Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJul 6th 2012
     permalink
    no Aga widziałas zdjecia z Maciejowej?? masakra!!! i komu przeszkadzał strumyk z własnym korytem , odkad go wyregulowali wybetonowali to najmniejszy deszcz podtapia Maciejowa!!
    zdjecia sa na nj24
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas lało w nocy ok. 4. i chyba burza była...

Treść doklejona: 06.07.12 08:30
    burza właśnie wróciła nad pomorze -_-
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no u nas nie ma wyjazdu z miasta bo zerwało most :devil:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    w maciejowej, do wrocka przez legnice chyba teraz
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a mnie zastanawia jedno, mialy byc zbiorniki specjalne na wode, mieli odbudowac waly a tu znowu nic...
    ja wiem ze woda to zywiol ale znowu ucierpialy te same miejsca :(
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Moni u Was zerwało most? wczoraj na NJ widziałam dziś jest juz na jelonce
    Bo w Maciejowej masakra z Jelonki:
    Wezbrane wody Radomierki zerwały główny most w Maciejowej, w związku z tym nie ma dojazdu z kierunku Wrocławia do Jeleniej Góry krajową „trójką”. Objazdy prowadzą prze Przełęcz Kowarską lub Dziwiszów ( z Kaczorowa do Wojcieszowa, na Podgórki i do Dziwiszowa). Poważnie uszkodzone są drogi: z Wojanowa do Trzcińska i w Komarnie.W całym regionie nawałnica spowodowała ogromne straty.
    To było czterofalowe oberwanie chmury. Przez cztery godziny od 18.00 - do 22.00 spadło 45,7 mm na metr kw. Była to niewyobrażalna ilość wody, z którą nawet nie dało walczyć. Początkowo próbowaliśmy rozwozić i układać worki z piaskiem, po kolejnych ulewach zostaliśmy odcięci i nawet nie mieliśmy jak dojechać na miejsce. Akcja była niemożliwa do przeprowadzenia. Zerwało trzy mosty, w tym jeden główny przechodzący przez krajową trójkę i dwa boczne. Woda zaczęła opadać dopiero około godz. 12.30.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wlansie na tvn24 Jelenia Gore pokazuja :/
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Aga no w Mciejowej, nie ma wyjazdu na wrocław , ja na szczescie druga strona bo ja sobieszów ale ta droga to niemal codzienna droga do pracy :/
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    yy no ja właśnie zrozumiałam że w Sobieszowie zerwało i dlategosie dziwię - o Maciejowej, Olszynie Zgorzelcu wiem bo śledziłam co i jak
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ogladalyscie siatkazy wczoraj i dzisiaj ? pieknie rozgromili Kube dzisiaj a i wczoraj Brazylii pokazali gdzie raki zimuja. Oby im motywacji do konca rozgrywek starczylo to na olimpiade mieliby mega podniesione morale
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Do tego jeszcze Radwańska w finale Wimbledonu :wink:
    Polak potrafi, ale nie w piłkę nożną :wink:
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny- ma któras z Was w domu klimatyzator?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Też się zastanawiałam nad kupnem ostatnio. Ale chyba duże dośc są?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  2.  permalink
    ja wiem? jakies ogromne to nie...
    byłam dzis bliska kupienia, ale zupełnie nie wiem na co warto zwrócić uwagę wiec wróciłam do domu z wiatrakiem :/
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    też mam wiatrak :)\
    jakieś ogromne pewnie nie, ale to wiesz kwestia przestrzeni jaką masz do dyspozycji i ja się trochę boję, ze u mnie to akurat by zawadzał :/... a jakie ceny widziałaś? bo w necie to koło 2ki
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  3.  permalink
    w satrurnie MPM za 1200 i 1400
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    no to do przyjęcia... pooglądam przy okazji... duży jako tako, ale boję się wiataraka na noc w sypialni uruchamiac i wtedy by się klimatyzator przydał
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Licho: ale boję się wiataraka na noc w sypialni uruchamiac

