Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    O tak, gotowe, gotowe. Mój Piotr właśnie pojechał z siostrą i jej facetem pod stadion kibicować (we Wroc.) My z Michasiem w domu zostaliśmy i będziemy kibicować przed tv. Ja podobnie jak Ty MrsHyde - optymistyczne - 2:1.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJun 16th 2012
     permalink
    Ja tez 2-1 dla biało-czerwonych oczywiście :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ja licze na wyjscie z grupy... obstawiam 2-0 !
    .... i kolejny mecz Polska - Wlochy! To by bylo dopiero !! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    1-0 żeby chociaż było :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    dziewczny NAJWAZNIEJSZE zebysmy wygraly! a czy to 1:0 czy 5:0 to juz na 1 miejscu wynik!:) POLSKA!!!!:)

Treść doklejona: 16.06.12 19:22
    wygrali a nie wygraly hahahaha zle napisalam:)
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    nessie: .... i kolejny mecz Polska - Wlochy! To by bylo dopiero !!

I jak byście sie w domu pogodzili? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 16th 2012 zmieniony
     permalink
    Iza1988: dziewczny NAJWAZNIEJSZE zebysmy wygraly! a czy to 1:0 czy 5:0 to juz na 1 miejscu wynik!:) POLSKA!!!!:)

Moj syn rano wstal i powiedzial ze bedzie 5:0, ten to dopiero optymista :D

a widzialyscie to?

fd
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    no to optymista!:P oby realista! heheheh
    zajebiste sa te rysunki o pilce noznej....czego to ludzie nie wymysla:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Tekst mojego męża:
    :Nasi wygrają bo mamy Tośkę! ale oni mają Krecika a ten to dołki kopie" :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    caly dzien mam dzisaij jazde z cisnieniem plus migrenowy bol glowy a tu jeszcze mecz sie taaaaaaaaaaaaak zaczal
    chrzanic pore, zre chipsy bo pazurow po ostatnim meczu brak
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    No tragedia jakas! Moj m to zalamany stoi przed telewizorem I wyzywa ze zaraz sasiedzi na skarge przyjda:)
    Zalamka:( tak graja:(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no mogliby jeszcze sie nasi postarac, ostatnie 5min w stylu poczatkowych zagrac i byloby pieknie
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    no kurde jak przez 90min niemozna trafic 1 bramki?!!! nielogiczne!!! :sad:
  2.  permalink
    Eceeh, Natalia, po prostu są lepsi...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no i dupa, mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zwykle :((
    dobrze ze chociaz honorowo zagrali do konca
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    no poprostu niemozliwe! z grupy wychodza Czesi i Grecja jesli tak sie skonczy mecz z Rosja....no zalamka kto by spodziewal!!!!!!!!!!!!!!:cry:
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    No szkoda.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    moja mama mi napisala ze ojciec placze i jesc nie chce:)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    przynajmniej nie daliśmy plamy, byliśmy najsłabsi a daliśmy radę - nie mamy się czego wstydzić, gorące serca do walki były
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ale trzeba przyznać,że Czechom należało się to zwycięstwo...
    Ale serce boli,że to nie Polska...
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    a widzieliście doping? to jest Wrocław :cool: nikt nas nie przekrzyczy :cool:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ale Rosjanie to nam chyba stolicę rozniosą
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    doping super, duzo lepszy niz na meczu z grecja w wawie
    swoja droga jak sie karty odwrocily, Rosja i Polacy byli faworytami grupy a obydwie druzyny odpadli
    teraz musze przemyslec komu kibicowac dalej
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Szlag by czechow..gol :-/
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeJun 17th 2012
     permalink
    A ja najbardziej nie rozumiem tej propagandy przed meczem.. Prawie cały dzień wczoraj miałam włączony tvn24. No i było pełno wywiadów ze znawcami piłki, byłymi piłkarzami, sportowcami i NIKT nawet nie dopuścił myśli, że możemy przegrać. Wszyscy jak jeden mąż byli pewni,że wygramy, pytanie tylko ile.. Na innych programach zresztą to samo.. Odbiór mediów mógł być taki, że mecz miał być niemalże tylko formalnością..

