Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Kobitki- myslicie juz o wakacjach?
    Szukam inspiracji jak co roku :)
    Macie coś godnego polecenia nad Bałtykiem?
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 24th 2012
     permalink
    nie zmieniaj tematu;p tylko pępkowe stawiaj
    ja też widziałam Roszpunkę, ale się nie odzywałam ... a to psikus.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    szczypta_chilli: Kobitki- myslicie juz o wakacjach?

Intensywnie :bigsmile:
    Będę dzwonić na dniach po kwaterach. Obstawiamy znów Karwię. Tym razem potrzebujemy jednak apartamentu - z dwójką dzieci nie damy radę w jednym pokoju. Aneks kuchenny też jest nie do przeceniania. Jak liczę, ile nas wyniesie pobyt 7-10 dniowy, to głowa mała, ehhh :sad:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 24th 2012 zmieniony
     permalink
    No chyba, że polecacie coś na Płw Helskim. Myśleliśmy o Jastarni, ale na szybko nie znalazłam fajnego pensjonatu blisko morza - większość nowych budynków jest nad Zatoką :sad:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nooo karwia i debki to dosc drogie sa :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Nad Bałtykiem w sezonie to chyba wszystko jest drogie.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nad samym na pewno he he
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    W Dębkach też byliśmy - poza sezonem (maj-czerwiec 2010) i za pokój 3 osobowy płaciliśmy 70 zł - wg mnie niewiele.
    Karwia - sierpień 2009 - pokój 3 osobowy 150 zł, ale dużo lepsze warunki - myślę, że OK, średnio.
    -- Mama M & N & W
  2.  permalink
    ja bym najbardziej chciała pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla dzieci,żeby w razie neipogody świra nie dostac
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Znajomi co roku do Łeby jeżdżą i tygodniowy wyjazd z dwójką dzieci też apartament, żeby się pomieścić no i wybierają ośrodek przyjazny dzieciom z placami zabaw etc to w zeszłym roku ich kosztował chyba 3200 zł o ile dobrze pamiętam
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    szczypta_chilli: ja bym najbardziej chciała pensjonat/ośrodek z atrakcjami dla dzieci,żeby w razie neipogody świra nie dostac

W Jastrzębiej Górze znalazłam coś fajnego, ale sporo trzeba dojść do plaży. Wkleję linka.
    -- Mama M & N & W
  3.  permalink
    Aborta- no wiem, wiem- tyle to niej wiecej kosztuje :/
  4.  permalink
    bewe- pokaż- ale jastrzebia to raczej odpada ze względu na zejścia na plażę :/
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    abortaW: 3200 zł

Całkiem realnie. OK. 320 zł to dobowy koszt wynajmu apartamentu. 10 dni i jest ponad 3 koła ... :confused:
    -- Mama M & N & W
  5.  permalink
    jakby któras chciała to polecam mazury i cudny ośrodek- zresztą juz kiedys mówiłam o nim.
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    szczypta_chilli: ale jastrzebia to raczej odpada ze względu na zejścia na plażę :/

Niom, dlatego m.in. zrezygnowaliśmy. Karwia pod tym względem jest super.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    szczypta_chilli: bewe- pokaż

Taki
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Podbijam pytanie o Półwysep Helski ... Polecicie coś blisko plaży, a nie zatoki ???
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dla mnie to był szok jak podali mi kwotę w tym roku z racji, że najmłodsza pociecha jest już spora zamierzają pojechać za granicę ( stwierdzili, że wyjdzie ich podobnie a przynajmniej pogoda na 100 % dopisze). Ceny wyjazdów dla rodziny z dziećmi są kosmiczne i w sumie nie dziwię się, że często jedzie tylko jedno z rodziców :(
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    abortaW: zamierzają pojechać za granicę ( stwierdzili, że wyjdzie ich podobnie a przynajmniej pogoda na 100 % dopisze)

