Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Mam nadzieje,że w grę wchodzi wyłacznie pierwsza opcja
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 30th 2011
     permalink
    ja też. no trochę nerwa mam.... ale co poradzić...
    dziś miał mieć wolne, bo niby mieli sobie wybrać czy chcą przyjść czy nie... cały tydzień gadał, że wolne sobie zrobi, a wczoraj mówi, że idzie jednak, bo w zeszłym tygodniu czwartek i piątek był w domu, a ja nie urodziłam :cool: a w styczniu i tak czekają go 2 tygodnie przymusowego urlopu
    --
  2.  permalink
    wierzę, to mało komfortowa sytuacja :(
    MOze i lepiej,że poszedł- moze szef zobaczy,że mu zalezy?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A ja chciałam Was zapytać ,bo mój mąż ma normalną umowę o pracę i miesiąc był na zwolnieniu,bo miał złamany palec i jeszcze jakiegoś krwotoku wewnętrznego dostał na całym palcu(przywalił sobie młotkiem podczas pracy). Lekarz wystawił mu zwolnienie na miesiąc. No i jakiś czas temu wrócił do pracy i szef powiedział,że nie da ani grosza za to zwolnienie,a jak mąż powiedział,że będzie "walczyć" o swoje prawa i pieniądze to tamten dał mu do zrozumienia,że jak coś zacznie działać to będzie dostawał wypłatę taką jaką ma w umowie - czyli najniższą średnią.W umowie ma ok. 1400zł. A w miesiącu potrafi zarobić po 2500zł.. Więc różnica jest ogromna. Nie wiem co teraz robić. Co jak co,ale pieniądze są Nam potrzebne.. Wychodzi na to,że za styczeń nie dostanie nic. Niby mamy oszczędzone ,ale lada moment przyjdzie na świat dziecko, a wydatków będzie co nie miara.. Jak można załatwić tą sprawę?
    --
  3.  permalink
    a był spisany protokół powypadkowy?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No może... chociaż jego szef to taki gnój jakich mało... ale wie, że ludzie u niego nie chcą pracować....
    już kilka razy dawał oferty do UP i nikt się nie zgłaszał jak tylko zobaczyli nazwę firmy... później już dawał tylko nr telefonu....
    to jest ch*j jakich mało :confused: gada, że kasy nie ma, a sobie kupuje łódkę i buduje dom z bali nad jeziorem :neutral: no masakra

najlepsza była sytuacja jak ze stoczni wywalili 3 kolesi z innej firmy. R. szef zaprosił ich na rozmowę. Zaproponował 12 czy 13 zł za godzinę. Oni na niego wielkie oczy i mówią, że z ich kwalifikacjami mogą spokojnie zarabiać 2 razy tyle.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No właśnie oto samo pytała jego Chrzestna jak byliśmy kilka dni temu na obiedzie. Nie spisali,bo mąż nawet nie wiedział,że coś takiego można zrobić,ale ciotka powiedziała mu,że nadal można spisać, i że przed jakąś komisją musi stanąć. Szefowie też nic nie wspomnieli o takiej możliwości.
    --
  4.  permalink
    za wypadek przy pracy przysługuje świadczenie równe 100% pensji, a nie jak za zwykłe zwolnienie 80 % No ale tam, gdzie płaca inaczej niż na umowie... NIe wiem co poradzic- to trudne sytuacje. Najlepiej po prostu unikac takich prac, chociaz rozumiem ,że nie zawsze się da :confused:
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    za zwolnienie (każde) przysługuje mu 80% tylko nie wiem z ilu miesiący bierze się średnią, no i oczywiście w tej średniej nie będzie doatkowych nieformalnych pieniążków :confused: no i chyba pracodawca wypłaca przez 33dni, potem ZUS
    protokół po wypadku przydałby się do wypłaty ubezpieczenia, ale pracodawcy się boją spisywac bo jak jest za dużo wypadków to może wzrosnąc składka wypadkowa czy cuś ....
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ooo dobrze wiedzieć, ża wypadek przy pracy 100%
    tylk nei zawsze chcą się przyznac
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Szczypta, no ja radziłam mężowi żeby działał w tej sprawie,bo jednak umowę ma,więc nawet te 80% jakby dostał to zawsze jakiś pieniądz.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no ale jak zacznie walczyc o te 100% wypadkowe to go moga wywalić? bo pracodawcy nei lubią takich nieposłusznych...
    --
  5.  permalink
    Hussy- naprawde nie wiem co poradzic...
    Ja ostatnio miałam wypadek w pracy i miałam spisany od razu taki protokół przez bhpowca
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Wydaje mi się,że mogą. Jak już jest straszenie,że jak podejmie działania to dostanie mniej pieniędzy,więc jakby miał mu 100% wypłacić to pewnie by podziękował.Tylko jakim prawem? Ja bym i będę walczyła oto,bo to są żarty po prostu. Brak szacunku dla pracownika.
    --
  6.  permalink
    Talinko- ja na miejscu R poszłabym do szefa, powiedziała,że zalezy mi na przedłużeniu umowy, bo żona niepracująca i dziecko malenkie.... Myleę,że mógłby dużo ugrac- nawet u gnojka
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Szczypta, no właśnie od razu spisaliście,a tutaj minął miesiąc i nie wiem po prostu co robić.. Zobaczymy. Będziemy próbować.
    --
  7.  permalink
    Hussy- ale 100% tego, co ma na umowie- nie tego co dostawał- niestety
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: Talinko- ja na miejscu R poszłabym do szefa, powiedziała,że zalezy mi na przedłużeniu umowy, bo żona niepracująca i dziecko malenkie.... Myleę,że mógłby dużo ugrac- nawet u gnojka

