Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 3rd 2012
     permalink
    Dobre :) Ja też zauważyłam, że po 30ce jest gorzej zrzucić dodatkowe kg, przemiana materii już nie taka jak kiedyś, a ja jeszcze dodatkowo walczę z "obciążeniem genetycznym", bo w rodzinie mam sporo osób ze znaczną nadwagą. To tym bardziej powinnam się powstrzymywać przed słodkościami. I codziennie mówię, że to już ostatni kawałek sernika, ciasta, muffina, a potem jem kolejny. Powinnam sie zawziąć jak dziewczyny z wątku o powrocie do formy i po prostu odstawić cukier.
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeNov 4th 2012
     permalink
    HEJ ,ja mam 170 ,waze 56 i mam 38 lat, nigdy na diecie nie bylam, ale tez sie nie obiadam, po prostu zdrowo jem, wiem ze tyje od makaronu ,nawet samego ,dobrze ze nie lubie ,wiec nie jem...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ewa Ty chudzina jesteś :)

Fragile nie odstawię cukru bo nie mam żadnych złych nawyków tzn: nie palę, nie piję to nich chociaż słodycze troszkę mi rozweselają podniebienie :) kwestia umiaru :) dlatego jak jem ciasto to od 18 koniec innego jedzenia :)
    Troszkę ćwiczę i raz w tygodniu mam taniec więc nie spoczywam zupełnie na laurach. Do przedszkola po córkę chodzę piechotką ok 5km :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no ja się staram nauczyć zdrowego odżywiania, póki do 30 mam jeszcze kawałek czasu... ale to jakoś nie idzie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalaa: ... ale to jakoś nie idzie

Bo w tym wypadku jakoś tak dziwnie teoria z praktyką nie chodzą razem.... przynajmniej u mnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no właśnie... i właśnie zjadłam kinder bueno, ryż na mleku o smaku czekoladowym i wypiłam czekoladę gorącą... i jak tu chudnąć? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Natalaa: właśnie zjadłam kinder bueno, ryż na mleku o smaku czekoladowym i wypiłam czekoladę gorącą... i jak tu chudnąć? :cool:

Nic mi nie mów... Serek wiejski z konfiturą jagodową, sernik wiśniowo-czekoladowy (tak, poddałam się) i zaraz robię sernik na zimno mandarynkowy...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 4th 2012 zmieniony
     permalink
    a Ja jajeczniczkę na śniadanko z grzybkami z własnej działeczki :) - kozaki u mnie rosną hi hi hi a do tego obiadek wg przepisu jednej z forumowiczek :) tzn fileciki z brzoskwinkami i sosem taotao ( nie będę rozbijała tego na czynniki pierwsze co i jak ale uwierzcie na słowo - pyszotka ) a do tego szpetzle :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ladybird76: szpetzle

Co to?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my dziś na obiad mieliśmy kotlety z piersi kurczaka z ryżem i pieczarkami. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o tak popieram Lady, cycki w brzoskwiniach by Szczypta sa pyszne, wczoraj na imprezie zrobily furore
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    jest gdzieś przepis może :>
    --
  1.  permalink
    Natalaa wrzuce Ci przepis jutro bo dziś jestem lekko niedysponowana i strasznie mi się nie chce
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ołkej
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A ja dzisiaj eksperymentowałam w kuchni i zrobiłam pierogi z kaszą gryczaną, szpinakiem, cebulką i parmezanem. Wyszły pyszne:wink:
    Zrobiłam dla Kuby osobno bez soli ale jeszcze mu nie dawałam bo moje dziecko dzisiaj zmieniło się w diabła wcielonego i tak daje mi popalić, że klękajcie narody:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    osatnio w dzien dobry tvn pokazywali KASHI czyli zamiast ryzu w algi dali kasze ale ze ja kasz nie lubie to zostaje wierna wersji oryginalnej
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jem jajka, serek wiejski ze szczypiorem troszkę chleba ... i piję wody dużo
    spadło mi już 10kg...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MRS oooo Ty babo wredna... aż zaśliniłam klawiaturę :)
    Szczypta Twoje piersi z brzoskwiniami to ulubione jedzonko Ady mojej :) i serwuję je ze szpetzlami czyli makaronem takim niemieckim ugotowanym a na koniec na masełku delikatnie przesmażonym i posypanym wegetą :)

