Mikrowele kupiłam firmową wydałam kupę kasy - skończyła sie gwarancja coś zaczęło nawalać - sam się włącza program :D Fry6tkownica Tefala spaliła się po 3 latach - firmowe nie znaczy bardzo dobre :( niestety
no u nas tez jest ok 4 pralek tygodniowo a na maxa 6 takze tez niezla exploatacja :)
a no i raz byla usterka - nie moglismy otworzyc pralki a tam w srodku pranie do wyjecia. znajomy majster stwierdzil ze pewnie niechcacy mala cos przymajstrowala i telefonicznie udzielil porady - kazal mocna stuknac reka na wyoskosci zamkniecia i... podzialalo :D pralka od razu sie otworzyla :D
And Ja tylko napisałam to co mi wczoraj M powiedział . Właśnie pracownikowi w firmie nawaliła pralka BEKO, którą mechanik określił jako złom i tam powinna trafić! Dwa lata gwarancji się skończyły i po pralce... a cha i poza tym szukam z dużą ładownością! piorę pierzyny i poduszki i ciężkie rzeczy a największą próbę przechodzi pralka na rzeczach męża z warsztatu!
Ja mam zlikwidowaną blokadę otwierania drzwiczek... czasami coś w pośpiechu lubię wkładać do pralki jak jest na chodzie :)) a tak to 2 minuty musiałam czekać...
z tym skonczeniem sie gwarancji rzeczy firmowych to cos jest - patrzac po naszych zakupach - wieza PANASONIC - poszedl laser niecaly miesiac po koncu gwarancji telewizor GRUNDING - zaczal sie psuc pol roku po koncu gwarancji i w ciagu roku byl naprawiany 4 czy 5 razy!!! video SAMSUNG - przepalil sie jakis podzespol TYDZIEN po koncu gwarancji brat kupil kamere SONY - koniec gwarancji w maju w lipcu siadla optyka... I takich przykladow mam niestety wiele... cale szczescie ze chcoiaz ten nasz whirlpool awaryjny tfu tfu niejest
ach a mi coś laptop siada a koniec gwarancji w lutym hi hi hi
tak samo mam nie do odzyskania telefon córy firmy benq-siemens.... od 26 sierpnia w serwisie ... niedawno wystosowałam ostatnie pismo powołując się na paragrafy i dzienniki ustaw o prawach konsumenta! Dowiedziałam się też, że firma jest w upadłości wrrr obym wogóle telefon odzyskała!
my mamy dobrze bo bierzemy rzeczy akurat wskelpach gdzie mamy znajomych i czasami gwarancji od razu nam nie podbijaja. pamietam jak zepsul sie nam boombox po prawie roku uzywania i wtedy gwarancje mielismy wsteczna ze mamy go 2 miesiace :D
chyba bede wyrodna matka i obudze Krzysia... Kurcze wstalismy po 8 zjadl pobawil sie z Gabrysia i zasnal ok 9... na spacer bym poszla dopoki jest pogoda i nie pada...
Jak firma w upadłości to całkiem możliwe, że nie odzyskasz... Swoje należności trzeba zgłasić syndykowi masy upadłościowej i na ich podstawie syndyk rozdziela "pozostałości" firmy na wierzycieli, takie tam...
JEMMA jak dotrzeć d syndyka... może tam wystosuję pismo... !! a jak nie to pojadę do ery i zażądam zastępczego telefonu i będzie tak długo u mnie leżał do momentu jak nie odzyskam mojego!
wczoraj na szczęście zdążyłam pospacerować a dzisiaj czekam aż przestanie lać bo leje i może uda mi się wyjść z Julką na spacer... Miałam na piechotkę maszerować do mamy ale mam dość daleko a w taką pogodę hmmm nie nie ... z parasolką też nie a kurtka by przemokła!
