Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 25th 2011
     permalink
    Wow!!! Szczypta, to rzeczywiście HITTTTTTT!!!!!!!!!!!!!

Teo - bombki superowe :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm u nas w szkołach jest wycieczka do fabryki bombek ... w tym roku nikt nie był ale dzieki wyjazdom dzieci w cenie wycieczki (15zł) dziecko przywoziło bombkę z własnym imieniem, zamawiane imienne kosztowały po 3zł jedna a są dosyć duże (trzeba było zgłosić imiona i zapłacić płacąc za wycieczke) wiec mamy wszyscy poza Natem ale moze za rok dzieci pojadą :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    szczypta_chilli: A kto je malował?

nie wiem - prezent od Teściowej :smile:

co prawda nie różowe szpile hehe ale jednak :cool: :devil:
    --
  1.  permalink
    aaaa- fajoski prezent :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Takich imiennych bombek to strasznie żal jeśli się stłuką. Świetny pomysł na prezent. :-)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    i fajna tradycja dodawania do choinki nowych osób w rodzinie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    pominąwszy, że od dziecka nie znoszę jak ktoś mówi do mnie, o mnie per JOASIA :confused::cool:
    ale kij tam
    przeżyję dla dobra wyższego [czytaj wzajemnej miłości z Teściową mą :D]
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A ja mam teściową daleko. :-) I prezenty robi ona tylko dzieciom naszym i zawsze daje pieniądze, żeby kupić coś fajnego albo potrzebnego. :-)
    U nas pogoda jest okropnie nieświąteczna, leje, wieje i jest paskudnie. Aż się z domu nie chce ruszać. A w parku trawa jeszcze całkiem zielona. Przydałoby się trochę mrozu i śniegu już.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    pomysl rewelacyjny, teraz bedzie juz musiala podtrzymywac tradycje i jak cos dozamawiac dla kolejnych wnukow ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Melodie: U nas pogoda jest okropnie nieświąteczna, leje, wieje i jest paskudnie

U nas akurat nie leje i nie wieje, ale mokro jest.... no i nastroju typowo świątecznego brak.... mam wrażenie, że to po prostu jakieś wolne dni są, a nie święta :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 25th 2011 zmieniony
     permalink
    MrsHyde: i jak cos dozamawiac dla kolejnych wnukow ;)

oj to chyba prędko "dozamawywać" nie będzie musiała :cool:

Talinka: mam wrażenie, że to po prostu jakieś wolne dni są, a nie święta :neutral:

mam podobne wrażenie cały czas.....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    oj tam, oj tam, jeszcze chwila i ci sie odmieni :wink:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ale to co najwyżej 1 bombka będzie potrzebna i nie wcześniej jak za 2 lata :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    moze dostaniesz bonusem blizniaki albo i trojaczki to wtedy wiecej bedzie trzeba ;)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ty się tak nie zarzekaj, Teorka :-P
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MrsHyde: moze dostaniesz bonusem blizniaki albo i trojaczki

chyba chora po wsi latasz !!! :cool::cool::cool:

Melodie: Ty się tak nie zarzekaj, Teorka :-P

zważywszy na to, że o Ninulkę długooo się staraliśmy
    i że jestem po CC więc odczekać swoje i tak trzeba
    i że od 1 stycznia jestem bezrobotna :devil:

to myślę, że póki co zostanie tylko Ninul :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Teorka, to musisz powtarzać, że już chcesz hehe to będzie za parę lat. Jak nie będziesz chciała to akurat zostaniesz uraczona:))
    --
  2.  permalink
    No mojemu drogiemu mężowi świąteczny beztroski nastrój uderzył do głowy i... bliźniaki mu się marzą :devil:
    Jak dziś usłyszałam "To co Kochanie, następne Święta w szóstkę?", to myślałam, że padnę... albo mu utnę i do końca życia przez słomkę będzie sikał :devil:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    blizniaki super sprawa jedna ciaza i dwoje dzieci,(ja nie lubie byc w ciazy)...ale dzieci kocham...
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ewa74: blizniaki super sprawa jedna ciaza i dwoje dzieci

i najlepszy jest płacz w duecie :devil:
    --
  3.  permalink
    i najlepszy jest płacz w duecie :devil:

