Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeNov 28th 2012 zmieniony
     permalink
    będzie do pół roku od stwierdzenia nabycia spadku. 3 lata od śmierci
    kurczę i tak będę musiała się dowiedzieć jak to cudo wypełnić... bo o ile pity się nauczyłam, o tyle o tych drukach nie mam bladego pojęcia :shocked::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 28th 2012
     permalink
    dziewczyny mam porblem
    mloda ma sie nauczyc na wtorek na historie hymnu panstwowego. jest jedno ALE... pan zazadal 6 zwrotek
    sprawdzilam wszedzie gdzie sie dalo i jako hymn funkcjonuja 4 zwrotki "szczegóły dotyczące hymnu określa ustawa z dnia 31 stycznia 1980r.(Dz. U. z dnia 11 marca 1980 r.)"

6zwrotek ma “Mazurek Dąbrowskiego - Józef Wybicki (tekst pierwotny)” ale to nie funkcjonuje jako hymn panstwowy i brzmi inaczej, no wiec czego ma to moje dziecko sie w koncu nauczyc bo zglupialam?
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde, skoro to ma być historia hymnu to chyba ma być te stare 6 zwrotek "Mazurka..." no i młoda może dodać, że obecnie jako hymn funkcjonują 4... A musi to mieć wykute na pamięć czy jak?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie historii hymnu ttylko ma sie nauczyc slow hymnu na historie
    ma to umiec SPIEWAC!!!
  1.  permalink
    Dziewczyny :-) Pozdrawiam Was z cudownego , pochmurnego Sopotu. :-)
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeNov 29th 2012
     permalink
    Dzieki ,za pozdrowienia...
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Szczypto, jak ja Ci zazdroszczę...
    Do 5 nie spałam, bo Marta kaszlała, a o 7 musiałam wstać... Umieram...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    taka to pozyje, Szczypta dobrej pogody i milych spacerow :grouphug:

a ja dostaje pierdolca, mam dosc siedzenia a wlasciwie lezenia w domu, nie pisalam tutaj ale tydzien temu w piatek spadlam ze schodow, strasznie sie potluklam i dalej jestem obolala. Praktycznie caly czas leze, siedziec moge tylko w 1 pozycji ale to tez przez chwile wiec zeby bok a od dzisaj plecy odpoczely od lezenia to sobie stoje i bujam sie na boki to wtedy mniej kregoslup boli; czy ktoras z was miala kiedys pobite zebra i wie ile ten gowniany bol moze trwac???
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Hyde, ja niestaty spadałam ze schodów wielokrotnie (choruję na zanik mięśni) ale mam to szczęście, że poza totalnie obitymi nogami (mam opuchliznę już chyba na stałe) nigdy nic mi sie nie stało. Byłas u lekarza? Zapisał jakiś specyfik (chyba diclofenac jest na tego typu bóle)?
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Szczypta, baw się dobrze!

Hyde, coś jest w powietrzy, czy jak?
    Dwa tygodnie temu tak zdetwiała mi noga, że upadłam, gdy próbowałam wstać, gdy wołał mnie syn z łazienki. Upadłam tak nieszczęśliwie, że myślałam, że skończy się na gipsie na kostce. Na szczęście opuchlizna zeszła po kilku dniach, ale za to na stopie pokazał się niedawno piękny fioletowy krwiak od palców do pięty. Też ciągle boli, ale o dziwo mniej, jak noszę obcas.
    Ja to się teraz boję, że jak (tfu, tfu) zakręci mi się w głowie, czy jak i upadnę to Młody nie będzie wiedział co robić... Mam skłonność do takich spadków ciśnienia i zakrętów, więc róznie bywa... Wtedy strasznie się rozpłakał w tej łazience, bo słyszał, że coś się stało a ja nie mogłam się podnieść i do niego iść.

