Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeNov 4th 2011
     permalink
    RoxyEwa powodzenia na egzaminie i nie poddawaj się ja zdałam za 3cim razem :smile::smile::smile:
  1.  permalink
    monika1046: RoxyEwa powodzenia na egzaminie i nie poddawaj się ja zdałam za 3cim razem

Nie poddac sie nie poddam,wstyd by bylo....dzisiaj byly nerwy i stres:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeNov 4th 2011
     permalink
    Ja na pierwszym egzaminie też zrobiłam wyjątkowo głupi błąd: było czerwone, ale świeciła się zielona strzałka. Ja byłam trzecim samochodem. Oczywiście, zatrzymałam się przed strzałką i upewniwszy się, że mogę pojechać, ruszyłam. W miejscu zatrzymał mnie egzaminator, który zwrócił uwagę na jeden drobny szczegół: zielona strzałka zgasła :confused:
    --
  2.  permalink
    Oj tak pierwszy egzamin to przedewszystkim stres drugim razem juz bede wiedziala czego sie spodziewac.Najgorzej denerwuja ludzie,ktrzy stoja i przygladaja sie,wysmiewaja itd.Ja swiatel przeciwmgielnych nie moglam wlaczyc z nerwow.Bo najpierw na pozycyjnych chcialam wlaczyc hehehe i tak siedze i mowie sama do siebie ''cholera obleje mnie,obleje mnie za te swiatla'',ale szybko sie wzielam w garsc wlaczylam swiatla mijania i dopiero przeciwmgielne :bigsmile: Wszystko bezblednie poszlo i na miescie dalam popis hehe,troche wkurzona jestem na siebie no coz...Rzadko kto u nas w Zamosciu zdaje za pierwszym...moj szwagier juz 8 raz bedzie zdawal,drugi za czwartym zdal.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeNov 5th 2011
     permalink
    Nie martw się, specjalnie oblewają, bo na tym zarabiają. Ja zdałam za 4 razem, jak wyjechałam na miasto to egzaminator kazał zatrzymać się pod sklepem, zrobił zakupy i już wracałam na plac i wtedy zdałam.
    -- [url
  3.  permalink
    heloł kobitki :)
    --
  4.  permalink
    nie martwcie sie ja juz oblalam 4 razy egzamin na prawko jakis koszmar ;) a najgorsze jest to ze w poznaniu na kolejny termin czeka sie 5 tygodni wiec egzamin mialam 26go.10 a teraz kolejny 7 grudnia idzie sie zalamac ;//// tez chce zdac poki mam wazna teorie ...
  5.  permalink
    No jak jest ciezko z terminami to te pol roku zleci niewiadomo kiedy.Bo teraz waznosc egzaminu teoretycznego jest wazna pol roku...ehhh
    --
  6.  permalink
    no wlasnie, ja teorie wazna do 2 stycznia2012 wiec zostaja mi 2 egzaminy ;/ ten 7go grudnia i ewentualnie kolejny jesli nie zdam ;/
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeNov 9th 2011
     permalink
    Ja czekałam dwa tygodnie.Teraz 17 listopada mam kolejny egzamin :smile:
    RoxyEwa: Bo teraz waznosc egzaminu teoretycznego jest wazna pol roku

O, tego nawet nie wiedziałam..
    smieska1986: a najgorsze jest to ze w poznaniu na kolejny termin czeka sie 5 tygodni

:shocked: No to ładnie..
    --
  7.  permalink
    Oj a jeszcze zamiast 500 pytan od stycznia bedzie 1000 slodko nie?!:confused:Dwa razy tyle pytan nie wiaodmo po co:confused:
    --
  8.  permalink
    kochane od lutego wchofza nowe przepisy i nie 1000 a 3000;/
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A ja słyszałam,że od lutego ma się zmienić.I ma być 3,500 pytań i brak możliwości powrotu do pytania na teoretycznym,ale za to TYLKO jedna poprawna odpowiedz,a nie np. dwie/trzy jak teraz.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Smieska,wyprzedziłaś mnie :smile:
    --
  9.  permalink
    do tego ma byc tak ze pierwsze dwa pytania beda by zaznaczyc odo tak lub nie, jesli w pierwszych dwoch pyt polegniesz, dalej nie mozesz odpowiadac i tym samym oblewasz teorie, ponadto na pytanie ma byc kilka sekund i do pytaniaa racac nie mozna
  10.  permalink
    hussy terazx ty mnie hehe :))
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Zamiast upraszczać to utrudniają.. I jaki w tym sens? :sad:
    --
  11.  permalink
    1. Baza pytań testów 2012 będzie zawierała 1200 pytań i będzie tworzona dynamicznie, czyli nowe pytania będą co jakiś do niej dodawane.

