Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    jem: Roxi możesz być z siebie dumna, cytują ciebie na dewotywatorach

Widocznie nie tylko ja tak uwazam....:wink:
    --
  2.  permalink
    czyli masz juz elektorat wyborczy.
    Startuj, Roxy.
  3.  permalink
    aga1976: czyli masz juz elektorat wyborczy.Startuj, Roxy.--

Tia,nie potrafie krasc i klamac wiec nie nadaje sie na polityka heh. Wlasnie przeczytalam ile dziennie kosztuje nas sejm... Ciekawe...:neutral: Ktos dobrze skomentwoal ''tak glosowaliscie tak macie''... Szkoda tylko,ze za to placa Ci ktorzy nie glosuja :confused:
    --
  4.  permalink
    Tak- dziennik "fakt" to rzeczywiście niezła lektura
  5.  permalink
    aga1976: Tak- dziennik "fakt" to rzeczywiście niezła lektura

Z kosmosu sobie tego nie wzieli...Jak dla mnie temat polityki to najgorszy z mozliwych i nie chce mi sie dalej dyskutowac:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeNov 13th 2011
     permalink
    RoxyEwa: Z kosmosu sobie tego nie wzieli...Jak dla mnie temat polityki to najgorszy z mozliwych i nie chce mi sie dalej dyskutowac:neutral:

Sama wywołałaś tę dyskusję...
    A co do tych rzekomych wiarygodnych informacji... Ja już wcześniej zapytałam Cię skąd je czerpiesz. I wybacz, ale jeśli ktoś mi cytuje Fakt i te populistyczne artykuły wyssane z palca, poszukujące dzikiej sensacji to mi się słabo robi, że ktoś traktuje serio takie dziennikarstwo.Dziennikarstwo pod, którym nikt się nawet z imienia i nazwiska nie podpisuje...

RoxyEwa: Ciekawe...:neutral: Ktos dobrze skomentwoal ''tak glosowaliscie tak macie''... Szkoda tylko,ze za to placa Ci ktorzy nie glosuja :confused:

Roxy... Dziewczyny Ci już wcześniej napisały- trzeba było założyć własną partię. A ja od siebie dodam więcej- trzeba było założyć własną partię, w której posłowie na dzień dobry zrzekliby się uposażeń...

I jeszcze jedno?
    Tak narzekasz na politykę? Na posłów? To przestań korzystać z tego co Ci ta polityka umożliwiła...
    Niech Twój mąż jeździ tylko po Polsce a nie po Europie... Bo to,że może w ten sposób zarabiać większe pieniądze to akurat zasługa tych co siedzą/siedzieli/siedzieć będą w Sejmie oraz wszystkich tych, którzy za politykę naszego kraju odpowiadają i odpowiadali, czyli tych wg Ciebie darmozjadów...

Zanim następnym razem obrazisz kogoś/wyzwiesz kogoś, zastanów się co masz dzięki temu komuś!
    Powtarzanie na ślepo "modnych" w pewnych grupach społecznych haseł jest zwyczajnie śmieszne w Twoich ustach.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Aż zajrzałam do tego artykułu :wink: no i muszę postawić się za Roxi trochę, artykuł nie jest głupi i wsparty nawet cytatem Ryszarda Bugaja, więc może obok opisu atakującej kapusty i lądowania kosmitów na działce u pana Jurka zdarza im się czasem coś sensownego napisać ;) Tylko nie rozumiem co chcesz a propos tego artykułu Roxi powiedzieć. Że utrzymanie parlamentarzystów jest drogie, więc powinno się zlikwidować Sejm i Senat?
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Utrzymanie instytucji państwowych jest bezsprzecznie kosztem i to dużym kosztem. Jednak nie skorzystanie z przywileju jakim jest prawo do głosowania jest przyzwoleniem na taki a nie inny stan rzeczy.
    I to nie CI głosujący ten koszt wygenerowali, ale Ci, którzy jęczą i zrzędzą, ale nie robią nic,żeby coś zmienić...

Tak mi się jeszcze przypomniało Roxy... Parę tygodni temu na innym wątku w niewybredny sposób wyrażałaś się nt. pani Tysiąc, która była kandydatką na posłankę . Miałaś szansę zrobić coś, żeby do Sejmu się nie dostała... Zrobili to za Ciebie inni... Podobnie jak inni wybrali tych, dzięki którym niedługo być może będzie debata nt legalizacji aborcji, której jesteś tak bardzo przeciwna...
    --
  6.  permalink
    a ja nie rozumiem. Drogie jest utrzymanie szpitali, policji, placówek oświatowych. Gdy popatrzmy na ogólnopolskie zestawienie wydatków na pensje nauczycieli to też możemy się lekko zdzIwić. Tylko czy też będziemy postulowac by szkoły i przedszkola zamknąć?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    a utrzymanie matek na wychowawczym, to dopiero wydatki ;) a jeszcze jak potem bezrobotne, to dopiero na naszych podatkach żerują :wink: może je tez zlikwidujemy? :wink:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    aga1976: Tylko czy też będziemy postulowac by szkoły i przedszkola zamknąć?