Współczuję wypadku, mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie tylko lepiej.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja tez notorycznie ze schodow spadam ale jeszcze nigdy sie tak nie pobilam jak teraz :(
    od razu tego dnia bylam na izbie przyjec, zrobili mi 3przeswietlenia i nic nie wykazalo, mialam usg, wnetrznosci ok
    niestety jestem mocno poobijana, mam gigantyczne siniako-krwiaki i opuchniete plecy na wysokosci krzyza;
    lekarz z IP byl tak kompetentny ze szkoda gadac, zalecil zebym brala bez ograniczen srodki przeciwbolowe typu ketonal ibuprofen czy nurofen i tyyyyle. do rodzinnego ide w poniedzialek przedluzyc L4 bo do pracy sie nie nadaje

Treść doklejona: 29.11.12 16:32
    Peaberry: Wtedy strasznie się rozpłakał w tej łazience, bo słyszał, że coś się stało a ja nie mogłam się podnieść i do niego iść.

jak spadlam to bylam sama z Krzysiem w domu, on zaczal najpierw wolac a potem szlochac "mamusiu czemu sie nie ruszasz,mamusiu czemu nic nie mowisz" a ja po prostu nie wiedzialam gdzie jestem i ledwo palcami bylam w stanie ruszyc. Mimo ze bolalo jak diabli to sie zmobilizowalam zeby sprobowac wstac bo nie moglam zalu malego zniesc; baaa nawet go do przedszkola odwiozlam (nafaszerowawszy sie wczesniej ketonalem) i dopiero jak wiedzialam ze ma zapewniona opieke to pojechalam do szpitala
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    szczypta_chilli: Pozdrawiam Was z cudownego , pochmurnego Sopotu

Och, Szczypta... Wiesz, że masz za mnie zjeść rybkę? Może być halibut. Albo pstrąg tęczowy. Nawet jak nie będziesz już miała miejsca to zjedz :D
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    The_Fragile: Och, Szczypta... Wiesz, że masz za mnie zjeść rybkę? Może być halibut. Albo pstrąg tęczowy. Nawet jak nie będziesz już miała miejsca to zjedz :D

Zapomnij - będzie flądra :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Licho: Zapomnij - będzie flądra :wink:

Może być i flądra, boszzzz, jak ja Szczypcie zazdroszczę!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 30th 2012
     permalink
    zwolnienie lekarskie ma jeden podstawowy plus, mozna spac ile wlezie zwlaszcza ze dzieci w szkole/przedszkolu..
    nie pamietam kiedy ostatni raz obudzilam sie 10:15 :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    boli to znaczy ze zyje, jak to mawia moj brat :) i
    m wiecej leze tym mniej boli, ale na zwolnieniu lekarskim zostaje jeszcze przez tydzien; z malych radosci to dzisiaj juz nawet lodowke bez bolu udalo mi sie otwrzyc ale jeszcze szuflada ze sztuccami jest za ciezka; moj maz stwierdzil ze musze sie faktycznie kijowo czuc skoro mateiraly do produkcji ozdob swiatecznych leza i czekaja a ja sie za nie nie biore.
  2.  permalink
    Na bazarku już zamieściłam ten wpis, ale tutaj powtórzę. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko.

Na indywidualne zamówienie wykonam klasyczny album na zdjęcia z spersonalizowaną okładką.

Przykład

Co mogę dla Was zrobić:

- album w dowolnie wybranej przez Was tematyce (album dla dziecka, ślubny, księga gości, itd.) i kolorystyce;
    - spersonalizowaną okładkę wg Waszego lub - jeśli dacie mi wolną rękę - wg mojego pomysłu;
    - rozmiar albumu to maksymalnie A4 (210 x 297 mm);
    - standardowo w środku 40 sztywnych kart (dowolny kolor, standardowo czarny, gramatura +/- 250 g/m2) przekładanych ozdobnymi arkuszami kalki (opcja: również bez kalki);
    - album A4 z 40. kartami pomieści maksymalnie 320 zdjęć (po 8 na każdej z kart) w formacie 9x13 cm;
    - album spinany kółkami, które są otwierane, a więc umożliwiają dołożenie nowych kart bądź ich usunięcie bez jakichkolwiek zniszczeń;
    - na tylnej okładce kieszonka na płytę CD (standardowo pojedyncza, a wg indywidualnych ustaleń może być więcej);
    - zdjęcia do albumu wklejane są za pomocą dwustronnej taśmy klejącej bądź specjalnych narożników klejących do albumów klasycznych);
    - stały, mailowy kontakt na etapach tworzenia albumu (aby spełniał w 100% Wasze wymagania).