2. Na kategorię A, B, C, D oraz T w teście teoretycznym będą 32 pytania, z czego 20 z bazy wspólnej oraz 12 specjalistycznych.

3. Wprowadzone zostaną klipy video, które będą obrazować różne sytuacje w ruchu drogowym. Klipy będą w testach na wszystkie kategorie, ze wspólnej bazy. Oprócz klipów będą również zdjęcia i animacje lub pytanie bez zdjęć.

4. Na pytania (1-20) będziemy odpowiadać TAK lub NIE, pojawią się również pytania z odpowiedziami A, B i C (21-32), jednak ze względu na fakt, że testy będą jednokrotnego wyboru, tylko jedna odpowiedź będzie mogła być prawidłowa.

5. Klipy będą wyświetlały się w czasie od 5-15 sekund, szczegóły nie są jeszcze ustalone.

6. Czas na odpowiedź będzie ograniczona dla klipu video do 10 sekund, natomiast dla pytań z odpowiedziami A, B, lub C do 30 sekund.

7. Do pytań nie będzie można wracać, ale będzie mozna zmienić wybraną odpowiedź zanim minie czas na nią przeznaczony lub zanim przejdzie się do następnego pytania.

8. Baza pytań prawdopodobnie będzie znana publicznie.

9. Pytania będą punktowane, 3 punkty za pytanie majace duże znaczenie dla bezpieczeństwa ruchu drogowego, 2 - za średnie i 1 za niskie znaczenie dla bezpieczeństwa ruchu drogowego.

10. Maksymalna liczba punktów możliwa do uzyskania bedzie wynosić 72. Pozytywny wynik egzaminu teoretycznego osiągniemy po uzyskaniu minimum 68 punktów.

11. Egzamin będzie trwał 25 minut.

12. Wiele ze szczegółów nie jest jeszcze ustalone, gdyż brakuje odpowiednich rozporządzeń. Niektóre rzeczy mogą się więc zmienić, jednak jedno jest już pewne. Nowe testy wejdą w życie od 12 lutego 2012.

Od roku 2012 baza pytań na prawo jazdy zostanie znacząco zmieniona. Zamiast obecnych kilkuset pytań, zostanie rozbudowana do 1200 pytań.
    Statyczne pytania z obrazkami mają zastąpić dynamiczne sytuacje obrazowane filmikami. Baza pytań prawdopodobnie będzie znana publicznie, chociaż prawdopodobnie w zapomnienie odejdzie obecny model nauki na zasadzie zapamiętania bazy pytań.Rozbudowana baza i częsta zmiana pytań wymusi naukę poprzez poznawanie kodeksu drogowego. Prawdopodobnie też zdawalność egzaminu teoretycznego wg przewidywań może drastycznie spaść.

Kilkukrotne zwiększenie ilości pytań wchodzących w skład testów na prawo jazdy 2012 ma na celu wyeliminowanie zjawiska pamięciowego przyswajania odpowiedzi, co obecnie powszechnie ma miejsce.
    Powtórzenie pytań z obecnej bazy kilka razy pozwala na pamięciowe zaliczenie egzaminu na prawo jazdy. 1200 pytań pamięciowo nie da się tak łatwo zapamiętać.

Mimo, że zmieni się ilość pytań, nie zmieni się ich zakres. Materiał, który przyszły kierowca będzie musiał opanować pozostanie ten sam. Zmieni się natomiast forma przeprowadzania egzaminu.
    Zamiast obecnych trzech odpowiedzi, z których zdający wybiera jedną, dwie lub trzy odpowiedzi, będą możliwe jedynie dwie opcje: TAK i NIE, ale również pytania z trzema odpowiedziami A, B i C, z których prawidłowa będzie tylko jedna.
    Zdający egzamin na prawo jazdy 2012 będzie odpowiadał na pytania, które będą tak skonstruowane, aby odpowiadać na nie z położenia kierowcy.
    Na chwilę obecną kandydaci na kierowców mają aż 25 minut na zdanie egzaminu teoretycznego skłądającego się z 18 pytań. Liczba pytań na egzaminie ma wynosić 32, a pytania na poszczególne kategorie będą losowane po części z bazy podstawowej (20), a po części z pytań specjalistycznych charakterystycznych dla danej kategorii (12).