My może nie,ale kto wie, co się będzie działo na forum jak dzieci, niektórych z nas osiągną wiek szkolny:devil::devil::devil:
    --
  7.  permalink
    mnie nic tak nie wkur ... Jak wieczna postawa roszczeniowa . Należy mi się zasiłek, należy mi się lekarz na zawołanie, należy mi się milion innych rzeczy, ale ogólnie to państwo mam w dupie. Wrr
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    I jeszcze dodałabym do tego- do pracy nie pójdę bo mi się nie opłaca- lepiej być na zasiłku... I jeszcze pretensje o to,że ten zasiłek taki mały...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja z innej beczki...

oglądałyście "SOS dla świata"? program na TVN, dzis drugi odcinek :sad: płakałam tydzien temu i będe płakac dziś... :sad:

to tak troche po to żeby spojrzeć trochę dalej niż czubek własnego nosa i pomyślec co ja mogę zrobić, a nie wiecznie co inni powinni zrobic dla mnie...

zajrzyjcie i tu
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    W latach 90. byli kandydaci, którzy z góry zapowiadali zrzeczenie się diet poselskich. Nie zostali wybrani.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Amazonka: W latach 90. byli kandydaci, którzy z góry zapowiadali zrzeczenie się diet poselskich. Nie zostali wybrani.

Teraz był taki kandydat na prezydenta - pan Korwin-Mikke :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Przynajmniej więcej $$$ zostałoby dla zwykłych ludzi.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeNov 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Anula za twoją zachętą obejrzałam dzisiaj i jestem w szoku, że tvn zdecydował się na taki program. W pozytywnym szoku :bigsmile: :thumbup:
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    w zeszłym tygodniu Kazadi i Piróg zajmowali się tematem nielegalnego handlu zwierzetami :sad: bardzo smutne

każdy może wypełnić swój dekalog i pamietac o prostych czynnościach kazdego dnia :smile:
    --
  8.  permalink
    tez oglądałam ten program. Przerazający
    i te orangutany ... takie wtulone w człowieka... Kurcze:confused:
  9.  permalink
    Czy któras z was jest z Gdańska?
    Mam pytanie
  10.  permalink
    podbijam
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeNov 23rd 2011
     permalink
    Dziewczyny,mam prośbę.Czy któraś z Was zna dobrze się na lokatach,bankach,inwestycjach? Chodzi mi oto,że chciałabym założyć jakąś lokatę i mniej więcej około pięciu tysięcy włożyć na konto. Tylko
    -nie wiem w jakim banku
    -nie wiem jaka to ma być lokata
    -nie wiem jaki procent
    -na jaki czas
    W sumie to nic nie wiem.Nie orientuje się w ogóle w temacie. Bardzo bym prosiła o jakąś radę, i pomoc :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Gdzieś tu na forum niedawno odbywała się dyskusja o lokatach, chyba jakiś wątek o oszczędzaniu. Może tam czegoś się dowiesz.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    TUTAJ bylo o lokatach

Aga zapytaj o ten Gdansk na skad jestescie
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    Hussy, ja lokaty zakładam w SKOK-u na 3 m-ce, potem automatycznie przedłużają się na kolejne 3 itd. Ale tam oprocentowanie zależy od tego, jak długo jest się członkiem, więc nie orientuję się, czy zakładając nowe konto, opłaca się to bardziej, czy mniej, niż w bankach.
    -- http://www.adopcjaserca.org/
  11.  permalink
    Jakis czas temu rozmawiałyśmy o obowiązku szkolnym
    Wrzucam LINK dla zainteresowanych
    Zdaje się,że wbrew temu co powiedziała któraś z Was o moim wątpliwym "jasnowidzeniu" okazuje się,że chyba rzeczywiście powinnam zmienić zawód ;)
  12.  permalink
    I jesszce jeden Link- tym razem świąteczny
    Moze któras z Was miałąby ochotę się przyłączyć?
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    czesc ,ale tu cichutko ,my z VEVE siedzimy w domu ,jakis wirus nas dorwal i VEVE boli brzuch...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    Ewa jak bylo w PL?
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeNov 30th 2011
     permalink
    na na szczescie pogoda dopisala,to z VEVE do parku na spacery chodzilysmy , jakby padalo to ciezko w domu z dzieckiem wysiedziec, nastepny wypad w marcu ,chce teraz wykorzystac czas ,bo jak VEVE zavznie szkole to tylko na swieta Bozego Narodzenia bedziemy latac...
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    oj bewe, wodzisz na pokuszenie :P
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Nawet nie pytajcie, ile sklepów odwiedziłam i ile kasy w nich zostawiłam :tongue: Jako rozgrzeszenia dla samej siebie powiem tylko, że kupiłam to, co prędzej czy później znalazłoby się na liście moich zakupów ...
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MASAKRA

