Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    koanashi szkoda ze wyrzucilam kartke w ktorej bylo napisane dlaczego oblalam,napewno nie byla to przyczyna zagrazajaca ruchu tyle napewno moge powiedziec:wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeNov 9th 2011
     permalink
    Dlatego właśnie Ceri trochę mnie bawią a trochę drażnią historie pt "egzaminator się na mnie uwziął" albo "oblewają bo chcą kasy".
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  2.  permalink
    cerisecerise: Ja myślę, że nikt z tych głośno narzekających nie odwołuje się z prostej przyczyny- ponieważ popełnili błąd, a więc egzaminator słusznie ich oblał. "Mały" błąd, "duży" błąd- błąd to błąd na drodze każdy błąd może kosztować czyjeś zdrowie, życie. Jakoś nie słyszałam, żeby ktokolwiek z moich znajomych powiedział "Nie popełniłem ŻADNEGO błędu, a mimo to oblałem".

Co racja to racja.Ja odrazu napisalam,popelnilam blad i nie zdalam no moja wina.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hussy Ty na pewno chciałaś zaplusować Ceri? Jakoś mi to nie współgra z tym co wcześniej pisałaś - " egzaminatorzy oblewają,bo mają zły dzień to fakt". Wprawdzie tam dodałaś, ze nie z byle powodu, ale za najmniejszy błąd, ale dla mnie to i tak lekkie rozdwojenie w kontekście tego co napisała Ceri.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  3.  permalink
    Moim zdaniem to nie przepisy a drogi powinni zmieniac,ulepszac i przedewszystkim wiecej autostrad i drog szybkiego ruchu bo u nas z tym bardzo zle....
    --
  4.  permalink
    Kaonashi: Dlatego właśnie Ceri trochę mnie bawią a trochę drażnią historie pt "egzaminator się na mnie uwziął" albo "oblewają bo chcą kasy".

Mi to przypomina zasłyszaną kiedyś rozmowę:
    -Zabrali mi prawko
    -A czemu Ci zabrali?
    -No pecha miałem, głupstwo
    -A co się stało?
    -Przejechałem na czerwonym
    - I za to Ci zabrali?
    -No za to. Pecha miałem bo kazali dmuchnąć, a ja po jednym piwku byłem. A kumpel przede mną jeszcze na pomarańczowym przejechał i go nie zatrzymali, więc mu się udało.
    Łatwiej powiedzieć, że się pecha miało, niż przyznać, że za jazdę po pijaku zabrali:confused:
    --
  5.  permalink
    RoxyEwa: Moim zdaniem to nie przepisy a drogi powinni zmieniac,ulepszac i przedewszystkim wiecej autostrad i drog szybkiego ruchu bo u nas z tym bardzo zle....

Sorry Roxy, a co zmienią autostrady i drogi szybkiego ruchu, jeśli kierowcy nie będą znali przepisów i nie będą się do nich stosować???? Zresztą- multum (jeśli nie większość- nie pamiętam statystyk) wypadków zdarza się w mieście. Czytałam o tym przy okazji wyboru fotelika dla dziecka
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeNov 9th 2011 zmieniony
     permalink
    No dodałam,bo uważam że nie oblewają za nic. Czasem mając zły dzień jeden będzie czekał na najmniejszy błąd i obleje za głupotę,a drugi mając dobry dzień przymknie oko,ale nie ma tak że nic nie zrobiłem,i nie zdałem.
    Nie widzę żadnego rozdwojenia - sorry :] Coś jeszcze Ci nie pasuje? ,bo mam wrażenie że trochę się czepiasz.Zresztą to moja sprawa kogo plusuję. Zgadzam się z Nią i nic Ci do tego tak na prawdę :wink:
    Już na początku zaczęłaś z tym donosem(powstrzymałam się od złośliwego komentarza) ,bo koleżanka zdała za dorodny biust. A mnie akurat ucieszyło to,że jej się udało. To ,że Ty byś tak zrobiła nie znaczy,że ja też :wink: :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    cerisecerise: "Mały" błąd, "duży" błąd- błąd to błąd na drodze każdy błąd może kosztować czyjeś zdrowie, życie.