Treść doklejona: 04.11.12 19:14
    gienia ale na jajkach, wiejskim i wodzie długo nie pociagniesz :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja wlasnie jem domowa wloska pizze zrobiona ,przez tesciowa, bardzo kaloryczna , ale tylko kawalek...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ewa Ty sobie chyba żałować nie musisz :)
    Idę się najeść pestek dyni i słonecznika dla osłody hi hi hi
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    LadyBird to moja druga dieta w ten sposob, nie mówię że nie grzesze, bo i pizza i cola się trafiają :)
    po 1 ciąży na tej diecie schudłam 28kg w 6msc
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gienia83: po 1 ciąży na tej diecie schudłam 28kg w 6msc

ze jak? no co ty?
    wiecej niz 4kg na miesiac:shocked: ? :shocked: ?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    od wczoraj czytam i hmm Bardzo podobną dietę tylko były 4kromki chleba dziennie dostałam od dietetyka jak uparłam się by przytyć - ciekawe czyż nie? Oczywiście nie przytyłam ani grama i po pół roku pizdłam to w kąt Zaczęłam jeść wszystko na co miałam ochotę bardzo niezdrowo i niereglarnie, jadłam nocami itd i też nie przytyłam I chyba jestem skazana na moje 48kg do końca życia bo za cholerę nie umiem i nie da się przytyć takiemu komuś jak ja :/
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Agunia, w sumie to tylko pozazdrościć stałej wagi... Najgorsze są chyba wahania jak u mnie, 5 w tą, 5 w tą...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    U mnie po obu porodach ''pomieszały się'' hormony tak zawładnęły mym ciałem, że przybrałam w tempie błyskawicznym ... i byłam u lekarza, powiedział, że to właśnie hormony, i może to być uwarunkowane genetycznie -moja siostra ma identycznie.
    W 1 ciąży przytyłam 28kg po urodzeniu spadło 17kg i po miesiącu od porodu dobiłam do +30;/ mimo iż nic specjalnego nie jadałam... dopiero gdy córka skończyła rok waga sama spadała, hormony prawdopodobnie się poukładały i wszystko wracało... nie chcę też w błąd was wprowadzać, bo do serka jadłam chleb i to nie w małej ilości... chodziłam na spacery długie, tam gdzie mieszkałam wszystko bylo pod górę... więc gdziekolwiek nie szłam z wózkiem to się namęczyłam...
    teraz się dietetyzuję znowu.... i są rezultaty ale teraz stoję w miejscu... modlę się aby znowu warzyć 60kg
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Fragile oj nie to nie tak łatwo u mnie - wystarczy że odpuszczę i zapomnę o jedzeniu (a to mi się zdarza) albo pojawiają się stresy i nerwy i waga leci na łeb na szyję ... mój kryzys to było chyba 38kg więc to była rzeźnia by ją odbudować
    Jednak nie pogardziłabym tymi 5kg w plusie baaaaaaaa bym była mega szczęśliwa
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ja jak leżałam w szpitalu w ciąży jakoś w 16tyg to była dziewczyna ok.30lat ok 140cm i 36kg bylam w szoku
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    moja chrzestna lat 40, 169cm i 42 kg waży...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Jak mi waga spada do 46 zaczynam panicznie się ratować - tzn wpierdzielam co 2-3 godziny wszystko co wpadnie mi w łapy... często jem w nocy różne rzeczy ale najczęściej słodkie... ostatni mój przysmak to po 23 płatki owsiane na mleku (tak około pół litra mleka i na gęsto ugotowane i potrafi mi być mało) Są dni że jogurtami z dodatkami orzechów czy rodzynek już normalnie rzygam, serami i kurczakiem... tydzień czasami dłużej i waga wraca na 48 to ciut luzuję (ale dalej jem w nocy)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 5th 2012
     permalink
    Agunia moja przyjaciółka ma tak samo jak Ty... może dużo jeść ale co z tego jak nie je systematycznie i stres właśnie powoduje u niej spadek. Będąc ze mną u rodzinki na wsi jadła codziennie systematycznie o stałych porach, jadła duże porcje kartofli mięsiwa, jadła pełne i wartościowe śniadania czy kolacje, jadła w międzyczasie słodycze i przytyła... Wszystko się da ale trzeba wiedzieć jak się do tego zabrać i poznać swój organizm oraz poznać co powoduje tycie i jeść to systematycznie :)

Treść doklejona: 05.11.12 08:04
    Agunia a jak to jest, że u Ciebie waga na suwaczku inna niż u mnie w odniesieniu do Werki i Julki? przecież my tego samego dnia rodziłyśmy

Treść doklejona: 05.11.12 08:05
    powinnam stanąć kontrolnie na wagę ale jakoś nie mam odwagi ehhhh
    Idę sobie lepiej śniadanko zrobić w akompaniamencie płatków i jogurciku i innych pyszności :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A ja od dzisiaj na tej Activiowej diecie :D Stanęłam na wagę i mam znowu dwa kg do przodu, przeraziłam się... Nie może tak być, muszę się wreszcie za siebie wziąć.