I po co takie nastawianie społeczeństwa na wygraną? I ciśnięcie graczy? Czesi byli lepsi, nie ma dwóch zdań. W drugiej połowie, jak okazało się, że im remis nie wystarczy, w kilkanaście minut strzelili gola..
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Bo fajnie jest być optymista do końca zamiast zanudzać, że znów nie wygramy bo jesteśmy słabi i w ogóle? :wink: Mi się ta atmosfera wiary w Polaków podobała. Nie lubię tego co pewnie już wczoraj się zaczęło - szukania winnych i wałkowania tematu przez pseudospecjalistów.
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    A mnie się ta atmosfera bardzo podobała. Uśmiech, optymizm, radość z kibicowania. Według mnie chłopaki dali z siebie tyle na ile było ich stać. Nie łudziłam się, że wyjdziemy z grupy, ale uwazam, że to były dobre mecze. Nie mamy sie czego wstydzić. W nosie mam, że ci wszyscy "znawcy" teraz się będą zastanwaiać, czy Smuda zrobił dobrze, czy źle. Mnie się podobało!
    Dawno nie słuchałam transmisji w radio z meczu. Słuchałyście kiedyś Zimocha, jak komentuje? Boki zrywałam.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeJun 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Tylko, że ja akurat oglądam program informacyjny, żeby dowiedzieć się jak jest naprawdę :)
    To że kibice byli "pewni" to wiadomo, to oni stworzyli tą świetną atmosferę. Ale "specjaliści" powinni być obiektywni..
    Moja wiara w naszych nie umniejszyła by się po tym, jakbym usłyszała chociażby zdanie: "wszystko może się zdarzyć", no i oczywiście wiadomości w pasku informacji typu: "PIŁKARZE ZJEDLI ŚNIADANIE", "W AUTOBUSIE WŁĄCZONO KLIMATYZACJĘ" hehe - to tez świadczy o tym, że media dostały małpiego rozumu ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Irlandia: Słuchałyście kiedyś Zimocha, jak komentuje?

o tak, Zimoch jest rewelacyjny, na youtubie mozna odsluchac relacje z poprzednich 2 meczy. nasz kolega akurat byl w trasie i mowil ze cudem wypadku nie spowodowal takie emocje byly
    moj maz mowi ze kiedys to w tv zostawial tylko wizje a fonie mial radiowa
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Mimo wszystko po tych wiecznie fatalistycznych newsach medialnych jakaś miła odmiana ;) Poza tym czego się spodziewać po tych opiniotwórczych mediach, które zamieszczają flagę ZSRR zamiast Rosji a inni ich krytykują za to twierdząc, że pomylili flagę naszego ZACHODNIEGO sąsiada :wink: Wiedzy, obiektywności i rzetelnych informacji?

Treść doklejona: 17.06.12 10:36
    chyba sobie właczę posłuchać tego Zimocha - uwielbiam jak komentatorzy się wkręcają :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a nasi... moim zdaniem dali z siebie wszystko, w drugiej polowie zwyczajnie zabraklo im sil, to nie jest druzyna turniejowa, sami mowia ze brakuje im sily, no i skoro sie 67 czy 68 druzyna w rankingu fifa a daje rade 15 czy 17 druzynie z rankingu to nie jest z nimi az tak zle, ja tam wierzylam do ostatnich minut ze jest szansa, szkoda mi chlopakow bo dla nich to mysle ze jakis tam oosbisty dramat i wlozyli w te rozgrywki mnostwo sily i serca, odpadli ale dostarczyli wszystkim wielu pieknych emocji i za to trzeba im podziekowac
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Jem, no więc właśnie się śmieję z tych naszych mediów :) I te nasze bidulki potem wyszły na murawę całe pospinane, wystraszone :) Nie łatwo grać z taką presją społeczeństwa..
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    A mi się wydaje że presja "wygracie jesteście mocni" jest lepsza od kopania ich po dupach "znów przegrają cieniasy"
    Mecz był na poziomie i pierwsza połowa była mocna a nawet bardzo mocna Druga zmęczenie dało o sobie znać ale i tak walczyli
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeJun 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Ale oczywiście jestem bardzo dumna z naszych, ładnie się zaprezentowali, biorąc pod uwagę nasz ranking, świetnego gola strzelił Kuba.
    Ok. 80-90 % turystów jest zadowolonych, poleci znajomym przyjazd, albo wróci do nas. To są sukcesy. Może to w jakiś sposób "zrefunduje" nam koszty stadionów :)