Licho, a mogę spytać, czemu? Bo ja bez włączonego na noc nie umiałabym w moim dusznym pokoju oddychać... Śpię z takowym obok (na najniższych obrotach) i przynajmniej się wyśpię:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ja unikam klimy jak ognia! Mam przez nią kłopoty z zatokami a niestety moja praca wymagała klimatyzacji to się "dorobiłam". :/
    Chyba się nie narażę, jak powiem, że mnie takie upały pasują... :tooth:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    bo mam kota i mam obawy, ze jej coś odwali i zacznie się do niego dobierac :)
    niby "śmigiełko" jest zabezpieczone, ale nie siateczką tylko prętami równoległymi więc jakoś tak wolę dmuchac na zimne :)
  4.  permalink
    Liszka, mysle,że noca z klimatyzatorem moze byc problem, bo one są głośne
    u mnie na poddaszu goraco jest i fajnie by było wieczorem schłodzić sobie sypialnie
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    mój wiatrak też głośno chodzi jak jest na ful
  5.  permalink
    ale na bank nie tak jak klimatyzator
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    a no to widzisz, cenne info :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    moi rodzice mają klimatyzator w pokoju
    nie powiem Wam teraz nazwy i firmy bo nie pamiętam...

chłodzi rewelacyjnie !
    w ciągu 10 minut w pokoju można normalnie funckjonować
    ale jest tak pierońsko głośny, że koniec świata
    telewizora nie słychać tak huczy :confused:

nieporównywalnie głośno do najgłośniejszego wiatraka Licho :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Szczypta a to taki przenośny byś brała pod uwagę, czy raczej ten z parownikiem do montażu na zewnątrz? Bo to żre prądu jak diabli.
  6.  permalink
    teo- a słuchaj- trzeba w nim wymieniac ten czynnik chłodzacy? Jak w aucie?
    Czy to tylko się włącza, używa i juz?

Treść doklejona: 06.07.12 23:15
    Irlandia- przenośny...
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    No właśnie u mnie tez rozważano pomysł zakupu klimy (ojciec bardzo źle znosi takie tropiki), ale upadł kiedy usłyszeliśmy, jak to dziadostwo huczy... No i w końcu ratujemy się wiatrakiem- a dokładnie to ja się ratuję, bo dostałam taki pokój, gdzie zimą jest cholernie zimno, a latem nie ma czym oddychać.
    Licho: bo mam kota i mam obawy, ze jej coś odwali i zacznie się do niego dobierac :)

Haha, to mój chyba tchórz, bo nie postawi łapy w moim pokoju jak słyszy tego "potwora" :wink: Śpi w przedpokoju :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Lexia: Haha, to mój chyba tchórz, bo nie postawi łapy w moim pokoju jak słyszy tego "potwora" Śpi w przedpokoju

no to moja kocica układa się na lini powiewu, niezbyt blisko, ale jednak... obok też bez problemu przechodzi
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    A to ten mniej więcej to takie trzy żelazka chodzące non stop. Idę na wino i spać.
    A wiecie, ze dziś po raz drugi w mojej historii przejazdów łódzkim MPK jechałam autobusem z działającą klimą. :D Okna pozamykane a w środku błogi chłód...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    szczypta_chilli: teo- a słuchaj- trzeba w nim wymieniac ten czynnik chłodzacy? Jak w aucie?
    Czy to tylko się włącza, używa i juz?

a to chyba zależy jaki się kupi rodzaj...
    oni to mają już ponad rok i nic nie wymieniali ale jeśli dobrze kojarzę to wlewają tam wodę co jakiś czas

a mój mąż ma w biurze klimatyzator Whirpoola
    cichutki i spokojnie nadaje się do mieszkania podobno
    jakbyś chciała to może Ci w poniedziałek sprawdzić model
    --
  7.  permalink
    o- dzięki :)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Dziewczyny, na problem z odgłosami wiatraka/klimy są stopery do uszu. Ja zaczęłam używać jak mój M zaczął podchrapywać i teraz już się uzależniłam :)