Mam to przy mojej dwójce- jak jestem z nimi sama, to zawsze budzą się jednocześnie i zawsze chcą mamy natychmiast :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No jak ktoś mi mówił "że może bliźniaki" to zawsze odpowiadałam że "zostaw mi tą przyjemność na później" heh w sensie że wolę mieć w różnym wieku
    Ale z opowieści ludzi i wysnutych wniosków z bliźniakami jest łatwiej w sensie zajmowania się nimi bo są na podobnym etapie. Wiadomo że czasami brakuje rąk ale z czasem to się opanuje. gorzej jest z różnicą wieku gdy noworodek potrzebuje uwagi a latek chce się bawić czy grać czy cokolwiek i cieżko ich razem zgrać
    U mnie najlepiej dogadują się ci ze zbliżonym wiekiem i np Ania z Gabi mają przepaść Weronikę traktuje jak córkę podobnie Nata, czy też Gaba z Weroniką ok ale już z Antosia gorzej itd
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    cerisecerise: to zawsze budzą się jednocześnie i zawsze chcą mamy natychmiast
    u mnie jeszcze potrafią zapełnić pampersa jednocześnie "po pachy" że oboje do wanny Teraz coraz rzadziej ale tak było częso
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Agunia czasami to brakuje 2 par rąk :-) np przy karmieniu - ja karmię jedno, mąż drugie a maluchy usilnie wyciągają pieluszkę spod brody :-)
    wiadomo - wszystko jest do opanowania i opracowania metody ogarnięcia :-)
    --
  4.  permalink
    Ja myślę, że teraz byłoby ciut łatwiej, gdyby różnica między moją dwójką była 1,5 roku a nie równo rok. Łatwiej, bo Ewcia by lepiej chodziła, więc ze spacerami byłoby łatwiej, itp. Za to pod względem przetrwania ciąży to taka różnica była fajna, bo mała dużo spała, nie była ciężka do noszenia.
    No ale nie licząc tego, że ciężko mi z nimi na spacer wychodzić (jak było ciepło, to luz, ale teraz jest sajgon), to rok to fajna różnica wieku. Mała jakoś naturalnie zaakceptowała brata, kilka razy próbowała mu wydłubać oko, ale już jej przeszło... Głaszcze go, przynosi mu zabawki, zagaduje go. Mały się do niej szczerzy bardziej niż do mnie :devil:
    --
  5.  permalink
    u mnie jeszcze potrafią zapełnić pampersa jednocześnie "po pachy" że oboje do wanny Teraz coraz rzadziej ale tak było częso

dlatego nauczyłam już Ewkę, że a) kupę robi się na nocnik b) z nocnika samemu się nie wstaje :smile:
    Choć teraz to też przerypane, bo np Krzysiu sobie ssie, a Ewcia akurat wtedy musi na nocnik :devil: Spodnie jeszcze sama sobie ściągnie, ale pieluchy już nie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Agunia, Antosia jeszcze nie korzysta z nocnika?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeDec 26th 2011
     permalink
    martitap: Agunia, Antosia jeszcze nie korzysta z nocnika?
    Przez jakiś czas robiła ładnie siusiu do kibelka (na nocnik nie chciała) i udało się jej kilka razy kupę ale niestety cofła sie i to bardzo i przestała i co gorsza nie mówi już nawet że ma kupę w pieluszce :( Ma przebłyski ale jak jest to 1 siusiu na tydzień to jest dużo. Szybciej chyba Nat zacznie korzystać z kibelka bop on przynajmniej mi mówi (pokazuje) kiedy ma "fu" (i zatyka nosek) i siusiu - klepie się w pieluszkę
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Szkoda, bo byłaby już bardziej samodzielna a i na pieluszkach można zaoszczędzić. No ale każde dziecko uczy się w swoim tempie, nic na siłę:)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Podziwiam was, że w ogóle planujecie czy zdecydowałyście się na rodzeństwo dla maluchów, ja na jednym zamierzam poprzestać, w 100% synek zaspokoił mój instynkt macierzyński :wink:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    jem ,ja tez mam tylko VEVE I nie planuje wiecej dzieci, po prostu boje sie...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja ze względu na własne dzieciństwo nie chciałabym, żeby nasza córeczka była jedynaczką :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    A czego się Ewo boisz, bo ja się nie boje, tylko po prostu nie chcę.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja mam siostre z ktòra nieustannie sie klòcilysmy, jak sie widzimy 2 vrazy do roku ,to jest ok..
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Podzielam zdanie Talinki ;) za nic w świecie nie pozwolę by córeczka była jedynaczką.
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Agnike: za nic w świecie nie pozwolę by córeczka była jedynaczką.--