nie rozumiem czasami tego świata :sad::sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    O matko, włos mi się zjeżył:sad:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    straszne........... trudno uwierzyc, ze to prawda... :cry:
    --
    •  
      CommentAuthoratomcia
     permalink
    Bewe, właśnie też chciałam napisać o tym dniu darmowej dostawy - już złożyłam 2 zamówienia w sklepach pieluszkowych - ale i tak zamierzałam to zrobić, tylko z odbiorem osobistym byłby kłopot, a 15 zeta za przesyłkę to trochę dużo. Idę szperać dalej, jeszcze kilku rzeczy mi brakuje.
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 5th 2011
     permalink
    puk puk ,jest tu ktos? jak nastroje przed swietami? pewnie przygotowujecie prezenty na jutrzejsze Mikolajki, VEVE juz spi .ale zostawila kubeczek wody i ciasteczko Mikolajowi przy kominku ,zeby mògl sie posilic jak wejdzie przez komin...
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeDec 10th 2011
     permalink
    http://www.youtube.com/watch?v=G45d9qzRefg&feature=share
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorPaaula82
    • CommentTimeDec 10th 2011
     permalink
    hej długo mnie nie było bo przygotowywałam się do porodu a jeszcze mój Krzycho od października w domu wypisaliśmy go ze żłobka bo cały październik i listopad chorował więc stwierdziliśmy że to bez sensu szkoda dziecka i kasy bo mimo że go nie było cały miesiąc to trzeba było zapłacić. 5 grudnia urodziłam drugiego synka Piotrusia i teraz chciałam rozpuścić wici że poszukuje Pani do pomocy w domu przy dzieciach bo ciężko mi będzie samej przy 2 takich małych Krzyś nie ma 2 lat jeszcze a Piotruś to cycozwis mały więc trudno się ogarnąć w tym wszystkim, na razie jest ze mną moja mama ale od stycznia potrzebuję pomocy!!! Jestem z Warszawy mieszkamy na targówku mieszkaniowym mój mail fresa3@op.pl
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
  13.  permalink
    dobra- przychodzę na serca, bo moje rozważania chorobowe ;) mają się nijak do przyszłych i rozpakowanych mamuś
    Patrzcie TU
    Słodziak, co? :D
  14.  permalink
    uff- mezu wrócił. Moze mi podotrzymuje towarzystwa
    Miłego popołudnia :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 13th 2011
     permalink
    co się pies przykrył to jest koniec :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A widziałyście to?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hahahaha najbardziej mnie rozwalił wydźwięk tego pierwszego "auć" :smile::smile:
    --
  15.  permalink
    dzien dobry :)
    Czy komus moze sie nudzi? :)
    Bo ja dalej w łózku . Plusem jest to,ze nie musiałam sie zrywac o 6, tylko chrapałam do 10. Tylko co zrobic z nadmiarem czasu? :)
  16.  permalink
    aaa przypomniało mi sie :)
    wkleje Wam coś. Nie jest mojego autorstwa, pochodzi z pewnego bloga i juz chyba kiedys pokazywałam, ale w pełni oddaje to co myslę :)

"Siedzę tu ostrożnie, przycupnięta na krześle, torebusia na podołku, prawa noga wystawiona w pozycji do startu gotowi hop.
    Rozglądam się czujnie, czekam.

Stary outside, bachory odpowiednio w przedszkolu i szkole.

Nienawykła jestem, stąd pozycja boczna ustalona. Muszę rozluźnić szczęki i zastanowić się, co w takiej sytuacji można by przedsięwziąć.

Można by a: posprzątać, ale bez przesaaady.
    Można by b: poczytać, ale nie wiadomo od czego zacząć.
    Można by c: pospać, ale szkoda czasu.
    Można by d: oddać się bez reszty szałowi konsumpcji, ale wrzesień miesiącem oszczędzania, lub, jak kto woli, ruiny finansowej.
    Można by e: się wykąpać w wonnych pianach, ale zabrali ciepłą wodę.
    Można by f: zaparzyć kawę i zapalić papierosa, ale się nie pali.

Trzy długie lata czekałam na ten dzień. Więc to tak wygląda spełnienie marzeń?!! (szloch)

Cobytu? Cobytu? (panika)

Mam! (fanfary)

Aby uczcić tę niezwykłą okoliczność, pozwolę sobie dziś na wielki kawał perwersyjnego luksusu:

POSIEDZĘ I POGAPIĘ SIĘ W ŚCIANĘ!!!"
    :crazy:
  17.  permalink
    I co? nikogo? Nikogutko? Pod moim wykresem tez posucha, bo laski pracują.... Noooo....
    Weźcie.... Moze o prezentach chociaz pogadamy? :)
  18.  permalink
    Ja tak mam jak Tymek wyruszy do dziadków na weekend. Niezbyt często, ale się zdarza:bigsmile:. Na palcach chodzę, M. w nocy budze, żeby nie chrapał przerazliwie bo dziecko zbudzi.... a chwilami się nudzę... ale nie taka udaną nudą, tylko taką męczącą masakrycznie.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.