Wiele osób tak mówi, ale nie do końca podzielam ten pogląd.
    Zauważ, że 3200 zł zapłacili za pobyt 4 osób. A wyjazd wakacyjny za granicę to w najskromniejszej wersji 2000 zł na 1 osobę (co daję sumkę 8000 zł, no chyba że młodsze dziecko łapie się na gratis).
    Co do pogody - to owszem :bigsmile: Ale pozostaje też kwestia innego klimatu i "zwyczajów żywieniowych" - najmłodsze dzieci mogą jakiejś biegunki się nabawić ... ryzyko jest większe niż nad Bałtykiem.
    -- Mama M & N & W
  6.  permalink
    zgadzam się z Bewe.
    Wyjazd zagraniczny zawsze będzie droższy.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Z ciekawości zerknęłam na greckie oferty Itaki. Wakacje 2+2 w lipcu zaczynają się od 2 tysięcy z groszami. Hotel 4* - 2900 za wszystkich.
    edit: aaa i w opcji all inclusive
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  7.  permalink
    ja niestety na Helu nie mam żadnej sprawdzonej mety
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Oni wykupili jakiś pakiet familijny gdzie najmłodszy ma za darmo ( ma 1,5 roku) starszy jest w wieku do 4 lat więc też mają za to jakiś rabat i za wycieczkę do Egiptu zapłacili za 4 osoby chyba 3500 za all inclusive z opieką animatora dla dzieci i jakimiś innymi bajerami
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    ki_diabeu: Hotel 4* - 2900 za wszystkich.

:shocked: a gdzie haczyk? :smile:
    -- Mama M & N & W
  8.  permalink
    diabeł- to pokaż mi tę ofertę ;)
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    abortaW: za wycieczkę do Egiptu zapłacili za 4 osoby chyba 3500 za all inclusive

No to nie dużo, ale nie poświęciłabym zdrowia tak małych dzieci i nie wybierała się w ten rejon geograficzny :bigsmile:
    Prędzej kombinowałabym z Hiszpanią i jej pochodnymi.
    -- Mama M & N & W
  9.  permalink
    diabeł- a to nie jest cena za osobę? ;)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Wiesz co to zależy od dziecka i od rodziców inni znajomi już z niemowlakiem latali do Maroka, Tunezji etc i nigdy nic dzieciom nie było :) Witek pamiętam jak miał 14 miesięcy z eksyctacją pływał w basenie i morzu oczywiście pod opieką mamy a tata kręcił z tego filmik :) i dzieci zdrowe wracały :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    To jest cena za 4 osoby Ag. Tylko pokój 2+2 więc nie wiem czy jest z dwoma pomieszczeniami, czy 1 z dostawkami, przy tej cenie obstawiałabym to drugie.
    edit: NIEEEE!!! faktycznie za osobę!!!! O matko sorry. Itaka zmieniła stronę :))). Kiedyś pokazywał się całkowity koszt, a ja nie rozwinęłam oferty. Myślałąm, ze kryzysowa, ryzykowna Grecja jest możliwa w takiej cenie :D
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    z tą Itaką to też mi się coś widzi, że to jest cena za osobę dorosłą :) a nie za całą rodzinkę... niestety...
    no albo jest jakiś mega-hak...
  10.  permalink
    diabełku=- ale ja zerknełam na ich strone i nie widze takich ofert :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    juz dodałam edit :D
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Swoją drogą to ocipieli też. Grecja w tej cenie.. to trzeba miec nierówno pod sufitem, zeby pojechac.
  11.  permalink
    aa- no nie zauważyłam :)
    Wg mnie pobyt za granica rodziny 2 + 1 nie jest mozliwy za 3 tys za tydzien
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    http://www.itaka.pl/wyszukiwarka-ofert/index.php#termin_od=01.07.2012/termin_do=15.08.2012/destinations=Grecja/from=WZZ,WAW/impreza_type=0/food_type=A/child_ages=0,4

Tu macie przykładowe wczasy dla rodziny 2+2 do Grecji cena jest całkowita i obejmuje promocje i rabaty można już 2300 zł polecieć na tydzień :)
  12.  permalink
    abortaW: Tu macie przykładowe wczasy dla rodziny 2+2 do Grecji cena jest całkowita i obejmuje promocje i rabaty można już 2300 zł polecieć na tydzień :)

no- 2300 za tydzien od osobt
    czyli 9200 za 4 osoby
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A moi znajomi lecą tu :) http://www.itaka.pl/wczasy/egipt/hurghada/hotel_sol_y_mar_club_makadi_2173.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=KRK&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DB1&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&SEARCH_HOTEL[month]=8&SEARCH_HOTEL[date]=2012-08-03&SEARCH_HOTEL[duration]=7&

