Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 25th 2012
     permalink
    a na pewno sie na to obsluga zgodzila? moze mama oficjalnie musiala do toalety? akurat tego nie slsyzalam wiec moge byc niedoinformowana
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Obejrzałam ten filmik, oni zostawiają tam dziecko i... bagaże. Tylko torebkę kobieta zabiera za sobą.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hydzie, chyba aż tak to nie. Czytałam coś pod filmikiem, że na 2 auta jechali i to drugie było 20 min spóźnione... chociaż pewne niezgodności też są, bo wg jednych opiekunka odebrała mała po 20 min, wg innych po godzinie itd
    ____
    Muszę zaznaczyc, że dla mnie generalnie nie ma większego znaczenia co było przyczyną i jakie były ustalenia ad opieki, czy to, ze ktoś się spóźnił. Ja do takich kwestii podchodzę "uczuciowo" i jeśli celem tej pary był wylot na wakacje, a nie np na leczenie jakieś czy coś innego ważnego to nie pojmę tej akcji.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Obsługa się zgodziła. Przynajmniej tak zrozumiałam oglądając film, bo Pani wzięła dziecko na ręce gdy mama odeszła. Mam wrażenie, że wiele się wyjaśni, gdy rodzice wrócą z wypoczynku. Ojciec tuz przed odlotem gdzieś dzwonił, więc może rzeczywiście ktoś na lotnisko się spóźnił?
    Nie chciałabym usprawiedliwiać rodziców, bo w mojej osobistej ocenie zrobili coś nagannego. Dla mnie niezrozumiała jest postawa służb mundurowych, które "nie widzą znamion przestępstwa w zachowaniu rodziców". Wrrr... :confused:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    jem: Obejrzałam ten filmik, oni zostawiają tam dziecko i... bagaże. Tylko torebkę kobieta zabiera za sobą.

jeden bagaż, może przewidziany na dziecko
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    a może trafił "swój na swego"...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJul 25th 2012 zmieniony
     permalink
    a może po prostu zawsze usłużna obsługa lotniska była taka i tym razem... szkolenia z kategorii "klient nasz pan" potrafią czasem wyprac mózg
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    najgorzej szkoda dziecka, toc to trauma na dlugo ;\
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: A nie macie wrażenia,że wokół nas jest coraz więcej ludzi, dla których dziecko to kolejny case w życiu, który trzeba odhaczyć?
    I to jeszcze odhaczyć tak,żeby za bardzo nie uszkodzić tego życia "na pokaz".

Miałam dac "ooo'a" ;-), ale tak się zaczęłam zastanawiac, czy faktycznie tak jest i wydaje mi się, że te dzieci wystarane, planowane to chyba nieeee... no, ale mogę się mylic
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Liszko no ale Jaheira napisala ze jest CORAZ wiecej ludzi, sama znam takich ktorzy mowia w pewnym momencie ze "wypadaloby" zajsc w ciaze, a potem przesciganie sie czyje dziecko chodzi na wiecej zajec, co lepszego mu sie funduje, jakie kursy konczy etc etc
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    aa, to sorki, nie obracam się w takich kręgach ;-) tzn póki co nie słyszałam nic takiego...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho napisałam o tym na podstawie obserwacji części mojego otoczenia...

Zresztą tu gdzieś Magdalena jakiś czas temu napisała- dziś wypada mieć 5 kotów i 3 psy ze schroniska, trzeba lansować się na imprezach, planować wakacje koniecznie za granicą, mieć mieszkanie w apartamentowcu... A dziecko...? No tak, kiedyś trzeba będzie je mieć... A jak już jest to robić wszystko byle go do siebie za bardzo nie przyzwyczaić. I w ogóle niech od samego początku będzie jak najbardziej samodzielne...
    Tak jakby wstydem było okazanie,że dziecko jest najważniejsze w życiu...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Liszko w szkole podstawowej to jest niezla licytacja chociaz podejrzewam ze moje wypierdziewie to nic przy stolicy czy innych duzych miastach
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    I to jest powód Hyde, dla którego czasem tęsknię do swojego rodzinnego wypierdziewa...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: dziś wypada mieć 5 kotów i 3 psy ze schroniska

akurat ta moda wg mnie jest bardzo wielkoduszna, pod warunkiem, że ma się warunki i wystarczająco duże serce
    _________
    Jaheira: A dziecko...? No tak, kiedyś trzeba będzie je mieć... A jak już jest to robić wszystko byle go do siebie za bardzo nie przyzwyczaić. I w ogóle niech od samego początku będzie jak najbardziej samodzielne...

