Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeMar 7th 2012
     permalink
    sushi mam to samo i szlag mnie trafia zresztą podobnie mam z bluzkami niestety wielki cyc dużo robi :(
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Ofertę dla kobiet w większym biustem ma polska marka BiuBiu.
    -- Mama M & N & W
  1.  permalink
    gdybyście nie miały co zrobic z gotówką, której nie lubicie na ciuchy wydawać to ja ją chętnie przygarnę , dobra? :)
    ja uwielbiam :)
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ja sukienek nie kupuję, chyba, że z podniesioną talią. Inaczej mam to samo. U mnie jest spora różnica między biodrami a pasem. No a biust to już wogóle... bez komentarza...
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Szczypta, ja tez lubię wydawać na ciuchy, tylko do szału doprowadza mnie przymierzanie i latanie w kółko za innym rozmiarem. Najlepiej mi się buty kupuje.
    Idę druga kawę zaparzyć...
    Udanego dnia Paniom życzę, trzymajcie kciuki, żebym podczas tego urlopu nie zabiła kogoś...

Czy Wy wiecie, że ja wczoraj chciałam zadzwonić do szefów, że ja to w sumie moge pracować... Czy to się już nadaje na psychiatryka?
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    Witajcie dziewczyny pozwólcie że sie do Was przyłącze :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A dla mnie największą zmorą są spodnie i buty.
    Spodnie jak w pasie są dobre to w biodrach nidyrydy. No a jak już się uda,że tu i tu jest OK to i tak się nie nadają bo wyglądam w nich jakbym wodę w piwnicy miała:confused:
    A buty... Rozmiar 41-42 to koszmar zakupowy... Często jest tak,że jak wchodzę do sklepu to najpierw szukam rozmiaru a potem patrzę co to za model...Po prostu ile razy upatrzyłam jakiś model to o rozmiarze mogłam pomarzyć...
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Ile masz cm wzrostu, Jah?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeMar 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja mam stosunkowo wąskie biodra-różnica między biodrami a biustem to 2-3 rozmiary, rozumiecie... chude nóżki, mała dupka, za to megacyc.
    Choć mój mąż uważa, że mam normalny biust, hehehe
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    Jaheira skąd ja to znam... mam dokładnie ten sam problem z butami... kiedyś to jeszcze wystarczyło polować na 41, a niekiedy to i nawet dobra 40 się trafiała, więc mimo że łatwo nie było, to boso nie chodziłam... a teraz? masakra jakaś! najczęściej 41 jest za małe i muszę 42 szukać - a takie to i ze świecą trudno znaleźć... że już nie wspomnę o tym, żebym mogła sobie powybierać a to fason, a to kolor dopasować...
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    sushi - masz chyba figurę lizaka?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    Ze mnie wszyscy sie smieją żebym ubierała się na dziecinnym,bo tam szybciej coś znajde dla siebie:crazy:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Irlandia: Najlepiej mi się buty kupuje.

Ja to nawet z tym mam problem bo mam śmiesznie małą stopę :(
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Moja Mama ma znajomą, która niegdyś (za komuny, bo teraz jednak jakiś wybór jest) musiała kupować buty w dziecięcym, szok :shocked: Nosi rozm. 35
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mónikha: sushi - masz chyba figurę lizaka?

dokładnie tak:confused:
    choć nie doszłam jeszcze do swego rozmiaru po porodzie:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Mónikha mogłabym sobie z nią podać rękę bo ja mam 35 czasem 36 ale 36 jak kupuję na dziale junior buty
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Mónikha: Ile masz cm wzrostu, Jah?

Niby niedużo. "Raptem" 177cm.
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Jah! Mogę Cię ukochać? Wreszcie ktoś wyższy ode mnie! Uwielbiam Cię, wiesz? :cool:

(174)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A najgorsze jest to, że nawet gdy schudnę, biust nie maleje mi nic a nic:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    _sushi_: A najgorsze jest to, że nawet gdy schudnę, biust nie maleje mi nic a nic

Mi zmalało pod biustem ale sa biust nie drgnął nic
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    _sushi_: A najgorsze jest to, że nawet gdy schudnę, biust nie maleje mi nic a nic:angry:

Aż mi się ciśnie pytanie- jaką miseczkę nosisz?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    anulka838: Ze mnie wszyscy sie smieją żebym ubierała się na dziecinnym,bo tam szybciej coś znajde dla siebie

Ja mam to samo, ale z butami :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Irlandia: Jah! Mogę Cię ukochać? Wreszcie ktoś wyższy ode mnie! Uwielbiam Cię, wiesz? :cool:

