Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 16th 2012
     permalink
    ja sie do tych z zabkami zupelnie nie umiem przekonac, fakt probowalam tego dawno temu ale draznily mnie te wrabki na chlebie
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeAug 16th 2012 zmieniony
     permalink
    aravls: Fajne te ceramiczne, penny! Za mną teraz chodzi ceramiczna forma do piekarnika i formy do pieczenia ciast...

No ja jestem na nie nagrzana nieźle, raz że podoba mi się powrót do korzeni, dwa że jeśli chodzi o wygląd, są boskie. Potrawy faktycznie muszę w nich inaczej smakować ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    MrsHyde: a jeszcze zapytam - czy wy faktycznie uzywacie do wszystkiego innego noza? bo ja tym samym miecho, pieczywo i warzywa kroje jedynie do obierania ziemniakow czy selera uzywam mniejszego

Ja używam wszystkich z zestawu- mam taki mały do jarzyn, to się wygodnie obiera. do pomidorów mam z ząbkami i mi się łatwiej kroi, bo się nie ślizga po skórce. A reszty używam jak Bosca- ten, który jest akurat najmniej brudny, jest w danym momencie najlepszy :cool: I to jest zasadniczo największa zaleta kompletu noży- większe prawdopodobieństwo, że znajdzie się jakiś czysty
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja mam NEOFLAMY i bardzo polecam :wink:
    porównania może nie mam za wielkiego bo oprócz nich mam jeszcze angielskie Stainlessy i Fiskarsy [to chyba nie angielskie]
    i po kilku miesiącach używania faktycznie sie przytępiły ale mam do kompletu ostrzałkę i jak naostrzę to znowu jak brzytwa :smile:
    i tak sobie myślę, że chyba nie ma noży które się nigdy nie tępią co nie ?
    jak się używa to chyba oczywiste :wink:

ej dziewczyny a ja mam problem, może będziecie mogły coś poradzić...
    od kilku dni bowiem w łazience pojawiły się nam takie dziwne muszki
    wielkością przypominają owocówki ale są takie jakby kwadratowo/prostokątne :tongue:
    lokalizację mają na umywalce, tak jakby z niej wychodziły ?
    ale kurde skąd jak ?
    dzisiaj nie było mnie w domu kilka godzin, weszłam po powrocie do łazienki a tam kurna chyba ze 7 sztuk siedziało :neutral:
    nie wiecie co to może być ?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Teo nie mam pojecia z tymi muszkami, chyba bym kupila jakas podstawke do wylapywania takich robeli

a co do nozy, nasze stare poslubne stepily sie po kilku latach ale na tyle ze na poczatku mozna je bylo ostrzyc co kilka tyg, teraz co kilka dni juz jest to konieczne i mnie to do szalu doprowadza
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    TEORKA: oprócz nich mam jeszcze angielskie Stainlessy i Fiskarsy

Firma Fiskars robi zajebiste szpadle i siekiery :devil:
    Z muszkami nie pomogę, a w ogóle to jesteś Teo kłamczucha, ze hej. Widziałam Twoją fotkę na nosidłach, chudaś że hoho :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    fiskars to po zboju drogi jest, pytalam o ten chwytacz do chwastow i pan w ogrodniczym mi wypalil 250zl, na allegro 170 :/
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ja te Fiskarsy dostałam [podobnie jak Stainlessy i Neoflamy] także ten
    ale z tych trzech to wg mnie Neo najlepsze, serio :wink::wink:

ej pomóżcie z muszkami no nie byćcie świnie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MrsHyde: fiskars to po zboju drogi jest

No nie jest najtańszy, ale kurde jedzie się takim szpadlem też po zbóju, dla mnie wypas :devil:
    Edit
    Szpadel nie taki drogi, około 80 zł.
  1.  permalink
    teo- moze to rybiki?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my mamy szpadel jakis najzwyklejszy a lopate z romanika czy jakos tak, tez nie jest zle, fiskarsowska u nas ponad stowke kosztowala
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    hehe Ag, a da się rybika z muszką pomylic? :tooth:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  2.  permalink
    No ja wiem? On chyba do owocówki chyba nawet podobny troche, tylko nie lata :) Ja nie wiem co innego moze mieszkac w łazience
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    te moje latają
    i mają kwadratowe skrzydła

a rybiki wiem jak wyglądają :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    wg mnie nie, bo w porównaniu z muszką jest większy dużo... bardziej szczypawkę przypomina