Ja Ci powiem, że nie wierzę, żeby R. akurat wywalił. Chociażby dlatego, że on albo jako jedyny albo jako jeden z dwojga w tej firmie ma TECHNIKA ELEKTRYKA. Pozostali mają tylko SEP. Technika nie tak łatwo zdać podobno. W roczniku R zdało ok. 20% :shocked:
    --
  8.  permalink
    NO ale co mu szkodzi iśc? Moze jakąs podwyżkę ugra przy okazji?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja bym poszła... ale R. to ciota jest [tylko mu nie mówicie, że tak o nim gadam he he he] :tooth:
    --
  9.  permalink
    ;)
    Podpowiedz mu
    Moze pójdzie- wg mnie tylko na dobre mu to wyjdzie
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    He he he - się go ostatnio pytałam czy szef wie, że on się dziecka spodziewa... "nie, a po co?" :confused:
    --
  10.  permalink
    No faceci myslą inaczej niz my
    dlatego czesto należy ich ukierunkowac :cool:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    He he :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    szczypta_chilli: No faceci myslą inaczej niz my
    dlatego czesto należy ich ukierunkowac

O tak :thumbup:
    Facet głową rodziny a kobieta szyją :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    a najbardziej podoba mi się słowo "ukierunkować" :bigsmile:
    --
  11.  permalink
    Hussy kurde no ciezka sprawa...ale dobrze zrozumialam ze jak cokolwiek zaczniecie dzialac wtedy juz na stale bedzie dostawal tyle co na umowie???
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    szczypta_chilli: Ja ostatnio miałam wypadek w pracy

przewróciłaś się i upadając uderzyłaś w głowę ? :devil::devil::devil::devil::devil::devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    TEORKA: szczypta_chilli: Ja ostatnio miałam wypadek w pracy

przewróciłaś się i upadając uderzyłaś w głowę ?

Ej no co ty :P Jeszcze by szczypta nam ten tego znormalniała i przygryzła swój jakże uroczy i czasami potrzebny cięty jezyczek?...
    Szczypta pewnie złamała paznokieć na klawiaturce pisząc na różowym portalu :P

(zaraz mi się oberwie? :devil:)
    --
  12.  permalink
    No nie wytrzymam z Wami:devil:
    Gnojstwo się panoszy i jeszcze mnie obraża! A admin nie reaguje :devil:
    Ale muszę Was rozczarować- nic z tych rzeczy :smoking:
  13.  permalink
    A Ty Teo wykup u męża jakieś dobre AC , bo jak się w chacie poślizgniesz na parówce to z powodu bezrobocia nikt Ci odszkodowania nie wypłaci :rasta:
  14.  permalink
    ale juz mówiąc powaznie- mój wypadek w pracy był jednym z głupszych. Szłam rano po schodach i jakaś interesantka nadepnęła mi na płaszcz. I ten krąg cholerny w kręgosłupie mi się przesunął.
  15.  permalink
    Ale jak widzicie- nie ma tego złego- bo teraz mam dużo czasu dla Was :peace:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    To ty masz płaszcz doszyty do kręgosłupa??... ciekawe ciekawe :P
    A tak na marginesie nie wiem kto tu kogo obraża
    Ja ci dam gnojostwo
    No sama powiedz czy byś chciała "znormalnieć"??
    --
  16.  permalink
    Nie przyszyty, ale poleciała mi noga z tych schodów :/
    Agunia- chciałam zauważyć- gnojku- że młodsza jestes ode mnie :) I to chyba ze 3 lata ;)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    ups przepraszam Starszą Panią :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeDec 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Ps Oczywiście wiesz ze sie nabijam z Ciebie?... (i z płaszczem i Starszą Panią of cors
    --
  17.  permalink
    Nie wiem :cool:
    I zawnioskuję o bana także dla Ciebie :cool:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :whorship::whorship::whorship::whorship: och wybacz :P
    --
  18.  permalink
    No. Żeby mi to było przedostatni raz :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :devil::devil::devil::shamed::shamed::shamed:oczywiscie
    :smoking::smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    szczypta_chilli: A Ty Teo wykup u męża jakieś dobre AC , bo jak się w chacie poślizgniesz na parówce to z powodu bezrobocia nikt Ci odszkodowania nie wypłaci :rasta:

nie poślizgnę się , nie bój boba !:smile:
    jedyne co to może mi ona utknąć
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    w gardle oczywiście jak będę łykała :devil: :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    łykała parówkę, żeby nie było skojarzeń jakiś :smile:
    --
  19.  permalink
    Więc nie wkładaj zbyt głęboko :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hmm chociaż w sumie po chwili namysłu stwierdzam, ze tak czy siak brzmi to dziwnie :crazy::tooth:
    --
  20.  permalink
    hahah- za póżno :)
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Pamiętaj, żeby dobrze pogryźć. Parówkę, oczywiście.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bo Teo lubi z polykiem :D :D :D

parowkami sie zajadac, inaczej sie przeciez najesc nie da :rolling:
  21.  permalink
    Teo- ale preferujesz berlinki czy raczej serdelową? :cool:
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    a ja koleżankom uprzejmie dziękuję za poprawę nastroju:)

i pytanko - czy którakolwiek z Was będzie siedzieć tutaj JUTRO? SYLWESTROWO?
    ps. ja właśnie tosta zjadłam... z parówką;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.