A wiesz co jest najgorsze?Te 3 cm różnicy mają cholerne znaczenie jesli chodzi o długość spodni.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    penny: Ja mam to samo, ale z butami

muszę do pracy kupić tzw. safety shoes i nigdzie nie ma mojego rozmiaru a w jednym sklepie pan powiedział, że dziecięcych ni sprzdają :( więc muszę wykonać na zamówienie bo najmniejszy rozmiar to 38 :(
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Jah, niby D, ale podejrzewam, że gdybym oddała swój biust w ręce profesjonalistki, zawyrokowałaby co najmniej F:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    _sushi_: Jah, niby D, ale podejrzewam, że gdybym oddała swój biust w ręce profesjonalistki, zawyrokowałaby co najmniej F

Ja myślałam że noszę e/F a wczoraj zajrzałam do brafitterki i mało na zawał nie zeszłam jak mi dobrała rozmiar :shocked: ale powiem Ci że tamten stanik leży jak żaden inny :) czasem warto zmienić bo dla piersi to spora wygoda
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    A co mówi kalkulator brafittingowy?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Puzzle

Miałam kiedyś dokładnie ten sam problem: safety shoes. Różnych komentarzy się nasłuchałam, rozmiaru nie znalazłam , skończyło się na 38 i wypychaniu skarpetkami butów.
    Miałam kiedyś kompleksy z powodu tych chińskich stóp, ale minęły kiedy chłopcy zaczęli się mną interesować i szybko się z tego wyleczyłam :devil:
    Mój niemąż je uwielbia za to właśnie, że są malutkie :)
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Sushi ależ to szczyt marzeń wielu kobiet! Mnie się np marzy operacja plastyczna, dzięki której w bidrach mi ubędzie a biust się powiększy. Chociaż znam takich, którzy po takiej operacji przestaliby ze mną się zadawać. :cool:

Jaheira za krótkie spodnie to moje motto życiowe. Ale wiem, że takie sklepy jak H&M czy Kappahl mają długie spodnie, więc już od jakiegoś czasu tam kupuję. Niestety nadal po jakimś czasie zaczynają mi spadać z tyłka...

Idę Nieletniego zagospodarować a potem chyba wyjdę na spacer, bo w domu spleśnieję. :confused:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    penny: Puzzle

Miałam kiedyś dokładnie ten sam problem: safety shoes. Różnych komentarzy się nasłuchałam dotyczących moich stóp, rozmiaru nie znalazłam , skończyło się na 38 i wypychaniu skarpetkami butów.
    Miałam kiedyś kompleksy z powodu tych chińskich stóp, ale minęły kiedy chłopcy zaczęli się mną interesować i szybko się z tego wyleczyłam
    Mój niemąż je uwielbia za to właśnie, że są malutkie :)

Nie no ja już zamówiłam na zamówienie buty bo jdnak je muszę mieć :( a wypychanie skarpetkami mnie nie urządza bo wtdy blacha w nich i tak nie spełnia roli i może coś spadając złamać mi palec :( ehhhs tylko różnica w koszcie jest masakryczna no ale na szczęście pracodawca pokrywa 70 % ceny :)

Ja lubię moje malutki stópki ale zakup skarpetek- tylko na dziale dziecięcym w zasadzie większości butów tylko na dziale junior bo takich malutkich ciężko jest uraczyć w normalnych sklepach :(

Mój niemąż też je uwielbia ( ale chyba bardziej mój mega cyc ;))
  2.  permalink
    zazdroszcze Wam, tego wzrostu
    174 to zawsze było moje marzenie
    Mam 164 :/
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli: zazdroszcze Wam, tego wzrostu

Bo to jest tak, jak z włosami. Te co mają proste zazdroszczą tym z kręconymi i odwrotnie.:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    szczypta ale większość ubrań na Ciebie pasuje a to bardzo dużo. Szpilki w końcu po coś wymyślono, nie? Nawet ja się do nich przekonałam i śmigam na co dzień w takich 5cm. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja potrzebowałam tych butów tylko na trzy tygodnie, więc nie opłacało mi się robić ich na zamówienie, no i musiałam je sobie sama zasponsorować :) Poza tym wiedziałam, że i bez nich będzie bezpiecznie, no ale przepisy to przepisy i musiałam się podporządkować, dlatego też pozosatło wypchanie skarpetkami, co by mi nie było zbyt luźno :)

Z bycia nastolatką najlepszy komentarz jaki słyszałam : " eeee Kaśka, a ty się nie przewracasz jak biegniesz :tooth: " to było nad morzem, gdy biegałam sobie z radochy po piasku :)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Irlandia: Mnie się np marzy operacja plastyczna, dzięki której w bidrach mi ubędzie a biust się powiększy

A ja odwrotnie- chciałabym mieć nieco bardziej zaokrąglone, kobiece biodra i mniejszy biust:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Zjedzcie mnie, ale ja nie mam zastrzeżeń do swojej figury :bigsmile:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Amazonka: A co mówi kalkulator brafittingowy?

