Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    dziękuję, chociaz prawdziwe urodziny to dopiero 22 czerwca :)
    A co do pogody.... Zawsze do usług- załatwiam na życzenie :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 13th 2012
     permalink
    to ja mam prosbe o ten i przyszly tydzien, nie musi byc mega cieplo ale zeby za duzo nie padalo
    •  
      CommentAuthorjaca_randa
     permalink
    A, to jeśli mamy na forum szamankę, to ja zamawiam brak deszczu w ciągu całego lata w dzień (nocami może popadać, żeby trawa nie wyschła).
    -- Szczęście jest decyzją, którą podejmujemy każdego dnia.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sto lat Aga :)
    ja swoją 18 skończyłam 11 dni temu ;P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    to ja się pochwalę że wygraliśmy 3 konkursy :)
    mój Igor zajął 2 miejsce w NUK-u :) jeden jedyny rodzynek i 4 paniusie :)
    a ja wygrałam maskarę z rimmela i kosmetyki jakies na mamazone ;p farcik :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wlasnie znalazlam inspiracje na niedzielne sniadanie

jhbgrefw
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ja już robiłam kiedyś sadzonki w papryce :) bardzo fajnie wychodzą tylko mnie powypływały trochę
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    WOW a ja dziś na obiad mam mieć jaja sadzone - juz zadzwoniłam do męża że ma kupić paprykę hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja sadzone robilam tylko w chlebie tostowym, kiedys probowalam w foremkach do wykrajania ciasteczek ale mi nie wyszly
    sprawdze jak paprykowe wychodza bo wygladaja szalenie apetycznie
  2.  permalink
    Bardzo ładnie te jajka wyglądają, ale jak mozna jesc te sadzone???? fujjjjjjjjjjjj
    Natala- Ty osiemnastkę konczyłas raz, ja konczę drugi :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o kurczę... myślałam, że chodziło o którąś tam 18 :P bo ja kończyłam 5 raz, a co :) hihihihi
    --
  3.  permalink
    eee- nieeee
    pierwsza osiemnastka- 18 lat
    druga osiemnastka - 36 lat
    itd
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aaaa spoko :D hehehe
    no to do mojej drugiej to jeszcze 13 lat mi braknie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    sorry - MUSIAŁAM :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kolezanki mieszkajace w Warszawie, czy znacie moze jakies niedrogie kwatery /hotele w Warszawie? Potrzebuje zakwaterowania na 3dni (2 noce) To dopiero we wrzesniu, ale juz sie rozgladam.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    spoko loco - się nie gniewam :P
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Montenia, to raczej nie do mieszkających, ale bywających w W :wink:. Popatrz na booking.com i przesortuj wyniki wg ceny pokoju dwuosobowego, czasem mają fajne ceny... albo grupon
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    albo na HRS :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Montenia- ale gdzie konkretnie w warszawie? I jakie wymagania?
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Szczypta, okolice Zoliborza.
    Kurcze , patrze na ceny i jestem w szoku, jak drogo :shocked:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ja bym na Twoim miejscu póki co nie patrzyła... wydaje mi się, ze te dalsze terminy to jeszcze w EURO mają oddźwięk, bo na Euro ceny nawet badziewnych hoteli podskoczyły o kilkaset porocent... może nie chcą by aż takie róznice były i wywindowali na kilka m-cy? Nie wiem ale wg mnie tak może byc. Na bookingu to zdaje się taniej jest bliżej terminu rezerwacji. Ja bym na Twoim miejscu zaczęła się rozglądac dopiero w drugiej połowie lipca.
  5.  permalink
    To moze jakiś hostel?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    moze to przez Euro teraz takie ceny?
    nie znam sie na dzielnicach wawy ale kiedys tanio bylo w hotelach Start (moj maz poleca PORTOS)
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Szczypta, moze byc hostel.
    Licho, faktycznie to napewno ma wplyw na ceny.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJun 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Atos, Portos, Aramis - dziś dla kogoś sprawdzałam , cena od 145 zł
    Ps. ale to nie Żoliborz
  6.  permalink
    Monte- zobacz tu
    Dobry dojazd
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Jeśli wrzesień to może jakaś bursa (jeszcze nie ma studentów to mogą podnajmywac pokoje)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    chyba bardziej akademik, bursa to dla mlodziezy szkolnej :P
  7.  permalink
    najtanszy nocleg jaki znalazłam to w hostelu Wilson- 60 zł
    Ale raczej nie czułabym sie na siłach, by spac w kapsule :/
    hostel
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    o matko - kapsuły niezłe! nie wiedziałam, ze w PL coś takiego jest :)
  8.  permalink
    ano jest- i to chyba coraz barzdiej popularne. Ja pierwszy raz spotkałam sie jak szukałam noclegu we wrocławiu
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Polecam hostel na Starówce - Kanonia. Lokalizacja piękna a i ceny nie za wysokie. Pokoje bardzo fajnie urządzone i świeżo po remoncie!
    Moje ostatnie miejsce pracy przed wyjazdem za granicę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    MrsHyde: chyba bardziej akademik, bursa to dla mlodziezy szkolnej :P
    oj czepiasz się :P
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJun 14th 2012
     permalink
    ja jak jestem w warszawie to własnie spie w tych atos portos aramis, fajne hotele za przystepna cene, ładne pokoje, mozna dokupic sniadania (szwedzki stół bogato zastawiony) to jest kawałek od centrum, ale nie jakos tragicznie.
    one mi troche przypominaja akademiki polibudy na wittigowie we wrocku jesli ktos wie jak one wygladaja - takie duze szare bloki ;) tyle, ze za parking trzeba zapłacic dodatkowo juz nie pamietam ile, ale trzeba
    -- mama piątki :)
  9.  permalink
    Carrotka- wrzuc namiar na swój hostel do WĄTKU WAKACYJNEGO
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    O, dzieki bardzo za informacje :)
    Szczypta, oj ja chyba tez bym w takiej kapsule nie mogla spac :shocked:
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    mooniia: takie duze szare bloki ;)