Po zmianach w roku 2012 nie będzie możliwości, aby wrócić do poprzednich pytań. Na odpowiedź na dane pytanie będziemy mieli jedynie kilkadziesiąt sekund. Ile? Tego jeszcze nie wiadomo. Wstępne informacje mówią o 10 lub 30 sekundach.
    Rozwiązanie takie wydaje się być bardzo racjonalne, gdyż na drodze nie mamy czasu na rozważanie prawidłowych zachowań, raczej opieramy się na wyuczonych odruchach.
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    smieska ja też zdawałam w Poznaniu i zdałam za 3cim razem :smile::smile:
    Byłam przeszczęśliwa :bigsmile:
  12.  permalink
    psychole... info sa rozne wlasnie bo ja niedawno ogladalam w ddtvn to co wyzej pisalam... ja tam jak nie zdam to nawet nie podchodze od lutego nie ma szans to co robia to jakies przegiecie...
  13.  permalink
    monika a kiedy zdawalas ?? zazdroszcze bo w pznaniu zdac to naprawde....
  14.  permalink
    Ja juz do tego czasu mysle,ze zdam u nas z terminami nie ma problemow tydzien nie caly sie czeka na kolejny termin,ale teraz wykupilam sobie jeszcze 4 godziny i wzielam egzmain na pozniej....:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Smieska, ja właśnie też co innego oglądałam w tv :smile: Teraz jeszcze co innego. No nic,zobaczymy po nowym roku co jeszcze wymyślą
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    W Czerwcu minął rok od zdania więc w sumie niedawno :smile:
    Dokładnie cięzko jest zdać w Poznaniu i Ci egzaminatorzy, masakra...
    A zdałam wtedy kiedy byłam pewna, że obleje, takie miałam podejście przed rozpoczęciem tego egzaminu...
    Nigdy nie zapomnę mojej radości i że już tam nie musiałam wracać :smile:
  15.  permalink
    monika w po mieszkasz ?? no z egzaminatorami w poz jest naprawde dramat byle pretekst by udupic.. ja za 3cim razem dopeiro na miasto wyjechalam ;) porazka jakas...
    hussy no okaze sie na poczatku 2012 co faktycznie z tymi nowymi przepisami :)
    roxyewa zazdroscze ze u was tak szybko z terminami na prawko ;) jak ja bym chciala zeby u nas tak bylo a teraz ludzie szybko chca teraz zdawac zeby wlasnie sie zalapac na stare przepisy...
    tez mysle ze w grudniu zdam mam taka nadzieje,dobrze sie czuje za kierownica :) hehe tylko w grudniu obawiam sie tego sniegu i tego ze bede zdawac po 7 rano i bedzie jeszcze mega ciemno wiec nie wiem jak plac zalicze w ciemnosciach ;P nie lubie po ciemku jezdzic
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Mieszkam pod Poznaniem :smile:
    Ja miałam tak, że dwa razy podeszłam do egzaminu i oblałam, odpuściłam sobie, bo nie miałam za bardzo na to czasu i kasy Studia płatne praca itd...
    Po 3 latach wykupiłam sobie 10 godzin jazd i zdałam :smile:
  16.  permalink
    ty szczesciaro :))) fajnie
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    W tym wypadku tak, ale dziś jest mi trochę smutno, bo mam pięknego minusa na wykresie... :sad:
  17.  permalink
    monia jak nie ten cykl to nastepny, glowa do gory :):*
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeNov 9th 2011 zmieniony
     permalink
    Hussy: Zamiast upraszczać to utrudniają.. I jaki w tym sens?

Może taki, żeby było bezpieczniej? Przecież zwiększenie ilości pytań nie oznacza poszerzenia materiału do opanowania.

smieska1986: z egzaminatorami w poz jest naprawde dramat byle pretekst by udupic..

Ja już to w którymś wątku pisałam, ale powtórzę się. Kiedyś faktycznie łatwo było egzaminatorom oblewac na byle czym, ale przecież teraz egzaminy są filmowane i błędy podane jako przyczyna oblania egzaminu są do zweryfikowania. Możecie podac jakiś konkretny przykład kiedy nie popełniłyście błędu i mimo to oblałyście egzamin?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Na czym miałoby polegać uproszczenie egzaminu na PJ? Że uczymy się tylko znaków nakazu a ostrzegawczych już nie?