Jak to się ma do tego, ze uważasz, ze powinni ułatwiac egzamin zamiast utrudniac. Albo do tego, ze oblewają za "głupotę".
    Ale faktycznie masz rację nic mi do tego. Nie chcesz (nie umiesz) rozmawiać to nie.
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Pracując w sądzie napatrzyłam się i naczytałam historii, gdzie "mały" błąd na drodze przełożył się na wielką tragedię.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hussy: Już na początku zaczęłaś z tym donosem(powstrzymałam się od złośliwego komentarza) ,bo koleżanka zdała za dorodny biust. A mnie akurat ucieszyło to,że jej się udało. To ,że Ty byś tak zrobiła nie znaczy,że ja też

Tam był odpowiedni znaczek oznaczający w przełożeniu na słowa "żartobliwy ton".
    Zawsze możesz następnym razem skorzystac z pomysłu i też co nie co odsłonic :wink:. Może zdasz?
  6.  permalink
    cerisecerise: Sorry Roxy, a co zmienią autostrady i drogi szybkiego ruchu, jeśli kierowcy nie będą znali przepisów i nie będą się do nich stosować???? Zresztą- multum (jeśli nie większość- nie pamiętam statystyk) wypadków zdarza się w mieście. Czytałam o tym przy okazji wyboru fotelika dla dziecka--

A zwiekszenie liczby pytan teoretycznych ma ulatwic ta znajomosc?Bo mi sie wydaje,ze wrecz przeciwnie.Wypadki smiertelne owszem zdarzaja sie w miastach,ale raczej wiekszosc z rowerzystami i pieszymi.Plus miasta jest taki,ze nie mozna bardzo rozpedzic samochodu chyba,ze na obwodnicach....
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kaonashi: Zawsze możesz następnym razem skorzystac z pomysłu i też co nie co odsłonic . Może zdasz?

A Ty w taki sposób zdałaś,że mi proponujesz? :wink: Chyba podziękuję :wink: Wolę zdać i być doceniona za to,że umiem jezdzić i znam przepisy,a nie że pokażę cyc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    RoxyEwa: A zwiekszenie liczby pytan teoretycznych ma ulatwic ta znajomosc?Bo mi sie wydaje,ze wrecz przeciwnie.

A mnie się wydaje, ze tak. Nie popadnie się w rutynę w trakcie nauki. I może się to okazac ułatwieniem. Podczas robienia testów najczęściej popełniałam błędy dlatego, że nie doczytywałam pytania do końca, bo chwilę wcześniej już było podobne, prawie identyczne. Myślę, ze wiele osób ma podobnie. Klik klik i po teście.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hussy, o ile mi wiadomo to Twoja koleżanka. Chyba zgadłaś do czego się odniosłam? I tak tylko dopytujesz dla podtrzymania razgawora? Ja zdawałam zimą, szczelnie opatulona, bo akurat był spory minus. Ale widzisz, nie przeszkodziło mi to zdac. Pewnie dlatego trudno mi zaakceptowac to biadolenie na niefart i upierdliwych egzaminatorów :wink:. Po prostu nie doświadczyłam tego na własnej skórze :bigsmile:
  7.  permalink
    Kaonashi: A mnie się wydaje, ze tak. Nie popadnie się w rutynę w trakcie nauki. I może się to okazac ułatwieniem. Podczas robienia testów najczęściej popełniałam błędy dlatego, że nie doczytywałam pytania do końca, bo chwilę wcześniej już było podobne, prawie identyczne. Myślę, ze wiele osób ma podobnie. Klik klik i po teście.

