Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zrobiłam nalot na Tchibo, wróciłam z kompletem kieliszków do szampana
Cena wyjściowa 100pln, przecenione były na 63, kupiłam je za 31pln, bo gościu nie mógł pudełka znaleźć (ściągał z ekspozycji). Poza tym kupiłam sobie na allegro ten czajnik RH i normalnie dzisiejszy zakupowy dzień uważam za udany
nie kaz mi tego publicznie pisac :P
mam dużo koleżanek, które właśnie teraz, jako dorosłe, się boją mieć robione kolczyki a bardzo by chciały ale się boją i nie będą miały (ten strach je paraliżuje) i żałują ze nie miały zrobione jak były małe, serio,
A tak poważnie - skoro dorosłe kobiety mogą się tego bać, to co czuje taki mały dzieciak, który się nawet tego nie spodziewa? Warto fundować swojemu dziecku taki stres?
mam dużo koleżanek, które właśnie teraz, jako dorosłe, się boją mieć robione kolczyki a bardzo by chciały ale się boją i nie będą miały (ten strach je paraliżuje) i żałują ze nie miały zrobione jak były małe, serio
A moim skromnym zdaniem zaczyna się od kolczyków a kończy się na wymuszonych lekcjach gry na pianinie, medycynie, jako jedynym słusznym kierunku studiów dla córki i innych podobnych, niespełnionych aspiracjach rodziców.
takie jest moje zdanie i go nie zmienię, także żadne argumenty do mnie nie dotrą haha :D
ps. a ja mam koleżankę, którą rodzice zmusili do chodzenia do szkoły muzycznej ale kolczyków nie miała :P
myślę ze lepiej jednak poużalać się nad dziewczynkami którym to rodzice łechtaczki obcinają a nie przebijają dziurki w uszach, to jest tragedia życiowa, a nie jakieś banały

no ale co tam dziewczynce przecież też można fundnąć tatuaż, nie myślałaś o tym jakby córcia takowy sobie zażyczyła, bo już dojrzała i to jest jej ingerencja w ciało, czemu masz jej zabronić, przecież to jej ciało
Piszę o dzieciach minimum kilkuletnich. Niemowlęciu tego bym nie zafundowała.
Zresztą, z ręką na sercu powiedz Natala, jak wielką dziurkę robi się podczas przekłucia miękkiej części małżowiny?dziury zostają
Nie uważam tego za jakieś szczególnie wielkie wykroczenie przeciwko małemu dziecku.:-P
I bardzo Cię szpecą one?
Tak, szczypta, Ty tak, ale inne rozmówczynie poleciały ogólnikowymi stwierdzeniami odnoszącymi się do dzieci jako takich, bez względu na ich wiek, więc uściśliłam.
Szczypta, z tego co rozumiem, tematem dyskusji nie jest to, jak nam się ten widok podoba, lecz to, czy uznajemy, że to wykracza poza możliwości ingerencji rodzicielskiej w ciało dziecka.