Wygrzebałam ten ich hotel :) tyle, że oni z innego biura ale nie pamiętam z jakiego hmmmmmm ale Itaka też tam wysyła a no i oni lecą w czerwcu a to pewnie też na cenę wpływa :)
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    aborta to z pewnością nie jest cena za całą rodzinę, tylko za osobę dorosłą...
    dziecko w zależności od wieku pewnie będzie miało jakąś zniżkę...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Aborta, ja tak samo właśnie sprawdziłam. Kiedyś na stronie Itaki pokazywała się cena całkowita, a teraz trzeba dac rezerwuj i przelicz. Taki haczyczek malusieńki. No i tak zrobiłam w zachwalanej przez siebie ofercie i wyszło ponad 9 tys ;-)
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Ja ewentualnie TUI bym obstawiała.
    Do 2000 zł za osobę dorosłą można jedynie do Bułgarii, Turcji, Tunezji - biorąc pod uwagę, że hotele max. 3,5 gwiazdki.

Piszę o czerwcu 2012.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Szczypta, ja sądziłam, że Hanię liczą gratis może (ze zniżkami za wiek dzieci jest różnie jeśli chodzi o wyjazdy) więc wtedy to nie byłaby aż tak dziwna cena, chociaż to all inclusive mnie trochę zdziwiło. Lasty czasem bywają poniżej tysiąca na tydzień więc myślałam, ze to oferta first minute
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    6286 zł - tyle kosztowałby mnie wyjazd z mężem i z 2,5 letnią córką, gdybym skorzystała z oferty podanej przez abortaW:devil:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ki_diabeu: Aborta, ja tak samo właśnie sprawdziłam. Kiedyś na stronie Itaki pokazywała się cena całkowita, a teraz trzeba dac rezerwuj i przelicz. Taki haczyczek malusieńki. No i tak zrobiłam w zachwalanej przez siebie ofercie i wyszło ponad 9 tys ;-)

A no widzisz też nie wiedziałam :) ja nie zamawiam z polskich biur podróży to nawet nie wiedziałam :)
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    poszaleli z tymi cenami - no ale nie tylko zagraniczne wyjazdy są drogie... w PL też się cenią jak cholera... a niestety często wysoka cena ma się nijak do warunków :(
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    szczypta_chilli: Wg mnie pobyt za granica rodziny 2 + 1 nie jest mozliwy za 3 tys za tydzien

Oczywiście, więc stwierdzenie, że wychodzi podobnie jak nad Bałtykiem jest trochę nad wyraz ...
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dziewczyny ja jeszcze nie mam dzieci więc z rodziną nie jeździłam :) bazuję na doświadczeniach znajomych z dziećmi :) jak mam być szczera i tak wybrałabym wyjazd zagraniczny aniżeli wyjazd nad polski bałtyk patrząc na ceny jak i na warunki pogodowe ( ale to moje zdanie nie bijcie ładnie proszę ). My na razie jeździmy we dwoje mam nadzieję, że z czasem to się zmieni, ale w UK też ceny wyjazdów są jakieś przystępniejsze
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Zawsze można pokombinowac na własną rękę, a nie przez biuro. Inna sprawa, ze przy tej cenie EURO, to każda zagranica wyjdzie drożej niż PL, bo w końcu trudno wieźc ze sobą zapas paprykarzu szczecińskiego ;-)
  13.  permalink
    diabełku- hania bedzie miała 5 lat- sa zniżku dla takich dzieckiaków, ale niewielkie
  14.  permalink
    kurde- zreszta my jestesmy normalną,średnią rodziną. Zarabiamy wiecej niz srednia krajowa- ale nie stac nas na wyjazd za dychę na tydzien. No po prostu nie :/
    A moze cos w Jastarni macie?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.