Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOlenka01
    • CommentTimeNov 2nd 2012
     permalink
    Ja wielką kociarą nie jestem, raczej psiara:) Ale wklejam dla Was link do stronki mojej koleżanki, ktora pare lat temu spełniła marzenie i załozyla chodowle Maine coon KLIK:smile:
    -- []
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    eee to u nas same dachowce, ale.... kotka teściowej ma rzadko spotykany kolor - szaro-rudo-biała ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Boże, dziewczyny, jakie piękności!

A MyAngel - to zdjęcie w samochodzie wygląda jakby Benji to pies był :DDD

flavia: a że był nieogolony to wyczesał koteczka:devil:

Haha, świetne!!!

Flavia, jak chcecie kota, to zapraszam do nas, daleko nie macie ;) Jak sie czyści co chwilę kuwetę (my dwa razy dziennie) to nie czuć - zawsze znajomi są zdziwieni, przychodzą, kot wyskakuje a oni "macie kota? A nie czuć". Natomiast sierści od cholery, ale nasz sie wyjątkowo "pyli" (brytyjczyk)...

A mój mąż kocha tego kota chyba bardziej niż ja ;)))

Treść doklejona: 02.11.12 07:41
    No właśnie - a jak Wasze koty do dzieci? Nasza pierdoła podchodzi co jakiś czas i go "paca" nosem w jego nos, a tak to siedzi i go pilnuje. Chodzi za nim teraz jak on raczkuje i czasem mu mordką pupę popchnie ;) Aaa - i na samym początku z nim spała w łóżeczku (w nogach, nasz kot nie lubi jak sie go dotyka jak śpi) i mały spał jak kamień, chyba mruczenie (bo mruczała non stop) go usypiało...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    rety rety jakie cudne kotersy!!!!! (i piesers :tongue:)
    a mi sie ooooo pokonczyly no niech to szlag :cool:
    cudne !
    main coony zawsze mi sie podoby bo takie ogromniaste :wink:

nasz kot na Nine reaguje mega turbo dobrze co nas o tyle cieszy, ze to dorosly kot
    i znajda
    wiec moglo byc różnie, prawda?

a dzisiaj po raz pierwszy od poniedzialku wyszedl z lozka na dluzej niz minuta i nie dosc tego cudnie sie bawil, skakal i szalal jak maly kotek :smile:
    czyli do tej pory po prostu sie chyba aklimatyzowal :wink:

FRAG my tez dwa razy dziennie sprzatamy w kuwecie i nic a nic nie czuc :wink:
    no i kupe od razu wyciagamy bo ta daje niemozebnie :shocked: :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Teo, super Wam się okaz trafił :wink:
    A ja mam inne pytanie, do doświadczonych kociarzy: Często jak drapię mojego kocura po grzbiecie, to on w pewnym momencie (gdy trafię na odpowiednie miejsce) zaczyna intensywnie lizać sobie łapki, kładzie się no i widać, jakby ten mój gest go do tego zmuszał:shocked: Z czego to wynika? Przychodzi mi na myśl jedynie jakiś nerw... Ale komicznie to wygląda, normalnie jakby tam miał jakiś guzik uaktywniający opcję "Liż" :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    A MyAngel - to zdjęcie w samochodzie wygląda jakby Benji to pies był :DDD

Jechaliśmy z nim na kastrację, a w koszyku strasznie miauczał, więc wyjęłam go, a on usiadł na moich kolanach i z jęzorem na wierzchu podziwiał widoki za oknem :bigsmile:
    No właśnie - a jak Wasze koty do dzieci?

