Waga atomowa: Średnia oczekiwana 59 a.j.m. (atomowych jednostek masy), ale znane są izotopy od 50 do 80 a.j.m.
Występowanie: Nadwyżki ilosciowe w obszarach zurbanizowanych.
Właściwości chemiczne:
Wykazuje duże powinowactwo ze złotem (Au), srebrem (Ag), platyną (Pt), szlachetnymi i półszlachetnymi kamieniami i minerałami. Zdolna do absorbowania wielkich ilości drogich substancji. Może samorzutnie eksplodować jeśli pozostawić ją samą w obecności mężczyzny. Nierozpuszczalna w cieczach, ale jej aktywność wzrasta po nasączeniu etanolem (alkoholem etylowym). Ulega naciskowi tylko we właściwej płaszczyźnie krystalograficznej.
Własności fizyczne: Powierzchnia zwykle pokryta warstwą barwników. Wrze i zamarza bez wyraźnej przyczyny. Topi się po jej właściwym potraktowaniu. Gorzka jeśli używać jej niewłaściwie. Znajdowana pod różnymi postaciami od czystego metalu do pospolitej rudy.
Zastosowanie: Wysoce dekoracyjny element, szczególnie w samochodach sportowych. Przedstawicielka silnych reduktorów pieniędzy. Pomocna przy wypoczynku.
Testy: Czysty egzemplarz przybiera odcień różowy jeśli jest odkryty w naturalnej postaci. Zielenieje jeśli obok niej znajduje się lepszy izotop. Wysoce niebezpieczna w niedoświadczonych rękach. Niemożliwe posiadanie więcej niż jednego trwałego izotopu.
Porównanie sposobu, w jaki mężczyzna i kobieta korzystają z bankomatu.
On: Podjechać Włożyć kartę Wprowadzić PIN Wziać pieniądze, kartę i kwitek Oryginalny kwitek schować, a do saszetki włożyć uprzednio przygotowany do pokazania żonie Odjechać Kupić kwiaty kochance Kupić kwiaty żonie
Ona: Podjechać Puścić sprzęgło Zakląć na szarpnięcie Wrzucić luz Ustawić lusterko wsteczne na swoją twarzyczkę Skrzywić się do lusterka Poprawić makijaż Uśmiechnąć się do lusterka Wysiąść otworem drzwiowym Zgasić silnik Włożyć kluczyki do torebki Wyjąć kluczyki z torebki i zamknąć drzwi Dogonić samochód i zaciągnąć ręczny Przejść dwie przecznice, bo koło bankomatu było miejsce tylko na dwie długości samochodu Znaleźć kartę w torebce Włożyć kartę do bankomatu Wyjąć z bankomatu kartę telefoniczną i włożyć właściwą Znaleźć w torebce karteczkę z zapisanym wcześniej PINem Wprowadzić PIN Postudiować instrukcję Wcisnąć Cancel Wprowadzić kod jeszcze raz, prawidłowo Wcisnąć Cancel Znaleąć w torebce kartkę z PIN'em do używanej właśnie karty Wprowadzić sumę do wypłacenia Zmniejszyć sumę do maksymalnego pułapu Zmniejszyć sumę do możliwości własnego konta Wziąć pieniądze Wrócić do samochodu Znaleźć kluczyki Poszarpać się z drzwiami Znaleźć kluczyki do samochodu Poprawić makijaż Uruchomić silnik Ruszyć Przeprosić w myślach właściciela pojazdu stojącego z tyłu za porysowany zderzak Przestawić wsteczne lusterko tak aby widać było samochód z tyłu Wrzucić bieg i puścić sprzęgło Uruchomić silnik i zmienić bieg z "3" na "1" Ruszyć Zatrzymać się Cofnąć Wyjść z samochodu Wrócić do bankomatu i zabrać kartę z kwitkiem Z powrotem do samochodu Włożyć kartę do portfela Włożyć kwitek do torebki Zanotować na karteczce ile się wzięło i ile zostało Zwolnić trochę miejsca w torebce aby włożyć portfel do torebki Poprawić makijaż Wrzucić wsteczny bieg Wrzucić jedynkę Ruszyć Przejechać 3km Zwolnić ręczny Domknąć drzwi Podjechać pod perfumerię Wydać wszystko Żyć nie umierać
poczytajcie to Do taksówki w Londynie wsiada skłócona para Polaków. Nie odzywają się. Taksówkarz próbuje zagaić rozmowę. Angielski zna tylko mężczyzna. T: Where are you from? - pyta faceta M: I'm from Warsaw. T: Oh - I know this city, I have been there last year. Wonderful city, beautiful girls. I have had there the best sex in my life! :-). K: Co się pytał? M: Pytał skąd jestem. Mówi, że był w Warszawie i mu się bardzo podobało:-) T: Where is she from? M: She's from Cracow. T: Oh - I know this city, too. I have had the worst sex in my life there! :-(((( Terrible :-(((((((( K: Co mówił? M: Powiedział, że skądś Cię zna ;-)))
Porównanie czynności, jakie wykonują kobiety i mężczyźni podczas przygotowywania herbaty.
