Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Livia: jałowe bzykanie :tooth:

:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeAug 20th 2012 zmieniony
     permalink
    cerisecerise: Ja w ciąży z Ewką wsunęłam raz kapustę kiszoną z sosem beszamelowym

Nie, no ja w ciązy z Witkiem jadłam pasztet, zagryzając go tortem:cool: Ale to dzisiaj przeszło mój próg wytrzymałości:devil:
    ---
    Z innej beczki...
    dziś była u nas taka wichura, że porwało nam z tarasu (pierwsze piętro) parasol wraz ze stołem:tooth:
    Ale to jeszcze nic.
    Część parasola (tę górna)wraz z tym stołem (rzecz jasna, połamanym) znaleźliśmy na dole, na chodniku.
    Część (jakiś metr "rączki" czy jak to tam nazwać) wbitą prawie na sztorc w elewację tarasu sąsiada:crazy::shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeAug 20th 2012
     permalink
    cerise jak gruzek wsuwał a dodatkowo młody to zapodaj mu wapno ;) rośnie i ma teraz duże zapotrzebowanie, nie wiem co mu dajesz do jedzenia, no , ale zazwyczaj młode psy potrzebują, moja wyrąbała dziurę na przedpokoju prawie do sąsiada :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Ktoś tu pytał, jak spędzamy wieczór. Otóż ja z winkiem, bo co ma jeden kieliszek miejsce zajmować, jak słusznie zauważyła MrsHyde, oraz czytam ten wątek i kwiczę z Waszych kukurydzianych dywagacji o pasażu jelitowym i latających parasolach. Po nieudanych poszukiwaniach gruntu pod dom marzeń, wątek w połączeniu z rzeczonym winem, sprawił, że wieczór jest do uratowania. Tym bardziej, że zanosi się na produkcję w kierunku wzrostu demograficznego, o ile małżonek odklei się od komputera... :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
    • CommentTimeAug 20th 2012 zmieniony
     permalink
    aravls: o ile małżonek odklei się od komputera... :devil::devil::devil:

mój jak chce mnie odkleić to wyłącza prąd i ciepłą wodę
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Ja teraz piszę ze smartfona z mizianym ekranem, więc mój chyba musiałby mi rękawiczki do łokcia przyszyć.
    Kurczaki, akurat dziś mu się włączył tryb wicia gniazda i szuka działek palcem po mapie :]
    A tyle innych pożytecznych rzeczy mógłby robić!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    cerisecerise:
    Moja babcia przy +30 potrafi się mnie zapytać, czy mi nie zrobić ciepłej herbatki po obiedzie

Hmm dzis u mnie było zdecydowanie więcej niż +30 i żłopałam gorącą herbatę kilkakrotnie bo njlepiej sie nią napajam a po obiedzie czy ogólnie jedzeniu to obowiązkowo musze mieć by żołądek nie napierdzielał
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 21st 2012
     permalink
    aravls: Ja teraz piszę ze smartfona z mizianym ekranem,

no rozne rzeczy slyszalam ale o mizianiu ekranu czytam pierwszy raz :tooth:
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    MrsHyde: no rozne rzeczy slyszalam ale o mizianiu ekranu czytam pierwszy raz

A no bo tak się paluszkiem delikatnie przesuwa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to w takim razie ja tez mam mizianego fona, ciekawe co moj maz powie jak mu oswiadcze ze w przychodni caly czas sobie mizialam czekajac na lekarza :D
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    MrsHyde: caly czas sobie mizialam czekajac na lekarza :D

mój by zapytał, czy chociaż dobrze mi było :bigsmile:
    -- Mama M & N & W
  2.  permalink
    Mónikha: MrsHyde: caly czas sobie mizialam czekajac na lekarza :D

mój by zapytał, czy chociaż dobrze mi było :bigsmile:

Mój by powiedział, że następnym razem idzie ze mną i mi znajdzie alternatywne zajęcie dla rączek :tooth:

Treść doklejona: 21.08.12 12:02
    U nas po nocnej burzy znowu robi się słonecznie i ciepło... wstawiłabym pranie, ale to oznacza, że musiałabym zwlec się z leżaka... czy tylko ja mam dzisiaj takiego lenia???:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    oj nie ty jedna, tyle ze ja ogarniam chate, pranie nastawilam, obiad gotuje i w miedzy czasie mlodej w szafkach porzadki robie
    nie znosze siedziec na sloncu na lezaku, od razu mnie nosi
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Ja powinnam się powystawiać na słońce, ale chyba musiałabym najpierw dostać jakieś środki na uspokojenie...
    Jak już się nasmaruję filtrami, wbiję w jakieś skąpe ciuchy i zalegnę na leżaku, to po 15 minutach już mi się nudzi i muszę się czymś zająć. Chyba że uda mi się zasnąć :cool:
    --
  3.  permalink
    Ja też nie lubię na słońcu siedzieć, ustawiam sobie leżaczek na zadaszonym tarasie :smile:
    W każdym razie dzieci rozwiązały mój problem lenistwa, jak tylko doszłam do wniosku, że chrzanię pranie, nie ruszam się, to w drzwiach tarasu ukazała się Ewunia i oznajmiła, że już się wyspała i teraz to możemy na jeżyny pójść :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeAug 21st 2012 zmieniony
     permalink
    To ja Was leniowo pobiję. Spałam rano z małym, potem wstałam, ogarnęłam lekko chałupę i znowu poszłam spać (mały też) :DDD