Obecny egzamin teoretyczny jest beznadziejny: zamknięta, nieduża pula pytań, której trzeba się właściwie nauczyć na pamięć, żeby zdać, bynajmniej nie trzeba myśleć.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kaonashi: Może taki, żeby było bezpieczniej?

Chyba sama w to nie wierzysz. To,że na kursie prawa jazdy ludzie są przepisowi nie znaczy,że potem tak samo zachowują się na drodze i stosują do przepisów. Więc nie widzę w tym żadnego bezpieczeństwa.
    Akurat z tym,że egzaminatorzy oblewają,bo mają zły dzień to fakt,ale owszem nie oblewają z byle powodu,tylko czekają na najmniejszy błąd. Fakt,faktem egzaminy są filmowane,ale czemu moja koleżanka odsłoniła swój ogromny biust i mimo licznych błędów zdała ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    luczynka: Obecny egzamin teoretyczny jest beznadziejny: zamknięta, nieduża pula pytań, której trzeba się właściwie nauczyć na pamięć, żeby zdać, bynajmniej nie trzeba myśleć.

Tu się zgodzę.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hussy: Chyba sama w to nie wierzysz. To,że na kursie prawa jazdy ludzie są przepisowi nie znaczy,że potem tak samo zachowują się na drodze i stosują do przepisów. Więc nie widzę w tym żadnego bezpieczeństwa.
    Akurat z tym,że egzaminatorzy oblewają,bo mają zły dzień to fakt,ale owszem nie oblewają z byle powodu,tylko czekają na najmniejszy błąd. Fakt,faktem egzaminy są filmowane,ale czemu moja koleżanka odsłoniła swój ogromny biust i mimo licznych błędów zdała ?

Akurat wierzę. Jeśli nie zmobilizujesz się do nauki przepisów przed egzaminem to jaką później będziesz mieć motywację? Szczerze mówiąc takie historyjki o egzaminach mnie śmieszą. Błąd to błąd. Na wszystko masz przecież 2 próby więc jeden Cię nie dyskwalifikuje, no chyba, że stanowisz zagrożenie dla innych uczestników ruchu. Widocznie Twoja koleżanka z odsłoniętym biustem popełniła jakieś nieistotne i nie powtarzała ich skoro zdała. No, ale zawsze możesz na nią donieśc. Przejrzą taśmę i zweryfikują czy zdała słusznie. :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A swoją drogą jeśli uważasz, że ktoś oblał Cię niesłusznie, to trzeba złożyć odwołanie. Jeśli faktycznie będziesz miała rację to przynajmniej nie zapłacisz za kolejne podejście a sądzę, ze kolejny egzaminator już nie zaryzykuje "naciągania" prawdy.
  18.  permalink
    Kaonashi: Może taki, żeby było bezpieczniej?

Niby tak,ale nie rozumiem jednej rzeczy.Kiedys prawko dostawalo sie doslownie za przejechanie wokol miasta a teraz naprawde jest bardzo wysoki poziom i sa o wiele wieksze wymagania i coraz bardziej utrudniaja,wiec gdzie jest sens...?Niektorzy widza to tak :wiecej wypadkow = (w wiekszosci wina) kierowcow = zmiany w przepisach ruchu drogowego i zmiana wszystkiego co do tyczy egzaminow na prawojazdy roznych kategorii. Wiadome jest,ze oplaty za egzaminy sie podniosa z reszta juz sie podniosly tak samo jak wykupowanie goddzin w szkolach nauk L. Ja ciagle jestem zdania ze to Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad nic nie robi i wlasnie dzieki poczynaniom tych panow mamy takie drogi jakie mamy a co za tym idzie - wieksza ilosc wypadkow. Bo co, mozemy wprowadzic jeszcze 3tys pytan egzaminujacych, ograniczyc liczniki do 30km/h,postawic co 10km fotoradary albo przesiasc sie na rowery bo do tego zmierzamy. Mialam okazje porownac drogi Litwa-Slowacja i wiecie co tymi dorgami sie nie jedzie,nimi sie plynie....Nie dziwie sie ze wjezdzajacy kierowcy do nas z innych panstw lapia sie za glowy a potem wysmiewaja na portalach internetowych co sama mialam okazje poczytac.To jest nasz glowny problem-drogi.