Mój też zawsze tam gdzie Lilka lub starszy syn, on bawi się jej zabawkami, ona zabiera jego. Synowi kradnie kredki i ołówki z biurka i podrzuca po całym mieszkaniu. Mała podchodzi do niego i głowę w futro wtula. Póki mała jest delikatna to siedzi i znosi wszystko, ale jak za mocno go chwyci, to zwiewa, czasem położy łapę na jej główce, ale tak bez pazurów.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.11.12 11:09</span>
    Często jak drapię mojego kocura po grzbiecie, to on w pewnym momencie (gdy trafię na odpowiednie miejsce) zaczyna intensywnie lizać sobie łapki,

Mój jak go zaczynam czesać na szyi pod brodą, to tak robi, tak jakby myślał - sam lepiej to zrobię :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a wiesz Lexia, ja dzisiaj zauwazylam, ze jak Bufona drapie po pleckach to jemu od razu noga chodzic zaczyna :wink:
    ale nasz pies ma to samo, wiec moze jakis odruch? :wink:

z tym lizaniem łapek może podobnie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    madzinka83: Łysolki wcale niekoniecznie są takie niealergizujące, bo większość ludzi ma alegrię na alergeny zawarte w ślinie kota, a nie w futerku.

wlasnie mialam pisac, ze tu nie o futro chodzi! :)

Lexia niom to sa syberyjskie Neva Masquerade :)
    Mamy mala domowa hodowle! Jak bedziesz potrzebowala jakis informacji na ich temat pisz smialo!
    Moim zdaniem nie prawda ze maine coon sa bardziej spokojne ... duzo zalezy od wychowania
    Moim kota mozesz zrobic wszystko a nie wyciagna ani minimetra pazurka!
    Jak przekrece klucz w zamku od razu pod drzwiami stoja i witaja glosnym mruczeniem!
    Maja prawie charakter psi! Jak bede w domu i nie zapomne to wam wstawie zdjecie jak aportuja :D

A co do podrozy... to nigdy w transporterze ich nie woze!
    Ayla (nie ma jej na zdjeciu powyzej) przejechala u mnie na kolanach 2400km autem :D
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Nasz jechał 2 razy w transporterze, raz jak wieźliśmy go z hodowli, drugi na kastrację (wtedy właśnie wypuściłam go i siedział na kolanach) :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ano my do weterynarza chodzimy z nimi na smyczy buahhahaha (mamy weterynarza 500m od domu)
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    nessie, dzieki, w razie czego bede prosic o pomoc na privie :smile:
    uff, to widze, ze nie tylko moj jakies dziwne nawyki ma... :tongue: Dziwilo mnie to tym bardziej, ze u mlodego tego nie zauwazylam.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    nessie: im zdaniem nie prawda ze maine coon sa bardziej spokojne ... duzo zalezy od wychowania

Nessie pewnie masz rację, bo koteczka mojej mamy była wyadoptowana jako dorosła, po przejściach (była kotką hodowlaną i właścicielka hodowli zmarła, a jej dzieci zamknęły koty w piwnicy :confused:, jak się o tym dowiedziały babki, u których kotki się urodziły to wykupiły je i próbowały odratować). Koteczka jest łagodna, ale bardzo ciekawska, dużo miałczy w porównaniu do moich miałkunów. Chodziło mi tylko o to, że syberyjczyki moim zdaniem mają żywszy temperament, co wcale nie jest wadą:bigsmile:.
    A propos przyjaźni kocio-dziecięcej znajomy z kociego forum umieścił filmik, jak jego roczny syn kocha koteczka z wzajemnością
    http://www.youtube.com/watch?v=0mIn2doBJGs&feature=player_embedded
    U nas póki co interakcji brak:devil:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dziewczyny, ja do kotów to raczej nie bardzo, ale teściowie mają
    kotkę maine coon czy jak to się tam pisze... widzę, że wy też je macie to może się znacie..
    otóż ona była w hodowli okociła się tam ze 3 razy chyba i już się nie nadawała, więc teść dostał ją za darmo, pod warunkiem że ją wykastruje czy co tam się z kotką robi...
    no i zawiózł ją któregoś dnia do weterynarza gdzie robią to rutynowo i ją zostawił... i miał przyjechać po nią po pracy, przyjechał a babka mówi że ona w ciąży była... i ją wyskrobali, teść się wkurzył ale to swoją drogą bo gdyby wiedział to by nie pozwolił na to.. a oni bezpodstawnie ją wyskrobali powycinali co mieli wyciąć, podwiązać czy co tam...
    no i ona już jest z nimi dobry rok i strasznie im syfi... mimo iz ma dostęp do kuwety to potrafi nasikać nakupkać... nie wiedzą dlaczego... może macie pomysł jak temu zaradzić ?

