Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    szczypta_chilli: Nic tylko się uśmieHać
    och, jakże trafnie, Aga:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    To forum umarło dla mnie i chyba nie dla mnie... bylo zaczapiste i inne a teraz jest taki sam syf jak wszędzie - totalna rozpierducha i nie wiadomo o co chodzi :/
    No ale to tylko moje zdanie
    __
    Z innej beczki - za mną pierwsza zapiekanka z Halogena. Ogólnie ok choć lekkie rozczarowanie - była chłodna hehehe autentyk z piekanika wyjmujesz parząca, a ta wszystko dopieczone jak być powinno, nie wysuszone ale hmm może 60st a nie 90. Ustawiłam na 180st i łącznie była 30 minut - więc czasowo tradycyjnie Ale nie spalona i nie przyklejona do formy a to jednak dużo :)
    --
  1.  permalink
    no co Ty?
    łeee
    a moze coś źle ustawiłaś?
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Ja poczytałam opinie o tym urządzeniu i sporo jest negatywnych.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011 zmieniony
     permalink
    na pewno źle Aga ustawiłaś bo ja wszystko z halogena wyciągam gorące jak cholera :wink:
    trzeba było jeszcze na 10 min wrzucić :smile:
    --
  2.  permalink
    teorka- a Twój jakiej jest firmy?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    OPTIMUM


    aż musiałam iść do kuchni specjalnie :tongue:
    i nie ma bata, żeby coś chłodne było jak mam do 250 stopni regulację :cool:
    --
  3.  permalink
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    no chyba ten sam ! :)

    i kurna dopiero z tego linku się dowiedziałam, że aby na parze gotować to trzeba wodę wlać na dno :shamed::shamed::shamed:
    matko ale czerep ze mnie..
    a mam to w domu już 1,5 roku :confused::confused:
    wstyd jak ch.. :)


    i jakie przepisy tam ciekawe !
    kurna Aga powodujesz, ze czuję się jak trep :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    TEORKA: i jakie przepisy tam ciekawe !

    noo.. hamburgery mrożone, frytki... :tooth:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    no te akurat nie ale jakieś tam po indonezyjsku albo te ziemniaki pieczone.... :)
    ja bym nie wpadła na to ale ja kulinarny dekiel jestem więc tego :confused::devil:
    --
  4.  permalink
    hehehe
    to jak Ty na tej parze gotowałaś jak wody nie wlałas?? :):):)
    Dobra- to jak jest fajny to kupie w jakimś saturnie czy innym sklepie , który nie jest przeznaczony dla niektórych użytkowniczek naszego forum :cool:
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    ha, ha nawet jajko gotowane, umiem :cool:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    szczypta_chilli: to jak Ty na tej parze gotowałaś jak wody nie wlałas?? :):):)


    nie gotowałam ani raz jeden :)
    bo nie lubię warzyw z pary
    robiłam rybę i piersi i własnie nie wiedziałam jak to je zawinełam w folię i się "uparowały"
    hehe
    --
  5.  permalink
    a ja własnie uwielbiam warzywa na parze i szczególnie do tego by mi to ustrojstwo słuzyło :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    no ja nie przeczę że to nie moja wina :P bo pewnie tak jest hehehe
    Warzywa na parze Natowe super i dzieciak się zajadał ale zrobiłam tak jak robię zawsze z tym co na parze - poczekałam aż woda na spodzie się zagotowała i dopiero wstawiłam warzywa na tacce (cieżko to nazwać sitkiem hehe)
    Jutro tylko zupka przewidziana więc nie wiem kiedy z czymś konkretniejszym popróbuję ale dam znać :)
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    To nie lepszy szybkowar, Aga?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    a solisz te warzywa ?
    bo dla mnie to one smakują jak woda czyli są zupełnie bez smaku...
    i nie wiem jak zrobić, żeby były zjadliwe...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    A ja się zastanawiam nad tym i nie wiem- bo skoro mam piekarnik elektryczny, mikrofalę, parowar, toster (w sumie wszystko nowe, bo rok temu na nowo kompletowaliśmy), to czy ma coś, czego nie mam? Serio pytam, bo nie chcę kupić, żeby zagracić.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    No ja właśnie też nie widzę niczego szczególnego w tym urządzeniu.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    agael77: A ja się zastanawiam nad tym i nie wiem- bo skoro mam piekarnik elektryczny, mikrofalę, parowar, toster (w sumie wszystko nowe, bo rok temu na nowo kompletowaliśmy), to czy ma coś, czego nie mam?