he he no ja nie tak radykalnie, bo o to dziecię 3 lata się staraliśmy :wink:
    ale R. ostatnio mi zapowiedział (nie wiem czy w żartach czy na serio :cool:), że chce mieć 3kę :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    jem, boje sie ,ze z kasa nie wyrobie, moze banalne,po prosty mnie na drugie dziecko nie stac a slowa mojej tesciowej,ze z glodu jeszcze tutaj nikt nie umarl ,mnie nie przkonuja...
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeDec 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja też uważam, że lepiej dla dzieci, jeśli mają rodzeństwo. Ja z moim bratem też nie mam rewelacyjnego kontaktu, ale nasze dzieci już tak. Jak nas zabraknie to przynajmniej mały nie zostanie sam.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Bo? Tylko jedynak może myśleć, że brat czy siostra są najlepszymi przyjaciółmi, zazwyczaj nie są :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    jem: Tylko jedynak może myśleć, że brat czy siostra są najlepszymi przyjaciółmi, zazwyczaj nie są

No to ja znam dziwne przykłady, bo ludzie, którzy mnie otaczają mają ZNAKOMITY kontakt z rodzeństwem....
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ale to w sumie niefajne, ze powodem powołania nowego życia jest chęć udogodnienia dla starszego dziecka, nie sądzicie? :wink:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ZNAM RODZENSTWA ,co w ogòle do siebie sie nie odzywaja...VEVE sobie urodzi dzieci ,jak bedzie chciala a ja jej pomoge,wychowac...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja też sobie nie wyobrażam,żeby Wojtek był jedynakiem.
    Chcąc nie chcąc wychowuje się dziecko na "starego maleńkiego"
    Poza tym nie znam jedynaka, który powiedziałby,że jest szczęśliwy z powodu braku rodzeństwa.
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Talinka, nam z córą się udało za pierwszym razem ...zobaczymy jak teraz.
    Poza tym...myślę już przyszłościowo .. nie chcę by dziecko zostało samo na świecie kiedy za kilkadziesiąt lat Nas zabraknie.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    ewa74: ZNAM RODZENSTWA ,co w ogòle do siebie sie nie odzywaja..

No wiesz, ale to nie odzywają się zazwyczaj jak dorosną bo nie jak są małymi dziećmi.
    A druga sprawa- to od nas rodziców zależy jak wychowamy swoje dzieci, czy w szacunku do siebie i innych czy też nie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jaheira: Poza tym nie znam jedynaka, który powiedziałby,że jest szczęśliwy z powodu braku rodzeństwa.

ja też nie :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Jakie samo, przeciez sa inni ludzie na swiecie ,niz tylko rodzenstwo,moze ja jestem za bardzo otwarta ...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja nikogo nie chcę namawiać, żeby zrezygnować z rodzeństwa dla dzieci, ale mój syn będzie jedynakiem i już, chyba że los zdecyduje inaczej. Nie lubię tylko takiej propagandy, że co najmniej dwoje dzieci to jedyna słuszna droga..
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    ewa74: Jakie samo, przeciez sa inni ludzie na swiecie ,niz tylko rodzenstwo

Może i są inni,ale nikt nie będzie tak bliski jak brat czy siostra.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No dokładnie Ewo, przecież jedynak założy swoją rodzinę i to będą jego najbliżsi.. A brat czy siostra poszliby swoją drogą..
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.