Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeDec 14th 2011
     permalink
    Wy to dziewczyny niezastąpione jesteście! Ceri, żółw jest genialny :smile:, również bardzo mi się podoba!
    No i tak z głowy pustej przez kilka dni, w kilka chwil mam już prawie listę pomysłów :bigsmile:
    Przedstawię mężowi jak wróci z pracy i na pewno jeszcze dziś coś zamówimy.

Ceri, to się płakać chce jak się słyszy i widzi takie chore dzieci a ryczeć i wyć na to, co służba zdrowia wyprawia, żeby jako państwo "pomóc" rodzicom.
    Ja chodząc za refundacją 50%, czy 40% - nie pamiętam, głupich szelek Pavlika (piszę głupich, bo 10%% to koszt 100zł) myślałam, że ducha wyzionę, w końcu machnęłam ręką, a z "grubszymi" rzeczami to tak jak piszesz, ludzkie pojęcie przechodzi.
    Ja nie wiem, czy NFZ myśli, że jedno niepełnosprawne dziecko w rodzinie to mało?? :shocked::shocked:

Męża siostra kupiła ostatnio małej to krzesełko do siedzenia. Bagatela 10 000 zł. Ja się pytam co ono takiego ma za tą kasę?? Rozumiem, że produkcja nie seryjna, kilka lub kilkanaście sztuk, ale błagam...
    --
  1.  permalink
    Kate- jezeli sie do czegoś przydałyśmy to się bardzo cieszę :)
    Ceri... Przykre to co piszesz o małym.... Ale Mikołaja ( Ewcio-Krzysiowego) będziesz miała extra w tym roku. Innej opcji nie ma ;)
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    z bajek do słuchania ja gorąco poelcam MISIA GABRYSIA. Jako logopeda, ale i mama. Gosia uwielbia od dawna!:)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    AGA dostałaś szczotkę do kibla ? :shocked:
    od męża ? :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Teorka, Ty czytaj uważnie ;-P
  2.  permalink
    Noo- Teo - czytaj uważnie :rolling:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    oj ekskjuzmi
    cofnąwszy się o jeszcze jedną stronę doczytałam, że masz bardzo pomysłową teściową :devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no i przyznajcie same, nie czekacie na wiesci czym w tym roku Szczypta zostanie obdarzona??
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Szczypta, mówisz. :-)
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja bym proponowała zacząć robić zakłady :bigsmile:

Albo najpierw przejrzeć gazetki promocyjne supermarketów - będziemy znać najnowsze trendy :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Karko, ta książka też super! W sam raz dla niepełnosprawnego dziecka!
    Dziękuję Tobie również! Normalnie aż mi się nastrój na koniec dnia poprawił :bigsmile: Nie, żeby jakiś zły był wcześniej, ale po prostu jest lepszy :smile:
    --
  3.  permalink
    Dobra- wieczorem 24-go przychodzę i mówię o tryndach :)
  4.  permalink
    Aga, a Twój Jamnik Wróżbita co obstawia? :tongue:
    --
  5.  permalink
    to jest poza jego zasięgiem :)
  6.  permalink
    Ja to kiedyś miałam królika wróżbitę. Zawsze wróżył kiedy tata wróci do domu. ZAWSZE 5 min przed powrotem taty wskakiwał na jego fotel i zostawiał kopczyk bobków :tooth: Żeby było jasne- normalnie załatwiał się kulturalnie, w łazience, na Wyborczą.
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    cerisecerise: na Wyborczą

Ceri, nie wiem dlaczego, ale to rozśmieszyło mnie najbardziej :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeDec 15th 2011
     permalink
    hehe, fajnie tu, wesoło od rana. Ja usadzona w domu - migdały mi wywaliły, nie mogę szyi dotknąć i temperaturę mam... :( Gosię do przedszkola dziadek zaprowadził a ja nie mam sił na nic. Dwa dni urlopu wzięłam, ale jutro do lekarza podjadę - oby nie angina :( A w weekend jeszcze mam zajęcia na uczelni...
    --
  7.  permalink
    Karko- a pracujesz nadal w tej poradni?
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Tak, Aga, pracuję jako logopeda. Na zastępstwo, jest niestety dość pradopodobne że około marca może zabraknąć miejsca dla mnie... Może się coś zadzieje i sie tak nie stanie... bardzo bym chciałą, bo ta praca baaaardzo mi pasuje:)
    --
  8.  permalink
    ooo- to super :) I tak chyba dłuzej niz przewidywałaś na początku :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeDec 15th 2011 zmieniony
     permalink
    nooo, narazie tyle przewidywałam, bo dziewczyna, którą zastępuję, urodziła w październiku. Więc macierzyński i pewnie wróci... No, moooże sobie urlopu kawałek weźmie i chociaż do wakacji dociągnie... OBY! Ale praca wspaniala jak dla mnie! TO było jakieś zrządzenie losu, że poszłam na tę LOGOPEDIĘ:) Jak sobie przypomnę, jak Gosię 3-miesięczną mąż mi do karmienia na uczelnię dowoził... Ale BARDZO BYŁO WARTO! mam teraz super fach. A w mojej obecnej sytuacji życiowej to niezwykle istotne. Fach taki, co daje mi dużo radości, spełnienia, a i z głodu raczej nie da umrzeć;) Teraz jeszcze robię WWR podyplomowe, więc całość powinna mi dać dobre fundamenty by zawodowo się spełniać:)
    --
  9.  permalink
    To ciesze się,ze odnalazłaś swoją drogę zawodową. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Dziewczyny wracając do tematu prezentów od teściowej ja dostałam w zeszłym roku komplet 5 magicznych ściereczek do kurzu . Jak to opowiedziałam mojej mamie to kazała mi kupić w tym roku teściowej mioteł :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Sabakuma: Jak to opowiedziałam mojej mamie to kazała mi kupić w tym roku teściowej mioteł

