my na razie zaliczyliśmy półgodzinny dojazd do Gdyni SKMką. I było nawet nawet, ale już przed Gdynią małej zaczęło się nudzić... nie wyobrażam sobie 16h (+3h do zakopca) jazdy jak 2 lata temu.
chyba się da. do tej pory z tego nie korzystałam przyznam szczerze musiałabym się zorientować... ale jeśli jechalibyśmy nocą... to nie wyobrażam sobie usypiania małej.... bo urządza nam histerię wieczorami
no, ale zobaczymy. na razie będę kombinować inaczej. jak się nie da... to zostanie pociąg.
W ubiegłym roku jechałam z lubym na trasie Gdańsk - Kraków tzw. tanią kuszetką. Musiała być bardzo tania, bo nie było wody w całym pociągu, nie domykały się drzwi w przedziale (otwierały przy hamowaniu i zamykały przy ruszaniu) i syczała świetlówka, której nie dało się ani włączyć, ani wyłączyć... Także da się wykupić, ale czy ja wiem, czy to jakiś szalony komfort. Może jak byśmy kupili zwykłą, a nie tanią, to byłoby inaczej? Mamy szwagra w Krakowie, więc gorąco kibicujemy ukończeniu Amber One :)
O, kolega właśnie podrzucił linka, że Eurolot pasażerom OLT oferuje połączenia w tych samych cenach i na tych samych trasach. Wybaczcie forumowe ADHD, ale mam dziś piątkowo-wakacyjne ogóry w pracy, to się udzielam
Nie wiem, chyba to się zmienia dynamicznie bardzo... W tym moim linku za Polskim Radiem jest napisane, że właśnie GDA-KRK specjalnie uruchomili. Może więc nie czeka Was trzydniowa podróż wołem i kuszetą, tylko jakieś bardziej cywilizowane warunki :)
Z tego, co wiem, to usługa cashback dotyczy tylko płatności kartą i jest obsługiwana przez operatora karty (MasterCard i Visa na pewno), a bank jest tylko pośrednikiem. Z tego by wynikało, że w przypadku płatności przelewem bezpośrednio - nie ma podstawy do takiej reklamacji. Ale najpewniej będzie chyba zadzwonić na infolinię banku i się upewnić :) Ja też nigdy nie pamiętam, czy w końcu płaciłam kartą, czy przelewem przez jakieś PayU czy inne ustrojstwo i dopiero historia operacji mi przywraca władze umysłowe :D
Tytuł operacji 1204270919446263,720000000000144,H TTP://WWW.OLTEXPRESS.COM,4511, Nazwa/imię i nazwisko odbiorcy CENTRUM ELEKTRONICZNYCH USŁUG PŁATN ICZYCH ESERVICE S.A.
Treść doklejona: 27.07.12 12:17 wiem na pewno, ze musiałam płacić za pośrednictwem strony OLT. to pamiętam. nie robiłam przelewu na stronie banku.
Ech, nie umiem Ci powiedzieć, jak ta operacja była księgowana i jak są traktowane płatności za pomocą systemów takich, jak PayPal/PayU/PolskiePlatnosci.pl, gdzie podajesz szczegóły karty płatniczej, a operacja jest księgowana na koncie jako przelew wychodzący na rzecz operatora płatności... Czyli dziennikarze w linku kłamią? Nierzetelne gryzipiórki... Chyba, że Wam się uda polecieć na ten sam bilet do Katowic/Krakowa - Balic...
Tak, te czerwone. Dla mnie ich główną zaletą jest częstotliwość kursów (z Gdańska do Warszawy przez Ostródę co godzinę przez cały tydzień, od bladego świtu do późnego wieczora) i cena biletów: od 10 zł we wczesnej przedsprzedaży do 45 zł w cenie regularnej. Komfort jazdy autokarowy. Nowoczesne i nowe, w pełni klimatyzowane, holenderskie autokary, na pokładzie darmowe WiFi i gniazdka do ładowania, rogalik, kawa, herbata, lody w cenie biletu. Mankamentem jest czas podróży - 5,5h - ale i tak jest o niebo krótszy niż PKP, oraz pewna ciasnota. Jeśli jedzie się jakimś obleganym kursem i wszystkie miejsca zajęte, to siedzenie ze współpasażerem jest dość integracyjne. Miejsca mniej więcej tyle, co w WizzAir. Ja lubię się wiercić i przebierać kopytami w podróży, a tam nie za bardzo jest gdzie, poza tym dokucza mi niekiedy nerw kulszowy i siedzenie w jednej pozycji bywa męczące. Ale to już uwarunkowania osobnicze :) W każdym razie możliwość dopasowania godziny przyjazdu/wyjazdu precyzyjnie do własnych preferencji i nieograniczona w zasadzie dostępność biletów (bywa, że podstawiają drugi autokar na oblegane kursy) to dla mnie argumenty póki co nie do przebicia.
Talka, w ICC są takie specjalne wagony dla podróżujących z dziećmi- jest gdzie wózek postawić, mniej foteli i w ogóle więcej miejsca...
Ja jechałam w marcu do Szczecina ICC i na takie długie trasy z dzieckiem to tylko ICC lub ECC,żedne TLK czy inne badziewia. Niby jest taniej, ale warunki... Hmmm... Uwłaczające...? Jest sporo promocji w ICC- choćby bilety week-endowe czy rodzinne, także cenowo wychodzi to naprawdę super.
Bond tez mnie rozczarowal :P swoja droga w ogole ci skoczkowie musieli niezle wymierzyc zeby poleciec w bok ze wzgledu an ilosc lin nad stadionem, chyba ze manekiny spuscili
a tak w ogole to zobaczcie ile osob bylo odpowiedzialnych za organizowanie: stylisci, makijazysci, choreografie itp. przeciez tych ludzi musialo malowac ze 100 osob, mysle ze wiekszosc z nich to wolontariusze ale znalezc tylu ludzi, zorganizowac i w ogole.....niesamowite
niezle sie chwala swoimi wykonawcami ;) i jena z moich najulubienszych piosenek byla (sweet dreams) nie ziwie sie ze proby 2lata trwaly patrzac na ilosc ludzi ktorzy jednoczesnie musza pojawic sie na scenie