Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJun 21st 2012
     permalink
    u nas tez pada:( wczoraj bylo tak ladnie i cieplutko a dzisiaj szaro, ciemno i deszcz pada...w depresje mozna wpasc:neutral:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
  1.  permalink
    Wrzucam ciekawej treści transparent,który wywiesili w Zamościu na salonie Alfa Romeo i Fiat po tym jak urząd skarbowy załatwił ich na dużą kase i zbankrutowali.

--
  2.  permalink
    U mnie w nocy lało, a teraz upał masakryczny
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    U mnie dzis 32°, wiec znosnie. A o deszcz to chyba tance szamanskie trzeba bedzie odprawic :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    U nas w nocy była straszna burza, najpierw dyskoteka ale daleko- strasznie błyskało, a jakie pioruny! Potem burza się przeniosła i piorun huczały bardzo niedaleko, masakra! Huknęło tak że szklanki się zatrzęsły!
    Teraz szaro, buro i w prognozie mówili że znowu może być burzowo :/
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja mam nadzieje ze w weekend bedzie pogoda, musze sie wyzbyc chaszczy bo niedlugo do pasa dorosna a kosiarka tam nie podejdzie
    no i gdybym miala czas to bym w weekend impreze zrobila bo jutro nam stol z krzeslami przywioza :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Wspolczuje. U nas burza byla 2 dni temu
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    U nas minionej nocy burza dawała po garach... Aż mi się śniło, że walą pioruny, ja uciekam.. Budzę się a tu serio burza :/ I tak przez całą noc.
    --
  3.  permalink
    MrsHyde: a kosiarka tam nie podejdzie

No u nas dorosły do pasa i mąż musiał najpierw z kosą obgonić. Taką ręczną :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no tak, kosiare moglby od razu spalic :/
    pamietam ze moja mama jeszcze 2 lata temu pod plotami to nozyczkami wycinala, to dopiero hardcore byl tak 100m obleciec :/
  4.  permalink
    Dzięki za pomysł, jak mi kiedyś podpadnie, to mu każę nożyczkami oblecieć te 700m :tooth:

Raz, że by kosiarkę spalił, a dwa- jakby wpadł na kamień, to by noże w kosiarce poszły( a przy wysokiej trawie słabo widać). No i trzeba było jaszczurki przegonić, bo się w trawie chowały, a pod kosiarką by zginęły. I tak jedną niechcący drasnął, dobrze, że Ewunia nie widziała, bo ona "jakurki" uwielbia.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 22nd 2012
     permalink
    Elfika powialo nadzieja, tylko napisz jeszcze z jakiej czesci kraju jestes :p

Ceri tylko nie mow swojemu ze ten pomysl na forum padl bo ci net odetnie :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 22nd 2012
     permalink
    no to ode mnie rzut beretem ale u nas caly czas padalo
  5.  permalink
    A u mnie dzisiaj znowu słonecznie, tylko trochę chłodniej
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 23rd 2012
     permalink
    pogoda i do mnie dotarla, czas zajac sie chaszczami pod plotem bo przez te deszcze niezle wybujaly :/
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dziewczyny, czy koras z Was ma moze pralke tej firmy? Konkretnie taki model mi chodzi : Hotpoint Ariston Aqualtis AQS 73 F 09 EU
    Dzisiaj ogladalam i sie zastanawiam, bo 2 mam na oku: Hoovera i tego Hot-pointa wlasnie.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie podpowiem, bralismy pod uwage hotpointa, beko i samsunga tyle ze bylismy ograniczeni glebokoscia pralki (max 45cm)
    ostatecznie kupilismy Samsung i jestem jak na razie b. zadowolona i mimo ze nazywam ja ecobubel to jednak funckja ecobubble daje super miekkosc tkanin (mimo ze mamy tu twardsza wode niz w porpzednim mieszkaniu)
  6.  permalink
    ja mam hoovera od 3,5 roku i jest ok
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Szczypta, a jaki masz model tego Hoovera?
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJun 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Nie wiem, czy znałyście tę kobietę?
    Nie żyje Magdalena Prokopowicz
    Mną ta informacja trzepnęła...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJun 24th 2012
     permalink
    Mna tez, tyle lat dzielnie walczyła....
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    przykro :sad: i przykro, że to podcina skrzydła innym chorym :sad:
  7.  permalink
    Mnie też ta wiadomość ścięła - kilka miesięcy temu oglądałam reportaż w TV o niej, baaardzo wzruszający, pokazujący dzielną i fantastyczną kobietę i 1000 ludzkich emocji. Ostatnie sceny były piękne - że odebrała wyniki i były dobre i pływała w basenie... Opowiadałam o tym reportażu później swojemu mężowi, że trzeba walczyć, i że z taką koszmarną chorobą można wygrać. Tak bardzo mi smutno, że jej się nie udało. To straszna choroba...
    --
  8.  permalink
    montenia: Szczypta, a jaki masz model tego Hoovera?