Wolę dzisiejszy dzień przespać, bo mam jeden dzień przymusowej diety - zupka dyniowa i sucharki... Dla odmiany wcięłam dziecku słoiczek gerbera :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 22nd 2012
     permalink
    czemu mialas przymusowa diete?

ja na nieprzymusowa ruszam od wrzesnia, trzeba przed zima zrzucic kilka kg zeby sie nie zapasc, a tymczasem dzisiejszy dzien zaczynam od kawy z czekoladka :devil:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    MrsHyde - bo rentgen kręgosłupa dzisiaj miałam i kazali mi jeden dzień być na super-lekkostrawnej... To jadłam zupki... Ale właśnie zjadłam ogromne śniadanie :DDD Ale i tak jestem na diecie-niediecie (czyli zdrowe odżywianie i częste, małe posiłki), bo zrzucam wagę. Ale słodycze raz na tydzień wcinam :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny czy ktorejs z was zdarzalo sie kupowac gorzkie pestki moreli lub znacie kogos kto to stosowal? szukam jakiegos sprawdzonego sklepu internetowego zeby tacie kupic
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    MrsHyde, nie znam, a na co to się je? Smaczne to to?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ponoc obrzydliwe, ale onkolog powiedzial ze to dobre zrodlo wit B i tata ma to brac bo mu sie "przydzial" na chemioterapie skonczyl
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaaa to nie będę próbowała... Dużo zdrowia dla Twojego taty!!! Podobno pestki dyni też są b. zdrowe, ale to akurat na prostatę, tak mi się przypomniało...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dzieki
    nie wiem czy to faktycznie dziala czy na zasadzie placebo jest polecane, warto jednak sprobowac wszystkiego
  4.  permalink
    Hyde, ja pestek nigdy nie kupowałam, ale kupuję w tym sklepie internetowym i zawsze jestem zadowolona, szybka dostawa, zawsze jest ok. Sprawdziłam i mają te pestki.
    Kciuki za tatę
    --
  5.  permalink
    A co do diety, to ja byłam na diecie i chrzanić to- dietowałam, skakałam na skakance, łaziłam na długie spacery. 5kg mniej... w cyckach i górze brzucha :devil: A oczywiście miałam nadzieję stracić to co mam w nadmiarze od pępka w dół :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dzieki Ceri za namiar
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    O, to tak w temacie tracenia nadmiaru od pępka w dół. Chodząc kiedyś na rehabilitachę podsłuchałam rehabilitanta, który mówił, że trafia do niego wiele kobiet, które bezskutecznie próbują zrzucić fałdkę na brzuchu, szczególnie po ciąży. Katują się dietami, szóstkami, ćwiczeniami, a wszystko na nic.
    Okazuje się, że fałdka na brzuchu, która nie jest spowodowana ogólną otyłością (albo nie znika mimo utraty wagi), bardzo często powstaje w wyniku nadmiernego rozciągnięcia jakichś mięśni wgłębi trzewi (nie pamiętam nazwy) i udaje się ją zmniejszyć po przywróceniu elastyczności tym mięśniom. Z tego, co on mówił, to rozciągają się w ciąży albo przy nieprawidłowej postawie ciała (nadmierna lordoza).
    Nie wiem, ile w tym prawdy, fałdkę mam przedciążową, jeszcze się za nią nie zabrałam, ale rozmowę skrzętnie zapisałam w pamięci, może kiedyś przetestuję sposób.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    21 sierpnia, godz. 15.20.
    temperatura, jaka wskazuje termometr wiszacy za moim oknem. oknem, na ktore nigdy nie swieci slonce. 3 miesiac bez deszczu. susza, skwar, brak swiezego powietrza. to stalo sie moim smutkiem, ktorym dzisiaj z wami sie dziele.
    :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAndżi
    • CommentTimeAug 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Współczuję temperatury i szkoda Malutkiej

sushi drugi dzidziuś :shocked:
    Gratulacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 23rd 2012
     permalink
    Aguncia :shocked: współczuję!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja tam lubie upaly, w te wakacje jakos malo ladnych dni bylo a duzo deszczu i chlodu
    tarasu mi nie moga zafugowac bo musza byc 2 sloneczne i bezdeszczowe dni z rzedu i prognoza dobra na dzien nastepny, trawa co posieje to w kaluzach wyplywa... juz bym wolala skwar niz to co jest :devil:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja też lubię ciepełko, ale 25 stopni to by mi wystarczyło. :-P
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Ja lubię ciepło ale w tym roku słońce nie jest sprzyjające opalaniu ( wiem , wiem w ogóle nie jest) nie opala ale parzy od razu.
    Aga a temperatury współczuję choć dziś w nocy w Kraku było masakrycznie duszno a temp. w domu pokazała się na 33 stopniach.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy wasi faceci tez dzisiaj sie Gran Derbi ekscytuja? ja juz pomijam meza, ale mlody, lat 5, tez sie nei dal spac polozyc jak uslyszal ze Barca gra :confused:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nie, mój się ekscytuje nadal Diablo III :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mój aktualnie [od jakiegoś czasu] The Worlds of Tank's :confused::confused::confused::confused::confused::confused:
    litości !

