Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Obejrzałam ten filmik, oni zostawiają tam dziecko i... bagaże. Tylko torebkę kobieta zabiera za sobą.
A nie macie wrażenia,że wokół nas jest coraz więcej ludzi, dla których dziecko to kolejny case w życiu, który trzeba odhaczyć?
I to jeszcze odhaczyć tak,żeby za bardzo nie uszkodzić tego życia "na pokaz".
dziś wypada mieć 5 kotów i 3 psy ze schroniska
A dziecko...? No tak, kiedyś trzeba będzie je mieć... A jak już jest to robić wszystko byle go do siebie za bardzo nie przyzwyczaić. I w ogóle niech od samego początku będzie jak najbardziej samodzielne...
planować wakacje koniecznie za granicą, mieć mieszkanie w apartamentowcu...
może szczęśliwy, realizujący pasje rodzic jest równie dobrym rodzicem jak ten który się "poświęca"?
przyznam, ze nie wiem jakie są tryndy ;-), ale też znów z drugiej strony należy się wstydzic mieszkania w apartamentowcu lub wakacji zagranicą?
hahamysle ze zdecydowanie jest to mozliwe i nawet tu na 28 sa przeciez rodzice ktorzy sie realizuja zawodowo i tworza szczesliwe rodziny i to wcale nie 2+1
akurat ta moda wg mnie jest bardzo wielkoduszna, pod warunkiem, że ma się warunki i wystarczająco duże serce
No ja mimo wszystko uważam,że lepsza byłaby moda na wspieranie palcówek opiekuńczo-wychowawczych... Ale to moje zdanie...
czy rodzic faktycznie musi zrezygnowac z dotychczasowego bezdzietnego stylu życia, zeby być dobrym rodzicem? może szczęśliwy, realizujący pasje rodzic jest równie dobrym rodzicem jak ten który się "poświęca"? a może nawet może być lepszym? pytam tak bardziej z ciekawości i dla podtrzymania dyskusji, bo jest dla mnie interesująca bardzo

rezygnują ze swoich pasji, kariery zawodowej itp. dla dziecka, nie czując wcale jakiejś presji czy straty w początkowej fazie, a potem często swoją frustrację niespełnienia wyładowują na dzieciach...

nasza nawet spala z nami- tak sie rozpychala ze ja I K po dwoch stronach lozka spalismy na samym brzegu a jak cos teges chcielismy to warczala hehehehehe

?a czytalas komentarze pod artykulem? nie weim czy faktycznie te kobiety tak mysla (typu ze art. sponsorowany przez lobby aborcyjne, ze art to brednie i porownuje autorke do matki Madzi z sosnowca) czy to taka opcja zaistnienia w sieci czy one faktycznie tak mysla ze kobieta zostajac matka ma wyrzec sie siebie, swojego zycia i byc juz tylko matka dzieciom :/

A! Jeszcze Wam wrzucę art o modnym ostatnio naturalnym pedicurze. Sama miałam ochotę się na taki wybrać, ale właśnie nie mogłam się przekonać jakoś do tego, ze jest higieniczny i bezpieczny, jak się okazuje słusznie.
zabiegi z użyciem rybek Garra Rufa mogą być groźne dla zdrowia
. 
I o dziwo rozumie, że chcę pobyć sama, zresztą ona też lubi sobie poleżeć sama w łóżku. Jasne, że jak coś się dzieje, któreś zapłacze, ma zły sen, to chrzanić książkę, jestem przy nich. Ale jak małej po prostu nie chce się spać, to zajmuje się sama sobą i tyle.
społeczeństwo też ma wobec matek niezłe wymagania...

no chyba największe wymagania to mają matki same wobec siebie