tak jak wyżej wspomniałam, nie spotkałam sie z taką postawą, ale zastanawiam się przy tej dyskusji, czy rodzic faktycznie musi zrezygnowac z dotychczasowego bezdzietnego stylu życia, zeby być dobrym rodzicem? może szczęśliwy, realizujący pasje rodzic jest równie dobrym rodzicem jak ten który się "poświęca"? a może nawet może być lepszym? pytam tak bardziej z ciekawości i dla podtrzymania dyskusji, bo jest dla mnie interesująca bardzo
    _________
    Jaheira: planować wakacje koniecznie za granicą, mieć mieszkanie w apartamentowcu...

przyznam, ze nie wiem jakie są tryndy ;-), ale też znów z drugiej strony należy się wstydzic mieszkania w apartamentowcu lub wakacji zagranicą?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Licho: może szczęśliwy, realizujący pasje rodzic jest równie dobrym rodzicem jak ten który się "poświęca"?

mysle ze zdecydowanie jest to mozliwe i nawet tu na 28 sa przeciez rodzice ktorzy sie realizuja zawodowo i tworza szczesliwe rodziny i to wcale nie 2+1

Treść doklejona: 25.07.12 22:31
    Licho: przyznam, ze nie wiem jakie są tryndy ;-), ale też znów z drugiej strony należy się wstydzic mieszkania w apartamentowcu lub wakacji zagranicą?

oj wstydz sie, wstydz tych wakacji :fingersear:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    dobrze, ze apartamentowca nie muszę :middlefinger: haha
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Treść doklejona: 25.07.12 22:34
    MrsHyde: mysle ze zdecydowanie jest to mozliwe i nawet tu na 28 sa przeciez rodzice ktorzy sie realizuja zawodowo i tworza szczesliwe rodziny i to wcale nie 2+1

no więc właśnie... a wydawało mi się też ad mody, ze jest bardziej prorodzinna i prouczuciowa w stosunku do dzieci niż kiedyś, zwłaszcza w tych wypasionych kręgach ;-), więc trochę jestem zaskoczona

(oddzieliłam komentarz, bo został spunktowany za 1szą częśc jak sądzę ;-))
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho: akurat ta moda wg mnie jest bardzo wielkoduszna, pod warunkiem, że ma się warunki i wystarczająco duże serce

No ja mimo wszystko uważam,że lepsza byłaby moda na wspieranie palcówek opiekuńczo-wychowawczych... Ale to moje zdanie...

A co do reszty... Nie przypominam,żeby na porodówce ktokolwiek dał mi kulę u nogi w pakiecie z Wojtkiem;)
    Miałam na myśli to,że ludzie zatracają się tak bardzo w pogoni za dobrami,że zapominają o czymś tak banalnym jak uczucia.
    I nie mówię,że wszyscy tak robią. Ale niestety tak jak mówiłam- mam wrażenie,że dla coraz większej liczby osób dziecko to case do odhaczenia.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja niestety zauwazylam ze dzieci i to jakie pieniadze sie na nie lozy i jakie atrakcje im zapewnia czesto sa swego rodzaju karta przetargowa w "towarzystwie"
    na jednym z rodzinnych spotkan w szkole mojej mlodej mialam okazje poobserwowac rodzicow Ę Ą licytujacych sie ktore dziecko ma wiecej zajec dodatkowych, gdzie to nie wysla ich na kurs albo wakacje itp
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: No ja mimo wszystko uważam,że lepsza byłaby moda na wspieranie palcówek opiekuńczo-wychowawczych... Ale to moje zdanie...