i będzie - PANI ZAMIATA CZY ODLATUJE? :wink:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 16th 2011
     permalink
    dziewczyny a jaki znacie sprawdzony sposób na pozbycie się kamienia z czajnika elektrycznego ?
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    TEORKA-ja używam albo sody albo kwasku cytrynowego
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    zagotować pełen czajnik wody z całą paczką kwasku cytrynowego lub octu.
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    U mnie kwasek i tylko kwasek.
    --
  10.  permalink
    Wpadam z pytaniem gospodarczym:)
    W pralce tam gdzie jest miejsce na płyn do płukania zostaje mi woda. Wszystko wyczyściłam a mimo to nadal tak się dzieje. Po każdym jednym praniu. Powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację , a jeżeli tak to co z tym zrobiłyście?:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Mi w tym miejscu zbiera się pleśń. Dopiero mama dała radę to wyczyścić octem, sodą, gorącą wodą i nie wiem czym jeszcze.
    --
  11.  permalink
    U naś pleśni brak, ale jednak ta woda stojąca jest denerwująca.
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A wyciągałaś tą szufladę z pralki? U mnie proszek zebrany za szufladą ją zatkał.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bladykot: zagotować pełen czajnik wody z całą paczką kwasku cytrynowego lub octu.

a ile ma być tego octu w tej wodzie ?
    bo kwasku nie mam niestety...
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    nie wiem, coś pół szklanki
    --
  12.  permalink
    ja wlewam z pół szklanki, zostawiam z tym octem,żeby postało , potem zagotowuję
    Aga- czyszczenie szufladki bez jej wyjęcia nie ma sensu, musisz ją zdemontowac i wyczyści to co pod nią jest
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    czyli pół szklanki octu i już bez wody ?
    czy wody też dolać ?

a potem pewnie trzeba ze 3 razy wodę zagotować żeby smak octu wyplenić co nie ?
    --
  13.  permalink
    wodę dolac do pełna
    Potem tak- trzeba zagotować czystą wodę- wg mnie 2 razy wystarcza
  14.  permalink
    Ale właśnie ja tę szufladkę wyciągam za każdym razem, bo inaczej nie mogłabym wlać płynu. Musze wylać wodę i dopiero mogę dolać płynu. Nie wiem jak to działa, ale płyn pobiera bez problemu, a jednak ta woda zostaje. Spróbuje tam pozaglądac głebiej. Może faktycznie gdzies jest coś jeszcze przytkane. Dziekuję za rady:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Agnieszka25: W pralce tam gdzie jest miejsce na płyn do płukania zostaje mi woda. Wszystko wyczyściłam a mimo to nadal tak się dzieje. Po każdym jednym praniu. Powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację , a jeżeli tak to co z tym zrobiłyście?

Mam nową pralkę i ona robi to samo od samego początku! Wyciągam szufladkę i już :wink:
    --
  15.  permalink
    Mam nową pralkę i ona robi to samo od samego początku! Wyciągam szufladkę i już

Nasza do tej pory tego nie robiłą, dlatego mnie to zastanowiło. Jak mężydło z pracy wróci rzuce tam okiem.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormorkub
    • CommentTimeDec 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Moja pralka też zostawia wodę w tej przegródce, odkąd ją kupiliśmy, ale wydaje mi się, że tak ma być. Bo płyn do płukania należy rozcieńczać przed wlaniem, a tak to nie muszę - wlewam trochę do tej wody i jest git.
  16.  permalink
    U nas niestety wody jest na tyle dużo w tej przegródce, że gdybym dolała płyn to przekroczyłoby miarkę, do której może znajdować się "coś". No i to, że nie zostawiała przez trzy lata raczej świadczy o tym, że nadal nie powinna.
    A poza tym, ja nigdy nie rozcieńczam płynu. Wydaje mi się, że na taką ilość wody jaką pobiera pralka w trakcie prania , taka ilośc płynu nie jest zbyt wielka.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    morkub: Bo płyn do płukania należy rozcieńczać przed wlaniem, a tak to nie muszę

a tego to nie wiedziałam! :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthormorkub
    • CommentTimeDec 16th 2011 zmieniony
     permalink
    No to chyba rzeczywiście coś nie tak w Twojej pralce, Agnieszko.
    Ja zawsze rozcieńczam płyn, bo one są bardzo skoncentrowane i przez to też oblepiają szufladę i otwór, przez który do pralki wpływają. Przy starej pralce robiłam to ręcznie - rozcieńczając z wodą w zakrętce. Odkąd to stosuję, zniknęły problemy z zasyfioną szufladką.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    morkub: Odkąd to stosuję, zniknęły problemy z zasyfioną szufladką.

No nasza się nie zasyfia. Po praniu jest tylko ta woda i ona jest czysta.
    --
    •  
      CommentAuthormorkub
     permalink
    No właśnie moja nowa też nie :) W starej miałam ten problem, dopóki nie zaczęłam rozcieńczać płynu.
  17.  permalink
    Prywata do bewe82- ale masz super status :crazy:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aa, to pewnie w tych nowych ta pozostająca woda rzeczywiście do czegoś służy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Dziewczyny pewnie macie zatkane rurki które odprowadzają tą wodę, one się właśnie zalepiają płynami do płukania jak są gęste. Też zawsze rozcieńczam płyn i nic mi się nie dzieje takiego od 2 lat
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    szczypta_chilli: Prywata do bewe82- ale masz super status

:boogie: Dzięki
    -- Mama M & N & W
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.