Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Opieram się brownie, które na mnie zerka podstępnie:devil:
    --
  1.  permalink
    ulalala
    Ja bym pewnie słaba była ;)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja uruchomiła kombiwar :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli: Ja bym pewnie słaba była ;)

Toż i jednemu kawałkowi uległam... A zerka na mnie jeszcze 10:devil::devil::devil:
    --
  2.  permalink
    hahahah :)
  3.  permalink
    Ja się brownies nie mogę oprzeć i nawet nie próbuję :tongue: U nas jak upiekę, to blaszka schodzi w ciągu 3 godzin- w tym godzinę biję męża po łapach, żeby nie rzucał się na gorące :wink:
    A wczoraj robiłam tort bezowy z masą śmietankową- ale był dobry :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    ja uważam,że najlepsze ciasto na świecie to drożdzowe mojej mamy. Nie ma sobie równych- pycha
  5.  permalink
    A ja za drożdżowym nie przepadam- już wolę piaskowe.
    --
  6.  permalink
    dziewczyny- szukam inspiracji bo wiem, ze tu kopalnia pomysłów jest.
    Krzesła od stołu obijają mi scianę i muszę ja jakoś zabezpieczyc . Tylko jak? Musi jakos fajnie i niebanalnie to wyglądac.
  7.  permalink
    A jaką masz ścianę? To w kuchni/jadalni czy salonie?
    --
  8.  permalink
    no w salunie- duzy stół i wysokie krzesła .
    Sciana jest....yyyyyyyyyyyyy- no gładka. Bardzo , bardzo jasny beż
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Olejną lamperię se walnij :wink:
    --
  9.  permalink
    ale śmieszne, ale śmieszne:updown:\
    ;)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Szczypta, są takie bezbarwne gumowe naklejki- sama mam na ścianie w kuchni, bo obijała mi się o nią jedna szafka
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja skoczylam do miasta sprawy zalatwic i przypadkiem widzialam swietna torbe ,za miesiac przeceny bede polowac na nia ...
  10.  permalink
    Z neutralnych pomysłów- przy podłodze możesz zrobić coś jak listę, np taką zaokrągloną. Wtedy jak będziecie odsuwać krzesła, to będą zatrzymywały się na listwie i oparcia nie będą niszczyły ściany.
    Inna opcja- możesz na wysokości oparć puścić coś jak listwę, tylko raczej w tym wypadku chyba nie z drewna, bo będzie się szybko niszczyło?, chodzi mi o coś takiego
    jak wnętrze nowoczesne, to listwa może być z inoxu

Inny pomysł na listwę na ścianie, to puścić dwie równoległe listwy, a w między nimi dać mozaikę/tapetę/inny kolor farby (wypukłe listewki będą chroniły)- to może dać efekt podobny do tego

Albo są też takie "ochronki" na ścianę, nie wiem jak to się nazywa, chyba z plexi albo pcv, tylko to wprowadza drugi kolor (ew. może być przezroczysta plexi, ale też widać)
    --
  11.  permalink
    ooo- przezroczyste naklejki? a gdzie je się kupuje? W ikei bedą?
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 19th 2011 zmieniony
     permalink
    No właśnie, kurde, nie wiem, skąd się wzięły w moim domu. Ale myślę, że w Ikea będą (bo mamy kuchnię z Ikea, pewnie pan montażysta nam zostawił).
    --
  12.  permalink
    dziekuje Wam bardzo, bardzo :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No ja dziś też odpaliłam kombiwar i odświeżyłam młodzieży bułki z piatku czy soboty :P podoba mi się to haha 5 minut i super chrupiące bułeczki :)
    Za mną koszmarna noc :( Antosia przyszła do nas przed północą chyba i wierciła sie do 3ciej, Weronika wstawała kilka razy - generalnie jestem niewyspana i bleee
    Weronika ma straszny kaszel i katar więc były płacze że nie idzie do przedszkola, Gabi też podejrzana ale przez to ze ma jasełka jutro dla szkoły a w środę dla rodziców by nie szła ehhh zaczęło sie znów chorowanie :(
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    A ja kawkę popijam i zaklinam, by mnie rotawirus nie rozłożył. W weekend powalił 2 b.bliskie osoby + ich dwoje bliskich też. A ja cudem narazie żyję Boję się, bo mnie jelitówki rozkładają totalnie na łopatki. Mam nadzieję, że choć raz mi odpuści. Gosia poszła do dentysty - napalona, podekscytowana. Ja zmieniłam wodę rybkom i mam zamiar zacząć ogarniać chatę. Ale mi się nieee chceee.. Siedzę do świąt w domu - na antybiotyku na migdałki...
    --
  13.  permalink
    Karko- ale mała na przegląd czy coś będzie miała robione? Moja jest dumną posiadaczką różowej plomby :tooth:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: Moja jest dumną posiadaczką różowej plomby

:clap:
    --
  14.  permalink
    Wiecie co
    poniewaz cały czas leze w łózku to mam wiecej czasu na forum
    Kurde- jaki tu się zrobił syf:shocked:W szoku jestem
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Niestety...
    odnoszę wrażenie, że nie jest to to samo forum, które było, jak się tu pojawiłam:confused:
    coraz bardziej przypomina jakąś czaterię...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Gosia w sierpniu była ze mną pierwszy raz u dentysty - dwie czwóreczki miała robione, bo malusie dziurki były. Włozone jakies lekarstwo i teraz na plombowanie. Wtedy był zachwycona. Oby teraz też tak było:)
    Ja osobiście aż się pocę na samą myśl o dentyście - fobia druga po arachno ;) Mam nadzieję, że dzielność stomatologiczną Gosia ma po tacie i że jej tak zostanie ;)
    --
  15.  permalink
    najlepiej było gdy było zamknięte.... No ale to juz przeszłosc
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    niestety, muszę się zgodzić, Aga...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Najgorsze, że moderatorzy, właściciele nic sobie nie robią z tego, że większości z nas nie podoba się kierunek, w jakim zmierza forum :neutral:
    --
  16.  permalink
    Jakas paranoja sluchajcie,kolejny watek juz zalozony...masakra:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLilas_blanc
     permalink
    Ale forum żyje, nie o to chodziło Damazemu? :devil:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    montenia: Teo, po 6 tygodniach karmienia zaczyna sie dopiero porzadne chudniecie. Tak podobno jest przy karmieniu piersia.