Treść doklejona: 02.11.12 11:59
    Lencia bardzo mi przykro, mogę Ci polecić forum szukamywas.pl dużo osób odnajdują
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    madzinka :shocked::shocked:
    ma ten kot ciepliwosc! Boski!
    Moje chyba by spierniczyly gdzie pieprz rosnie jakby je Diego tak tarmosil :D
    U nas tez brak reakcji i ze strony Diego i ze strony kotow!
    Musza do siebie dorosnac :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teo, ten kot jest dorosły? Ja myślałam, że to kocię jeszcze! No to faktycznie różnie mogło być...

Tiaaa, kocia kupa jest najgorsza... My mówimy, że jesli ktoś ma kota to dzieciowa kupa mu niestraszna ;)))

Madzinka - filmik piękny!!!

Gienia, jesli chodzi o kuwetę to kot nie robi tego ot tak sobie - musi być jakiś powód, mogą to być nerwy, stres albo tak bzdurna przyczyna, że żwirek nie taki...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dziewczyny,ile kosztuje taki Main coon? Mnie sie kiedys podobaly/podobaja koty tonkijskie. Tez podobno sie jak psy zachowuja.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_Fragile: Teo, ten kot jest dorosły?

no wet po uzębieniu ocenił na 4-5 lat.....

ahahahah Ninka robi z Buffonem dokładnie tak samo jak ten Kajtek :cool:
    a dzisiaj czytali razem książeczkę o słowiku, wypatrywali gołebi za oknem i bawili się w chowanego pod stołem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kurczę, to wygląda na młodziaka! Ale koty są specyficzne, mamy w rodzinie dwa baaardzo stare koty, zbliżające się do 20ki, a wyglądają na małe gluty ;) I zachowują sie tak samo - zero powagi w tym gatunku ;)

Treść doklejona: 02.11.12 13:52
    BTW - czy Wam też tak ten wątek idiotycznie przeskakuje? Na poprzednią stronę, na inny komentarz...
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Dziewczyny,ile kosztuje taki Main coon?

To zależy. Jeśli kotek lub kotka ma być na tzw. "kolanka", to mniej niż kotek do rozmnażania. Takiego na kolanka musisz wykastrować. Za tego, którego chcesz rozmnażać i sprzedawać zapłacisz krocie :wink: Pani z hodowli u której ja brałam swojego mówiła, że za jego mamę dała prawie 5 koła. Ja za swojego z rodowodem dałam 1500, ale są droższe i tańsze.
    --
  1.  permalink
    chciałam powiedzioec,że dobrze że ten poj&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dzień się konczy bo mam ochote wystrzelić wszytskich w kosmos albo co najmniej zabić, zakopać, odkopać i jeszcze raz zabić.
    Chcę do domu.
    Chce się upić i umrzec. Albo w odwrotnej kolejności czy jakoś tak
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Szczypta, upijmy się razem...!
    --
  2.  permalink
    tez masz taki poj......... dzien? U mnie wszytsko pod górkę. No wszytsko! :/
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Szczypta, współczuję :((

Ej, chodź do mnie, mam cukierki!!! Jak zjesz całą paczkę to Ci będzie lepiej :bigsmile::cool:

Treść doklejona: 02.11.12 14:24
    Tak, to jeszcze te z Halloween...
    --
  3.  permalink
    dobra
    masz sliwki w czekoladzie? :updown:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No śliwek nie, ale mam michałki, michałki kawowe i trufelki :DDDD I raczki mam :D
    --
  4.  permalink
    a jadłas michałki pomaranczowe? Pyszne, mniem, mniam!
    Trufelki tez lubie- niestety ;)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Czyli ja piję w samotności:cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O - pomarańczowych nie jadłam! Jak gdzieś dorwę to spróbuję :D

A w takie dni kiedy się wszystko wali jadę na tort bezowy i duuuużą kawę...

