Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    bladykot: jak się pisze po japonsku?


    hehe żartowałam :wink:
    możesz sobie zmienić język [ po prawej stronie u góry ] ale japoński odpada bo nie mam takich znaczków na klawiaturze :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    Szczypta - a Ty już pewnie po zwolnieniu? Bo jakoś się tu pusto zrobiło... :wink:
    --
  1.  permalink
    a kuku :)
    Nie - dopiero w poniedziałek idę :)
    Tylko ostatnio miałam trochę spraw na głowie :)
  2.  permalink
    a dzis- spędziłam - uwaga- 5 godzin w złotych tarasach :)) To chyba mój rekord zyciowy :tooth:
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    Zbunkrowała się koleżanka :wink:
    ----
    5 godzin tam?? Padłabym po godzinie pewnie.... Kurczę, mieszkam jakieś 10 minut od centrum, a nie byłam od wieków :-)
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    Słyszałam, że w zlotych teraz duże tlumy i wszystko juz przebrane?
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    z tych wyprzedażowych rzeczy w sensie
    --
  3.  permalink
    Livia- ja najczesciej robie zakupy szybko- w pół godziny, ale dzis tak wyszło
    Luczynko -nie- ludzi jest tak średnio i naprawde dużo ciuchów przecenionych. Warto się wybrac
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    lubie jak moj maz jest w domu, wlasnie pichci obiad a ja buszuje w necie, wrzucilam sobie moje ulubione kawalki (mix 80-90) na nieprzyzwoitym poziomie glosnosci i jest mi po prostu zabojczo DOBRZE, to moze dziwnie zabrzmi ale lubie byc egoistka
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    a mòj M ,nie umie nic ugotowac, ale na szczescie robi duzo innych rzeczy, wczoraj ogladalam rewolucje kuchenne i tak sie zastanawiam,czy to jest prawda ,ze ludzie ktòrzy nie maja pojecia o knajpach ,zakladaja je, wczoraj byla kuchnia wloska ,masakra...
  4.  permalink
    ehh no moj mąż (przyszly,niedoszly) tez gotowac nie potrafi...za to pan z ulubionej pizzerii jak zwykle spisal sie wczoraj na medal :)))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    moj gotuje, piecze, sprzata i ... prasuje :D
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeJan 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja to dopiero mam dobrze - M z synem u teściowej na obiedzie , więc witajcie fałszowanie Rihanny, zaglądanie do lodówki co 5 min. i niczym nie usprawiedliwione lenistwo :cool:
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    mòj nie wie co to zelazko...ale chlop zarobiony od switu do nocy,wiec mu wybaczam...My juz po obiedzie,zaraz jakis spacer zaliczymy...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Jem, przebilas mnie!! ja niestety z falszami jestem stopowana przez dzieciaki :wink:
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    No jak jest młody to mam konkurencję więc tez jestem stopowana :wink: Maks lubi np. piosenki o tematyce religijnej i śpiewa mi "Jezu, Jezu dam ci dwa jabłuszka, tylko powiedz dokąd jedzie wróżka" :wink: (w oryginale - Jeżu, jeżu, dam Ci dwa jabłuszka, tylko powiedz dokąd wiedzie dróżka) :wink: Ale co tam matka wie jak to leci, przecież nie chodzi do przedszkola :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Jem hahahaha wrzuc to koniecznie na powiedzonka!!!
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    E nie.. może ktos by się poczuł urażony, że mnie to bawi.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Krzysko u nas to ma problem z wymiawianiem ż, cz, sz takze jak mu powiedzialam zeby powtorzyl zdanie to tez bylo Jezu Jezu :D
    •  
      CommentAuthorTrisha
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Haha, Maks ma wyobraznie :)


    A my wlasnie zjedlismy placki ziemniaczane, mlody spi, nam glowa peka, ale planujemy wieczor z filmem i herbatka :) No moze i z Baileysem :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    u nas dzisiaj karkowka z przepisu szczypty ;)
    •  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    MrsHyde: moj gotuje, piecze, sprzata i ... prasuje :D

    Mój do tego, co powyżej jeszcze umie szyć i haftować; o rzeczach typowo męskich nawet nie wspominam, bo ma to wszystko w jednym placu.
    Aż czasem mi z tym źle, że wszystko umie, bo nie mogę mieć na nic domowej wyłączności :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    MrsHyde: u nas dzisiaj karkowka z przepisu szczypty ;)

    Ten przepis jest na "Mniam, mniam"?
    --
  5.  permalink
    Mój też wszystkorobiący:bigsmile:. A do tego złota rączka. Gdyby dodać mu odrobinę cierpliwości i spokoju to byłby facet idealny:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeJan 6th 2012 zmieniony
     permalink
    a mojemu nalepiej wychodzi granie na konsoli...wszystko jedno...xbox, playstation...nie ma na niego mocnych...ehhh tylko dla mnie pozytek z tego marny...
    --
  6.  permalink
    No, no- widzę Hyde że moja karkówa na stałe zagościła u Ciebie :bigsmile:
    Kate- chyba nie wrzucałam tu przepisu
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Ja też jestem ciekawa tego przepisu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Szczypto no bo jest pyszna, no i przede wszystkim miekka
    pisalam ci przeciez ze nie tylko u mnie ale i rodzinka w hameryce taka wersje uwielbia :)
  7.  permalink
    dobra- za moment wrzucę tu :)
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    To parówki już są passe? :wink:
    --
  8.  permalink
    Składniki:
    • 1 kg karkówki
    • ulubione przyprawy lub gotowa przyprawa do karkówki
    • czosnek
    • maka
    • 4 cebule
    • ½ kg pieczarek( moze byc więcej)

