Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    a młody jak ? Wydobrzał juz?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 27th 2011
     permalink
    Jaheira dobzre ze ty szukasz swojego aktu to ja poszukam mojego bo jutro do skarbowki sune i mam miec jakies papiery i nie pamietam jakie
    a moze ktoras z was podpowie jaie dokumenty przy skladaniu o zwrot vatu budowlanego trzeba miec??
  2.  permalink
    na bank akt i pozwolenie na budowę
    reszty nie pamiętam- zerknij w necie albo najlepiej zadzwon do swojego US
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no wlasnie probowalam sie do nich rano dodzwonic ale pani mnie przelacza od jednej do drugiej i pozniej sie urywa :/ moze teraz juz pora posniadaniowa to ktos ze mna zechce pogadac ;)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ja niedawno szukałam tak dokumentów z pracy, druki ścisłego zarachowania... Pozyczyłam od kolegi, zalatwiłam co miałam zalatwic, a potem znalazłam swoje:) a przeszukałam wszystkie możliwe zakamarki hehe okazało się, że były tam, gdzie szukałam.
    --
  3.  permalink
    tez tak nieraz mam i potem sama siebie przezywam od jełop, gap i sierot bozych ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u mnie to prawiejuz norma ze nawet i 2 razy w danym miejscu moge sprawdzic a tego co mi potrzeba nie zauwazyc, dlatevo prawie zawsze po mnie szuka maz i o dziwo czesto gesto on znajduje i zawsze ma ze mnie ubaw ze niby mam lepszy wzrok i mlodsza a taki slepak jestem :devil:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Szczypta młody gania kota aż miło więc jest OK. Ten starszy już też zapomina o smarkatych latach więc jest więcej niż OK.Swoją droga w Wigilię myślałam,że podzieli los karpia jak milionowy raz wypowiedział zdanie "jestem chory i słabo mi"(jego choroba to ma się rozumieć katar).
    M wrócił do domu więc zaraz uskutecznimy szukanie "po mnie"
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dodzwonilam sie do US, faktyczie tylko xero pozwoleia na budowe i akt wlasnosci plus xero faktur, no a ja bylam pewna ze o czyms jeszcze ksiegowa mi mowila, ale cala ja, nigdy nie umiem takich rzeczy spamietac
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mialam wam napisac - w naszej parafii wydawana jest cotygodniowa gazetka, w ostatnim numerze pojawily sie wytyczne dotyczace przyjmowania koledy, pomijam staly zapis ze pieniedzy nie daje sie w kopercie ale informacja o poczestunku mnie rozwalila "poczestunek proponujemy zaraz po przyjsci ksiedza a nie gdy ten ma juz wychodzic"
  4.  permalink
    :shocked:
    błahahahahahah
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u moich rodzicow kiedys sie nawet zapytal czy w tym roku ciiasta nie ma bo do tej pory zawsze byl zapis o poczestunku, dobrze ze mama cos miala bo kiszka by byla...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :shocked::shocked::shocked: ja pier....... Słyszałam o tym ale hmm traktowałam to z przymrużeniem oka
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Dziewczyny... Uffffffffffffff... Akt się odnalazł... Ale co się od mojego M nasłuchałam to moje...:shades:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    i co byl tam gzdie wczesnie szukalas??
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No właśnie MrsHyde nie... Był w miejscu, w którym dałabym sobie nie wiem co uciąć,że go tam nie ma... No i tu właśnie kłania się szukanie kogoś po kimś, bo mój M jednak wpadł,żeby tam zajrzeć...:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Cieszę się,że się znalazł :)
  6.  permalink
    Teorka i inne posiadaczki xboxa z kinectem
    Ma któras z Was grę Your Shape Fitness Evolved?
    Bo mam dylemat i potrzebuję pomocy
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    W naszej parafii proboszcz juz rozeslal informacje o koledzie i sa tam tylko zalecenia, ktore powinny byc oczywiste dla kogos, kto przyjmuje kolede, ale pewnie niektorym trzeba przypomniec. Do nas zajrzy dopiero w lutym. U moich tesciow byl juz ksiadz z koleda, z tydzien albo dwa przed wigilia. Zostal ugryziony przez ich nienormalnego psa.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no co wy z tym ksiedzem? ja mieszkam w PL w 12 pietrowym wiezowcu,jakby tak kazdy chcial czestowac ,to ksiadz grubszy niz dluzszy by byl...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ale mnie boli jajnik,owulacje chyba mam...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MrsHyde: "poczestunek proponujemy zaraz po przyjsci ksiedza a nie gdy ten ma juz wychodzic"

wow! u nas kiedyś był zwyczaj, że księdza na kolację zapraszał ostatni dom, który odwiedzał... a, że właściwie zawsze wypadało na nas (mieszkamy obok kościoła) to co roku babcia robiła kolację... tak mi opowiadały z mama
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a mnie zawsze irytowało jak sąsiedzi częstowali księdza jedzeniem, zwłaszcza jak miał jeść w mieszkaniu przed nami i my musieliśmy potem jak te kołki osinowe czekać aż się nażre i przyjdzie do nas :confused:
    raz się mój tata zirytował bo było po 22-giej już, my mieliśmy po kilka lat więc też już zasypialiśmy na kanapie, do nas jeszcze 4 mieszkania a ten se zasiadł dwa piętra niżej i oddawał się konsumpcji
    tata więc mój poszedł, zapukał i przypomniał księdzu po co on do tej klatki przyszedł hehe :devil::devil::devil:

i potem się mieszkańcy zbuntowali poszli do proboszcza i złożyli zażalenie heheh
    i teraz jest tak, że jak ksiądz chce u jakiejś rodziny siedzieć i jednoczyć się przy stole to wolno mu dopiero jak wszystkie pozostałe mieszkania "obskoczy"
    i wg mnie to najlepsze rozwiązanie
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Tak przy okazji - szkoda, że ten ksiądz jest trochę traktowany jak taki intruz w domu a i on sam nierzadko traktuje to jako przykry obowiązek chociaż finansowo pewnie wart poświęcenia ;) Moim zdaniem to dosyć chyba słuszne założenie - raz do roku poznać bliżej wiernych, spotkać się z każdym z osobna, chwilę porozmawiać.
  7.  permalink
    Nasz znajomy ksiądz zawsze najpierw wszystkich innych obskoczył, a na koniec na kolację przychodził, i mogliśmy siedzieć do woli:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    jem: Tak przy okazji - szkoda, że ten ksiądz jest trochę traktowany jak taki intruz w domu a i on sam nierzadko traktuje to jako przykry obowiązek chociaż finansowo pewnie wart poświęcenia ;) Moim zdaniem to dosyć chyba słuszne założenie - raz do roku poznać bliżej wiernych, spotkać się z każdym z osobna, chwilę porozmawiać.

Tak po prawdzie to chyba do tego "służy" kolęda...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    jem: chociaż finansowo pewnie wart poświęcenia

u nas [tzn w moim domu rodzinnym bo my z mężem nie przyjmujemy kolędy odkąd mieszkamy sami tzn od 4 lat] zawsze jest 2 minuty bo ma w swym tajemnym kajecie odnotowane, że nigdy nie dostał ani 1 zł
    i wie, że i tym razem nie dostanie hehe :devil:
    więc wbiega wymachując krzyżem i kropidłem, szybka modlitwa i idzie dalej
    czasami nawet nie usiądzie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No z założenia pewnie tak.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jem zalozenie jest takie tylko ze bardzo sie mija z rzeczywistoscia, rekordzista byl u nas 2min, zdrowaske machnal, koperte zgarnal, zapytal czemu meza w domu nie ma i popedzil dalej.
    Mamy to "szczescie" ze od kilku lat koleda jest u nas w sylwestra, zaczyna sie o 9 rano :/ my jestesmy 3 w kolejce wiec jeszcze szybko mija ale wspolczuje tym ktorzy mieszkaja w tych ostatnich mieszkaniach a wybeiraja sie na impreze
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 27th 2011 zmieniony
     permalink
    O kurczę! U nas z reguły 10-15 minut siedzi, pogada z babcią, mamą, popyta co robimy jak się mamy itd...
    Do zeszłego roku przeważnie przychodził ksiądz, który uczył mnie religii w gimnazjum, więc ze mną gadał najwięcej.... teraz przenieśli go do innej parafii i zostali sami "dziwni" księża, z proboszczem na czele :neutral:
    W tym roku kolęda czeka nas w niedzielę, 15.01, więc nawet jakbym chciała "uciec" to nie ma jak i gdzie :devil: chyba, że będę z Małą siedziała (może będzie pora karmienia? :devil:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja lubilam kolede jak przychodzil w czasach liceum moj ksiadz od religii, po obleceniu polowy bloku przychodzil do nas na kolacje, zawsze tak fajnie opowiadal ze chetnie sie go sluchalo. Pamietam jak przyszedl sie pozegnac z rodzicami przed wyjazdem na misje (juz nie pamietam gdzie ale do afryki) i smial sie ze bedzie latal tylko z listkiem figowym bo tak dziwnie zeby on byl w sutannie a tubylcy w neglizu ;)) ostatnio slyszalam ze na misje do Japonii wyjechal, to byl taki prawdziwy, zeby nie mowic najprawdziwszy ksiadz jakiego znalam.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja pamiętam z dzieciństwa stres o zeszyt z religii ;) Ale zawsze moi rodzice dawali kopertę, był jeden bardzo już wiekowy ksiądz, który nigdy nie brał, mimo nawet lekkich próśb, bo sam ten fakt sprawiał, że aż chciało mu się dać te pieniądze ;) No ale teraz mnie to nie dotyczy. Może dzięki temu zaczęłam patrzeć trochę na to bez emocji i dostrzegać, ze nie tylko ten ksiądz jest zły i chciwy ale i ci wierni jakoś tak nie ułatwiają mu życia ;) Żal trochę patrzeć, że kościół traci na wartości wśród własnych wiernych.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ten mój z gimnazjum to super księdzem nie był... zdecydowanie bardziej lubiłam księdza, który przygotowywał mnie do I Komunii- to był Ksiądz przez duże "K". Nie miał samochodu (jak teraz już wlaściwie każdy ksiądz w naszej parafii ma), organizował "kolonie" latem w domu u swojej siostry, był do rany przyłóż... zresztą jak mój Tato wylądował w 2009 na neurologii, to akurat ten ksiądz leżał z nim i jak jednego dnia szłyśmy z mamą Tatę odwiedzić, to on się pytał jak rokowania itd... i zawsze jak go spotykamy [czasami gości w Wejherowie] to pyta co słychać, zagada...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    jem: Ja pamiętam z dzieciństwa stres o zeszyt z religii ;)