Treść doklejona: 17.06.12 10:47
    Agunia05: "znów przegrają cieniasy"

Nie no bez przesady, nie popadaj w skrajność. Nawet największy sceptyk naszej drużyny nie nazwał by ich cieniasami.
    Czeskie media dla przykładu miały w sobie dużo pokory przed meczem.. (nie oglądałam ich mediów, nie znam czeskiego, czerpię tę informację z przekazów z naszych mediów, zich konferencji prasowych i wywiadów z kibicami)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja myślę, ze wygraliśmy dużo więcej - pokazaliśmy , że zmieniamy się, ze nie jesteśmy już tym samym narodem pijaków i kombinatorów. I że radzimy sobie z organizacją dużych przedsięwzięć. Mamy bardzo przychylne media zagraniczne. Niezły bonus, chyba w większych stopniu niż podejrzewaliśmy.
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Tak, to nasz sukces - zmiana wizerunku.. Też się z tego bardzo cieszę..
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Nie wiem jak wy ale ja mam takie poczucie, że nasze społeczeństwo zmieniło się dzięki migracji sporej grupy młodych. Część poznała trochę świata, popatrzyła na swoją ojczyznę z dystansu, wróciła i próbuje coś zmieniać na lepsze. Bo do tej pory to nasz naród był trochę taki zamknięty i kopiował wzorce zachowań z poprzednich pokoleń.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agatella: Nawet największy sceptyk naszej drużyny nie nazwał by ich cieniasami.

a czytalas wczorajsze komentarze politykow (na onecie jest) czy wypowiedzi krytykow? bo juz o pseudokibicach jadacych po druzynie na fb czy wlasnie pod artykulami na onecie czy wp nie wsomne
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    MrHyde mówiłam o relacjach i nastrojach przed meczem
    O tym co się dzieje po meczu nie mam ochoty słuchać, bo swoje zdanie mam i nie mam ochoty wysłuchiwać teraz "a trzeba było" itd. Trzeba było być mądrym wczoraj przed meczem a nie teraz.. To właśnie jest dla mnie żałosne..
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    moj mlody jak uslyszal wynik to najpierw urzadzil tu niezly szloch a teraz chodzi i spiewa nic sie nie stalo

my w dalszych rozgrywkach bedziemy kibicowac Hiszpanii, chociaz Chorwacja moglaby tez przejsc dalej bo kibicki ladne sa i milo popatrzec ;)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    A ja nie wiem, cóż było takiego świetnego w ich grze, że mówicie, że były dobre... Oglądałyście mecze np. Niemców? Hiszpanów? Dla mnie cała grupa A grała mniej więcej podobnie, Czesi byli lepsi i im się należało zwycięstwo. A nie oszukujmy się, dla Polaków i tak byłby to ostatni albo przedostatni mecz, bo po wyjściu z grupy już szans by nie mieli. A samym Lewandowskim, Błaszczykowskim czy dobrym bramkarzem meczu nie ugrają, kiedy środek pola totalnie leży, a zamiast zrobić akcję z ładnymi podaniami to po prostu wykopują piłkę przez pół boiska- albo przejmie nasz, albo rywal. Rozumiem, zmęczenie. Ale od tego są zmiany i tu już można mieć pretensje do wiadomo kogo.
    Ja tam szału w tej grze nie widziałam, te dwie bramki owszem ładne, ale jak na realia europejskie- za mało.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Agatella, to może zrozumiesz dlaczego warto być optymistą również przed meczem jak ci wkleję słowa Lewandowskiego:

"Przede wszystkim widząc, jak wszyscy w nas wierzą, daliśmy z siebie wszystko. Można teraz gdybać, co by było gdybym zrobił w danym meczu coś innego, ale chcieliśmy jak najlepiej. Dawno nie widziałem, żeby kibice byli tak mocno z nami."

Treść doklejona: 17.06.12 11:20
    Lexia, bo oceniamy ich z perspektywy możliwości polskiego zespołu a nie zespołów będących o klasę wyżej.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia ale nie porownujmy Niemcow czy Hiszpanow - 1 i 2 druzyny fifa - do Polakow!!! to druzyny nie dosc ze ograna to jeszcze stoi za nimi wielka kasa a u nas burdel na kolkach od lat w pzpnie i przepychanki kto sie pierwszy do koryta dorwie... Chociazby taka Grecja, na 20 meczy przed euro nie przegrala zadnego i stracila tylko 3 czy 4 bramki. a nasi, nasi tylko towarzyskie pykali. Moze ogladalismy rozne mecze, ja uwazam ze w meczu z Ruskimi pokazali klase, to oni wymeczyli Rosjan i byli gora a wczoraj tez mieli pare dobrych akcji ale zabraklo ogrania, troche precyzji a przede wszystkim szczescia
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Sorry Lexia ale wkurzają mnie wpisy tego typu : sami eksperci od piłki nożnej w tym kraju! Bo podsłyszeli coś od komentatora w telewizji to teraz będą powtarzac i wałkować. Cwaniacy-teoretycy.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Doceńmy może serce do walki, co? A fachową ocenę zostawmy specjalistom.
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Skoro oceniacie ze względu na możliwości to okej- zagrali jak zagrali i skończyli mistrzostwa tak a nie inaczej. Skończyło się sprawiedliwie.
    A mnie boli najbardziej, że na siłę chce się zrobić z Polaków mistrzów w piłce nożnej zapominając o siatkarzach, czy piłkarzach ręcznych...
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    nie, nie chcę się pesymistycznie i zrzędliwie nastrajać na ten dzień :wink:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Dziewczyny, ale czy ja piszę nieprawdę? Skoro uważacie że to był taki super futbol, to proszę bardzo. Mecze widziałam i dla mnie nic specjalnego. Opinii nie opieram na tym, co mówią w mediach, bo u nas już dawno telewizory powyłączane z powodu zalewającej fali krytyki wszystkiego i wszystkich- jak zwykle hipokryzja, bo jeszcze wczoraj nastroje wiadomo jakie były i wszystko było super.
    Ale już okej... Oczywiście, wszyscy musimy teraz zachwycać się średnią grą Polaków, bo słowa prawdy i krytyki są nie na miejscu.

Treść doklejona: 17.06.12 11:35
    jem, eee dałam tylko za to, że bezpodstawnie twierdzisz, że to nie moja opinia.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    luuuzz, przyjmuję eee na klatę :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia: na siłę chce się zrobić z Polaków mistrzów w piłce nożnej zapominając o siatkarzach, czy piłkarzach ręcznych...

mysle ze gdyby telewizja polska transmitowala lige swiatowa to wszyscy wiedzieliby co w trawie piszczy a tak malo kto ma polsat sport i moze ogladac kolejne potyczki naszych siatkarzy, ja siatke ogladam online w jakims zagranicznym serwisie, na dzisiejszy mecz Polska-Brazylia o 15ej juz sie szykuje i kciuki zaciskam!!!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.