Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeMar 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Ladybird ponieważ nie znam Cię z tego portalu wiec zapytam. Poroniłaś kiedyś?
    --
  1.  permalink
    eveke: ale wątek z suchymi info po prostu by sie nie kręcił, bo czlowiek jest człowiekiem a nie maszyną i potrzebuje rozmowy.

Do tej pory watek sluzyl wylacznie wyjsciu z zaloby i uporaniu sie psychicznym po poronieniu.I tu sie nie ma co krecic.Kobieta uwaza,ze juz sie podniosla i idzie dalej a nie zostaje i pisze o pierdolach.

eveke: Ja również byłam za tym by był taki wątek czysto informacyjny, ale pod warunkiem , że będzie dla nas inny w którym będziemy mogły utworzyć grupę wsparcia i gadac nawet o dniu codziennym.

To powiedz mi jak do tej pory radzily sobie kobiety,ktore poronily i jakos siedza na watkach juz zaistnialych?Jakos nie maja pretensji do calego swiata,ze nieprzyznano im watku z tytulu poronienia.

eveke: I proszę nie komentujcie, nie atakujcie, bo nie w tym mój cel...

Mysle,ze wypowiedziec kazdy sie moze.

Tylko po raz kolejny zadam to pytanie. Pomyslalyscie przez chwile,ze kobieta swiezo po poronieniu nie bede chcialy sluchac o waszych staraniach na tym watku?.Jak poronilas miala sochote tego sluchac?Nie wydaje mi sie wiec pomyslcie tez troche o innych a nie przatrzycie przez pryzmat wlasnych potrzeb.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeMar 6th 2012
     permalink
    eveke: dlaczego nie było nam dane mieć wątku tak zwanej grupy wsparcia po poronieniu?

A może dlatego,że w ostatnim czasie powstały dwa nowe wątki o staraniach, gdzie osoby je tworzące próbowały przekonać ogół,że ich starania są inne?
    I to nic,że oba wątki umarły.
    A nie przepraszam, jeden z nich jest co rusz reanimowany pytaniami "Co tu tak cicho?"
    Po prostu nie ma potrzeby dzielenia starań w zależności od zasobności portfela, koloru skóry, województwa, z którego się pochodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    eveke w tym temacie ... tutaj nie będę się wypowiadała!!!
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli: Jahe- poznałaś męza w sklepie? :)

Bardzie "nowocześnie"- w sieci;)
    Ale pierwsze "okazanie" było w Promenadzie.
    --
  2.  permalink
    penny: Ale można by tak samo powiedzieć, że wchodzi jakaś Pani X, a tu same żale i smutki, zero pozytywu i też się nie wypowie, bo taki dół będzie, że ją zmrozi na wstępie i nic nigdy nie napisze. To działa w dwie strony chyba.

Wiesz co ja wlasnie tego tam potrzebowalam,porzadnie sie wyplakac,wyrzucic swoje zale,zlosc i obawy a jak mi ktos mowil,ze bedzie dobrze to mialam ochote mordowac.To jest czas zalopby i kazdy ma prawo to przejsc godnie bez narzucania mu slow ''bedzie ok''.Wiec uwazam,ze powinno to zostac uszanowe przynajmniej do tej pory tak bylo...
    --
  3.  permalink
    Jaheira: Bardzie "nowocześnie"- w sieci;)
    --

aaaa
    :)
    Ja w sposób mało cywilizowany poznałam mojego- na spacerze z psem :cool:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    jak do DZIECI się tutaj do Was pisze... :devil: nie ustąpią i dalej będą drążyły tutaj ten temat wrrr
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dlaczego ciągniecie tą afere? naprawde nie macie wiekszych problemow ?
    temat nie poszedl pod dywan,tak na marginesie. nie odpowiada wam to co piszemy to nie czytajcie, milego dnia
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Jaheira: Bardzie "nowocześnie"- w sieci;)

My też tak, z tym że okazanie było przy pomniku Jazdy Polskiej (okolice Metra Politechnika), mamo!
    -- Mama M & N & W
  4.  permalink
    Ladybird76: jak do DZIECI się tutaj do Was pisze... nie ustąpią i dalej będą drążyły tutaj ten temat wrrr--

Popatrz na temat watku i daj juz spokoj i nie uspokajaj wszystkich ok?!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ladybird76: jak do DZIECI się tutaj do Was pisze... :devil: nie ustąpią i dalej będą drążyły tutaj ten temat wrrr

U mnie przez to niestety grochówki na obiad nie będzie, bo cały groch na ścianę poszedł:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    szczypta - mam se kupić psa? czy kota na spacery w takim razie prowadzać :D
  5.  permalink
    bonim: dlaczego ciągniecie tą afere? naprawde nie macie wiekszych problemow ? temat nie poszedl pod dywan,tak na marginesie. nie odpowiada wam to co piszemy to nie czytajcie, milego dnia

Kolezanka ladnie sobie sama zaprzeczyla ,brawo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Mónikha: okazanie było przy pomniku Jazdy Polskiej (okolice Metra Politechnika), mamo!