Kaonashi: Ja już to w którymś wątku pisałam, ale powtórzę się. Kiedyś faktycznie łatwo było egzaminatorom oblewac na byle czym, ale przecież teraz egzaminy są filmowane i błędy podane jako przyczyna oblania egzaminu są do zweryfikowania. Możecie podac jakiś konkretny przykład kiedy nie popełniłyście błędu i mimo to oblałyście egzamin

Oczywiscie teraz wiem,ze jezeli cos nam nie pasuje zawsze mozemy odniesc sie do kamer zainstalowanych w pojazdach.Egzaminator nie moze zdajacego wprowadzic w blad i nakazac polecenie nie zgodne z przepisem ruchu drogowgo.Sa egzaminatorzy,ktorzy na male bledy przymykaja oko,ale sa tacy,ze obleja na byle szczegole,tu jednak trzeba liczyc na szczescie i polegac na wlasnej umiejetnosci....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    RoxyEwa: Oczywiscie teraz wiem,ze jezeli cos nam nie pasuje zawsze mozemy odniesc sie do kamer zainstalowanych w pojazdach.Egzaminator nie moze zdajacego wprowadzic w blad i nakazac polecenie nie zgodne z przepisem ruchu drogowgo.Sa egzaminatorzy,ktorzy na male bledy przymykaja oko,ale sa tacy,ze obleja na byle szczegole,tu jednak trzeba liczyc na szczescie i polegac na wlasnej umiejetnosci....

I jak potem klasyfikują ten "byle szczegół" w karcie egzaminacyjnej?
  19.  permalink
    po co uczyc sie egzaminow na pamiec ? jestem przykladem,ktory nauczylam sie pytan ze zrozumieniem skrzyzowania itp a tylko pierwsza pomoc by cos tam pamietac ;) co do egzaminu to nieprawda,ja podam konkretny przyklad ngdzie nieslusznie mnie facet oblal pierwszy raz co zdawalam na placu. robilam luk, jadac do przodu wg niego zrobilam blad ze w kopiercie sie ustawilam rzekomo za daleko pacholkow drugi raz jak powtarzalam zrobilam to samo powiedzial mi to samo ze za daleko,gdzie kolami przednimi i tylnimi bylam w kopercie nic zderzak ani nic nie wystawalo,moglam go podac do wordu ale balam sie ze potem moge miec problemy ze zdaniem egzaminu, kazdy mi mowil zebym go podala bo faktycznie nieslusznie mnie oblal,ostatnim razem na miescie oblal mnie dlatego ze w jednej malej uliczce ktora nie byla ulica ruchliwa,nic nie jezdzilo oblal mnie dlatego,ze nie spojrzalam w prawo mimo tego ze jechalam wolno jak bylo nakazane...no sorry prawda jest taka ze oni maja premie za oblane osoby co nie co wiem o tym i prawda jest ze im wiecej obleja tym lepiej dla nich ... co z tego ze sa kamery? i tak gow** to daje
  20.  permalink
    Kaonashi: I jak potem klasyfikują ten "byle szczegół" w karcie egzaminacyjnej?