Już nie szare (przynajmniej dwa) - pięknie je (i otoczenie) wyremontowali :smile: No i jeden wskoczył na 3 gwiazdki, więc obawiam się, że przestało tam być tanio...
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Montenia jak bywałam 1,5 roku temu na weekendy to znajomi z kursu nocowali tutaj bo naprawdę było tanio. Nie wiem czy ci lokalizacja odpowiada ale na same noclegi nikt nie narzekał. Jest to wprawdzie trochę ubocze i to trochę taki hotel robotniczy ale nie jest to żadne podejrzane miejsce :) A jak masz z kim, to bardzo ci polecam wyjmowanie apartamentów - za 200 zł. za dobę już można dostać naprawdę fajne mieszkanko na pobyt. Jeśli byłabyś zainteresowana, to mam kilka sprawdzonych namiarów.
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Jem, dzieki:). Faktycznie ceny ok.
    Mam mozliwosc noclegu w domu pielgrzyma, ale tam za pokoj 2 os. placi sie 185zl :shocked:
    No nic, jeszcze troszke czasu zostalo, wiec cos sie wybierze :wink:
    Dzieki Dziewczyny :)
  10.  permalink
    WIDZIAŁYŚCIE?
    dla mnie wzruszające, bardzo :heartbounce:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 15th 2012
     permalink
    ja widzialam na fejsie [ :tongue: ], faktycznie piękne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
     permalink
    Takie proste matczyne czynności ...codzienne a nadające rytm sens i decydujące o naszym życiu
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No i się popłakałam.....
    --
  11.  permalink
    Hej dziewczyny, nie chciałam tworzyć nowego tematu bo to bez sensu byłoby więc zadaje pytanie tutaj. Może, któraś z Was mi pomoże, a mianowicie mam taką wątpliwość.. W związku z planami założenia działalności gospodarczej, zastanawiam się nad jej nazwą. Mam jeden szczególny, który najbardziej mi odpowiada tyle, że taka nazwa istnieje ale za granicą. Czy będzie plagiatem gdy nazwę swój sklep, stronę www taką samą nazwą jaka istnieje już ale za granicami naszego kraju? Mam na myśli Scraperia. Chciałabym tak nazwać swój sklep i pracownię kreatywną, a strona brzmiałaby scraperia.pl, ewentualnie scraperia.boleslawiec.pl . Właśnie waham się czy rezerwować domenę na tą nazwę czy szukać dalej (nowego pomysłu na nazwę)...

To są portale,które widzę, że mają scraperia w nazwie swojej:

scraperiaaloja.blogspot.com
    i
    scraperia.com.br.

Proszę o radę. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Szczypta, piekne :cry:
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeJun 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Kasiu, jesli nastawiasz sie na sprzedaz internetowa, to bedzie ci ciezko na poczatku przebic sie z ta nazwa, bo starsze domeny lepiej rankuja w googlu. Poza tym, jest tez sporo osob, ktore beda mialy problem z zapamietaniem, albo z poprawnym napisaniem tej obcobrzmiacej nazwy. Co do strony prawnej, to plagiatu nie popelnisz, chyba, ze firma jest zorientowana rowniez na rynek polski, albo marka zarejestrowana jako marka UE (raczej malo prawdopodobne, bo to b. drogie). Ale zaznacze, ze nie jestem prawnikiem i bazuje tylko na wlasnych doswiadczeniach, wiec moze ktos sie jeszcze wypowie, czy mam racje?
    U mnie jeszcze na pierwszym miejscu w google jest scraperia.de :)

Treść doklejona: 15.06.12 12:08
    Szczypta, wideo fajne, ale ja sie zastanawiam, gdzie tatusiowie?
    --
  12.  permalink
    Ypolly, dziękuję. Ja nie chcę prowadzić sprzedaży internetowej. Przynajmniej na początku. To ma być sklep stacjonarny z pracownią, w której będę robić własne prace + prowadzić warsztaty oraz minibawialnia dla maluchów (mamy będą mogły spokojnie przyjść na warsztaty ze swoimi pociechami). Ponadto będzie kącik dla mam karmiących.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Fajnie brzmi twoj pomysl.
    A co do nazwy, skoro nie nastawiasz sie na net, to raczej spokojnie mozesz tak nazwac i zarejestrowac sobie domene :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Katarzyna mysle ze pomysl moze chwycic ale ja bym za target wziela dziewczynki 4-6podstawowki, patrzac po znajomych dzieciakach to niezy szal jest ze scrapbookingiem ostantio :)

a propos pracowni, u mnie w miescie od wrzesnia powstanie nowa grupa utowrzona przez pania plastyczke z przedskozla do ktorego chodzi mlody, cora juz mnie uprosila zeby ja zapisac i oby mi sie tylko udalo godiznami dograc to bedzie chodzila - zajecia beda z projektowania, szycia, robienia bizuterii i dziergania czyli wszystko za co ja sie kiedys zabrac chcialam a mi sie nie udalo a do czego garnie sie moja corka :) ponoc koszt to 10zl za godzine zegarowa takze tyle co nic
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 16th 2012
     permalink
    jak tam laski, gotowe do kibicowania??
    obstawiam ze dzisiaj bedzie 2:1 dla nas, a wasze propozycje jakie? sprawdzimy kto mial przeczucie (szczypta inprezuje wiec nam tu nie przewidzi)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.