No nie wiem..Mozliwe...Zobaczymy co o tym beda sadzic Ci co beda zdawac nowe testy 2012 i jak to sie bedzie mialo w przelozeniu na wypadki,ale jestem pewna,ze wypadkow nie bedzie mniej za to frekfencja zdawalnosci spadnie do minimum....
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kaonashi: Pewnie dlatego trudno mi zaakceptowac to biadolenie na niefart i upierdliwych egzaminatorów

No tak.Na coś trzeba zwalić swoje nie powodzenie,więc jest "niefart" :wink:
    To dobrze,że udało Ci się zdać bez żadnych "pomocy" .Tylko się cieszyć :smile: :wink: Mam nadzieję,że i mi się uda w końcu :wink:
    --
  8.  permalink
    Hussy kiedy masz egzamin?:bigsmile: Ja 25 drugie podejscie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Powodzenia!
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hmm nie oblewają za nic...może i nie.
    Ale jak mam rozumieć taką sytuację:
    szwagier zdawał pierwszy egzamin, plac i obsługa auta w tym miał pokazać światło biegu wstecznego, pierwsza próba nie udana bo ze stresu zapalił samochód i wiadomo zgasł, egzaminator wyszedł z samochodu, druga próba I faza silnika, wbił wsteczny wysiadł z auta i pokazał światło biegu wstecznego na co egzaminator: dziękuję egzamin nie zdany, bo ja tu stoję żeby sprawdzić czy światło się świeci, szwagier zapytał dlaczego tak egzaminator odparł bo tak i na odchodne bo jeszcze musimy na tobie zarobić. Kamery kamerami, a poza samochodem jak cokolwiek udowodnimy!?

Tak samo moje egzaminy w 3/4 kamera była tylko włączona na drogę, na 1 włączone były 3 kamery: na drogę na mnie i na egzaminatora. 1 i 2 egzamin poległam na tunelu, z tego na 1 egzaminator powiedział mi żebym się nie cieszyła bo nie będzie wesoło. 3 egzamin oblałam na mieście oczywiście z mojej winy bo najechałam na ciągłą linie (nie przejechałam), ale egzaminator stwierdził, że stworzyłam zagrożenie.
    P.S zdawałam 3 lata temu i wtedy teoria była już ważna pół roku (bynajmniej u nas), zdałam 4 dni przed końcem:cool:
    U nas na powtórne egzaminy czekało się wtedy ok 1,5 do 2 miesięcy:confused: ale w końcu wlepili im karę za to.
    A w zeszłym tygodniu wyrzucili z naszego WORD'u panią egzaminator za...łapówki, więc nie ma rzeczy niemożliwych.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Roxy,17 listopada kolejne podejście :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Basiu, jedna z bardzo bliskich mi osób opowiadała o swoim egzaminie naprawdę niestworzone historie. Łącznie z tym, że oblała ruszanie na wzniesieniu, bo wylosowała zadanie ruszenia 10 razy z rzędu :). No wiemy tyle ile ktoś nam powie, czasem mamy możliwośc weryfikacji czasem nie. Za najechanie na ciągłą to chyba oblewają od zawsze?
    Co do łapówek no to nie wiem. Zawsze można wziąc :wink:, ale chyba teraz przy tych kamerach to żadna łapówka nie może zagwarantowac zdania? Bo kto będzie ryzykował, że do sprawdzenia wylosują akurat taśmę z jego egzaminu. Może za łapówkę była miła? :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tak sobie jeszcze myślę o tym wszystkim co tu napisałyście i faktycznie trochę "pomanewrowac" taki egzaminator nami może, bo może znacznie zwiększyc nasz stres. Mój instruktor mówił mi przed egzaminem, ze jak trafi mi się egzaminator od "dzień dobry" pokrzykujący i burczący to mogę poprosic o zmianę zanim zacznę egzamin. Nie wiem jak to wygląda w praktyce bo mój na pierwszy rzut oka był miły. Taki dziadziuś. Trochę mnie potem zbuzował kilka razy komentarzami, ale nie był chyba taki najgorszy. Starałam się w każdym razie słuchac tylko poleceń, a to co pomiędzy puszczac mimo uszu.
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Ja zdawałam z bardzo nieprzyjemnym facetem, który cały czas przeklinał. Nie dałam mu się wyprowadzić z równowagi i m.in. dlatego zdałam. Dużo później dowiedziałam się, że on ma właśnie taki "styl"... Ale to było 6 lat temu. Teraz w moim stanie i z moim nerwem chyba bym go wysadziła z samochodu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hehe Bahel. No z drugiej strony to to też jest niezła wprawka, bo jazda po mieście bywa w... nerwiająca ;-).
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeNov 11th 2011
     permalink
    Dziewczyny,oglądałyście wiadomości ? Co się w tej Warszawie działo.. Aż mi wstyd normalnie,że takie święto,stolica.. I takie szopki odchodzą.. Wstyd :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ano
    --
  9.  permalink
    Heh bo u nas nic nie moze sie dziac bez rozglosu hehe
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Bawi cię to Ewo? Bo mnie wcale :confused:
  10.  permalink
    jem: Bawi cię to Ewo? Bo mnie wcale