mam taką, ale jak juz pisałam to model chyba sprzed 3,5 roku, wiec teraz pewnie są lepsze
    ________
    Mnie tez wiadomość o śmierci M, Prokopowicz poruszyła... I ten mały z Cieszyna ... Kurcze :(
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli: I ten mały z Cieszyna ... Kurcze :(

Jedyny plus tej sytuacji,że już nie będzie "chłopczykiem wyłowionym ze stawu w Cieszynie", teraz będzie Szymonkiem...
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Otóż to, Jaheira. Poza tym winni jego losu zostaną, mam nadzieję, sprawiedliwie osądzeni.
    --
  9.  permalink
    A mną zawsze trzepie od środka jak słyszę o tego typu sprawach... Dzieci mają wieeeeeeelkie zaufanie do swoich rodziców. Ufają, że rodzice o nich zadbają, zatroszczą się, będą pomagać, nie zrobią im krzywdy. I w pewnym momencie te osoby, którym dzieci tak ufają, zamiast zapewniać im bezpieczeństwo, robią im krzywdę, zabijają ich, porzucają ciała jakby to były śmieci. I jak o tym myślę :sad: Przecież jak ten chłopczyk zmarł był niewiele starszy od Ewuni :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Przykre te wiadomosci:((

MrsHyde, dziekuje za opinie.
    Szczypta, to ten model wlasnie co ja chce :wink:. I miedzy ta pralka a tym hot pointem sie waham.
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Cerise, ja też jak o tym myślę, to staram się nie ryczeć. Przecież sama mam takiego małego chłopczyka...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 25th 2012
     permalink
    dowiedziałam się o tym chłopcu wczoraj wieczorem od teściowej..... echhh :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorjaca_randa
    • CommentTimeJun 26th 2012
     permalink
    Czy dzieci mają pełne zaufanie do dorosłych, to bym się spierała. Moja Młodsza jest dziwna, nieufna, uparta i chodząca własnymi drogami. Ciekawy charakter, zupełnie inny niż pierworodnej. Ale jak już przyjdzie, przytuli się i zrobi mi "caaaacyyy!" to serce topnieje. Od urodzenia nie chciała być skrępowana, dopieszczana, przytulana i noszona na rękach. Chyba, że w danej chwili wyraźnie tego potrzebowała.
    Ale mniejsza z tym.
    Mnie zastanawia fakt, co siedzi w ludziach, którzy krzywdzą dzieci. Skąd taki pomysł? Kompletnie moja wyobraźnia tego nie ogarnia. Jak można po śmierci dziecka (nie istotne w tej chwili, czy w wyniku wypadku czy śwadomego krzywdzenia) żyć sobie spokojnie? Jak można bać się więzienia, czy jakiejkolwiek odpowiedzialności? Przecież rodzic powinien być gotów odsiedzieć dożywocie, czy nawet iść na szubienicę jeśli po drugiej stronie miałaby leżeć szansa na życie, czy nawet godne pochowanie jego dziecka! Co to jest, o czym teraz tak głośno? Co się tym ludziom dzieje? Czy to taka skrajna degeneracja, czy jakieś zaburzenia psychiczne? Nie ogarniam tej rzeczywistości.
    -- Szczęście jest decyzją, którą podejmujemy każdego dnia.
  10.  permalink
    Jak robicie ogóry kiszone? Mam 2 kg ogórków, koper, chrzan, czosnek i zastanawiam się, czy coś jeszcze oprócz solonej wody się dodaje?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 28th 2012
     permalink
    do kiszonych to wiecej nic sobie nie przypominam , aaa tylko zwroc uwage czy sol kamienna i czy nie jest jodowana bo inaczej szmatowate moga wyjsc, wiem ze niektorzy daja ziele angielskie ale ja takowe dorzucalam tylko do konserwowych
    zreszta do konserwowych u nas dodaje sie np lisc czarnej porzeczki badz wisni i gorczyce a u mojej kumpelli daja to i do kwaszonych/kiszonych
  11.  permalink
    Dzięki, sól kamienna i niejodowana, to pamiętałam. Oby wyszły dobre, podobno za trzy dni mają się zmałosolnić, więc będzie można popróbować :smile:
    No właśnie też gdzieś czytałam o tych listkach i gorczycy, ale nawet w domu nie miałam. Może spróbuję następnym razem
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 29th 2012 zmieniony
     permalink
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Kuby szkoła brała udział w akcji Warto być dobrym 20.06 zostali wybrani „najlepsi” z klas a dzis było losowanie… Kubuś wrócił do domu z rowerem!!!! Ale jego tekst powalił wszystkich – „ja nic nie robiłem, byłem tylko sobą” Szczęśliwy i on i wychowawczyni no i my :)
    http://sp7jgora.szkolnastrona.pl/thumbnail.php?f=files/pl/100-2290-1340966061.jpg&width=1000
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 29th 2012
     permalink
    dzisiaj jest jeden z moich ulubionych dni w roku... zakonczenie roku szkolnego :D
    •  
      CommentAuthorjaca_randa
     permalink
    Ale akademicki rok się, niestety, jeszcze nie skończył :sad:
    -- Szczęście jest decyzją, którą podejmujemy każdego dnia.
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Agunia bosko super :))
    a zakonczenie o tak , obie panny wróciły wyróznione z paskami na swiadectwie (tzn jedna pasek a druga odznake wzorowego ucznia) my listy gratulacyjne - wiec jeszcze tylko o 16 swiadectwa w szkole muzycznej i zaczynamy 2 miesieczna labe :crazy::cheer::jumping:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a bylo sobie Jaca komplikowac zycie :P