jak kogoś stac na 5 kotów i 3 psy to chyba to też moze robic ;-)... a dla mnie zwierzak też człowiek ;-) więc i taka moda jest fajna
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hydi, Jahe - przyznaję, że o tym o czym piszecie nie miałam pojęcia (pewnie dlatego, że rzadko spotykam obcych rodziców).
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    Licho: czy rodzic faktycznie musi zrezygnowac z dotychczasowego bezdzietnego stylu życia, zeby być dobrym rodzicem? może szczęśliwy, realizujący pasje rodzic jest równie dobrym rodzicem jak ten który się "poświęca"? a może nawet może być lepszym? pytam tak bardziej z ciekawości i dla podtrzymania dyskusji, bo jest dla mnie interesująca bardzo

Po pierwsze to zależy co dla kogo znaczy być dobrym rodzicem. Pewno każdy ma inną definicję "dobrego rodzica".
    I CHYBA zawsze bezdzietny styl życia musi się choć trochę zmodyfikować. Mój mąż dopóki był sam co tydzień całą sobotę spędzał na giełdzie elektronicznej, popołudniami składał sprzęt audio- wzmacniacze lampowe są jego pasją, tworzy wysokiej klasy sprzęt audio. Jak zjawiła się Ewunia to zaczął inaczej gospodarować czasem- tak, żeby był też czas dla małej. Jak była bardzo malutka, to mało co składał, bo chciał być z nią. Teraz Ewunia podrosła i często robią coś razem- mała podaje mu narzędzia, pomaga lutować. Ale gdybyś się go zapytała, czy poświęcił coś dla niej, to pewno powiedziałby, że nie. Bo pewno nie patrzy na to w tej kategorii. Ma dalej swoją pasję, ale trochę to zmienił- bo wziął pod uwagę potrzeby małej. I myślę, że to jest fajne.
    I podziwiam go za to, że czego by nie robił, to w ciągu 5sek jest w stanie rzucić wszystko, żeby przytulić płaczącą Ewunię.
    A z drugiej strony-czy przykładowo kobieta, która zrezygnuje z pracy i przyjemności, żeby być z dzieckiem, ale będzie się męczyła, będzie darła się na dziecko dzień w dzień, nie będzie mu poświęcała czasu (bo pranie, gotowanie, zakupy, itp) będzie dobrym rodzicem? Lepszym od mamy, która wychodzi na 8godz do pracy, ale wraca stęskniona i poświęca dziecku uwagę?
    Nie da się generalizować, że albo poświęcasz się dla dziecka i jesteś fajna, albo nie rezygnujesz z dotychczasowego życia i jesteś be. Dla mnie wszystko opiera się na szacunku do dziecka. Dla mnie fajny rodzić (taki, jakim ja chciałabym być), to taki, który szanuje dziecko, szanuje jego potrzeby i emocje- a więc i potrzebę bliskości.
    Dla mnie Ci rodzice wykazali się właśnie brakiem szacunku dla córeczki- bo zostawili małe, przestraszone, rozpaczające dziecko i zwiali.

Myślę, że dla dzieci, tak jak nawet dla psów i kotów, trzeba mieć czas. Czasem ten czas trzeba wygospodarować kosztem własnych przyjemności czy pasji. Ale nie trzeba i chyba nie warto z nich rezygnować.