Nic nie wpisuja.... Sa to uwagi przez,ktore moga,ale nie musza oblac. Przedemna zdawal jakis chlopaczek i dziewczyna heh dziwnym trafem trafili na tego samego egzaminatora i nawet nie zaczeli robic luku bo na obsludze polegli. Ja z nerwow nie moglam wlaczyc swiatla przeciwmgielnego bo wlaczalam je na pozycyjnych a nie na mijania i juz tez myslalam,ze polegne a jednak widzial,ze czlowiek jest zdenerwowany i cierpliwie podchodzil do tematu...Nawet na miescie mowil na co powinnam zwracac szczegolna uwage i uwazam,ze wszystko zalezy rowniez od egzaminatora.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Zapewne więcej by dało, gdyby ludzie się odwoływali w takich sytuacjach kiedy są pewni, że zostali oblani niesłusznie. Nie spojrzenie w prawo mogło okazac się błędem zagrażającym bezpieczeństwu, bo skąd mogłaś miec pewnośc, że nic nie pojedzie? Akurat to uważam za słuszne. Lepiej na tym oblac i nie popełniac tego błędu w życiu, kiedy może Cię to kosztowac o wiele, wiele więcej.
  21.  permalink
    smieska1986: po co uczyc sie egzaminow na pamiec ? jestem przykladem,ktory nauczylam sie pytan ze zrozumieniem skrzyzowania itp a tylko pierwsza pomoc by cos tam pamietac ;) co do egzaminu to nieprawda,ja podam konkretny przyklad ngdzie nieslusznie mnie facet oblal pierwszy raz co zdawalam na placu. robilam luk, jadac do przodu wg niego zrobilam blad ze w kopiercie sie ustawilam rzekomo za daleko pacholkow drugi raz jak powtarzalam zrobilam to samo powiedzial mi to samo ze za daleko,gdzie kolami przednimi i tylnimi bylam w kopercie nic zderzak ani nic nie wystawalo,moglam go podac do wordu ale balam sie ze potem moge miec problemy ze zdaniem egzaminu, kazdy mi mowil zebym go podala bo faktycznie nieslusznie mnie oblal,ostatnim razem na miescie oblal mnie dlatego ze w jednej malej uliczce ktora nie byla ulica ruchliwa,nic nie jezdzilo oblal mnie dlatego,ze nie spojrzalam w prawo mimo tego ze jechalam wolno jak bylo nakazane...no sorry prawda jest taka ze oni maja premie za oblane osoby co nie co wiem o tym i prawda jest ze im wiecej obleja tym lepiej dla nich ... co z tego ze sa kamery? i tak gow** to daje--

Mowilas swojemu instruktorowi o tym?Wiesz o tym,ze masz prawo aby instruktor byl z Toba na egzaminie?Zawsze wtedy masz druga osobe,ktore moze sprawdzic czy poprawnie wykonalas manewr..
    --
  22.  permalink
    kaonashi ok ale to nie bylo zagrazajace ruchu dlaczego mi powiedzial jak mnie oblewa ze dobrze pani spojrzala w lewo ale nie w prawo,gdzie powtarzam nic nie jechalo byla droga podporzadkowana sorry... potem pod wordem zapytal ktory raz zdaje,smie twierdzi ze jakbym od poczatku mu powiedziala ze 4ty raz zdaje to jestem pewna ze by przymknal oko na ten blad bo sam powiedzial i na kartce mialam ze to nie byl blad zagrazajacy ruchu do tego mi pitolil ze juz bym tylko zaparkowala i wracala do wordu ..
  23.  permalink
    roxyewa mowilam mowilam..wiem ze moze byc instruktor na egzaminie
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No to skoro to nie był błąd, to co podał jako przyczynę oblania egzaminu? Przecież muszą podac. Wszystko inne miałaś zaliczone?
  24.  permalink
    tak
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No to co było przyczyną niezdania egzaminu?
  25.  permalink
    no to byla dla niego przyczyna oblania egzaminu a inne rzeczy milam zaliczone
  26.  permalink
    Kaonashi: Zapewne więcej by dało, gdyby ludzie się odwoływali w takich sytuacjach kiedy są pewni, że zostali oblani niesłusznie. Nie spojrzenie w prawo mogło okazac się błędem zagrażającym bezpieczeństwu, bo skąd mogłaś miec pewnośc, że nic nie pojedzie? Akurat to uważam za słuszne. Lepiej na tym oblac i nie popełniac tego błędu w życiu, kiedy może Cię to kosztowac o wiele, wiele więcej.

Dokladnie,tu sie zgadzam. Egzaminator ciagle patrzyl kiedy wyprzedzalam,omijalam czy patrze w lusterka to jest podstawowa sprawa na kazdym egzaminie.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Coś to naciągane. Nie obraź się, no, ale nikt na siebie sam takiego bata nie kręci, że pisze, ze niby nic się nie stało, ale egzamin jednak nie zaliczony. Niezbyt to rozumiem.
  27.  permalink
    Kaonashi: gdyby ludzie się odwoływali w takich sytuacjach kiedy są pewni, że zostali oblani niesłusznie.

Ja myślę, że nikt z tych głośno narzekających nie odwołuje się z prostej przyczyny- ponieważ popełnili błąd, a więc egzaminator słusznie ich oblał. "Mały" błąd, "duży" błąd- błąd to błąd na drodze każdy błąd może kosztować czyjeś zdrowie, życie. Jakoś nie słyszałam, żeby ktokolwiek z moich znajomych powiedział "Nie popełniłem ŻADNEGO błędu, a mimo to oblałem".
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.