jak znajdę miarę, to się pomierzę i sprawdzę :-)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mónikha: Zjedzcie mnie, ale ja nie mam zastrzeżeń do swojej figury

Ja nie zjem, bo ze swojej też jestem bardzo zadowolona i nic bym w sobie nie chciała zmienić :wink:
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    :thumbup: Ja w sumie oprócz marzenia posiadania ciut węższej talii, jestem z siebie dumna.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorjenny1983
     permalink
    Jaheira, ja mam 178 cm, stopa 41, a ręce długie, że mogę się po kolanach na stojąco podrapać:devil::devil: Na lato polecam spódniczki, a na zimę leginsy, ja już się przyzwyczaiłam do nogawek i rękawów 3/4 :devil::devil: Czasem uda mi się znależć gdzieś spodnie o długości 36, to zaraz kupuję wszystkie jakie mają:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    szczypta_chilli: zazdroszcze Wam, tego wzrostu

Poprawię Ci nastrój:) ja mam 159cm:P i kształt gruszki:P
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mónikha: Zjedzcie mnie, ale ja nie mam zastrzeżeń do swojej figury

I bardzo dobrze. Pozytywnie zazdroszczę:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    penny: Ja potrzebowałam tych butów tylko na trzy tygodnie, więc nie opłacało mi się robić ich na zamówienie, no i musiałam je sobie sama zasponsorować :) Poza tym wiedziałam, że i bez nich będzie bezpiecznie, no ale przepisy to przepisy i musiałam się podporządkować, dlatego też pozosatło wypchanie skarpetkami, co by mi nie było zbyt luźno :)

No ja ich potrzebuje na dużo dłużej a więc musze zainwestować no i miejsce mojej pracy niestety nie należy do bezpiecznych więc musze je mieć :( choć ciężkie jak diabli sa :(

penny: Z bycia nastolatką najlepszy komentarz jaki słyszałam : " eeee Kaśka, a ty się nie przewracasz jak biegniesz " to było nad morzem, gdy biegałam sobie z radochy po piasku :)

Nie to ja w kółko słyszałam teksty jak można być tak wysokim ( całą podstawówkę byłam wyższa od innych nawet od wychowawczyni- niestety rosłam bardzo szybko i w wieku 9-10 lat miałam tyle co teraz) a mieć tak małe stopy :D każdy się ze mnie nabijał z tego powodu
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    ja mam 160 cm waga 47 na swój wiek wygladam jak dziecko z moim lubym po mieście nie chodze za ręke aby ludzie nie pomyśleli że to mój tato:rolling: mój luby ma 190cm i 130 kilo wagi:rolling::rolling::rolling::rolling::rolling:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Anulka Eehh ja mam 29 lat, a do tej pory czasami mnie proszono o dowód :shocked:

Puzzlete buty nie dość, że są ciężkie to jeszcze wyglądają jak jakieś ortopedy :tooth: No, ale mają być praktyczne, a nie piękne.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    penny: Te buty nie dość, że są ciężkie to jeszcze wyglądają jak jakieś ortopedy No, ale mają być praktyczne, a nie piękne.

Oj nie teraz możesz na lato mieć coś ala sportowe sandały z zakrytymi palcami, na wiosnę i jesień ala adidasy ( nie widać różnicy tylko w wadze) a na zimę coś ala kozaki :) :D
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    jenny1983: Jaheira, ja mam 178 cm, stopa 41, a ręce długie, że mogę się po kolanach na stojąco podrapać:devil::devil: Na lato polecam spódniczki, a na zimę leginsy, ja już się przyzwyczaiłam do nogawek i rękawów 3/4 :devil::devil:

Tylko Ty szczupaczek jesteś a ja tak średnio:confused: No i w spodniach 3/4 wyglądam nieco debilowato:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kurde z 7 lat temu nigdzie takich nie znalazłam, ja musiałam mieć zresztą takie za kostkę, całe zakryte. A to były wakacje, był taki upał, że szok, nie wspominając o zapachu jak je ściągałam. Ja to jeszcze pół biedy, a jak nas z 10 osób było to dopiero było cudownie :confused:
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    ja też mam 29 lat jak miałam bląd włosy 4 lata temu to ciągle prosili mnie o dowód:rolling:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    penny: Kurde z 7 lat temu nigdzie takich nie znalazłam, ja musiałam mieć zresztą takie za kostkę, całe zakryte. A to były wakacje, był taki upał, że szok, nie wspominając o zapachu jak je ściągałam. Ja to jeszcze pół biedy, a jak nas z 10 osób było to dopiero było cudownie
    --

Mogę sobie wyobrazić tą wątpliwą przyjemność.... No jakoś od 2 lat są nowe wzory i fasony :) nawet mój M. wreszcie przestał chodzić w trepach jak ja to mówię tylko ma normalne ala adidasy ;) a ja sobie zamówiłam ala adidasy i ala sportowe sandały :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.