Natomiast też widzę, że czasem tak jest, że te wystarane dzieci szybko są wpychane na "odpowiednie" miejsce, dyscyplinowane i mają po prostu być i nie stwarzać problemów, nie zmieniać w ogóle "bezdzietnego" sposobu życia rodziców
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ja celowo dałam w cudzysłowie "poświęca", bo domyślałam się, że na tym trochę się skupi uwaga :wink:
    chodziło mi jednak o to właśnie, ze niektórzy rezygnują ze swoich pasji, kariery zawodowej itp. dla dziecka, nie czując wcale jakiejś presji czy straty w początkowej fazie, a potem często swoją frustrację niespełnienia wyładowują na dzieciach... i generalnie chyba nie do końca dobrze zrozumiałam na początku myśl Jahe, bo tak jak wspomniałam w poprzednim poście nie spotykam się akurat z takimi sytuacjami
  1.  permalink
    hehe poziomka to tak jak ja :) też kocham psiaki :) No i moja sunia też jest mądra. A dzieci strasznie kocha :) i już się i ja i ona nie możemy doczekać kiedy będzie u Nas dzidziuś :) Póki co to kika moja pierworodna córunia. Kocha się przytulać, nawet na rączki chce. Znajomi są zawsze w szoku, że ona tak dużo rozumie. To na pewno dlatego, że ja bardzo dużo z nią "rozmawiam" :) ona nawet M obudzi jak ją poproszę hehe :) jak micha pusta to przyniesie pod nogi rzuci. Co chce to ma, bo jak trzeba to się upomni :) Umie dziewczyna zadbać o siebie, ma charakterek :)
  2.  permalink
    Licho: rezygnują ze swoich pasji, kariery zawodowej itp. dla dziecka, nie czując wcale jakiejś presji czy straty w początkowej fazie, a potem często swoją frustrację niespełnienia wyładowują na dzieciach...

My z mężem podjęliśmy decyzję, że idę na urlop wychowawczy dopóki Krzyś nie pójdzie do przedszkola, czyli jeszcze dwa lata. Ale oboje wiemy, że jak w pewnym momencie przestanie mi to sprawiać frajdę, to poszukamy innego rozwiązania i tyle.
    Na razie tak mi dobrze, nie chcę wracać do pracy, po pierwsze sprawia mi frajdę bycie z dziećmi i pokazywanie im świata, po drugie mogę spokojnie dopilnować wizyt u lekarzy, rehabilitacji Krzysia. Nie czuję frustracji ani tym bardziej niespełnienia. Dzięki maluchom odkryłam nową pasję, rozwijam się, chodzę na szkolenia. Jest fajnie. Jak przestanie mi być fajnie, to po prostu poszukam innej drogi i tyle :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 26th 2012
     permalink
    ooo Ceri, napisz cos wiecej o nowej pasji, jakie to szkolenia?
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Właśnie to jest fajne, że trzeba znaleźć w życiu coś co pcha do przodu. Dla jednych to są dzieci, dla innych praca, dla jeszcze innych mąż czy partner. Jak się tego nie ma to się człowiek miota w życiu.
    Ja wiem, że dla mnie kluczem do równowagi jest praca. Tam się realizuję i robię to co lubię. Dzięki temu mam energię by pokazywać Nieletniemu świat i dzięki pracy może On mnie oglądać uśmiechniętą.
    Lubicie czytać / dowiadywać się o pasjach innych? Ja tak, bo to też daje mi jakąś motywację do poszukiwań swoich dróg.
    Też chętnie poczytam co to takiego. :)

Treść doklejona: 26.07.12 09:28
    A! I podoba mi się taka postawa - "bez ciśnienia". Jak się nie uda to szuka się innej drogi. Niestety tego mi osobiście brakuje i w niektórych dziedzinach życia zbytni się spinam, co potem źle się kończy dla mojej psychiki i odbija na moim zdrowiu niestety.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Dla wszystkich naszych wspaniałych Ann i Hann najlepsiejszego
    http://1.bp.blogspot.com/-wR4anSHiDLQ/TZcIXDmBCRI/AAAAAAAAARM/8AGvOe7NLOs/s1600/roza.jpeg
    I dla Małych również Krzysiów
    http://3.bp.blogspot.com/-WYxpzQATcLU/Ts884H3_aUI/AAAAAAAAAgA/4IUrrLvIQxA/s1600/mis-pluszowy_0.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Haha jakbym czytala o swojej:bigsmile::bigsmile:nasza nawet spala z nami- tak sie rozpychala ze ja I K po dwoch stronach lozka spalismy na samym brzegu a jak cos teges chcielismy to warczala hehehehehe
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Agunia no to wywolalas mnie do podwojnych podziekowan ;) :grouphug:
    no ale ty tez masz dzisiaj solenizantke w domu, usciski dla niej :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja bardzo kocham moje dzieci ale siedzac z nimi zbyt długo w domu zwyczajnie pierdolca dostaje bo za bardzo kocham moja prace,a i jakiejs formy swobody potrzebuje. Koncowka prawie 2letniego wychowawczego to juz meczarnia dla mnie byla i psychika mi strasznie siadac zaczela, w szkole odzylam i mimo ze roznie z uczniami bywa to pojscie do pracy jest idealna odskocznia od zycia domowego; tak jak napisala Irlandia, praca daje mi rownowage
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    w temacie wakacyjnym :neutral:
    pamiątki z wakacji