Co do klimy, to nie jest tak, że przy zewnętrznym aparacie cały ten huk zostaje na zewnątrz? Bo nie wyobrażam sobie mieć tej aparatury z rurką wsadzoną za okno w pomieszczeniu ;) Musiała bym w dzień też zakładać stopery ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 7th 2012 zmieniony
     permalink
    ja bym nie mogla spac w stoperach, kilka prob w tym 1spania i za kazdym razem mega bol glowy.

Licho co do klimatyzatora to bys musiala sprawdzic jak z twoja instalacja w bloku, wiele niestety nie wytrzymuje i u nas na starym osiedlu z lat 70tych klima wchodzila w gre tylko u osob ktore mialy wymienione przewody a wiem ze w jednym z blokow instalacja ogolna byla zaslaba i stacja trafo siadala (i cale osiedle bez pradu bylo)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 7th 2012
     permalink
    w koncu Polsat sie zreflektowal i transmituja LS, zasiadlam przed tv i taka refleksja mnie troche ogarnela.... rok temu eliminacje i mecze komentowalam z Tamara74 [*]
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJul 8th 2012
     permalink
    Kto ogląda finał LS?
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Ja :)
    Mamma mia, coś cudownego :cheer:
  8.  permalink
    finał to raczej wszyscy :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    moj mlody trabka nas katuje kibicujac :)

my ogladalismy wczesniejsze mecze online (polecam jakby co DRHTV ) no a wczoraj i dzisiaj w koncu polsat transmituje, szkoda ze tylko oni maja prawa do transmisji :/
    czytalyscie ze jesli nasi zdabeda medal na olimpiadzie to bedzie mecz na narodowym we wrzesniu??
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Nasi siatkarze ratują honor piłkarski:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Aż przyjemnie popatrzeć na coś takiego po meczach na Euro :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    trzeba przyznac ze Anastasi zmienil mentalnosc chlopakow, sa tak silni psychicznie ze mysle ze sa w stanie wygrac z kazdym

Treść doklejona: 08.07.12 21:07
    oh yeah, oh yeah... wygralismy!!!!!!!!!!! przegrac nie moglismy :))))))))))))))))))))))
    :swingin:::crazy::clap::cheer::jumping::swingin:::crazy::clap::cheer::jumping::swingin:::crazy::clap::cheer::jumping:
    •  
      CommentAuthorjenny1983
     permalink
    Polska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Deklasacja Mistrzów Olimpijskich

Treść doklejona: 08.07.12 21:19
    :cheer::clap:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Amerykancy wygrali LS a potem zdobyli zloty medal Olimpijski
    oby i naszym sie ten "myk" udal :)

Treść doklejona: 08.07.12 21:38
    widzicie to??? prawdziwe swieto polskiej siatkowki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    najlepiej broniacy
    najlepiej atakujacy
    najlepszy libero
    i.... MVP
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MrsHyde: widzicie to??? prawdziwe swieto polskiej siatkowki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    najlepiej broniacy
    najlepiej atakujacy
    najlepszy libero
    i.... MVP

ale że rozgrywającym najlepszym Bułgar został to jakieś na maksa nieporozumienie :tongue::tongue::tongue:

Treść doklejona: 09.07.12 21:50
    a widziałyście to ? :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 9th 2012 zmieniony
     permalink
    no niestety, czytalam i o tej malutkiej i o tym chlopcu 5letnim uduszonym przez matke jak i o 4dzieci zostawionych na sloncu przez matke :((
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 9th 2012
     permalink
    o tych na słońcu zostawionych to nie słyszałam ale masakra co się dzieje na tym świecie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja pechowo trafilam szukajac noclegow na mazurach, zobacz tutaj
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    straszne :neutral::neutral::neutral::cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.