Treść doklejona: 02.11.12 14:29
    Ej, to obie zapraszam - Jaheira, Szczypta, Wy możecie pić, a ja się upiję Trufelkami :DDDDD
    --
  5.  permalink
    Jahe, a co tam Tobie dzieciaku?
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    montenia: Dziewczyny,ile kosztuje taki Main coon?

MyAngel: Ja za swojego z rodowodem dałam 1500, ale są droższe i tańsze.--

My dokładnie tyle samo, i za kocurka i za koteczkę po 1500zł. Koteczka już była wysterylizowana jak ją braliśmy z hodowli, kocurka sami ciachaliśmy (miał być ciachnięty, ale jego siostra zachorowała i wszystko się odwlekło, a ja już chciałam go zabrać, bo miałam wolne i mogłam z nim być przez pierwsze dni). Kotki do hodowli to wydatek kilku tysięcy, ale oprócz pieniędzy trzeba przekonać hodowcę, żeby takiego kotka do rozmnażania sprzedał :devil:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  6.  permalink
    a ja najbardziej lubię takie wiśniowe trufle... i krówki (te żółte)... i michałki... i tort bezowy też lubię :tooth: no dobra, ja lubię prawie wszystko :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    cerisecerise: no dobra, ja lubię prawie wszystko

jak się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma, mówi to matka podjadająca dziecku chrupki kukurydziane:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja najbardziej lubię Babuni
    z Sokołowa :crazy::crazy::crazy::crazy::tooth:
    --
  7.  permalink
    a idz zboczencu :devil:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a gdzie mam iść ? :tongue:
    --
  8.  permalink
    no jak gdzie? Do ... mięsnego? ;)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    spoko luz
    mam w lodówce zapas parówek na cały długi weekend :devil:
    --
  9.  permalink
    Czyli jak Ci będzie zle jak mnie dzisiaj to rozumiem,że paróweczka Cię pocieszy? :cool:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja wlasnie wpier** pączka z wiśnią.... i jak tu schuść?? :shocked:

ale humor mam dzis dobryyyy.... kupilam kozaki za 49zeta :devil: i co z tego, ze pochodze w nich pewnie jedna zime, bo sie rozlecaaa... wazne, ze sa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli: Jahe, a co tam Tobie dzieciaku?

Jak się upiję, to może się dowiem...
    A tak na serio, niby wsio OK, ale czuję się, jakbym deprechę miała.
    Zero mobilizacji do czegokolwiek.
    --
  10.  permalink
    listopad :/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a pijące zapraszam do mnie. szafa ma pęka w szwach od alkoholi :devil:
    ostatnio teściowej podrzuciłam "podwójne" butelki, bo mi się nie mieszczą ;P a ona se na szafie ustawia :bigsmile:
    --
  11.  permalink
    natalaa- to po co tyle kupujesz? :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie kupuję.
    to zbiory ciotki Rafała
    --
  12.  permalink
    aaa
    no jak masz tam coś dobrego to ja chętnie przyjmę ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihihihi
    większość to wina z 95 roku. kilka szampanów.
    a to najciekawszy 'nabytek' - 3 litrowe wino

--
  13.  permalink
    takie winko to średnio lubię ale na dzisiejszy chujmor to w sumie jak znalazł
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
  14.  permalink
    Szczypta, ja mam w domu wyborową limonkową :tooth: i soczek limonkowy Hortexu :tooth:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.