Kontakt: kherdzik@wp.pl
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A niektórzy będą mieli fajny week-end:swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Się zgadza:swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 30th 2012 zmieniony
     permalink
    a co bedziesz robic??

edit : znaczy sie... BEDZIECIE :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Będziemy się sushić:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    a raczej rendangować:tooth::tooth::tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Sushienie zostaje na the day after:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    _sushi_: rendangować

po polskiemu prosze :P
    rozumiem ze planujecie forumowy mytyng? :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    My nie...
    Ale nasze chłopaki, owszem:devil:

Chciałoby się rzec- at last:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Będziemy jeść rendanga, plotkować, a nasi mężowie będa w tym czasie usypiać chłopaków:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    aaa to lapie, to jakies miecho po 'egzotycznemu' znaczy nienaszemu, kiedys chyba pisalas...
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A Jaherkowy mąż nawet piżamę "do gości" będzie miał :swingin::peace:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No wiesz to na wariant spania w przechodnim salonie:devil:
    Zazwyczaj sypia bez gaci:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Aaa, czyli w sypialni albo gościnnym będzie bez?:crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jak się zapędzisz z tego WC "normalnie" do siebie do sypialni, to przy odrobinie szczęścia możesz przywitać się z wężem:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zapowiada sie ciekawy weekend :)) nie zapomnijcie o odpowiedniej fotorelacji, szczegolnie w razie spotkan z wezami :wink:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja tez się cieszę na weekend ale chyba inaczej niż wy, bo bez zobowiązań :wink: No male spotkanie ze stara kumpelą. ale ono nie wymaga organizacji :wink: To byl ciężki tydzień więc chce mi się nic nie robić :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    do mnie jutro przychodzi psiapsiolka w odwiedziny, stwierdzila ze moze meza wyreczyc i nam posprzatac ale ja wole z nia poplotkowac a niech maz na szmacie polata ;) a w niedziele przychodzi rodzinka na kawke i ciacho, w sumie mieli przyjsc na obiad ale nie dam rady sie jeszcze sprezyc

Treść doklejona: 30.11.12 22:59
    ktoras laska gdzies wczoraj polecala film SIEROTA, loooo matko i corko, co za porabany film :devil:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde: ktoras laska gdzies wczoraj polecala film SIEROTA, loooo matko i corko, co za porabany film :devil:

MrsHyde, ja lubię porąbane horrory, które straszą właśnie takimi nawiedzonymi dziećmi (a w tym filmie raczej nie do końca dziećmi...:devil:) Ale pamiętam, że "Orphan" podobała mi się tylko za pierwszym razem, jak oglądałam sama. Potem obejrzałam jeszcze z Lubym i w sumie zastanawiałam się, co takiego mi się początkowo podobało...
    Co do planów na weekend: 5h jazd w ramach kursu na kat. B, a jutro wieczorem idę z ww. Lubym na randkę z kinem i kolacją :wink: Co do kina to wybraliśmy "Sinister"
    --
  3.  permalink
    Fragilku :-) Ściskam Cię z Przystani :-) Chciałam Ci powiedzieć że 20 min czekaliśmy na stolik ! O tej porze roku , ogarniasz? Zjem pieczonego halibuta za Ciebie :-)Wczoraj odważyłam się na zupę rybna pierwszy raz w życiu i powiem Ci że doskonala to mało powiedziane
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 1st 2012
     permalink
    Zupa rybna jest pyszna ,ja tez lubie i czasem nawet robir w domu...,
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, pomocy, dzwoni do męża na komórkę jakiś starszy pan, najwyraźniej chory , tłumaczymy mu, że pomyłka, a on myśli, że z jakąś córką rozmawia... Czy da sie taki numer zablokować? Zadzwonił już ponad 40 razy przez kilka godzin...

szczypta_chilli: O tej porze roku , ogarniasz?

