Tymek śpi, mąż jeździ z mopem, ja zmienie pościel i zaczynam świętowanie. Obrobiłam się wyjatkowo szybko i juz mi dobrze. A Twój kręgosłup juz ok? Mobilniejsza jesteś?
Aga- a dzięki- trochę mi dokucza, ale się nie daję ;) Mój mężu sprzątał od rana- skończył ze 2 godziny temu, ale juz jest błysk :) Jutro zostało mi usmażenie karpia, sałatka i sushi.
Dobry taki mąż, który posprząta Ja w tym roku zrobiłam mały bunt sprzątaniowy, skupiłam się na gotowaniu, pakowaniu prezentów... A jak przez szybke nie będzie zbyt wiele widać, to można pochuchać, ręka przetrzeć i też będzie ok. Pierwszy raz od długiego czasu na serio nie dałam się zwariowac świętom.
no sprząta, sprząta- ale do kuchni nie wchodzi :) ale dzięki temu ja mogę się wyżyć kulinarnie ;) Ze sprzątaniem tez jakos nie szaleliśmy - sprzatamy na bieżaco- wiec zawsze jest czysto. Okien zimą nie myję - na głowę nie upadłam
My też mieszkamy dopiero rok w tym miejscu, no i cotygodniowe dokladne porządki przynoszą odpowiedni efekt. Jest czysto. W szafkach posprzątam przy innej okazji;). Uciekam do tej pościeli i wyłoże się przed tv. Spokojnego wieczoru.
A ja też już się obrobiłam ciasta popieczone, rybka, sałatka zrobione, posprzątane, ciuchy na jutro wyprasowane, dzieciarnia śpi, więc leże sobie na kanapie i leniuchuję. Wesołych Świąt dziewczyny!
AGA ,BO przyszly rok ,to ostatni kiedy moge,zabierac VEVE Z przedszkola ,kiedy chce i tak latam ,dwa razy w roku z nia ,zeby polski podszkolila ,jak pòjdzie do szkoly ,to tylko BN zostanie na loty do PL, CHYBA ZE JAKIS DLUZSZY wekend...bilety na swieta strasznie drogie ,trzeba bedzie kupic duzo wczesniej a tak to za 100 euro w die strony przelece z VEVE...
Dla polakòw nie, dla wlochòw chyba tak, NO COSTY wigilii na calym swiecie nie ma takiej jak w PL, ja tu juz 15 lat zyje i Wlochy lubie ,ale BN to na pewno jak dla mnie tylko w PL ,NO JA JAKOS sie tu dostosowalam...
A gdy już nadejdzie ten wieczór Świecami choinki zdobiony Niech biały opłatek jak okład Wsze rany Twej duszy uleczy Niech serce Twe radość wypełni Z nadziei co żłobek zwiastuje Niech błogiej kolędy śpiewanie Wyciszy Twe troski, zmartwienia Niech słowa Twych życzeń serdecznych Jak gwiazda zaświecą bliźniemu. I gdy to wszystko się spełni Odczujesz Wigilii przesłanie.
Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych bliskich również
U nas niestety mocno się wszystko porąbało, ale liczę na to, że będzie mimo wszystko ok. No i trzymajcie kciuki za moje jutrzejsze ciacha - makowca i struclę z powidłami :-)
Dziewczyny drogie, wszystkim Wam życzę aby święta przyniosły Wam ZDRÓWKO, DOBRO, SPOKÓJ, RADOŚĆ, CIEPŁO, to, co najważniejsze dla Was i najpiękniejsze. I oby to wszystko zostało z Wami na cały 2012 rok!
szczypta-pamietasz jak ostatnio pisałas,ze od tesciowej dostałaś 'panią walewską'? To przybij piątkę.. Wczoraj i ja dostałam zestaw od R. mamy :D na szczescie mam babcię piętro wyżej to jej dałam :)
e to moi rodzice doskonale nas znają i w związku z tym podarowali nam bony pieniężne, które możemy wykorzystać w dowolnym sklepie i tym sposobem mamy parę stówek do wydania a nie piętnaste skarpety, czapki, majtasy czy perfumy, którymi nie wypsikała bym się nawet na bezludnej wyspie
a Nina dostała tyle prezentów, że nie mogłam tych toreb wynieść na V piętro nie muszę oczywiście dodawać, że w momencie ich wręczania miała, delikatnie mówiąc, wyjeb..ne na wszystko
Torko nie to ze się czepiam (no może troszkę) ale Ty na codzień też tak przeklinasz? co Twój wpis to coś wygwiazdkowanego... My na Wigilii byliśmy u Teściów i moje dzieci dostały od nich NIC my NIC oni od nas teściowa szal a teść kosmetyki Za to w domku radosci było wiele gdy Młodzież mniejsza i większa dopadła się do prezentów :) Ja dostałam perfumy do których dawno wzdychałam i książkę a Mąż sweterek plus kosmetyk :) Dzieciaczki zadowolone z prezentów i bawia sie nimi cały dzień co mnie bardzo cieszy bo miałam po MAX 50zł na dziecko a zmieściłam się nawet ciut mniej wydałam :) a oni mają mega radochę
Amazonka,a chociaż zadowolona jesteś z prezentu? Ja dostałam szlafrok szaro-różowy.Kolory bardzo jasne,i bardzo ładnie się ze sobą zgrały,tzw. nie ma festynu Dostałam też masę kosmetyków z czego jestem bardzo zadowolona,bo ciągle czegoś brak,nowe kapcie,dwa sweterki tuniki.Jeden szary,długi rękaw,z duuużym golfem,bardzo ciepły, drugi czarny,ale niestety z krótkim rękawem.