Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    The_fragile: Szczypta, nie, a czemu? Dobry?

aaa- zerknij w necie...
    dla mnie porażka :/
    to ten :/
    sada
  2.  permalink
    luczynko- to chyba nie widziałam :/
    ale patrze,że teraz niektóre naprawdę ładne robią :)
    wqf
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeFeb 5th 2012
     permalink
    szczypta_chilli: to ten :/

jakieś wolne żarty...co to, qrwa, jest?
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    MRSHYDE,fakt ,ale chyba sie odzwyczailam,od zimy,VEVE miala dzis ubaw na sankach, niestety dopadla mnie zimowa handra, @ ma przyjechac i strasznie beczec mi sie chce...jeju baby czasem maja przerabane...
  3.  permalink
    no jakiś kolejny Dzastin :/
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Dżastin z Tokio Hotel
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Z jakiej strony wzięłaś te pasiaste, Szczypto?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No właśnie chciałam napisać, że chyba wrzuciłaś złą fotkę, bo to Tokio Hotel! :DDD

Powaliło ich!?
    --
  4.  permalink
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Szkoda, że sprzedają w rolkach po 20 m.
    --
  5.  permalink
    Moze po nazwie gdzies znajdziesz?
    W Liroyu znalazłąm pomaranczową z małą iloscią wzorów
    zobacz
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Będę oglądać. Może się przeproszę z jakimś wzorem i inną kolorystyką.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ludzie juz na prawde nie maja co robic - ten filmik wypadaloby usunac jak macie tam konto zgloscie naruszenie regulaminu...
    http://www.youtube.com/watch?v=b8jNTbsBP2A&feature=related
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 6th 2012
     permalink
    Zgłosiłam, obrzydliwe...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    tego jest pelno niestety;/ przykre,policja olala sprawe;/
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Boże, podłość i głupota ludzka nie zna granic :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeFeb 7th 2012
     permalink
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Cho-re...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ewa warto się przyzwyczajać do takich zmian w klimacie :)
    Zima jeszcze troszkę nas pomęczy i nie tylko zima :(
  6.  permalink
    a kto nas jeszcze pomęczy, Lady?
    czesc ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeFeb 7th 2012 zmieniony
     permalink
    wiadomości z kraju - mnie ostatnio męczy to co słucham!
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeFeb 8th 2012
     permalink
    LADY wpadalabys tu czesciej,no u nas na szczescie topnieje wszystko, musialam kupic buTY Venere ,bo w adidasach sie nie dalo chodzic...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas dziś -1 ;-) no nareszcie może się ładnie zrobi to z młodą wychylę nosa z domu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja też się już nie mogę doczekać spacerów :)) Siedzenie w domu całymi dniami jest ciut męczące ;)
    --
  7.  permalink
    a w słonecznej Wawie dziś tylko -5, więc Ewuś kończy drugie śniadanko i zabieram przewietrzyć moją gromadkę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy - ja na pierwszy spacer szłam jak młoda miała równe 2 tygodnie. z tym, że ciągle były temperatury plusowe ;P
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja byłam wczoraj z małą w wózeczku u lekarza na kontroli,ale to tylko ulice dalej więc Małą opatuliłam jak mumię i było dobrze,ale zdecydowanie za zimno :/ A dziś słoneczko już jest,ale nie wiem czy się skusić..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Ja byłam wczoraj z małą w wózeczku u lekarza na kontroli,ale to tylko ulice dalej więc Małą opatuliłam jak mumię i było dobrze,ale zdecydowanie za zimno :/ A dziś słoneczko już jest,ale nie wiem czy się skusić..

z takim Maleństwem ja bym na pewno na mróz nie wychodziła....
    toż ona jeszcze ma śluzówkę niedojrzałą chyba...
    jak dorosłego takie powietrze zatyka to co dopiero takiego Maluszka... :wink:

z moją w domu siedzę a 3 msce starsza od Oliwki :P
    raz wyszłam [do lekarza] to się darła bo ewidentnie się jej "ciężko" oddychało...
    --
  8.  permalink
    a ja to wyrodna matka jestem...trzecia dobe po porodzie bylismy juz z Minikiem na rodzinnym spacerze...rodzilam w styczniu...ale fakt, ze w UK temperatury nie osiagaja -20 stopni...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeFeb 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Teorka,a moja Niunia właśnie po wczorajszym spacerku to jakaś jeszcze spokojniejsza się zrobiła :smile: I może z raz zakwiliła i jęknęła i cisza już była :)
    Ja mam zamiar poczekać aż będzie -1 albo 0 i dopiero na spacerek się wybierzemy.Teraz jeszcze się boję.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeFeb 8th 2012 zmieniony
     permalink
    elfika: aka pogoda na spacery najlepsza bo kazde swinstwo jest wymrozone.

Kochana ale jak moje dziecko na takim mrozie się drze i ewidentnie widać, że jej to powietrze nie pasuje to też mam wychodzić? :tongue::tongue::tongue:
    chyba raczej niekoniecznie :P
    nałyka się tego mrozu płacząc i dopiero będzie
    zapalenie płuc albo jeszcze coś gorszego

poza tym moja ma 3,5 msca a Oliwka dopiero 2 tygodnie...
    wg mnie temperatura minus 10 i jeszcze zimniej to dla takiego noworodka niekoniecznie...