Treść doklejona: 26.07.12 10:02
    O i na onecie pojawił się dziś artykuł trochę nawiązujący do naszego poprzedniego tematu. Podczytują nas:wink:?
    Macierzyństwo to nie bajka
  3.  permalink
    nasza śpi między nami :) jak co do czego to już wie że musi iść w nogi hehe :)
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    No widzisz a nasza nie chciala puscic, jak juz zmusilismy ja zeby zeszla z lozka to takiego focha miala ze (myslala) "na zlosc dla nas" spala u siebie na poduszce...a tak naprawde tylko czekala az ja zawolamy hehe:)
    Ale nas tu zaraz ochrzania za top off:) hehe
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Licho przeczytalam "pamietniki z wakacji" ;)

Treść doklejona: 26.07.12 10:45
    a artykul o macierzynstwie mi sie podobal, dobrze poczytac szczere wypowiedzi a nie te wszystkie slodkopierdzace cudownosci

Treść doklejona: 26.07.12 11:01
    a czytalas komentarze pod artykulem? nie weim czy faktycznie te kobiety tak mysla (typu ze art. sponsorowany przez lobby aborcyjne, ze art to brednie i porownuje autorke do matki Madzi z sosnowca) czy to taka opcja zaistnienia w sieci czy one faktycznie tak mysla ze kobieta zostajac matka ma wyrzec sie siebie, swojego zycia i byc juz tylko matka dzieciom :/
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A! Jeszcze Wam wrzucę art o modnym ostatnio naturalnym pedicurze. Sama miałam ochotę się na taki wybrać, ale właśnie nie mogłam się przekonać jakoś do tego, ze jest higieniczny i bezpieczny, jak się okazuje słusznie.
    zabiegi z użyciem rybek Garra Rufa mogą być groźne dla zdrowia

Treść doklejona: 26.07.12 11:07
    MrsHyde: a czytalas komentarze pod artykulem? nie weim czy faktycznie te kobiety tak mysla (typu ze art. sponsorowany przez lobby aborcyjne, ze art to brednie i porownuje autorke do matki Madzi z sosnowca) czy to taka opcja zaistnienia w sieci czy one faktycznie tak mysla ze kobieta zostajac matka ma wyrzec sie siebie, swojego zycia i byc juz tylko matka dzieciom :/

Dopiero po Twojej rekomendacji zaczęłam czytać... i przyznam, ze jestem w szoku. No, ale to tylko kolejny dowód na to, ze trudno jest zrozumiec, że ktoś może myśleć i czuć inaczej
    edit: i to w dwie strony działa... w odp na porównanie autorki do K.W "pewnie wrobiłaś kogoś w te dzieciary, desperatko" :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Licho: A! Jeszcze Wam wrzucę art o modnym ostatnio naturalnym pedicurze. Sama miałam ochotę się na taki wybrać, ale właśnie nie mogłam się przekonać jakoś do tego, ze jest higieniczny i bezpieczny, jak się okazuje słusznie.
    zabiegi z użyciem rybek Garra Rufa mogą być groźne dla zdrowia

