetu, a po przekroczeniu zwalnia, ale nie dopłacam. Chociaż podobno trzeba być bardzo zdolnym, żeby ten limit wykorzystać heheh
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Mam dwa "aktualizujące" sie telefony i w SE pyta czy chcesz pobrać aktualizacja i łączy za pomocą - jak masz włączone Wi-fi to z jego pomocą, jak nie masz włączonego to sieciowo Drugi to smartfon Samsung i on nie pyta ale zjada niewiele transferu. Smartfon jak zaczynasz sie bawić tzn sieć, muzyka czy nawet samo gg to bateria trzyma max 2 dni na same dzwonienie i sms-y (mało piszę) do rozładowania potrzebuje 4-5dni więc super. Jedno co mnie wkurza że jak zaczyna migać bateria nie wyładujesz go grając w coś czy siedząc w necie bo na to nie pozwala :/ Ja mam transfer mniejszy bo chyba 512kb ale w domu jak coś włączam na wifi i jak do tej pory przez 2 miesiace zużyłam ok 100mb :P więc 1gb jakbym miała wykorzystać to chyba musiałabym go podpiąc jako modem pod kompa :P
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ja potrzebuę smartfona przede wszystkim do pracy, więc dzwonienie, sms-y, poczta mail, internet na porządku dziennym, wieczorami gg. Ściągać muzyki ani filmów nie mam zamiaru, więc to odpada. M ma w ustawieniach tak, że jeśli jest w miejscu, gdzie wi-fi jest dostępne, to smartfon sam pobiera aktualizacje. Agunia, czyli nie jest tak źle?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 3rd 2011
     permalink
    mysle że to wiele zależy od telefonu :) mój łaczy sie za pomoca wi-fi tylko gdy mu ją włączę. ale nawet przesył sieciowy jest niewielki (muzyki filmow tez nie sciagam ale np sprawdzam autobus, szukam czegos na szybko jak i zajmuje sobie czas w autobusie). jest kilka rzeczy ktore mi przeszkadza w moim - ale dla innych są one zaletą :) prawda jest taka ze nie wykorzystuje pewnie 1/3 możliwosci tego telefonu bo mam kompa z netem ale gdyby bylo inaczej by był bardzo ok
    Teraz tez piszę z niego ot tak z nudów bo nie moge zasnąć :)
    ja szukalam tel dobrego do czytania ksiazek a ten czyta prawie wszystkie rodzaje txt bo i pdf i doc txt exel i inne a o to mi chodzilo :)
    a i jeszcze jedna uwaga - niektóre nie płatne aplikacje mają reklamę ktora łączy sie przez GPRS z netem :/
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    wydaje mi sie ze to zalezy co sie robi :) wczoraj rano go odlaczylam z ladowania, bylo kilka tel i sms'ow z godzina muzyki plus godzina na gg i w necie, od 20 minut jestem w necie i slucham muzyki (jestem w autobusie) zjechalo mi ok 30 % baterii wiec nie jest žle (sory za brak pl znakow ale tak mi wygodniej pisac :P )
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Ja mam włączoną cały czas sieć komórkową, mam pakiet 1 GB i nigdy nie udało mi się go wykorzystać, z reguły wykorzystuję ok 250 MB, w ten sposób czytam e-maile, ściągam nowe aplikacje, siedzę na internecie, oprócz tego on sam się aktualizuje (pogoda i aplikacje) nie wiem co musiałabym robić żeby wykorzystać cały pakiet :) Telefon mogę ustawić aby aktualizował się tylko poprzez wifi, ale nie mam takiej potrzeby. Natomiast co do zużycia baterii to niestety smartfon oznacza ładowanie codziennie :-/
    --
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
     permalink
    martitap ja mam widlfire s i w domu korzystam z wi-fi a poza domem z sieci komorkowej...mam 200mb i jak przekrocze to niedoplacam... warto zeby byl net w telefonie zeby wlasnie te aktualizacje sciagal na biezaco :) a Ty masz taki mega limit ze spookoooojnie Ci wystarczy :)
    jestem poki co baaardzo zadowolona z telefonu chociaz trzeba go codziennie ladowac ale to glownie dlatego ze jest duzy ekran a na poczatku wiadomo bawimy sie takimi telefonami ;)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Jestem coraz bardziej przekonana, że dobrze wybrałam:)) raczej M będzie przez pierwszy tydzień miał zajęcie:wink: teraz muszę ładować telefon co 2-3 dni. Będę musiała się przestawić i zaopatrzyć w ładowarkę samochodową, tak na wszelki wypadek. Dzięki dziewczyny jeszcze raz:))
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm z moich obserwacji wynika że gdy podłączam pod ładowarkę na te 3-4 godziny (po tym czasie jest naładowany) to trzyma krócej niż gdy ładuję go całą noc
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    To dziwne, bo zazwyczaj po naładowaniu pokazuje się komunikat, żeby odłączyć ładowarkę w celu oszczędzania baterii. Chociaż ja zawsze ładuję całą noc. Ładowarka samochodowa to tak awaryjnie by się przydała.
    --
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
    • CommentTimeNov 4th 2011
     permalink
    ja w pracy mam kabel usb i w pracy podlaczam a potem moge gadac i robic co chce :)
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeNov 4th 2011
     permalink
    Też dobre rozwiązanie, tyle że ja dużo czasu spędzam w samochodzie.
    --
  6.  permalink
    Dziewczyny......Oblalam egzamin na prawko:confused:Cholera to tylko ja tak umiem a jeszcze wczoraj pisalam,ze wywine jakis numer i jakbym wykrakala....:confused:Rano jeszcze bylo ok a teraz jestem wsciekla na siebie...Nawet sobie nie wyobrazalam,ze moge sama sobie taka sytuacje stworzyc zeby nie zdac:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeNov 4th 2011 zmieniony
     permalink
    Roxy,nie martw się.Ja dwa dni temu też nie zaliczyłam,ale nie poddaje się i do upadłego będę zdawała.Po nowym roku mają wejść nowe przepisy i wole je ominąć :wink: Także Ty też się nie załamuj i walcz :smile:
    Też nie byłam zachwycona swoją porażką,bo nie cierpię "przegrywać" szczególnie,że czułam,że dam radę. A tu taka klapa :confused:
    --
  7.  permalink
    A wiesz co wywinelam.Ustawilam sie zle na swiatlach.Akurat trafilam na skrzyzowanie gdzie mozna bylo sie ustawic centralnie pod sama sygnalizacja i nie widzialam ani swiatel bocznych ani na gorze.....Nie popatrzylam i chcialam wjechac na skrzyzowanie kiedy z obu stron zaczely wyjezdzac samochody.....Moj blad bo bylam tak zdenerwowana ze nie pot z czola plyna....Egzaminator skomentowal'' widzialem jaka byla sytuacja,poprostu pech''...Jezdze z instruktorem kilkanascie razy przez to ksrzyzowanie a na egzaminie dalam popis no juz widze jak moj instruktor sie ucieszy jak zobaczy blad:bigsmile:No nic kolejny egzamin 25:bigsmile:Nie poddam sie za cholere...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.