    myślę, że w Twoim przypadku to Ci zupełnie niepotrzebne...
    zwłaszcza jeśli masz parowar :)
    i piekarnik elektryczny

    mięso bez tłuszczu też jakos dasz radę upiec pewnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Wiecie co szlak mnie trafia :/ mają zarejestrowane konto od 2-4 m-cy odzywają się krócej a psioczą na te co "zakładały" to forum te wątki itd. Ciekawe że kiedy nie było moderatora a był nadzór "osobisto-kulturalny" było o niebo przejrzyściej i milej :devil: były kłótnie czy zwady czy inne wymiany zdań ale rozchodziło się to było wyjaśniane itd a nie taki cyrk jak teraz z 1 tematy przenoszą treści na drugi i się nabijają czy obrażają czy hgw :/
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    TEORKA: mięso bez tłuszczu też jakos dasz radę upiec pewnie

    no dam, bo mam taką patelnię beztłuszczową
    Ale chciałabym Thermomixa...
    --
  6.  permalink
    agael- ja tez mam to wszystko ale nie mam parowaru. I lubię mieć nowe rzeczy :cool:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Teo zależy bo jak dla Nata i Antosi to nie ale jak am to tak :P sól, wegeta, pieprz ale i inne zioła - zależy co to jest i do czego
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    agael77: bo skoro mam piekarnik elektryczny


    jedyne co to z tego co kojarzę piekarnik się chyba musi chwilę nagrzewać nie ?
    a to od razu daje po garach i nie trzeba czekać np na zapiekanki czy tosty :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    szczypta_chilli: I lubię mieć nowe rzecz

    No, to bezsprzecznie ja też:wink: Tylko moja kuchnia nie za wielka, mimo dużego mieszkania. I odzywa się we mnie praktyczna strona osobowości:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    a ja wole warzywa na patelni niz na parze :P

    Agael na to samo mamy ochote :wink:
  7.  permalink
    thermomixa to i ja bym chciała. Ale jeszcze nie upadlam na głowę,żeby taką kasę wydać na niego. Wole na wczasy pojechać.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Agunia05: Teo zależy bo jak dla Nata i Antosi to nie ale jak am to tak :P sól, wegeta, pieprz ale i inne zioła - zależy co to jest i do czego


    no właśnie czyli się doprawia..
    bo tak to smakują trochę jak woda nie? :)
    i dlatego nie jem bo nie wiedziałam jak to doprawić

    a solisz i pieprzysz przed parowaniem czy po czy w trakcie ? :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Mój piekarnik nagrzewa się w kilka sekund w sumie.
    Poczekam chyba, az będzie mnie stać na Thermomixa :cool:'
    Mąż powiedział, że kupi mi kiedyś na urodziny, ale nie określił, w której dekadzie:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    szczypta_chilli: który nie jest przeznaczony dla niektórych użytkowniczek naszego forum
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    ooooo fcuk!! 3,5tys kosztuje, kosmos
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    tez chcę thermomixa :wink: no fajny jest, tylko drogi :/
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    mnie wystarczaja garki i piekarnik...
  8.  permalink
    a mnie to w zasadzie wystarcza moja mama, która mi obiady w tygodniu gotuje :cool:
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    AGA ,to masz swietnie, ja lubie gotowac od czasu do czasu, codziennie to okropna nuda, VEVE jada w przedszkolu, M w pracy ,wiec tez mam luzik...
    •  
      CommentAuthorAlien
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    A mi podrzuca czasem obiadki.... teściowa:devil:
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    a mnie by wystarczył kupon na darmowe obiady w jakiejś dobrej restauracji:tooth:
    --
  9.  permalink
    tia- u siebie to ja mam podłego syfiastego chinczyka i kebab. :) Za kupony do tych restauracji to dziękuję ;)
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    No, u mnie na wsi to tylko jedna pizzeria. Ale do Poznania mam kilka km, więc poświęciłabym się i pozwoliła mężowi tam zawieźć
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    u mnie jest jedna niezla, serwuja roznosci a ja i tam najbardziej uwielbiam ich salatke z ... kopytkami :D
  10.  permalink
    sałatka z kopytkami? o matko i córko! To w tej da grasso?
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    ja tu pracuje ,zapraszam...na pewno dobrze zjecie...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    nie, nie.. w restauracji :D
    R sie ze mnie zawsze napieprza ze ja tam ide albo na cemambert z zurawina albo salatke z kopytkami jakbym tego w domu zrobic sobie nie mogla :P
    ich kopytkom zadne nie dorownaja
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    dowóz gratis? :wink:
    •  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Alien: A na Podkarpaciu ww nocy z pierwszego na drugi dzień Bożego Narodzenia wynoszą bramy i śmiecą (głównie słomą drobno pociachaną) w tych domach gdzie mieszka panna:smile:
    O masz, ja z podkarpacia a pierwsze słyszę...
    --
  11.  permalink
    ewa- ja przyjadę, będe jadła wasze pyszne włoskie potrawy i będe sie bujała na tym hamaku z foty :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Ewa funduje nam wakacje u siebie - wikt wliczony ale opierunek tez? :))
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.