U nas tam było chyba z 4 okazanie:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cobraczek nie będę z Tobą dyskutować , bo widzę nadal w koło macieju... jest jak jest, wątek jakiś istnieje, nie chciałyście tamtego rozwiązania, jest takie.
    Ladybird temat jest co nam w sercu gra... odpowiedni
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    I jak to pogodzić, Ciebie to Cobraczku denerwowało, miałaś ochotę mordować. Ja się w ogóle nie dziwię i nawet tego nie komentuję. Ale z drugiej strony inne babki to buduje, tak mają, że im to pomaga i ciężko to zrozumieć komuś innemu. Każdy jest inny i każdy żałobę przeżywa inaczej. Tu nie on narzucanie chyba nawet chodzi...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Cobraczek akurat nie muszę patrzeć :) znam go na pamięć :)
    Poza tym to nie o ciąży i poronieniu!!!
  6.  permalink
    eveke: Cobraczek nie będę z Tobą dyskutować , bo widzę nadal w koło macieju...

I wzajemnie.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Jaheira: U nas tam było chyba z 4 okazanie

To co Was tak rzucało - od Pragi Płd do Śródmieścia? :tongue:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    główne mentorki tegoż forum - może wystarczy poczytać wątek dokładnie a nie wpaść na jedną stronę i wysuwać wnioski, jakoś dzisiaj dołączyła nowa dziewczyna z problemem i uzyskuje od reszty pomoc.
    ah ta wasza mądrość zbiorowa :)
  7.  permalink
    Ladybird76: Cobraczek akurat nie muszę patrzeć :) znam go na pamięć :)

Tym bardziej :wink:
    Dobra ja sie wypowiedzialam i wiecej drazyc nie bede od tego jest Admin i Moderator,ktorzy moim zdaniem spieprzyli sprawe z tamtym watkiem i juz im to napisalam.Tyle! :tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Mónikha: To co Was tak rzucało - od Pragi Płd do Śródmieścia? :tongue:

Bo ja byłam świeżynka warszawska a mąż mnie "wyrywał" na pokazanie stolicy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Tak myślę sobie, że nie da się wszystkim na raz zrobić dobrze, choćby nie wiem jak się bardzo chciało :devil:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    coż to by musiał być za waleczny i wytrwały moderator/admin co bym Nam wszystkim dogodził :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    cobraczku, jesli dobrze pamietam mialas problem na poczatku ciazy, rozmawialas wtedy ze mna zupelnie inaczej,a teraz czepiasz sie kazdego napisanego slowa
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bosca: mam se kupić psa? czy kota na spacery w takim razie prowadzać :D

zawsze mozesz zainstalowac gg i sie "pomylic" :D
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Jaheira: Bo ja byłam świeżynka warszawska a mąż mnie "wyrywał" na pokazanie stolicy

Czyli Ty przyjezdna, On warszawiak?
    -- Mama M & N & W
  8.  permalink
    Jaheira: a mąż mnie "wyrywał" na pokazanie stolicy

mój mnie wyrywał na obsługę GPSu :tooth:
    a tak na serio- jechaliśmy na wyjazd integracyjny na Mazury. W aucie ja, mój obecny mąż i jeszcze jeden kolega. Mój mąż oczywiście chciał się pokazać- mieszkał w Krakowie, ale wiecie- nagle najlepszy spec od wylotówek z Warszawy. Skończyło się tak, że zanim do Łomianek dojechaliśmy, pięć razy zgubiliśmy drogę. Skończyło się tak, że staliśmy na poboczu, a ja dzwoniłam do mojego taty, tłumacząc co widzę dookoła i prosząć, żeby mi powiedział jak mamy trafić na właściwą trasę :wink:
    --
  9.  permalink
    Ladybird76: coż to by musiał być za waleczny i wytrwały moderator/admin co bym Nam wszystkim dogodził :)

