Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeSep 10th 2012
     permalink
    No, na szczęście to tylko projekcja, bo dwa rozwody jak znalazł, hehe
    Poza tym nasze relacje nie pozwoliłyby w to uwierzyć :wink:
    --
  1.  permalink
    postrafiam Was ciule z Karkofa :-)
    niezły upał tu jest:-)
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeSep 11th 2012
     permalink
    w Łodzi też. Ja rolety pozasłaniałam, bo mi duszno wystarczająco i bez upału ;) Jak dla mnie to mogłoby być kilkanaście stopni, słonko, żółte opadające liście... tak mi sie jesieni złotej zachciało ;)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    KARKO ja to sie ciesze, ze Cie widze;))) Bo jakos tak zamilklas na jakis czas. Zdradzisz co u Ciebie;)
    Bo takie jakies cieplo i szczescie od Ciebie bije...;) ....???
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Karko po pierwsze - gratulacje, doczytalam w innym temacie :)
    widze 2 suwaki, kiedy dorzucasz trzeci? opowiadaj co u ciebie
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    U Karko to chyba ciągle wiosna :) Nadal w fazie zakochania :)) Tylko pozazdrościć.
    Ale lepiej niech sama opowie.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nie chce za dużo dziewczyny na forum opowiadać. Ostatnie dwa lata były najważniejsze w moim życiu, jak wiecie. A ostatni rok zdecydowanie je odmienił. Wierzę, że na lepsze. BUDUJĘ NOWE. Dajcie mi jeszcze czas zanim zacznę to odsłaniać ;) Miło mi, że mnie pamiętacie;)

Treść doklejona: 11.09.12 15:18
    szczypta_chilli: zarzucam moją ulubioną ostatnio sałatke
    - świezy szpinak
    1 pomarancza
    1 kulka mozarelli
    garśc orzechów włoskich
    oliwki pokrojone w plasterki
    sos balsamico ( ocet balsamiczny, miód, ciut czosnku- zmiksowac)

będę robić, smaka mi napędziłaś:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Melduję, że nad morzem 28 w cieniu.
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Taaa a w sobote łeb chciało na plaży urwać! :cry: Jak racałam to zaczęło grzać. Świat jest niesprawiedliwy!
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Prawda. My jesteśmy w przyszłym tygodniu w Zakopcu, a ponoć ma padać... :/
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 11th 2012 zmieniony
     permalink
    TALKA jakby wierzyć temu co tu napisali [a powiem Ci, że to się nawet sprawdza bo ja zawsze tu kukam] to nie będzie wcale tak źle :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    sie chwale - pierwsza samodzielna jazda bez meza obok tylko ja, auto i ulice za mna, w koncu przelamalam strach :swingin:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    MrsHyde brawo, ja potrzebowalam az pol roku,aby prowadzenie auta stalo sie dla mnie przyjemnoscia i nie konczylo sie placzem :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Moja ale ja mam prawko od ponad 12lat z czego dopiero od 2tyg wrocilam do jazdy, takze ekhm, sporo wody uplynelo ;)
    swoja droga dojazd do rodzicow mam po zboju, najbardziej ruchliwe skrzyzowania w miescie - dzisiejsza jazda ok godz 18tej, ale jutro do pracy to o 11 wyjezdzam wiec moze byc troszke bardziej nerwowo :shamed:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no to prawie jak po egzaminie :) W kazdym badz razie brawo :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    brawo Hyde! SZEROKIEJ DROGI
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 12th 2012
     permalink
    TEORKA: TALKA jakby wierzyć temu co tu napisali [a powiem Ci, że to się nawet sprawdza bo ja zawsze tu kukam] to nie będzie wcale tak źle