Ona: Nalać wody do czajnika. Włączyć gaz Postawić czajnik na gazie. Po zagotowaniu wody zalać herbatę w szklance.
On: Odnaleźć kuchnię. Poszukać szafki ze szklankami. Półtorej godziny szukać herbaty. Jest szklanka !!! Po zrujnowaniu kuchni znaleźć łyżeczkę!!!! Zapalić gaz (czym?) Aha, zapałki lub zapalniczka do gazu. Po trzech kwadransach uruchomić zapalniczkę do gazu i o dziwo zapalić gaz. Czajnik - na szczęście jest na wierzchu. Nalać wody (zimnej !!!) Czekając na zagotowanie wody oglądać mecz. Po meczu poczuć swąd z kuchni. Stwierdzić spalenie czajnika. Wyjąć z szafki garnek. Postanowić stać cały czas przy garnku. Po stwierdzeniu wydobywającej się pary z garnka uznać wodę za zagotowaną. Chwycić za ucho garnka. Sparzyć się (zakląć siarczyście!!) Poszukać przez 10 minut (ależ zrobił się bałagan... ) rękawiczki do uchwycenia garnka. Po odnalezieniu rękawicy uchwycić garnek. Dotknąć rękawicą płomienia. Ogień - panika. Co robić? Rzucić rękawicę w kąt. Stwierdzić zapalenie się firanek. Biegiem do auta po gaśnicę. Wrócić z gaśnicą do mieszkania. Stwierdzić przeterminowanie gaśnicy z powodu nie wydobywania się z niej środka gaśniczego. Wpaść na pomysł - użyć wody. Ugasić pożar. Nareszcie zalać herbatę. Niestety zalać sobie wrzątkiem spodnie!!! (i nie tylko). Ale ból ............. Pędem do łazienki. Wziąć zimny prysznic. Przebrać się. Iść na herbatę do sąsiadki. Zostać na zawsze. Po miodowym miesiącu - zacznij od pkt. 1.
wizja przyszłości dla tych, co polubią seks...aż za mocno: Kobieta u seksuologa - Co mam robić panie doktorze, mąż mnie nie zaspokaja? - Proszę pani, ja mogę cos pani przepisać, ale może znalazłaby pani sobie kochanka. W sumie mąż nie musi o niczym wiedzieć. - Mam panie doktorze, też nie wystarcza. - Droga pani, a gdzie jest powiedziane, że to ma być jeden? - Mam ich dziesięciu i wciąż to za mało. - DOBRZE, przepiszę pani jakieś hormony i za dwa tygodnie przyjdzie pani do kontroli. Kobieta wraca do domu kładzie receptę przed mężem: - Widzisz! .... żadna kurwa, tylko chora jestem!
Amazonka, ważne, żeby nie doszło do takiej sytuacji: - Wiesz, moja żona chyba nie żyje. - Jak to?! - No sex to tak jak zwykle, ale garów i prania ciągle przybywa.
a to jest straszne Żona była niezadowolona z pożycia, więc poszła do seksuologa, żeby jej coś doradził. No to on opowiedział jej o seksie perwersyjnym. Żona wróciła do domu założyła najseksowniejszą bieliznę, miniówkę i czeka na męża. Kiedy ten wrócił z pracy ona już w przedpokoju staje przed nim i mówi: - Drzyj ze mnie szmaty! On popatrzał na nią jak na idiotkę i nic. Tylko zdejmuje płaszcz. - Drzyj ze mnie łachy, powiedziałam! No to mąż zdarł z niej wszystko. Kiedy żona stała już naga mówi do męża: - A teraz mnie wypierdol. Mąż otwiera drzwi i mówi: - Wypierdalaj!
Amazonko, to też z dedykacją dla Ciebie no i dla mnie i nie tylko!! Je babka z dziadkiem obiad i w pewnej chwili dziadek ryp babkę w łeb. Babka na to: - Stary za co?! - A bo jak se przypomnę, żeś ty cnoty nie miała!