Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 6th 2012
     permalink
    u nas problem polega na tym ze corka zmienia szkole, do tej pory sama nie wiedziala czy bedzie dojezdzala pol godziny do starej i zostaje ze swoimi kolezankami czy jednak 5min spacerkiem i nowe i nieznane... najgorzerj ze dyrektorki tej nowej szkoly nie mozna zlapac bo maja remont i ona tam tylko na chwilke bywa i na dobra sprawe mala jeszcze nie jest przepisana wiec ciagle sie wstrzymuje, najwyzej przeplace lokalnie
  1.  permalink
    aniu, nie ma opcji żeby młodej nie przyjęli. Ustawa OSO mówi o miejscu zamieszkania dziecka. Podstawówka jest rejonowa więc miejsce musi się znaleźć. Wystarczy że zgłosisz w sekretariacie ., dyrektor nie jest potrzebny
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Szczypta ale mi w tej szkole chodzi tylko i wylacznie o konkretna klase, dlatego potrzebna mi jest dyrektorka :wink:

a tak w ogole to mecz sie wlasnie zaczal :cheer::cheer::cheer:
  2.  permalink
    Szczypta- miejsce zamieszkania czy zameldowania? Bo tak się zastanawiam jak to za kilka lat będzie z moimi, czy ich rejon jest tam, gdzie faktycznie mieszkają czy tam, gdzie są zameldowani?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas za rejon uznaje sie miejsce zameldowania, ale wiem ze czasami oswiadczenie o miejscu zamieszkania starczalo zeby przyjeli do szkoly (np jak ktos wynajmowal mieszkanie)

Treść doklejona: 06.08.12 10:43
    Ceri a wy w nowym domu sie nie meldujecie? Macie juz odbior z nadzoru?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy wy widzicie co sie dzieje na boisku? az sie wierzyc nie chce :((
    masakrycznie sie pogubili :/
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja to źle widzę :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Jeszcze się obudzą! Muszą!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u mnie bedzie podobny problem z podstawowka. ale moze do tego czasu bedziemy juz tu zameldowani.
    --
  3.  permalink
    MrsHyde: Ceri a wy w nowym domu sie nie meldujecie? Macie juz odbior z nadzoru?

nie, nie meldujemy się. od miesiąca mamy już odbiór wszystkiego :smile: jedyne na co czekamy to adres, może będzie jakoś we wrześniu
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 6th 2012 zmieniony
     permalink
    ooooo, to mieszkacie bez adresu? jakos tak dziwnie..

edit: dobra poprawilam bo doczytalam, ale ja dzisiaj rozgarnieta jestem ;)
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    bo nie wiedzą jaki nam adres nadać :crazy:
    według wszelkich mapek geodezyjnych podchodzimy pod wieś K. ALE takiej ulicy jak nasza nie ma we wsi K :crazy:
    Nasza ulica jest częścią wsi U, ale nie mogą nas podpiąć pod wieś U, bo przecież według mapek geodezyjnych należymy do terenu wsi K (która jest 5km od nas) (granica między wsiami biegnie przez środek chodnika przed domem :crazy:)
    Więc zaproponowali, że dadzą nam adres wsi W (znowu jakieś 6km od nas) i ulicy, która biegnie 100m od naszego domu, bo ta ulica kończy się we wsi W i adres by się zgadzał :crazy:
    Więc im powiedziałam, że chyba ich pogięło i niech mi na zaproponowany adres przyślą pismo z pokwitowaniem odbioru, to wtedy się może zgodzę (NIKT by nie trafił, bo kto by wpadł na to, że adres "ulica L, wieś W" znajduje się na terenie wsi U? :crazy:)
    Więc powiedzieli, że muszą się zająć naszą sprawą na sesji rady gminy- może we wrześniu

To tak jakby komuś mieszkającemu dajmy na to w Pruszkowie chcieli dać adres Podkowa Leśna, "bo droga, która zaczyna się niedaleko Państwa domu kończy się w Podkowie Leśnej"
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o matko, kuriozum jakies :devil::devil::devil:
    tylko w PL takie akcje sa mozliwe :confused:

Treść doklejona: 06.08.12 11:33
    elfika: czy ktos moze mnie oswiecic co oznacza dla nas przgrana tego meczu???