Przywyklam....Z nas sie juz wszyscy smieja, nawet dowcipy o Polaczkach wymyslaja...Co mam zrobic? wkurzac sie ?plakac? Lepiej wtedy nie bedzie. Wstyd mi,ze jestem Polka i mowie to wprost. Nie o taka Polske walczyli moi dziadkowie....
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ale ty tez jesteś tym "Polaczkiem". Mi nie jest wstyd, znam wielu fantastycznych Polaków.
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Hussy: Dziewczyny,oglądałyście wiadomości ? Co się w tej Warszawie działo.. Aż mi wstyd normalnie,że takie święto,stolica.. I takie szopki odchodzą.. Wstyd

Co masz Hussy na myśli?
    --
  11.  permalink
    jem: Ale ty tez jesteś tym "Polaczkiem". Mi nie jest wstyd, znam wielu fantastycznych Polaków.

No i...? Nie czuje sie w zaden sposob patriotka. Z tym krajem laczy mnie tylko tyle,ze tu mieszkam....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to wyjedz, przeciez nikt cie tu nie trzyma jak tak ci zle, moze gdzie indziej bedzie ci lepiej
  12.  permalink
    RoxyEwa: Wstyd mi,ze jestem Polka

Jak czytam co piszesz to tez mi wstyd. Ze jesteś Polką.
  13.  permalink
    MrsHyde: to wyjedz, przeciez nikt cie tu nie trzyma jak tak ci zle, moze gdzie indziej bedzie ci lepiej

A gdzie napisalam,ze jest mi zle?Mieszkam na Roztoczu...Przepiekne miejsce,robie to co kocham i jest ok i wszystko do czego daze to osiagam sama i co ma do tego patriotyzm???nic.
    --
  14.  permalink
    aga1976: Jak czytam co piszesz to tez mi wstyd. Ze jesteś Polką.

No bo przeciez jak ktos moze tak napisac... ba! jak mozna tak myslec nie?...Owszem moge,tak mysle i to mi w niczym nie przeszkadza...Jakos w d....pie mam co sobie ludzie pomysla.Zyje dla siebie i swojej rodziny a nie na pokaz jak to dzisiaj jest w PL. Dzisiaj w PL licza sie Ci ktorzy maja duzo kasy i duze znjaomosci....
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
    • CommentTimeNov 11th 2011 zmieniony
     permalink
    RoxyEwa: Wstyd mi,ze jestem Polka i mowie to wprost.

ponieważ obywatelstwo jest niezbywalne, a tobie jest wstyd i tym samym masz pewnie złe samopoczucie, że jesteś Polką, masz jedno rozwiązanie, napisz pismo do prezydenta RP, on może zdjąć obecnie posiadane obywatelstwo, ale zmień też imię i nazwisko, żeby Twoim rodzicom nie było wstyd...
    bo mnie byłoby wstyd, gdyby mój syn wypisywał takie rzeczy.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    czemu do tej pory nie zawnioskowałaś o zrzeczenie się obywatelstwa?
  15.  permalink
    aga1976: zauwazyłam :) Bo ich rózni od Ciebie jeden maleńki szczegół- myslą :)