    Karkówke pokroic w plastry - przyprawic , natrzec czosnkiem,zostawic na noc , rano obtoczyc w mace i obsmażyc.
    Cebule pokroic w piórka, posolic , popieprzyc i udusic.
    Pieczarki pokroic w plasterki, podsmazyc, posolic, popieprzyc.
    Układac warstwami w naczyniuzaroodpornym - karkówka, cebula, pieczarki
    Zrobic sos:
    • 2 łyzki octu winnego
    • 2 łyzki maggi
    • 3 łyzki cukru
    • 3 łyzki wody
    • 3 łyzki koncentratu pomidorowego.
    Zamieszac wszystko - zalac ( ja zalewam każdą warstwę osobno ale mozna tez dopiero na koniec), przykryc, piec 2 godziny w temperaturze 180 stopni
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    na mniammniama jeszcze wrzuc bo sie zgubi
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Livia: To parówki już są passe? :wink:


    w poważanych kręgach nie są :cool:
    ale nie każde podniebienie jest godne aby je spożywać więc szlachta [czyli ja :cool:] je parówki a plebs karkówkę :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::cool:
    --
  9.  permalink
    szlachcianko, zrób ją sobie na obiad :) Polecam :)
    Wywalisz swoje parówki :cool:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    nigdy w życiu !! :D
    prędzej bym tą karkówkę wywaliła bo nie cierpię, nienawidzę i zawsze mnie zastanawia jak ktoś może to jeść....
    poważnie :smile:
    stawiam ją mniej więcej w tym samym szeregu co flaki, móżdżki i inne ozorki :confused::confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Aga a robiłaś z innym mięskiem? (łopatką np)
    Brzmi apetycznie
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    teo BLUŻNISZ !!!!
    karkówka jest \the best zwłaszcza z grilla :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Karkówka jest pyszna na wiele sposobów :) I ja bardzo lubię
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    mozna kupic chuda karkowke ze nawet nie ma jak z niej tluszczu wytopic
    Agunia moja mama zrobila z kurakiem,znaczy zapiekla go w tym sosie i z cebula i pieczarkami, mowi ze juz nie takie pyszne
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    morela1: karkówka jest \the best zwłaszcza z grilla :bigsmile:



    bleeeeeeeeeeeeeee :smile:

    z grilla to najlepsza jest cukinia i kukurydza a nie jakieś mięcho co biednym świnkom z plecków wycinają :cry::cry::cry:
    biedne świnki :sad::sad:








    oczywiście parówki są robione tak coby żadnej śwince się krzywda nie stała :cool::cool:
    --
  10.  permalink
    ta karkówka jest fajna, bo jest krucha i nie czuc zadnego tłuszczu czy zył :)
    Ale nie robiłąm tak innego mięsa :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    TEORKA: oczywiście parówki są robione tak coby żadnej śwince się krzywda nie stała :cool::cool:


    No tak, skórki, chrząstki, pazurki i inne pyszności drobno zmielone:fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Jaheira:
    No tak, skórki, chrząstki, pazurki i inne pyszności drobno zmielone:fierce:


    ależ Kasia co za głupoty wypisujesz !! :smile:
    to, z czego są robione parówki było tu jakiś czas temu dokładnie dyskutowane i wspólnymi siłami ustaliłyśmy, że na pewno nie ze składników, które wymieniłaś :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    z grilla to najlepsza jest cukinia i kukurydza a nie jakieś mięcho co biednym świnkom z plecków wycinają
    biedne świnki

    ho ho ho kto by pomyślał że tak ci świnek szkoda :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    a kukurydze i cukinie nie szkoda ci tak męczyć na grilllu aż soki puszczą ??:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    No i nasza Teo okazała się być francuskim pieskiem... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    hmm to juro nie zrobie bo mam łopatkę już zaprawioną w lodówce ...
    Ale to nic :P nie omieszkam spróbować :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Livia: No i nasza Teo okazała się być francuskim pieskiem... :wink:


    no ba!
    teraz dopiero się zorientowałaś ? :cool::cool::devil:
    szlacheckie pochodzenie [ z herbu Potockich ] było nie było zobowiązuje :cool:


    morela1: ho ho ho kto by pomyślał że tak ci świnek szkoda :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    a kukurydze i cukinie nie szkoda ci tak męczyć na grilllu aż soki puszczą ??:bigsmile:


    a Ty wiesz ile prosiaczków zostaje osieroconych bo ich mamusie na karkówkę przerabiają ? :cry: :cool:
    postaw się na miejscu tych biednych maluszków... :P
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    TEORKA: szlacheckie pochodzenie
    ...

    ... a jęzor niewyparzony :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    TEORKA: to, z czego są robione parówki było tu jakiś czas temu dokładnie dyskutowane i wspólnymi siłami ustaliłyśmy, że na pewno nie ze składników, które wymieniłaś :cool:


    No widzisz, a ja tę dyskusję przegapiłam. Stąd parówki dla mnie to śmietnisko masarni...

    W każdym razie widzę po moim M że nie jedzenie parówek tylko na dobre wychodzi...
    Bo jeszcze całkiem niedawno moglibyście sobie ręce podać jeśli chodzi o ulubione przekąski...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    Livia: ... a jęzor niewyparzony :tooth:


    chyba Twój ! :tongue::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.