Oooo! Pamiętam jednego roku, że ksiądz już wyszedł na kolędę, a ja leciałam do koleżanki kilka ulic dalej, bo jej pożyczyłam zeszyt! :devil::bigsmile:
    --
  8.  permalink
    Też znałam kilku takich, ale niestety zmienili nam proboszcza i wszyscy fajni "uciekli" bo z tym nowym to mało kto wytrzyma...
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    My byliśmy pewni, że ten ksiądz, który mnie religii uczył w gimn już u nas zostanie - proboszcz coraz starszy, schorowany - byłyśmy pewne, że ten ksiądz go zastąpi... szczególnie, że był u nas już lat parę [zdaje się 7] a tu takie zaskoczenie i w lipcu go przenieśli :sad:
    --
  9.  permalink
    wszyscy śpią, a ja łażę :( I jeszcze moja towarzyszka nocnego zycia wyjechała :/ Fuck
  10.  permalink
    Kopiuję spod wykresu, bo muszę się tym z Wami podzielić:tooth:
    ____
    poprosiłam mamę,żeby zrobiła mi drobne zakupy i napisałam jej karteczkę
    Na karteczce były m. in. worki na śmieci i dwa lajony ( napisałam mamie fonetycznie nazwę batonów,żeby nie miała problemu w sklepie).
    Przyszła do mnie, daję jej karteczkę... Czyta- bez okularów oczywiście bo po co miałaby je zawsze nosić ze sobą.. No i wyczytała:
    - wyroki śmierci
    - chleb krojony

:crazy:
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 28th 2011
     permalink
    :rolling: padłam ..
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    dobre...
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Aż mi się przypomniał Kabaret Moralnego Niepokoju jak facet czytał listę zakupów i zamiast worki do kosza przeczytał wiersze Miłosza :smile:
    --
  11.  permalink
    Hussy- a nie widziałąm tego :) Ale moze podpiszą umowę z moją mamą? Ona często ma takie wejścia :))
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Szczypta, wklejam skecz. Jak masz ochotę to sobie zobacz :wink: http://www.youtube.com/watch?v=YrzOzT5wD6E&feature=related
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :rolling:
    --
  12.  permalink
    dzieki, zerknę sobie potem :)
  13.  permalink
    Kontynuując temat podłogówki, bo tutaj wątek odpowiedniejszy :smile:
    Myślicie, że przy podłogówce lepsze będą jednak panele niż gres? Bo mój mąż jest za gresem, goście którzy nam montowali podłogówkę też radzili gres. Mi to w sumie rybka, tzn nic do gresu nie mam, przeraża mnie tylko jedno- wizja Ewci/Krzysia przewalającej się na ten gres. Już widzę jak walą głową o posadzkę :sad:
    I tak właśnie z tego względu myślę o panelach, bo może bezpieczniejsze dla dzieci? I naprawdę panele są ok? W sensie podłogówka nie traci przy panelach? Bo jak tak czytałam po forach, to jednak zdania są podzielone :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CERI ja Ci powiem, że się nie znam ale mój mąż ostatnio siedzi i czyta i szuka [jesteśmy na etapie kupna mieszkania] i też ostatnio mi ogłosił, że gres polerowany i koniec :neutral:
    i też nie wiem czego tak się tym gresem zachwyca więc chętnie poczytam opinie dziewczyn :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Ja mam podłogówkę i w pokojach mam panele i dla mnie są ok zwłaszcza jak mała niedługo zacznie raczkować.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ceri nasz wykonawca mowi ze jesli podlogowka to najlepiej plytki bo to lepiej przewodzi niz panele i nie ma takich strat ciepla. Panele nie oddadza tyle cieploty ale jesli da sie odpowiedni podklad to panelom nic nie grozi. Ja sobie nie wyorbazam plytek wszedzie w calym mieszkaniu. Ze wzgledu na latanie na bosaka latem chociazby, o raczkowaniu dziecka nie wspominajac. Na gorze mamy podlogowke w hallu i tam ida normalnie panele takie jak w sypialniach.

a w ogole skoro obydwie sie 'wykanczamy' i jeszcze kilka innych by sie znalazlo to moze ozywmy watek budowlany ;)

Teo myslalam ze bedzieci jednak celowali w budowe a tu widze jednak mieszkanie kusi :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.