Nietsty taka tematyke forum wybral,gdzie przewaznie tylko kobiety sie wypowiadaja i musi miec chlop cieprliwosc:devil::devil:

bonim: cobraczku, jesli dobrze pamietam mialas problem na poczatku ciazy, rozmawialas wtedy ze mna zupelnie inaczej,a teraz czepiasz sie kazdego napisanego slowa

I co w zwiazku z tym?,ale nie rozmawiamy teraz o mojej ciazy a o zupelnie innym temacie....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Cobraczek: Nietsty taka tematyke forum wybral,gdzie przewaznie tylko kobiety sie wypowiadaja i musi miec chlop cieprliwosc:devil::devil:

Jak znam tego walecznego moderatora to on o dziwo ma wiele cierpliwości :) i nawet potrafi dogodzić Nam kobietom :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To ja teraz z innej beki, już się wypisałam z tamtym temacie i nie chce mi się do niego wracać.

Smutno mi z czysto prozaicznego powodu. Wydawało mi się, że spotkałam wczoraj Panią Wiosnę, a dziś znów w nocy przyszedł Pan Mróz i Pan Śnieg za oknem, co przykrywa tą uschniętą trawę pod świerkiem, na którą tak czekałam. Mina mi zrzedła i tyle :wink:

Cobraczek: Nietsty taka tematyke forum wybral,gdzie przewaznie tylko kobiety sie wypowiadaja i musi miec chlop cieprliwosc

A może to Ona :)

A już doczytałam, ze to jednak On. Baby ahhh te baby :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ale mnie nie chodzi o temat,a sposob w jaki uszczypliwie czepiasz sie slowek, jak lęki to potrafisz byc przemila,a jak juz problemy ida w odstawke to bawisz sie w czepianie, zastanow sie trosze czy to ma jakis sens
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    penny: A może to Ona :)

na 200% ON :)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A my też poznaliśmy się w sieci... tylko że "przy okazaniu" mój mąż pomylił mnie z jakąś inną kobietą- tzn. przyszedł w umówione miejsce i zaczepił obcą babę (no, w sumie wtedy to ja tez byłam jeszcze obcą babą, ale ona była bardziej obca niż ja) :tongue:
    --
  10.  permalink
    Ladybird76: Jak znam tego walecznego moderatora to on o dziwo ma wiele cierpliwości :) i nawet potrafi dogodzić Nam kobietom :)

Hehehe wole nie wnikac jakimi sposobami hehehehe:devil::devil::devil:,ale napewno musza byc skuteczne :tongue::devil:
    --
  11.  permalink
    Lady- a skąd wiesz,że to męzczyzna?
  12.  permalink
    sushi :) Hahah :)
    No Ty zdecydowanie byłaś "swoja obca" :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Sushi widac nie mialas wystarczajacego znaku rozpoznawczego :D
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    O kurde sushi - na Twoim miejscu nagadałabym Mu wtedy, oj! A że niby dlaczego zagadnął tamtą? :bigsmile:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    może też trzymała różę w zębach?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    No stwierdził, że była podobna do mnie:tongue:
    bosca: może też trzymała różę w zębach?

sugerujesz, że niby ja trzymałam?:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Próbuję sobie wyobrazić minę tej kobiety- późnym wieczorem zaczepia ją jakiś obcy facet....dobrze, że chwycił jej w objęcia,nie uskuteczniał "misiaczka" i takie tam:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale ze co, wzial ja z zaskoczenia? :))
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    _sushi_: późnym wieczorem

Ciekawa pora - swoją drogą - na pierwszą randkę :tongue:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    sushi :) ja tam nie wiem gdzie Ty tę różę trzymałaś..no jakieś znaki rozpoznawcze chyba se dawaliście? dymne ??:D
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Jakby dawali, to by się chłop chyba nie omylił :tongue: No chyba, że tamta Pani wpadła na taki sam pomysł.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Monikha no tylko pozny wieczor, za dnia to takie podstawowkowe :P
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    No weź ... Ja bym miała stracha iść ciemnym wieczorem na spotkanie z facetem, którego jeszcze nigdy na oczy nie widziałam :wink:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    hajd - wiesz, że moje miasto słynie z różnych ekstremów? dzieci w beczce, sympatiowe morderstwa... późny wieczór - ja się bojkam..wolę wczesny wieczór :D
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.