Treść doklejona: 16.08.12 21:42
    ja też mam Teo ostatnio jakieś muszki, spojrzę na skrzydła :)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mam teraz latajace mrowki, zatrzesienie wlasciwie :/
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    spójrz Licho, upraszam :smile:

no mnie dziwi właśnie to, że one tylko w łazience i tylko na umywalce i w jej okolicach
    tak jakby z rury wylatują :shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    może to jakieś wilgocówki ;-)... a powiedz Teo nie czysciłaś jakoś ostatnio tej umywalki octem np? albo nie wylałaś tam winka? albo co?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Licho: a powiedz Teo nie czysciłaś jakoś ostatnio tej umywalki octem np? albo nie wylałaś tam winka? albo co?

nic z tych rzeczy :sad:
    no ale nawet jakby to jak one wychodzą z miejsca gdzie przecież non stop się wodę leje ?
    i czemu się nie topią ? :shocked::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    musisz zrobic zdjecie z trybem makro, pokazac nam to cudo albo na jakas mundra strone wrzucic i zapytac co to i jak z tym walczyc
    ja na poczatek potraktowalabym je domostosem
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    TEORKA: no ale nawet jakby to jak one wychodzą z miejsca gdzie przecież non stop się wodę leje ?
    i czemu się nie topią ?

może te kwadratowe skrzydła to płetwy? :rolling:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MrsHyde: ja na poczatek potraktowalabym je domostosem

popsikałam CIFem w sprayu i jakby nie wychodzą na razie :devil:

Licho: może te kwadratowe skrzydła to płetwy? :rolling:

:crazy::crazy::crazy::crazy::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U mnie w łazience też się takie pojawiły... psiknęłam czymś na owady Ale byłam również zaskoczona
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Jakieś kurde cybermuchy z kwadratowymi skrzydłami :devil:
    U nas pojawiły się jakieś takie ohydne owady, które wyglądają jakby dwa były ze sobą tyłkami połączone :shocked: i do tego mają doklejone mikroskrzydła. Fuuuu :confused:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    w ogóle w tym roku sporo jakichś mutantów nie? za to odpukac tfu tfu koniki polne jakoś nie obrodziły, tzn słyszę je, ale nie włażą mi do domu przynajmniej!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w ogole wyjatkowo duzo robactwa jest, dzisaij wieczorem wyszlam przed dom a tam chmara komarow mnie zaatakowala :/
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    aaaj jeszcze z miesiąc góra i znów nawet mucha nie bzyknie... ziiiima nadciąga :/
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to wcale nie jest pociesdzajace, wole juz muchy niz zime
    u nas dzisiaj w dzien 20stopni bylo ale wieczorem znowu na 14spadlo :(
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    no nie jest, nie jest niestety... chociaż taka mucha może wkur...zyć
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    przez te pi*pi*pi* muchy wydalismy 2tys na moskitiery :/
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a u nas w tym roku w ogóle komarów nie ma !
    ani jednego mam wrażenie !
    zawsze byłam na maksa pocięta [ma sie tą hrabiowską słodką krew :devil::devil:] a teraz ni cholery
    ani jednego bąbla :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:

za to biedronek od ch.. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    też se chyba kupię balkonową... chociaz wtedy będę musiała kontrolowac kota... tyle, ze ja nie ze względu na muchy, ale osy i pszczoły... tego k....rólestwa :D to ja się boję na maksa

Treść doklejona: 16.08.12 22:40
    u nas Teo też niezbyt wiele komarów... też mnie zawsze żreją, ale w tym roku to tak jakiś jeden raz na jakiś czas się trafi zabłąkany
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Licho: u nas Teo też niezbyt wiele komarów...

co nie ?
    szoken jakiś :wink:

my mamy wszystkie okna zamoskitierowane bo latającego gówna [zwłaszcza owłosionych ciem :confused::confused::confused::confused::confused:] to ja sie na mega hiper turbo maksa boję :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    nooo! ale ja nie narzekam :)... ni znoszę tych swędzących bąbli!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas komary pojawily sie w zeszlym tygodniu, wczesniej jakies zrace muszki juz byly
    no ale much to miliard sryliad doslownie :/ w ciagu popoludnia i 30szt potrafilismy wybic

Liszko u nas biala moskitiera balkonowa z 3magnesami to koszt 260zl, przez to ze mamy w zlotym debie i sie naparlam bez przewiazki za same balkonowki po 600placilam :devil::devil:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Licho mi ostatnio niemalże skoczył na twarz w kuchni jakich kuźwa konik polny mutancior, wielki jak koń Przewalskiego !!! Masakra i to w chacie na pierwszym piętrze, nie wiem jak on tam skubany się dostał :shocked:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    penny: Licho mi ostatnio niemalże skoczył na twarz w kuchni jakich kuźwa konik polny mutancior, wielki jak koń Przewalskiego !!! Masakra i to w chacie na pierwszym piętrze, nie wiem jak on tam skubany się dostał