Agunia -no tak, z za niską wagą też niedobrze... Miałam koleżankę, z której się koledzy nabijali, że anorektyczka (z czasów szkolnych jeszcze), a ona płakała, bo tylko ona i ja wiedziałyśmy jak bardzo starała się przytyć... To też nie takie łatwe.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    też mam znajomą z podobym problemem... normalnie nosi rozmiar 36. jakiś czas temu okazało się, że musiała kupić 34 :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ladybird76: Agunia a jak to jest, że u Ciebie waga na suwaczku inna niż u mnie w odniesieniu do Werki i Julki? przecież my tego samego dnia rodziłyśmy
    hmm a wiesz że nie wiem jak to z wagą Weroniki jest :P
    Nie no - na poważnie zaraz będę zmieniała suwak Antosi to zerknę - faktycznie coś mu się źle liczy
    ____
    Co do tycia - regularność jedzenia niewiele u mnie dawała
    Ot po prostu taki typ i albo to zaakceptuję albo nadal będę mieć kompleksy... więc uczę się akceptować
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Agunia ha ha ha ale przejęzyczenie ha ha ha :) piszemy o wadze no to zamiast napisać wiek to napisałam wagę :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    oki juz poprawione... co za różnica w miesiącach JUN czy JUL
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Fragile no to powodzenia życzę i pamiętaj aby dużo pić przed posiłkiem a nie po posiłku bezpośrednio :)

Treść doklejona: 05.11.12 09:14
    Agunia no już jest OK :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Pomyliłam sie w miesiacach - nie wiem jak to zrobiłam i że przez 3miesiące się nie zorientowałam... no nic :) dzięki za zwrócenie uwagi
    A ów waga mnie rozbawiła po prostu :)
    ___
    Idę po jakąś kawę bo padnę na pysk chyba :/ zasnęłam po 2giej i jestem zwłoki
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Agunia Ty nie kawę ale jakiś energetyczny posiłek :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm posiłek był ok 8 teraz zdecydowanie czas na kawę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ladybird76: pamiętaj aby dużo pić przed posiłkiem a nie po posiłku bezpośrednio :)

O tym to akurat nawet nie muszę pamiętać... U nas schodzi 5l baniak dziennie, mąż dużo pije wody i ja też :D Taki zdrowy nawyk :D

Ale teraz też sobie idę kawę strzelić, bo pogoda taka, ze albo spać albo pić kawę ;) A ja zrobię i to i to ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    The_Fragile: albo spać albo pić kawę ;) A ja zrobię i to i to ;)
    zazdroszczę - oddałabym wszystko za pół godziny pod kocem... Ale jestem sama z szarańczą wiec nie da się :/ Mężu wróci ok 14 a ja na 15 mam kurs więc nie da rady do 19 się uwalić
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Laski nie narzekajcie... kawa Wam za wiele nie da... posiłek energetyczny tak :)
    Ja to dzisiaj powinnam się nie budzić przez cały dzień :( mam taką ochotę uciec przed problemami ale trzeba żyć do wieczorka ehhh :(
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    zapraszam na kotlety mielone i tort haha
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    za kotlety dziekuję a na torta z popitką % się skuszę :P
    Jak przystało na wyrodną matkę wczoraj nie było u nas torta ale myślę że bliżewj ur Nata zrobię im obu na raz bo pewnie chrzestna Nata wpadnie a i może sił będę mieć wiecej
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Agunia oj oj oj z tą popitką ehhh..... kotleta i torta tak bez popitki :)

Treść doklejona: 05.11.12 12:39
    Agunia a co Ty takiego robisz, że sił Ci brakuje?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ladybird76: Laski nie narzekajcie... kawa Wam za wiele nie da... posiłek energetyczny tak :)

Ee, ja nie narzekam :bigsmile: Natomiast Inka z mlekiem nie jest zła :cool: A posiłek dopiero za 2h :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Dziewczyny a ile waza wasze 5 letnie dziewczynki? Venere 110 cm i 18 kg ,to chyba ok...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ladybird76: Agunia a co Ty takiego robisz, że sił Ci brakuje?
    a nic Dronko pozza tym że od m-ca jestem chora :/ Temp nie mam wysokiej ale czuję się koszmarnie i mnie telepie i wszystko boli i mi źle i niedobrze :/ niby po gripexie lepiej ale tak naprawdę koszmarniw się czuję a i przy maluchach odrobina zajęcia jest ;)
    Ewa Weronika nosi ciuszki na 110-114 a waga hmm nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ewa Julka waży 34kg, ma ciuszki w rozmiarze 134 - 140 ale z przewagą 140 a czasami ciutkę wiecej... rozmiar buta 33 a wzrost hmmm chyba 130

Fragile dajesz rady ? :) kciuczę za Ciebie i dietkę :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ladybird76: Fragile dajesz rady ? :) kciuczę za Ciebie i dietkę :)--

Dzięki! No luz, bo tak jak pisałam w sumie i tak tak jem. Najedzona jestem, przerwy między posiłkami 3h - jem z moim dzieckiem ;) Ale bez słodyczy będzie ciężko... Natomiast zamierzam dac radę, bo już mnie to uzależnienie wkurza ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.