a gran derby hiszpańskiej on nigdy nie oglądał natomiast włoskiej nigdy nie przepuści
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA: mój aktualnie [od jakiegoś czasu] The Worlds of Tank's :confused::confused::confused::confused::confused::confused:
    litości !

Asiu, łączę się w bólu... U mnie to samo na topie... Nie zliczę ile razy pożarliśmy się o tę debilną grę...
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    O rany, cieszę się, że mój mąż "tylko" na rowerze jeździ :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeAug 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Jaheira: Nie zliczę ile razy pożarliśmy się o tę debilną grę...

ja też nie zliczę :devil:
    zwłaszcza, że gra z kumplami więc skype uruchomiony i non stop słyszę "ile ma HP?" "uwaga na arty!" i inne tego typu ch**stwa i normalnie raz już poszłam i router wyłączyłam z gniazdka bo mnie szlag jasny trafiał :cool:
    nigdy nie byłam zwolenniczką gier
    żadnych
    ale już to jeżdżenie czołgami to jakaś masakra milion jest co nie ?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Dobrze, ze moj zacofany i z obcymi w sieci gra...
    Teraz przez te przeprowadzke i urzadzanie mieszkania ma mniej czasu na granie, ale to niestety tylko kwestia czasu;/
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: The Worlds of Tank's :confused:
    \

A tego to nie kumam, ale przyznam się bez bicia, że ja jestem fanką Angry Birds, Cut The Rope i Plants vs Zombies... Nigdy, przenigdy nic mnie nie wciągnęło tak jak te gry. No dobra, jeszcze Machinarium, Samorost i Little Big Planet (ale te trzy dla grafiki, pomysłu i muzyki)

Ja tam nie mam nic przeciwko, żeby M sobie godzinkę-dwie pograł. On się musi zresetować, a ja wtedy siedzę na forum :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    To mowicie, ze faceci z tego nie wyrastaja?:tongue: Moj ma ps3, aktualnie mam je u siebie i korzystam bo uwielbiam Guitar Hero i Little Big Planet. No a moj to fifa, League of Legends, Metin... Generalnie nie wiem, co w tym takiego super ;P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Lexia, przybij piątkę, Little Big Planet jest cudne. A w Samorosta/Machinarium próbowałaś? Podobne, fajniejsza muzyczka, dla mnie bomba.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_Fragile: Ja tam nie mam nic przeciwko, żeby M sobie godzinkę-dwie pograł. On się musi zresetować, a ja wtedy siedzę na forum :DDD

no ja zasadniczo też nic przeciwko nie mam bo on gra dwie, góra trzy godziny wlaśnie późnym wieczorem
    ale na Boga czy on musi przez tego skype'a naparzać o stugach i innych debilstwach ? :shocked:

a najgorsze jest to, że ja nie wyjdę [bo mam od niedawna stacjonarny komp gdyż laptop po 5 latach odmówił posługi :devil:] a on też nie wyjdzie [a mógłby bo ma laptopa], gdyż co 2 walki przeskakuje na "Agenta" i wprowadza polisy oraz w międzyczasie cos tam skanuje i kseruje na krowie stojącej pod biurkiem
    także ten :cool:
    stąd wszystkie nieporozumienia ahahahahahahhahah
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: no ja zasadniczo też nic przeciwko nie mam bo ona gra dwie, góra trzy godziny wlaśnie późnym wieczorem
    ale na Boga czy on musi przez tego skype'a naparzać o stugach i innych debilstwach ?

Aaa, to to rozumiem, mój przez Mumbla gada z chłopakami, a ja wtedy go banuję :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Moj musi ograniczyc w tym roku bo matura itp ale generalnie nic nie mam do tego- niech sobie gra, tym bardziej jak poza grami kopie w pilke na zywo i sie rusza :smile:
    The_Fragile, nie probowalam ale dzieki za cynk .
    GOOOLOL DLA REALUUUU!!! Yeah!

Treść doklejona: 23.08.12 23:40
    i remis..
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Lexia: nie probowalam ale dzieki za cynk

Spróbuj, fajne są :D Dobra, lecę spać, bo się nie wyśpię jak zwykle ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Dobrej nocki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeAug 24th 2012
     permalink
    TEORKA: on gra dwie, góra trzy godziny

:shocked: To mega dużo jak na jeden dzień. Cierpliwa jesteś :tongue:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeAug 24th 2012
     permalink
    e ja wiem czy tak duzo?
    ja potrafie wiecej tu przesiedziec jak juz dziecko spac poloze i wszystko w domu zrobie :devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.