Biedroneczko gdyby nie przeprowadzka pralka by była na chodzie i tak jak napisałam - była zakupiona w październiku 2001 roku - czyli śmiga od 6 lat i nigdy nie było z nią problemów. A na zepsucie blokady zamykania bym się nie zdecydowała - wolę poczekać tą minutę czy 2 niż mieć w domu powódź - już nie raz dzieciaki chciały ja otworzyć, a nie będę biegać za każdym bo w łazience pierze pralka
Wczoraj kupiłam rybki 4 neonki czerwone i trzy hmmm tu nazwy nie pamiętam ale chłopaczek wyłowił dwie te co chciałam a jedną chyba przez pomyłkę źle! Do tego mamie chomiczka roborowskiego kupiliśmy - myszka jej niedawno zdechła... i znowu rodzinka się powiększyła hi hi hi
Lady nie wiem czy ci się opłaca zgłaszać wierzytelność i jak to zrobić w przypadku przedmiotu (do tej pory obserwowałam jedynie zgłaszanie należności pieniężnych): firma musi najpierw spłacić długi wszelkim instytucjom, pracownikom... ty byś była na samym końcu i pewnie nie wystarczyło by dla ciebie środków... Lepiej chyba naciskać na nim póki jeszcze firma nie upadła. Ale jeśli chcesz pisać do syndyka to na adres firmy.
Lady, my mamy fantastyczną pralkę AEG Lavamat, plusy: duża ładowność (5 kg), duże drzwiczki (!), szybka, cicha, max. obroty 1400, rozpoznaje napełnienie połowy bębna - oszczędność wody. Ale nie wiem, ile kosztuje w Polsce i czy w ogóle taką dostaniesz. No i ile kasy planujecie wydać. My w 2004 r. daliśmy za nią 400 euro.
Lady, patrzyłam na google pod "pralka AEG", ceny są od 1300 zł w górę. Aha, polecam pralkę z klasą energetyczną co najmniej A, lepiej AA, po ceny prądu i wody nie będą spadać, a można sporo dzięki temu zaoszczędzić.
U mnie też paskudnie i M znowu mi wyjechał urobiona jestem buuuuuu dobrze że chociaż młoda śpi ale Franca lekcji nie chce robić - zatłukę go dzisiaj...
a co do pralek-troche sie spóźniłam ale dopiero przyjechałam do domku... Ja polecam Whirlpool bo też użytkuje juz dłuższy czas,pralka chodzi non stop i jest super. Znajomy sprzedawca sam nam doradził ,że najlepsze automaty są firm amerykańskich(np whirlpool ,LG) a najgorsze badziewia sa włoskie(ARDO np) To potwierdzam na własnym przykładzie.dwa uatomay ARDO w ciagu roku zepsute na amen,a Whirlpool chodzi (odpukać)fantastycznie.No i fajnie że ma wyswietlacz .
wszystko tylko nie ARDO wrrr lodówkę miałam i padła ... totalna chała :( nie ufam ARDO BEKO jak pisałam - mechanikowi we firmie po gwarancji padła z opinią NA ZłOM :)
ja mam lodówkę Amica która ma 8 lat, poza tym że dwa razy uzupełnialiśmy freon raz na jakieś 1,5 roku nic się więcej nie działo, podobnie pralka polar od 8 lat chodzi bez zarzutu
dziewczyny nie wiem co sie ze mna dzieje... przychodzi godizna 17 a ja zasypiam na siedzaco.. jestem nieprzytomna a nie moge sie polozyc bo czekam na kuzyna... normalnie przewroce sie zaraz w progu a i kawa nie pomaga...
znajoma dzisiaj mi podesłała linka do strony gdzie są wszystkie szkoły.... można się tam wpisywać i za jego pomocą można odszukać swoją klasę .... o ile ktoś się zgłosi... dla mnie rewelka
Jemma jak chcesz to ci moge zaproszenie na GRONO wyslac bo ja tam juz od dawna jestem :) jest jeszcze myspace ale to juz w wersji anglojezycznej - 1000000 razy fajniejsze niz grono i tez tam masa znajomych ludzi jest i nie tylko z kraju ;)