Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Obejrzałam ten filmik, oni zostawiają tam dziecko i... bagaże. Tylko torebkę kobieta zabiera za sobą.
A nie macie wrażenia,że wokół nas jest coraz więcej ludzi, dla których dziecko to kolejny case w życiu, który trzeba odhaczyć?
I to jeszcze odhaczyć tak,żeby za bardzo nie uszkodzić tego życia "na pokaz".
dziś wypada mieć 5 kotów i 3 psy ze schroniska
A dziecko...? No tak, kiedyś trzeba będzie je mieć... A jak już jest to robić wszystko byle go do siebie za bardzo nie przyzwyczaić. I w ogóle niech od samego początku będzie jak najbardziej samodzielne...
planować wakacje koniecznie za granicą, mieć mieszkanie w apartamentowcu...
może szczęśliwy, realizujący pasje rodzic jest równie dobrym rodzicem jak ten który się "poświęca"?
przyznam, ze nie wiem jakie są tryndy ;-), ale też znów z drugiej strony należy się wstydzic mieszkania w apartamentowcu lub wakacji zagranicą?
mysle ze zdecydowanie jest to mozliwe i nawet tu na 28 sa przeciez rodzice ktorzy sie realizuja zawodowo i tworza szczesliwe rodziny i to wcale nie 2+1
akurat ta moda wg mnie jest bardzo wielkoduszna, pod warunkiem, że ma się warunki i wystarczająco duże serce
No ja mimo wszystko uważam,że lepsza byłaby moda na wspieranie palcówek opiekuńczo-wychowawczych... Ale to moje zdanie...
czy rodzic faktycznie musi zrezygnowac z dotychczasowego bezdzietnego stylu życia, zeby być dobrym rodzicem? może szczęśliwy, realizujący pasje rodzic jest równie dobrym rodzicem jak ten który się "poświęca"? a może nawet może być lepszym? pytam tak bardziej z ciekawości i dla podtrzymania dyskusji, bo jest dla mnie interesująca bardzo
rezygnują ze swoich pasji, kariery zawodowej itp. dla dziecka, nie czując wcale jakiejś presji czy straty w początkowej fazie, a potem często swoją frustrację niespełnienia wyładowują na dzieciach...
a czytalas komentarze pod artykulem? nie weim czy faktycznie te kobiety tak mysla (typu ze art. sponsorowany przez lobby aborcyjne, ze art to brednie i porownuje autorke do matki Madzi z sosnowca) czy to taka opcja zaistnienia w sieci czy one faktycznie tak mysla ze kobieta zostajac matka ma wyrzec sie siebie, swojego zycia i byc juz tylko matka dzieciom :/
A! Jeszcze Wam wrzucę art o modnym ostatnio naturalnym pedicurze. Sama miałam ochotę się na taki wybrać, ale właśnie nie mogłam się przekonać jakoś do tego, ze jest higieniczny i bezpieczny, jak się okazuje słusznie.
zabiegi z użyciem rybek Garra Rufa mogą być groźne dla zdrowia
społeczeństwo też ma wobec matek niezłe wymagania...
no chyba największe wymagania to mają matki same wobec siebie