O! Dzięki :D
    --
  2.  permalink
    Hej dziewczyny, mam do Was prośbę o pomoc. Kilka dni temu zabrałam się za robienie kartek okolicznościowych. Zrobiłam ich kilka. Teraz mam problem w ustaleniu realnej ceny za sztukę. Wiem, że na cenę składają się m. in. wykorzystane materiały do ich wykonania. Chciałabym Was poprosić o pomoc w wycenie. Ile Wy skłonne byłybyście zapłacić za takie kartki? Kartki znajdziecie tutaj. Dokładnie mam na myśli posty od dziewiątego wzwyż, czyli do 14stego. Będę wdzięczna za pomoc. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Katarzynah, piękne rękodzieło! Podziwiam Cię za cierpliwość do takiego dziergania.
    Za kratki dalabym jakoś 10-15 zł plus przesyłka, za pudełko 20-25 zł.
    Ostatnio kupowałam ręcznie robioną ślubną i była właśnie za 15 zł (z wiórków drewnianych w kaszubski wzór).
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kasiu - jedno "ale" - drukujesz te karteczki "Z okazji ślubu" czy "w tym szczególnym dniu" , co nie? Zmień czcionkę na taką, która ma polskie znaki, bo widać, że słowo, w którym jest "ś" czy "ó" jest pisane inaczej...
    --
  3.  permalink
    Natalaa, tak ma być. Ma być widać bo to celowe zamierzenie. :smile: Te napisy to gotowe pieczątki - stemple. :smile: Mnie się bardzo podoba, że cały zwrot nie jest jedną czcionką, tylko właśnie różnymi napisany. Tak zdobniej jest. :wink: Takie jest zamierzenie scrapbookingu - różnorodność.
    Chciałabym zaproponować moje kartki, pudełka w sklepach z artykułami dekoracyjnymi czy w kwiaciarniach.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Dla mnie trochę za dużo się dzieje na tych kartkach, ale za ręcznie robioną kartkę, podobnie jak aravls mogłabym zapłacić koło 10-15 zł.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    luczynka: Dla mnie trochę za dużo się dzieje na tych kartkach

to samo chciałam napisać
    dla mnie zdecydowanie "za bogate" i "za pstrokate"
    no ale to oczywiście nie każdemu się musi podobać, prawda ? :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: Natalaa, tak ma być. Ma być widać bo to celowe zamierzenie.

Ano to nie wiedziałam. Do mnie nie trafia. Ot co ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Katarzynah, ja bym też powiedziała, że za dużo na nich, aaaale - ta ostatnia "pudełko" jest przepiękna z zewnątrz! Za taką to bym i 20 zł dała, fajna do wręczenia komuś "osobiście". Ale szacun - nie umiem robić takich rzeczy i zawsze podziwiam, jak ktoś ma taki dar.
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Przypadkiem weszłam na wątek i kliknęłam w linka świetne kartki! Ja bym spokojnie dała 10-20 zł. A za to pudełeczko to i z 25zl. Piękne rzeczy robisz :)
    --
  4.  permalink
    Dzięki dziewczyny za opinie!
    Owszem, trochę się na nich dzieje, ale generalnie takie było moje zamierzenie. Miało być dużo, kolorowo, wzorzyście. Takie "spokojne" też jestem w stanie zrobić ale teraz po dłuższej przerwie nierobienia, po prostu ogarnął mnie lekki szał i takie były moje pomysły. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Swoją drogą - szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tych pudełkach. Kupiłabym od Ciebie dla szwagierki na ślub ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorjowita
     permalink
    dla mnie moze być naćkane byle w takich pastelach i jednym odcieniu jak to fioletowe pudeleczko. Piękne jest!!
    --
  5.  permalink
    TEORKA: no ale to oczywiście nie każdemu się musi podobać, prawda ? :wink::wink::wink:

No pewnie, że prawda! Mnie też nie wszystkie prace się podobają jak oglądam przeróżne blogi aczkolwiek jak widzę dzieła przeróżnych scraperek z PL i nie tylko to normalnie dech zapiera. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Pytanie za sto punktów, wujek google nie daje rady :wink: Co to może być na wyprawce przedszkolnej WYCINANKA ? Może wie któraś?
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    No pewno, wycinanki to takie kolorowe kartki, kupisz w kazdym sklepie papierniczym. Inaczej zeszyt papierow kolorowych - to znajdziesz w googlach z latwoscia.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    inaczej papier kolorowy, mozna kupic taki zwykly w formacie b5 lub a4 a mozna kupic kolorowy samoprzylepny
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    tylko wiesz co Mel, poza tymi wycinankami jest na liście też blok kolorowy x 2 - to byłoby chyba wtedy to samo?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja to sie ciesze ze u mlodego w przedszkolu jest skladka na wyprawke i nie trzeba latac po sklepach, zreszta kolezanka majaca dziecko w innym przedszkolu latala i kupowala wg listy i zaplacila praktycznie tyle samo co zbieraja u nas (miala podane dokladnie jakiej firmy maja byc kredki, farby, plastelina etc)

Treść doklejona: 12.09.12 19:54
    Jem blok kolorowy rysunkowy ma inne kartki niz "wycinanka" - papier kolorowy; takie sztywniejsze i tu juz na bank albo a4 albo a3
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Nie, blok kolorowy ma wiekszy format i inny rodzaj papieru- na nim mozna rysowac albo malowac.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    poza tym kartki w wycinance sa sliskie, blokowe bardziej chropowate
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    dobra, juz chyba czaję o co chodzi, dzięki , jak zawsze można na was liczyć :kissing:
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    MrsHyda i Melodie super wyjaśniły.
    Ze swej strony, a właściwie od nauczycielki Syna, dodam, że
    MrsHyde: kolorowy samoprzylepny

to niezbyt trafiony towar i zdecydowanie lepiej kupić zwykły papier do wycinanek. Bo nie dość, że dzieciom trudno tę białą taśmę odkleić, to zazwyczaj klei się słabo i w ruch tak czy siak idzie klej.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie tylko dzieciom kiepsko idzie to odklejanie, ja nie mam paznokci i tez musialam powalczyc robiac dekoracje do szkoly zeby to badziewie odkleic :/

Jem a klej podali jaki kupic? pamietam ze kolezanka mowila ze u nich trzeba 3 rozne - w plynie, w tubce+pedzelek i w sztyfcie :shocked:
  6.  permalink
    Blok kolorowy może mieć różny format - głównie A3 lub A4, i może być techniczny lub rysunkowy. Wycinanki(papier kolorowy) są w formacie A4 bądź mniejszym, mogą być zwykłe, matowe, błyszczące, brokatowe, samoprzylepne, z klejem itp.Blok ma kartki dwustronnie kolorowe, wycinanka na ogół jednostronnie.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.09.12 20:53</span>
    Niektóre wycinanki mają z tyłu ten papier pocięty i wtedy łatwiej się je odkleja.
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 14th 2012
     permalink
    Ja się pomału odmeldowuję na tydzień. Jutro już po 6 musimy wyjechać, żeby zdążyć na samolot o 9:50 :D
    a dziś jeszcze mam zjazd, także od 16-21 siedzę w szkole... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    miłego wypoczynku Natala i oby się ta prognoza sprawdziła ! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeSep 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Jeśli któraś z wrocławianek chciałaby poprzeć akcję, a może któraś się na Alicję Janosz na przykład pokusi :wink:

http://28dni.pl/pictures/1594741.jpg
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jem nic nie widac, podalas linka przez poczte gmail i nie pojdzie dalej
  7.  permalink
    Bawcie się dobrze, Natalaa :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    sorki, poprawiłam
  8.  permalink
    Natalaa- fajnie Wam :)
  9.  permalink
    Hmmm
    ciekawe czemu Twój post przeskakuje na dół:shocked:
  10.  permalink
    ja tez czesto pisze z telefonu, ale nie miewam tak :) Duzo ludzi w Zakopcu? Opychacie sie oscypkami i góralskim jedzeniem?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.