Ogarniam :DDD My na ogół tam w listopadzie jeździmy :DDD Ale Wam fajnie, bawcie się dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Fragile w szajsungu idzie zrobic zablokuj numer i wtedy nie dociera dzwonek, ewentualnie isc do jakiegos pomieszczenia i nagrac.... CISZE. potem nagrana cisze ustawiasz jako dzwonek i niech dzwoni do woli
    z drugiej strony to moze tego czlowieka podpytac o jakies dane i zglosic na policje czy pogotowie? bo jak ewidentnie chory to moze jakiejs pomocy potrzebuje?
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Byłam wczoraj w IKEI na warszawskim Targówku i w tym prorodzinnym i prodzieciowym sklepie nie ma toalet dla dzieci... No kurczę, wystarczyłby jeden mały kibelek :-/
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    The Fragile a macie w telefonie filtrowanie połączeń?
    Jest filtrowanie pozytywne - wybierasz tylko te osoby od których chcesz odebrać telefon i filtrowanie negatywne wybieramy numery, których nie chcemy odbierać. Poszperajcie w ustawieniach telefonu, najczęściej to jest w profilach.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a propos IKEI, 3grudnia bedzie darmowa dostawa jesli zrobi sie zakupy w sklepie w katowicach i pod warunkiem ze paczki beda miedzy 10 a 30kg. SKLEP ONLINE
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Udało mu się zablokować nareszcie... Próbowałam z tym panem rozmawiać, zadawałam pytania, ale on w kółko powtarzał "córcia nie gniewaj się przecież na mnie", tak jakby mnie nie słyszał w ogóle...
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Ooooo, Hyde, to ja sobie zamówię materac, bo właśnie miałam kupować :-) Ciekawe czy z Katowic mi za free też prześlą?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    przesla o ile jest ciezszy niz 10kg a lzejszy niz 30kg, przeczytaj jeszcze regulamin bo tam cos bylo o produktach specjalnych zywnosci i lustrach
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Czytałam właśnie ten regulamin i nie ma nic o odległości i o materacach ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Przy okazji zapytam, bo wczoraj byłam w lekkim szoku...
    Od kiedy empik ma darmowego kuriera przy zakupach powyżej 90zł? Bo mnie odstręczały od zakupów tam właśnie koszty przesyłki a jeździć do sklepu po odbiór było mi zdecydowanie nie po drodze. Wczoraj zauważyłam właśnie taką informację i byłam mile zaskoczona...
    Hyde od razu odpowiadam na pytanie o payback. Nie zbieram, ale chętnie komuś oddam, jeśli to jest możliwe, bo zamierzam zrobić zakupy za ponad 130zł.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Liv moja kuzynka robila juz u nich zakupy online, placila cos ok 50zl za przesylke zawsze to taniej niz od nas 120km w jedna strone jechac

Peaberry: Od kiedy empik ma darmowego kuriera przy zakupach powyżej 90zł? Bo mnie odstręczały od zakupów tam właśnie koszty przesyłki a jeździć do sklepu po odbiór było mi zdecydowanie nie po drodze. Wczoraj zauważyłam właśnie taką informację i byłam mile zaskoczona...

dostawa chyba teraz na okres swiateczny weszla, ja zawsze odbieram w empiku bo raz w tygodniu jestem w kaufie ktory jest vis a vis

Peaberry: Hyde od razu odpowiadam na pytanie o payback. Nie zbieram, ale chętnie komuś oddam, jeśli to jest możliwe, bo zamierzam zrobić zakupy za ponad 130zł.

zeby przepisac punkty to trzeba podac numer karty; jestes pewna ze nie chcesz zbierac zeby potem na bony wymienic? jesli nie to ja tam chetnie je przygarne ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 2nd 2012
     permalink
    dla tych ktore jutro ida do pracy czy szkoly

dsa
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 2nd 2012
     permalink
    No i mamy grudzien,ale sie ciesze bo 22 lecimy do PL, nie pamietam juz ,ale chyba 13 lat BN nie spedzalam w PL...teraz mam zamiar latac co rok...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.