witalam dzisiaj wakacje zimnym piwkiem na tarasie, pogryzajac grilla a potem jeszcze mrozona kawa i chyba przesadzilam z dogadzaniem sobie bo za kare mam kaktusa w gardle :/
  12.  permalink
    A my mamy psa :smile: Miał być jamnik albo terrier, w każdym razie mały i krótkowłosy. Ale jakiś sk...iel porzucił w lesie 4 szczeniaki i psiaki szukały domu. Więc jeden z nich, czarno-podpalany pies, zapowiadający się na bestię w stylu owczarka alzackiego stał się szczęśliwym mieszkańcem domu z ogródkiem :smile: Fajny jest- taki kudłaty klusek. Łazi za mną po całej kuchni, a jak zmywam czy gotuję to kładzie mi się na stopach. Teraz śpi pod moim krzesłem :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 1st 2012
     permalink
    Ceri dawaj fote kudlatego :)

__

dobra laski, obstawiamy ostatni mecz

kto wygra? ja zawsze kibicowalam Hiszpanii ale gra Wlochow bardzo mi sie w tym turnieju podoba no i Balotelli jest odjazdowy, obstawiam dogrywke i karne
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    obstawiam, że zasnę zanim mecz się skończy :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja również. o wyniku dowiem się jutro :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    cieniaski :P
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeJul 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Hiszpania! :tooth: Mam już zimne piwko, a Mąż robi hot-dogi :tooth:
    ----
    Ceri - fota fota!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MrsHyde: cieniaski :P

ja tam akurat mało zainteresowana :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    taka natura śpiocha, co zrobić :wink: poza tym nie każdy ma wakacje, niektórzy jutro wstają 5.50 :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no ja akurat meczowa, takze bym ogladala nawet wstajac o 6

pamietam jak kiedys byly MS w siatke w japonii to budzik nastawialam na 3 rano :wink:
    teraz niecierpliwie czekam na kolejne mecze siatkarzy juz za 3dni Liga swiatowa Final Six, za 3tyg memorial wagnera a potem olimpiada :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    a dla mnie chyba nie istnieje taki powód, dla którego mialabym spać krócej niż 8 godzin :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mi rzadko sie zdarza spac wiecej niz 7godzin a w wakacje tez nie wiem czy odespie bo dzieciaki rano wstaja
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.