ostatnio w radiu o tym mowili, przestrzegali bo pojawilo sie troche ofert na grouponach itp
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Po co mnie Hydi naprowadziłaś na te komentarze? Już się we mnie gotuje:wink:.
    Z tego co przeczytalam Dominika marzy o wakacjach we dwoje bez dziecka,to swiadczy ze nie jest gotowa na 'to' dziecko.
    Osobiscie nie wyobrazam sobie wakacji bez mojej coreczki...Chwila odpoczynku bez dziecka?! W czym jej dziecko przeszkadza? W tym ze daje jej do zrozumienia ze jeszcze nie poradzi sobie na tym swiecie i potrzebuje pomocy mamy i taty? Juz jedna chciala odpoczac od 2 swoich dzieci i wyrzucila je z okna o tym czytalam kilka tyg temu i to jest wlasnie myslenie Dominiki-wywal dziecko!!!W tym artykule pisza o kobietach w wieku 35 lat+ ja mam 23 lata coreczke urodzilam w wieku 17 lat!!!! I wiecie co wam powiem przez mysl mi nie przeszlo zalowac,czy tesknic za kolezankami i plotkami!!!Mam wspaniala coreczke wspanialego meza i teraz juz wiem ze jestem wspaniala matka:)
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    Moja jest ogólnie bardzo grzeczna, ale uparta też potrafi być :) no i jest mega silna - dywany przeciąga i zwija w rulonik hehe :) A raz nawet wyciągnęła małą butlę gazową z szafy :) a no i zgrzewkę z wodą :) a sama waży 6 kg :) uwielbia wyciągać z pralki śmierdzące skarpety i rwać w drobny mak różne papierki :) Kocha jeść sałatę lodową i surową marchewkę ( królik mój ) :)
    Poza tym to dzięki niej nie wpadłam w jakąś depresję kiedy było na prawdę źle... Ona mnie zawsze ratuje! Polecam, bo pies to najlepszy przyjaciel. Szkoda, że nie umie mówić.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o ten koment tez mi sie wybitnie "podobal"

ciekawe ile z tu obecnych dziewczyn ma ochote zostac bez dziecka na pare godzin , isc samotnie na spacer, poczytac ksiazke, ODPOCZAC, zrelaksowac sie i nie myslec ze zaraz bedzie trzeba nakarmic, umyc, pozabawiac... ja podpisuje sie pod tym jako pierwsza
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Kurcze, tak piszecie o tych psiakach fajnei... ja też kocham psy i zawsze w domu miałam jakiegoś a teraz kurcze tyle pracuję ze nie moge mieć bo by się męczył biedny :( Ale jakbym zrealizowała moje marzenia i zamieszkaął pod płockiem w domku i miałą jakiś swój własny biznesik to będę miała gromadkę psiaków ;) No i mam nadzieję ze dzieci gromadkę też ;)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja tez :) mimo, ze kocham dzieci nad zycie i własnie oczekuje 4, uwielbiam spedzac z nimi czas to czasem mam ochote uciec z wrzaskiem i musze po prostu musze sie oderwac chocby na chwile :). Dlatego tez moje dzieci nie lataja po domu do 23 starsze maja swoje pokoje i tam sobie siedza czy to razem czy osobno, ale my potrzebujemy wieczoru dla siebie . dokonczenia pracy, poogladania filmu, napicia sie lampki wina pogadania itd - dla własnego i dzieci dobrego zdrowia psychicznego :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    dobrze, ze te "mniej zaangażowane" matki wychodzą z "ukrycia", bo kurczę świat tworzy idylliczny obrazek (pastelowe reklamy z różowymi uśmiechniętymi bobaskami, pachnące zaróżowione dupki w pampersach, odpowiedni radosny podkład muzyczny, kolorowe pisma itp itd) a z tego co pod artykułem widac w komentarzach społeczeństwo też ma wobec matek niezłe wymagania... i nie dziwię się, ze niektóre z mam łapią doły, że nie są dość dobre:confused:
  4.  permalink
    Ja tam moich kładę spać przed 19stą, bo muszę mieć wieczór dla siebie, trochę luzu i tyle. Krzyś idzie spać, Ewunia czasem mówi, że jeszcze nie chce iść spać. Więc jej mówię, że jak nie chce, to może się jeszcze pobawić, pooglądać swoje książeczki- ale niech się zajmie sama sobą, bo ja chcę sobie książkę poczytać :cool: I o dziwo rozumie, że chcę pobyć sama, zresztą ona też lubi sobie poleżeć sama w łóżku. Jasne, że jak coś się dzieje, któreś zapłacze, ma zły sen, to chrzanić książkę, jestem przy nich. Ale jak małej po prostu nie chce się spać, to zajmuje się sama sobą i tyle.
    Teraz zresztą też jestem wyrodną matką- maluchy bawią się na trawie, a ja siedzę na tarasie z laptopem i kawą. Jak się dobrze sami bawią, to co im będę przeszkadzała :cool:

Treść doklejona: 26.07.12 12:16
    Licho: społeczeństwo też ma wobec matek niezłe wymagania...

no chyba największe wymagania to mają matki same wobec siebie :wink:
    ja tam nie dążę do perfekcji, czasem sobie nie radzę, czasem moje dzieci miewają dni wyjca, czasem na obiad rozmrażam im babcine zapasy zamiast stać i gotować zupkę. No ale i tak uważam, że jest najfajniej jak mogłoby być, bo przecież fajnie, cudownie, itp niekoniecznie oznacza idealnie i perfekcyjnie, prawda? :wink:
    --
  5.  permalink
    Ja przez 14 lat miałam Alanskana Malamuta, fajne mądre psisko :) Jak będe miała duży dom to na pewno kupię tą rasę. Jakiś rok temu strasznie naszło mnie na psa. Napaliłam się na buldoga francuskiego, znalazłam nawet hodowlę. Mieliśmy jechać po szczeniaczka, kiedy niespodziewanie w naszym domu pojawił się kot brytyjski (prezent od koleżanki) Zła byłam jak osa, nie znosiłam kotów, kot miał spać w łaziecne, a docelowo wylądować u teściów. Po 12 godzinach byłam tak zakochana w moim Cudaku Brytyjczyku, że teraz szukam drugiego to pary... Mam tylko problem z moim Księciem, nie chce się zgodzić na drugiego sierściucha w mieszkaniu, ale spórbuje go troche poczarować.. :P

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.07.12 12:19</span>
    Ja przez 14 lat miałam Alanskana Malamuta, fajne mądre psisko :) Jak będe miała duży dom to na pewno kupię tą rasę. Jakiś rok temu strasznie naszło mnie na psa. Napaliłam się na buldoga francuskiego, znalazłam nawet hodowlę. Mieliśmy jechać po szczeniaczka, kiedy niespodziewanie w naszym domu pojawił się kot brytyjski (prezent od koleżanki) Zła byłam jak osa, nie znosiłam kotów, kot miał spać w łaziecne, a docelowo wylądować u teściów. Po 12 godzinach byłam tak zakochana w moim Cudaku Brytyjczyku, że teraz szukam drugiego to pary... Mam tylko problem z moim Księciem, nie chce się zgodzić na drugiego sierściucha w mieszkaniu, ale spórbuje go troche poczarować.. :P
    -- Kobieta jest jak Media Markt- Nie dla Idiotów
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    cerisecerise:
    no chyba największe wymagania to mają matki same wobec siebie

a nie wynika to przypadkiem właśnie z chęci dostosowania się do "modelu"?
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    Licho, a naprawdę istnieje model idealnej perfekcyjnej mamuśki? Bo ja znam mamy młodszych i starszych dzieci, mamy nieźle sobie radzące i radzące sobie troszkę gorzej. Ale nie znam ani jednej mamy, która choć raz w tygodniu nie chciałaby swojego dziecka/dzieci wystrzelić w kosmos. No, chyba, że dziecko akurat jest na wakacjach z babcią :cool:
    Spójrz na wątek rozpakowanych mamusiek- tam co rusz którąś trafia :wink:
    --
    • CommentAuthorMartyna83
     permalink
    Brytyjski to ten taki puchaty co jak misiak wygląda ?
  6.  permalink
    Dokładnie to ten puchaty. Zamieściłabym Wam zdjecie, ale nie mam zielonego w kropki pojęcia jak to się robi.
    -- Kobieta jest jak Media Markt- Nie dla Idiotów
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.