Taka wielka ''patriotka'' jestes to jedz do Warszawy i lej sie tam z tymi wszystkimi ''myslacymi''
    --
  16.  permalink
    RoxyEwa: Jakos w d....pie mam co sobie ludzie pomysla

zauwazyłam :) Bo ich rózni od Ciebie jeden maleńki szczegół- myslą :)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Luczynka, wklejam artykuł http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/gdzie-byly-zamieszki-w-warszawie-plac-konstytucji-wilcza-nowy-swiat_213686.html
    Oglądałam całe zajście na TVP info
    --
  17.  permalink
    jem: czemu do tej pory nie zawnioskowałaś o zrzeczenie się obywatelstwa?

Po co? szkoda mi czasu na takie pierdoly. Ja mam swoje zycie,swoje sprawy. Na wybory tez nie chodze....
    --
  18.  permalink
    te zamieszki dzisiejsze w stolicy to jakis dramat, mogli by szanowac dzisiejsze swieto... koszmar
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Brałam udział w Marszu i z mojej perspektywy wyglądało to tak, co prawda, odłączyliśmy się przed końcem i nie wiem, co się działo jak marsz doszedł pod pomnik. Wydaje mi się, że za zamieszki odpowiada ta sama grupa, która zaatakowała policję na Nowym Świecie.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Dzisiaj w PL licza sie Ci ktorzy maja duzo kasy i duze znjaomosci....

Przede wszystkim liczą się Ci, którzy mają w sobie pokorę- coś co znasz tylko jako pusto brzmiące słowo...
    Aaaa i liczą się jeszcze Ci, którzy szanują innych ludzi...
    A także Ci, którzy biorą życie w swoje ręce i coś z nim robią a nie narzekają tak jak Ty na wszystko dookoła, a tyłka do zmiany ruszyć się nie chce.
    W takiej sytuacji też narzekałabym na "Polaczków" co nie chcą za mnie zmienić mojego życia...
    --
  19.  permalink
    Jaheira: Przede wszystkim liczą się Ci, którzy mają w sobie pokorę- coś co znasz tylko jako pusto brzmiące słowo...Aaaa i liczą się jeszcze Ci, którzy szanują innych ludzi...A także Ci, którzy biorą życie w swoje ręce i coś z nim robią a nie narzekają tak jak Ty na wszystko dookoła, a tyłka do zmiany ruszyć się nie chce.W takiej sytuacji też narzekałabym na "Polaczków" co nie chcą za mnie zmienić mojego życia...--

Patrzac na to co sie dzisiaj dzieje mowisz o szacunku...?A jak sie odnosisz do mojej wypowiedzi?No jak dla Ciebie to jest jaki kolwiek szacunek no to gratuluje.Ja nikomu nienarzucam swojego zdania. ono jest tylko moje. Juz przywyklam,ze jest wiele osob,ktore nie wypowiadaja swojego zdania tylko dlatego,ze zaraz sie zaczna zgryzliwosci i slowa pogardy bo jak mozna nie zgadzac sie z czyms co wszyscy niby zgodnie ''krzycza'' ,ale czy napewno zgodnie ztym co mysla??? no coz...Wole to niz jak cielak krzyczec jaka to ja jestem ''patriotka'' skoro ja tego w ogole nie czuje cholera...
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    W sumie, przykre to, ale nawet w sposobie formułowania wypowiedzi widać, że niektórzy w ogóle nie czują się Polakami. Wstydzą się chyba także własnego języka - gramatyki, ortografii... Przykre, faktycznie...
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Wole to niz jak cielak krzyczec jaka to ja jestem ''patriotka'' skoro ja tego w ogole nie czuje cholera...

Nie czujesz to rusz tyłek i zrób coś,żeby nie musieć się identyfikować z tym krajem.
    Póki co kolejny raz "jak cielak krzyczysz" i nic z tego nie wynika.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Nie wiem, skąd to "eee", Roxy... Ale tym bardziej - szkoda słów.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.