nie wyjdziemy z grupy na 1 miejscu, z grupy do cwiercfinalu wychodza 4 zespoly
  4.  permalink
    Wszystko dlatego, że przez całe lata nasza ulica była po prostu utwardzoną drogą przez pola i las, były trzy domy, ale po tej części ulicy, która należy do wsi U, więc nie było problemu, bo po drugiej stronie były pola, to co za różnica do jakiej wsi należały. A jak zrobili normalną drogę asfaltową, posprzedawali działki i wybudowano domy i po drugiej stronie ulicy, to zrobił się problem z adresami. Bo domy przy jednej ulicy należą administracyjnie do dwóch różnych wsi- strona "parzysta" do wsi U, nasza do wsi K. Rzeczywiście na końcu naszej ulicy znajduje się ta wieś K, ale to 5km od nas, jak kieruję kogoś na K. to nigdy nie trafia, co się dziwić, skoro nasz dom jest na krańcu wsi U. Jak kieruję na wieś U, to wszyscy trafiają.
    Dla nas logiczne, dla gminy niekoniecznie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wyjdziemy, tylko tu chodzilo o to 1 miejsce zeby w cwiercfinale na kogos slabego trafic, najgorzej bedzie jak na USA trafimy bo oni sa w tym roku extra
    w ogole w grupie B mocna czolowka -USA, Brazylia, Rosja... a tak z 1 miejsca bysmy grali z niemcami lub serbia :/
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Jeszcze nie wszystko stracone. Chłopaki się obudzili :wink:
    Ten set musi być nasz.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    OneKiss no ale z 1 miejsca to juz nikla szansa zeby wejsc do cwiercfinalu, jeszcze wiele zalezy od meczu Bulgaria-Wlochy ale przeciez nie powinni sie ogladac na inne mecze tylko robic swoje
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    MrsHyde: ale z 1 miejsca to juz nikla szansa zeby wejsc do cwiercfinalu

Nawet jak teraz ten mecz wygramy 3:2?

Ja wiem, że nie powinni się oglądać na inne drużyny. Dziś nie mają dnia. Chociaż powoli zaczynają grać tak jak nas do tego przyzwyczaili.
    Jakieś zaćmienie mieli w dwóch pierwszych setach.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w tym secie tez nie pokazuja na co ich stac :devil: Winiarski to chyba sniiadania nie zjadl, w jakies kiwki sie bawi zamiast pierdyknac jak to potrafi

gwarancja 1 miejsca byla wygrana 3:0; teraz nawet przy 3:2 wszystko zalezalo bedzie od meczu Bulgarow z Wlochami
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mnie najbardziej Bartman zawiódł w tym meczu.
    Ale wiadomo to jest turniej, zawsze może się zdarzyć słabszy dzień.

MrHyde to teraz jaki wynik Bułgaria - Włochy da nam pierwsze miejsce w grupie? ( o ile wygramy ten mecz, chociaż coraz mniej w to wierzę, niestety!).
    Kurczę zawsze byłam cienka w tych przeliczeniach :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Wkurzają mnie te kiwki- widzą chyba, że na Australii nie robi to wrażenia i praktycznie nie wychodzi. Trzeba walić z całej siły... A tu takie mocowanie się, ehhh. Ciężko :sad:
    No i australijska obrona- nie puszczają praktycznie wcale...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jak tak dalej pojdzie to nei bedzie mialo to znaczenia :(
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Koniec. Dupsko no...:sad::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    nie-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e :cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no i dupa,as serwisowy
    kurde nawet transmisja byla przygotowana ze wygrywaja nasi 3:0 a tu... ech to sie porobilo; zabraklo chyba checi walki albo po prostu mysleli ze im latwo przyjdzie, jak dla mnie szok, takich naszych nie widzialam w zadnym meczu przez X czasu...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Zmiażdżyli nas :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Może naszym potrzebny był ten mecz, żeby im pokazać, że muszą w każdym meczu walczyć! Że nie ma co odpuszczać. Może zbyt pewnie podeszli do tego meczu? Nie wiem, sama nie wiem :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Zgadzam się z OneKiss- chyba za duża pewnośc siebie- według mnie było też to widać z GB... Australia grała bardzo dobrze i zasłużyła na wygraną- po prawdzie sporo punktów nazbieraliśmy na ich błędach, a nie naszych dobrych akcjach :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dokladnie Lexia, nasi dzisiaj spartolili sprawe i Australijczycy zasluzenie wygralii
    pretendenci do zlota powinni grac kazdy mecz rowno a nie dac sie tak latwo pokonac grupie ktora przegrywa do zera 3mecze ::/

no nic ide sie wyzyc, rozladuje zlosc taczkujac czarnoziem
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde: pretendenci do zlota powinni grac kazdy mecz rowno