no ale każdy robi jak uważa za słuszne :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    z moją największy problem jest z ubraniem... drze się, bo jej kombinezon i czapeczka nie pasują... o rękawiczkach nie wspomnę!
    ale jak już ją buja w wózeczku to jest mega zadowolona i zasypia po chwili :)))))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas dzisiaj w ogóle w najcieplejszym momencie dnia było +1,1 :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    już kiedyś pisałam o moim sąsiedzie. 40 lat temu urodził mu się syn. wychodził z nim w wielkie mrozy. ludzie patrzeli na niego jak na wariata - a on twierdził uparcie, że dziecko trzeba hartować. efektem tego jest.... zdrowy dorosły facet, który nie chorował właściwie wcale ;)

mnie pediatra opierdzieliła jak przyjechałam wózkiem na wizytę. stwierdziła, że z dzieckiem można tylko do -1 wychodzić... na kolejną wizytę pojechałam taksówką... ale tylko po to, żeby się baba nie czepiała ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    elfika: nawet czapki nie nosze ;)

ja tylko przy tych mrozach poniżej -10 ubierałam - tak to nienawidzę czapki ;D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wow! no to mam kolejne potwierdzenie hartowania dziecka ;)
    kurczę - 94 lata! piękny wiek! moja prababcia dożyła 93 ;) babcia ma dziś 89 ;)
    --
  9.  permalink
    Mnie nie przekonują argumenty dotyczące babć i prababć. One żyły w innych czasach, inaczej pracowały, co innego jadły, miały inny tryb życia.
    NIe jestem zwolenniczką cieplarnianego chowu, ale wg mnie i naszej lekarki z niemowlakiem powinno się wychodzić do -5.
  10.  permalink
    Ja tam z Ewką rok temu wychodziłam prawie codziennie. Umówmy się- jeśli ktoś marznie, to matka pchająca wózek, a nie dziecko. Dzieć najczęściej(przynajmniej moje) jest w kombinezonie, śpiworku puchowym, przykryty kocykiem, na to pokrywa wózka i postawiona budka.
    Już z roczniakiem jest ciężej, w sensie bardziej na temp się uważa, bo mniej pozakrywany niż niemowlak w gondolce.
    W każdym razie dzisiaj u nas -4st, przewietrzyłam gromadkę, padli po spacerze oboje, a ja się delektuję idealną ciszą :bismile:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    elfika: moje dziecie nie ma nadmiernie czyszczonych rak, latem, wieczorem woda przy myciu jest prawie czarna, wiele ubran na kolanach podobnego koloru, piach we wlosach,...
    generalnie dziecko szczesliwe, nie czyste

A ja do tego się przekonać nie mogę. Dyrektorka przedszkola, do którego miał nieszczęście chodzić mój Syn mawiała podobnie - brudne dziecko = szczęśliwe dziecko.
    -- Mama M & N & W
  11.  permalink
    elfika widze ze ty tak samo wyrodna jak i ja :devil::smile::devil:
    --
  12.  permalink
    Elfika- ja miałam tak z synem- sypiał na dworze i tylko wtedy, gdy wózek jechał :) No ale on majowy jest :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    moja też tak śpi... jak się na chwilę zatrzymam to już oczy jak 5 złotych...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Z niczym nie należy przesadzać.

Ja byłam hartowana przez mamę, a chorowałam non-stop. Wydaje mi się, że pierwszy/drugi spacer dla dopiero urodzonego maluszka w temperaturach mocno minusowych nie jest zbyt szczęśliwym pomysłem - ale to moje podejście. Dlatego się w sumie cieszę, że termin dopiero na marzec, bo może już cieplej będzie ;)))

To samo z brudnymi łapkami - za "moich" czasów jadło się warzywa i owoce prosto z trawy/ziemi. Ale wtedy nie zdawano sobie chyba sprawy z tego, jak ładnie można się zarazić pasożytami. Albo sobie zdawano - po czasie, jak już dziecko było zarażone.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    elfika: a moze cos innego jej nie pasuje? moja np nie tolerowala troczkow od czapki zawiazanych. ja nigdy jej nie wiazalam. raz sie mojej matce zdarzylo.. krzyk jak cholera byl ;)
    zakladasz kocyk na buzie?

troczków przy czapce nie mamy :P
    i myślę, że to chodzi o mróz bo codziennie z nią wychodzę [ balkonujemy się bo z V piętra nie stargam jej i wózka... ] i dopóki było minus 2 - 3 to było spoko..
    a jak zrobiło się minus 9-10 to się darła jak wściekła
    więc wg mnie to chodzi o to, że powietrze za zimne i jej to ewidentnie nie pasi

poza tym tak jak napisałam - każdy robi co uważa za słuszne i akurat Wasze argumenty o tym, że babcie i prababcie na minus 50 leżały gołymi dupami w śniegu [ :devil:] i dożyły miliona lat mnie i tak nie przekonają
    i dalej uważam , że dwutygodniowy noworodek oraz minus 12 stopni to słabe połączenie :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no tutaj sniegu napadalo tyle ze od poniedzialku przedszkole zamkniete jest,ale jutro juz otwieraja bo snieg topnieje,dzis nawet VEVE na gimnastyce byla i tylko 2 dzieci,praktycznie lekcja prywatna,makarony to sie sniegu boja i w domach siedza...na angielskim tez tylko VENERE byla ,ludzie placa i nie chodza no chorzy...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jezuuuuuuuuuuuu czemu mój Mateo tak nie zrobił ? :devil:

ZARĘCZYNY
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 9th 2012
     permalink
    Teorka, no weeeeeź, aż się poryczałam - cudne :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ciekawe czy to na prawde takie zaskoczenie było czy jednak odrobinę wyreżyserowane nie ?
    ale kurde chciałabym tak ! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorjenny1983
     permalink
    Teo, meeega, popłakałam się :) chociaż nasze zaręczyny też były wyjatkowe:)
    --
  13.  permalink
    Teo a mnie sie wydaje, ze Wasze zareczyny byly o wiele bardziej oryginalne....:) no powiedz sama...znasz kogos kto mial choc odrobine podobne ???:P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.