Montenia karmię już 8 tygodni a waga stoi w miejscu jak stała...
    tzn zleciało 15 kg tuż po porodzie a pozostałe 8 ani myśli ruszyć :sad:
    a dodam, że jem jak sikorka :devil::tongue:

no ale fakt -- plastyki brzucha mi nie walnęli tuż po CC, niestety :cool:
    --
  17.  permalink
    Lilas_blanc: Ale forum żyje, nie o to chodziło Damazemu?

No to moze niech zostanie wprowadzona opcja ''watkow prywatnych''i tylko zalozyciel bedzie mogl dodawac osoby i niech kazdy siedzi w swojej dziupli bo ja widac wszystko do tego zmierza..
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    TEORKA: a dodam, że jem jak sikorka

tzn. tak jak ptaszek? tyle, ile waży :fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    agael77: tzn. tak jak ptaszek? tyle, ile waży :fingersear:

:devil::devil::devil::devil::devil:

dokładnie
    każdego ranka więc wsuwam 70 kg parówek Babuni z Sokołowa :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Przygotowanych, rzecz jasna, przez meża:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Gosia wróciła - tamte dwa ząbki zostawione, ładnie sie trzyma. Zrobione ma górne dwie czwórki - nawet nie widziałam,a tam też juz dziurki sie zrobiły. Była dzielna:) Niestety,z nosa zaczyna jej kapać i taka niemrawa - położyła się spać. no oby nie znowu chorowanie :/ ja smażę sobie placki ziemniaczano - cebluowe. A co! ;)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja pytalam dentyste tutaj o on mi powiedzial ze mleczakòw sie nie plombuje,bo mozna wiecej szkody narobic , dodal ze to tez zalezy od ubytku...VEVE na szczescie ma piekne mocne zeby jak na razie,oby drugie byly takie same...
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Dziewczyny, mam mała zagwozdkę...
    Otóż niedawno wyczułam w pachwinie mały guzek, wielkości...hmmm małej fasolki. Nie widać go, ale jest wyczuwalny przy dotyku. Na początku myślałam, że to początki przepukliny, ale jest za nisko na przepuklinę. Ktoś mi mówił, że to może być sprawa hormonów i że się samo wchłonie, gdzie indziej, że to może być tłuszczak.
    Ale do rzeczy...
    Do jakiego lekarza się z tym wybrać? Onkolog, ginekolog, czy może po prostu lekarz rodzinny?
    Wiem, że pytanie może wydać się głupie, ale tak rzadko bywam u lekarzy, że w ogóle nie wiem, jaką drogą iść.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Gosia nie ma zaplombowanych, tylko jakiś oaptrunek włożony. Dziurawych zębów nie można zostawiać. nie szkodzi, że mleczne - próchnica z mleczaków atakuje zalążki stałych zębów. Rodzice często lekceważą mleczaki,a nie wolno.
    AGAEL, może do rodzinnego i poprosić o skierowanie na usg
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja do lekarza rodzinnego bym poszla a on powinien skierowac cie gdzies ...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    szczypta_chilli: Kurde- jaki tu się zrobił syfW szoku jestem

noooo, właśnie poczytałam... aż się wchodzic nie chce... słabo strasznie...
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    DZIĘKI :-) wybiorę się, jak tylko @ sobie pójdzie
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    agael77: Do jakiego lekarza się z tym wybrać? Onkolog, ginekolog, czy może po prostu lekarz rodzinny?

X lat temu miałam problemy z węzłami chłonnymi, ale na szyi - byłam u rodzinnego, a ten kierował mnie na badania, a potem do innych specjalistów.
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    No to pójdę do rodzinnego - w końcu to lekarz "pierwszego kontaktu"
    --
  18.  permalink
    Agael- to chyba najlepsze wyjscie :)
    •  
      CommentAuthormarylove
     permalink
    Na początek się witam:)
    Agael mnie ginekolog z takim guzkiem skierował do centrum onkologicznego, w przychodni przyjął mnie chirurg onkolog, dostałam skierowanie na USG i potem wizyta ze zdjęciem znów u chirurga... i dalsza część historii; w każdym razie na USG możesz iść też prywatnie ale potem z wynikiem najlepiej do przychodni onkologicznej.
    Pozdrawiam:)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mam nadzieję, że to nic poważnego:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    szczypta_chilli: Kurde- jaki tu się zrobił syf:shocked:W szoku jestem
    niestety masz racje i dlatego coraz mniej mi się chce tu cokolwiek pisać i czytać
    A najbardziej mnie wkur....za jak nowe zielone użytkowniczki NPR zaczynają sobie doradzać - bo one przeczytały, bo u nich tak było i w ogóle podczas gdy są w mega błędzie i wprowadzają zamęt :devil: w przypadku starań moze to niewiele znaczyć ale w przypadku odkładania bardzo wiele
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dolaczam do zadekowanych w domu na L4, mlody sie pochorowal i ani mysli mu sie polepszac
    za to maz sie z lekka podsmiewa ze przynajmniej bede sie mogla realizowac kulinarnie i nie jojczec ze czasu mi nie starcza :devil::devil::devil:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.