O to, dokładnie... No nic, zobaczymy, co będzie dalej. Oby ten mecz otworzył im oczy. Mam nadzieję, że Anastasi jakoś jeszcze na nich wpłynie- muszą uwierzyć, że potrafią, tylko muszą walczyć.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 7th 2012
     permalink
    no to bedziemy grali z Rosja, lepiej niz z Brazylia ale i tak moze byc roznie, obawiam sie ogromnej demotywacji i rozbicia psychicznego, oby Anastasie ich zmotywowal odpowiednio
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 8th 2012
     permalink
    to jak, wygrywamy dzisiaj?
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Muuusiiiimy :smile:
    MrsHyde, gdzie transmisja? Szukam i wszędzie lekkoatletyka, kurka...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w TVP1 jest
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Dzięki... Platfroma n czasem ma dziwnie poopisywane transmisje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no zaczyna sie nieciekawie :devil:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    4:0 przez moment... Musza nadrobić te trzy punkty, no, już dwa :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    po ostatniej porazce gdzies pojawil sie komentarz bylego siatkarza ze w LS grali dobrze bo tam w gre wchodzila duza kasa, tak patrzac na ostatni mecz a nawet na to co dzisiaj zaczeli to mam wrazenie ze to nie jest ta sama druzyna..
    z drugiej strony wszystkie zespoly szykuja forme na IO a tu u nas wyglada jakby ta forma byla odrobine 'przechodzona'
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziewczyny to początek meczu! Serca w górę, dłonie w kciuki zaciśnięte! Lampka wina ( lub nawet dwie) i wszystkie razem:
    POLSKA!!! POLSKAA!!! POLSKA!!! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mam piwo i mimo wielkich nadziei to to co sie dzieje na boisku z lekka mnie przeraza...
    po dzisiejszym meczu to chyba bede miala pogryzione opuszki tylko a nie paznokcie bo od ostatniego mi odrosnac nie zdolaly :/
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Rosyjski blok jest jak jakaś twierdza, nie do przejścia.
    Eh . . .
    . . . i moje paznokcie będę zgryzione do cna.

Treść doklejona: 08.08.12 20:47
    Jeest! W końcu ładny atak z "krótkiej"!
    To będzie klucz do sukcesu.
    Ładne przyjęcie, rozegrania i z "krótkiej".
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    No szkoda, nie wiem czy dalej oglądać :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Tak jak powiedziałaś Hyde- inna drużyna. A Rosjanie nas rozpracowali, wszystko blokują, sami się rzadko mylą (poza zagrywką):sad::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziewczyny więcej wiary!
    Ten set już nie uratowania, ale trzeba wierzyć, że dadzą radę.

"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce".

Dopóki piłka w grze, to gramy!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zauwazyliscie ze te wszystkie polski "nadzieje olimpijskie" zawiodly? kurde mam nadzieje ze chociaz reprezentacja sie ogarnie i nie odpadnie przed polfinalem
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    OneKiss, mimo mojego dużego optymizmu tutaj niestety nie widzę tego, co było w LŚ...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Lexia, to ja będę wierzyć za nas dwie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a wiecie czego nam ostatnio najbardziej brakuje? takiego pieknego, sportowego wqrwu ktory chlopaki czasmi pokazuja jak chca wszystkim udowodnic swoja klase; cos co wlasnie teraz pokazal Kurek
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Może byc taki układ :smile:
    Mrs Hyde, właśnie o tym rozmawiamy w domu... Eeeh i z dwupunktowej przewagi jest remis... :/

Treść doklejona: 08.08.12 20:59
    Mnie wgl Kurka jakoś brakuje...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    powiem wam ze nakwiekszy szacun dla komentatorow, ciagle pelni wiary, dopinguja, wszystko in plus ...
    bycie takim komentatorem to nie lada wyzwanie
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.