to ja się pochwalę że wygraliśmy 3 konkursy :) mój Igor zajął 2 miejsce w NUK-u :) jeden jedyny rodzynek i 4 paniusie :) a ja wygrałam maskarę z rimmela i kosmetyki jakies na mamazone ;p farcik :)
ja sadzone robilam tylko w chlebie tostowym, kiedys probowalam w foremkach do wykrajania ciasteczek ale mi nie wyszly sprawdze jak paprykowe wychodza bo wygladaja szalenie apetycznie
Kolezanki mieszkajace w Warszawie, czy znacie moze jakies niedrogie kwatery /hotele w Warszawie? Potrzebuje zakwaterowania na 3dni (2 noce) To dopiero we wrzesniu, ale juz sie rozgladam.
Montenia, to raczej nie do mieszkających, ale bywających w W . Popatrz na booking.com i przesortuj wyniki wg ceny pokoju dwuosobowego, czasem mają fajne ceny... albo grupon
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Ja bym na Twoim miejscu póki co nie patrzyła... wydaje mi się, ze te dalsze terminy to jeszcze w EURO mają oddźwięk, bo na Euro ceny nawet badziewnych hoteli podskoczyły o kilkaset porocent... może nie chcą by aż takie róznice były i wywindowali na kilka m-cy? Nie wiem ale wg mnie tak może byc. Na bookingu to zdaje się taniej jest bliżej terminu rezerwacji. Ja bym na Twoim miejscu zaczęła się rozglądac dopiero w drugiej połowie lipca.
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Polecam hostel na Starówce - Kanonia. Lokalizacja piękna a i ceny nie za wysokie. Pokoje bardzo fajnie urządzone i świeżo po remoncie! Moje ostatnie miejsce pracy przed wyjazdem za granicę
ja jak jestem w warszawie to własnie spie w tych atos portos aramis, fajne hotele za przystepna cene, ładne pokoje, mozna dokupic sniadania (szwedzki stół bogato zastawiony) to jest kawałek od centrum, ale nie jakos tragicznie. one mi troche przypominaja akademiki polibudy na wittigowie we wrocku jesli ktos wie jak one wygladaja - takie duze szare bloki ;) tyle, ze za parking trzeba zapłacic dodatkowo juz nie pamietam ile, ale trzeba
Już nie szare (przynajmniej dwa) - pięknie je (i otoczenie) wyremontowali No i jeden wskoczył na 3 gwiazdki, więc obawiam się, że przestało tam być tanio...
Montenia jak bywałam 1,5 roku temu na weekendy to znajomi z kursu nocowali tutaj bo naprawdę było tanio. Nie wiem czy ci lokalizacja odpowiada ale na same noclegi nikt nie narzekał. Jest to wprawdzie trochę ubocze i to trochę taki hotel robotniczy ale nie jest to żadne podejrzane miejsce :) A jak masz z kim, to bardzo ci polecam wyjmowanie apartamentów - za 200 zł. za dobę już można dostać naprawdę fajne mieszkanko na pobyt. Jeśli byłabyś zainteresowana, to mam kilka sprawdzonych namiarów.
Jem, dzieki:). Faktycznie ceny ok. Mam mozliwosc noclegu w domu pielgrzyma, ale tam za pokoj 2 os. placi sie 185zl No nic, jeszcze troszke czasu zostalo, wiec cos sie wybierze Dzieki Dziewczyny :)
Hej dziewczyny, nie chciałam tworzyć nowego tematu bo to bez sensu byłoby więc zadaje pytanie tutaj. Może, któraś z Was mi pomoże, a mianowicie mam taką wątpliwość.. W związku z planami założenia działalności gospodarczej, zastanawiam się nad jej nazwą. Mam jeden szczególny, który najbardziej mi odpowiada tyle, że taka nazwa istnieje ale za granicą. Czy będzie plagiatem gdy nazwę swój sklep, stronę www taką samą nazwą jaka istnieje już ale za granicami naszego kraju? Mam na myśli Scraperia. Chciałabym tak nazwać swój sklep i pracownię kreatywną, a strona brzmiałaby scraperia.pl, ewentualnie scraperia.boleslawiec.pl . Właśnie waham się czy rezerwować domenę na tą nazwę czy szukać dalej (nowego pomysłu na nazwę)...
To są portale,które widzę, że mają scraperia w nazwie swojej:
Kasiu, jesli nastawiasz sie na sprzedaz internetowa, to bedzie ci ciezko na poczatku przebic sie z ta nazwa, bo starsze domeny lepiej rankuja w googlu. Poza tym, jest tez sporo osob, ktore beda mialy problem z zapamietaniem, albo z poprawnym napisaniem tej obcobrzmiacej nazwy. Co do strony prawnej, to plagiatu nie popelnisz, chyba, ze firma jest zorientowana rowniez na rynek polski, albo marka zarejestrowana jako marka UE (raczej malo prawdopodobne, bo to b. drogie). Ale zaznacze, ze nie jestem prawnikiem i bazuje tylko na wlasnych doswiadczeniach, wiec moze ktos sie jeszcze wypowie, czy mam racje? U mnie jeszcze na pierwszym miejscu w google jest scraperia.de :)
Treść doklejona: 15.06.12 12:08 Szczypta, wideo fajne, ale ja sie zastanawiam, gdzie tatusiowie?
Ypolly, dziękuję. Ja nie chcę prowadzić sprzedaży internetowej. Przynajmniej na początku. To ma być sklep stacjonarny z pracownią, w której będę robić własne prace + prowadzić warsztaty oraz minibawialnia dla maluchów (mamy będą mogły spokojnie przyjść na warsztaty ze swoimi pociechami). Ponadto będzie kącik dla mam karmiących.
Katarzyna mysle ze pomysl moze chwycic ale ja bym za target wziela dziewczynki 4-6podstawowki, patrzac po znajomych dzieciakach to niezy szal jest ze scrapbookingiem ostantio :)
a propos pracowni, u mnie w miescie od wrzesnia powstanie nowa grupa utowrzona przez pania plastyczke z przedskozla do ktorego chodzi mlody, cora juz mnie uprosila zeby ja zapisac i oby mi sie tylko udalo godiznami dograc to bedzie chodzila - zajecia beda z projektowania, szycia, robienia bizuterii i dziergania czyli wszystko za co ja sie kiedys zabrac chcialam a mi sie nie udalo a do czego garnie sie moja corka :) ponoc koszt to 10zl za godzine zegarowa takze tyle co nic
jak tam laski, gotowe do kibicowania?? obstawiam ze dzisiaj bedzie 2:1 dla nas, a wasze propozycje jakie? sprawdzimy kto mial przeczucie (szczypta inprezuje wiec nam tu nie przewidzi)