hehhee :D.... u mnie zawsze ich było od cholery, bo kocica z balkonu znosi, ale w tym roku tylko jeden maleńki i tfu tfu oby na tym się skończyło
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    W mojej chorej wyobraźni był tak wielki, że mogłabym na nim jeździć :shocked::shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    hehhehehehhe :tooth:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a u mnie postep, po kilku tyg od przeprowadzki przestalam morde drzec na widok pajaka :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    penny: mi ostatnio niemalże skoczył na twarz w kuchni jakich kuźwa konik polny mutancior

o matko chyba bym w gacie narobiła !!!! :neutral::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    wg mnie koniki są obrzydliwe... tzn odkąd poczytałam o tym co mogą porzenosic, ale z wyglądu też mało przystojne.... fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...... a u mnie na balkonie zawsze ich pełno było i kocica do domu zaganiałą... wtedy mąż szklanka +tektura i wywalał nienaruszone za burtę
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MrsHyde: a u mnie postep, po kilku tyg od przeprowadzki przestalam morde drzec na widok pajaka :bigsmile:

u mnie niestety brak postępów :sad:
    jak mi kiedyś osa wleciała do mieszkania [przez drzwi wejściowe domyślam się] to w panice wybiegłam z pokoju zostawiając Ninę na podłodze :shamed::shamed::shamed::shamed::shamed::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    wstydzę się tego do dzisiaj ale tak było właśnie
    oczywiście wbiegłam po nią po jakiś 3 sekundach, zatrzasnęłam drzwi do pokoju [żeby jej drogę ucieczki zamknąć] a potem rozbeczałam się na maksa i dzwoniłam po męża żeby z pracy przyjechał bo ja bym tam nie wlazła, nie było opcji

mój znajomy psychiatra mówi, że się powinnam leczyć ale nie wiem czy mu wierzyć czy nie bo to psychiatra dziecięcy :cool::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a slyszalyscie o tych komarach co moga przenosic syfioze z psa ?

Treść doklejona: 16.08.12 22:54
    os i pszczol tez sie panicznie boje ale to przez to ze jestem alergiczka i alergolog kazal mi b.uwazac
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Teo, jak mnie osa do mieszkania wleciała to też olałąm wszystko i zamknęłam sie w sypialni... na 2 godziny... jak ustawało brzęczenie to wystawiałam głowę i rzuacałam różnymi rzeczami by sprawdzic czy jest i czy zareaguje... reagowała dopiero na mnie .... brrr.. panicznie boję się żądeł... pająków też... a Ninie pewnie nic by nie zrobiła, bo dziecko zachowuje się naturalnie i nie robi nerwowych ruchów ... uh... rozumiem Cię
  3.  permalink
    Ja po 528 pająku się przyzwyczaiłam... Zniknęły co prawda na jakiś czas, ale w ich zastępstwie pojawiło się 7 burych myszek, więc chyba już wolę powrót pająków niż kolejne wojny z myszami. Chociaż Ewunia niezmiennie się pyta, kiedy znowu myszkę złapiemy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ceri - bleeeeeeeeeeeeeeee
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    TEORKA: o matko chyba bym w gacie narobiła !!!!

Byłam tego bliska:devil:
    Licho: wg mnie koniki są obrzydliwe...
    \
    Mnie się nawet z wyglądy podobają, najbardziej te na animal planet..
    TEORKA: u mnie niestety brak postępów

U mnie chyba jest, 3 tygodnie temu w stronę głwoy Nadii szedł obrzydliwy czarny włochaty pająk :shocked::shocked::shocked:
    Mój pierwszy odruch to sp....ć jak najdalej... nie wiem jak to zrobiłam , ale chwyciłam skrawek koca i zaczęłam go gnieść, ohyda !!!! nie chciał się przestać ruszać, fuuuuj. Jakoś go zgniotłam, łapy mi się telepały straszliwie, poryczałam się tak jak mała dziewczynka. Zadzwoniłam po tym wszystkim do Marcina żeby się wyryczeć porządnie, ehhh . Nie wiem czy mi kiedyś przejdzie.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o matko, mam nadzieje ze do nas myszy nie dotra chociaz sasiedzi mowia ze lubia jesienia z pol przylazic, a niby w zwartej zabudowie w miescie mieszkamy... chyba przestane wyganiac kota ciotki :shamed:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Teo, to chyba faktycznie kwalifikuje się do leczenia.... bo w sumie osa, pszczoła, pająk ( te 3 mnie doprowadzają do histerii) są od nas mniejsze o kilka tysięcy (milionów?) razy.... ale jak mi mąż zaproponował, zebym tę osę zabiła to nawrzeszczałam na niego ze strachu... to chyba trochę chore? :/

Treść doklejona: 16.08.12 23:04
    hyhy Penny taaak na animal planet to podobają mi się nawet nietoperze wampiry ;-)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.