Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 6th 2012
     permalink
    U mnie prezenty sa dla wszystkich, ale ja je robie caly rok a teraz mam jak znalazl...
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja w tym roku do pierniczków dokładam jeszcze biscotti, ale o smaku piernikowym :DDD Po razpierwszy będę robić, wiec nie wiem, czy się uda... Oby...

No własnie, z prezentami to ciężko finansowo, a i tak najfajniej patrzeć na dzieciaki jak papier rozdzierają i jak potwornie się cieszą! Tylko z meżem sobie robimy prezenty, ale to już takie bardziej praktyczne (on dostaje słuchawki wypasione, a ja bilet na koncert Depeche Mode) :DDD

Treść doklejona: 06.12.12 10:20
    Ewa, a co robisz jesli można podpytać?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a co to jest BISCOTTI?
    my z mezem nigdy sobie prezentow nie robilismy (chociaz ja mu kiedys dalam 'karneciki uciech') ale w tym roku postanowilismy ze moze jednak... na razie jeszcze nie dotarlam do sklepu i nie wiem czy bedzie mnie stac ale ludze sie ze jednak kupie co umyslilam ;)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Np, dla siostry mam portfel , wisiorek na klucze, maseczki jednorazowe do twarzy,wszystko markowe,ale z przecen, maseczke sprawdzalam date waznosci,dla chlopaka siostry jest torba termiczna z przeceny letniej(jest kierowca ,to mu sie przyda...) itp...,takie rzeczy malo wymyslone ,ale sie przydadza...Mama perfumy,torebka , wszystko ,kazalam sobie pakowac w sklpie,wiec prezntòw jest duzo,fajnie to wyglada pod drzewkiem...
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    The_Fragile: a ja bilet na koncert Depeche Mode

Nienawidzę Cię:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ewa74: U mnie prezenty sa dla wszystkich, ale ja je robie caly rok a teraz mam jak znalazl...

msz na mysli robienie zakupow przez caly rok?
    kurcze az taka praktyczna nie jestem, ten moment szukania prezentow kojarzy mi sie z czasem swiatecznym i gdyby nie to ze w grudniu ceny szaleja to pewnie bym kupowala pozniej zeby wlasnie atmosfere swiat zlapac
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    MrsHyde: a co to jest BISCOTTI?

A tooo

_sushi_: Nienawidzę Cię

Whhyyyyyy? Chodź ze mną :D

Ewa - aaaa, ja myślałam, że rękodzieło robisz :DDD
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Atmosfere lapie tak samo, teraz sa w sklepach swietne zestawy spozywcze,bardzo ladnie opakowane , wino,olej ,parmezan itp,zawsze cos kupuje w wigilie ,bo juz jest przecena, to tez sa fajne prezenty ...
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    The_Fragile: Whhyyyyyy? Chodź ze mną :D

Taaa, z niemowlakiem? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ups, zapomniałam :DDDD Ja może w ciąży będę, ale idę! :DDDDD
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    The_Fragile: a ja bilet na koncert Depeche Mode)

No to idziemy razem :cool:
    U nas bileciki już stygną :wink:
    Sushi - no cho!!! władujemy Martynkę, Krasnala i Twoich chłopaków do jednej niani i wio :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ewa74: Atmosfere lapie tak samo, teraz sa w sklepach swietne zestawy spozywcze,bardzo ladnie opakowane , wino,olej ,parmezan itp,zawsze cos kupuje w wigilie ,bo juz jest przecena, to tez sa fajne prezenty ..

ty chyba w ogole wiekszosc zakupow robisz na przecenie, co? ja chyba za rzadko trafiam na jakies mega okazje zeby sie obkupowac z duzym wyprzedzeniem

poza tym w wigilie nie chodze juz po sklepach, czasami jak sie zorientuje ze czegos mi moze brakowac to mloda zahacza o spozywczy ale to wszystko; w ogole uwazam ze sklepy otwarte powinny byc gora do 12 i tylko spozywcze.
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ul_cia: Sushi - no cho!!! władujemy Martynkę, Krasnala i Twoich chłopaków do jednej niani i wio

Eh, gdybym mieszkała bliżej... :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Zaglądam tu i oczy przecieram, bo wiem, ze przed sekundą dosłownie napisałam i nie ma.... ale znalazłam się na pogotowiu mikołajowym :)
    .
    Hoł hoł hoł!! :smile:
    _
    Hydi, ja to Mikołajowi jestem zupełnie obojętna, nawet rózgi nie dostałam (ale on mnie też :updown:)
    _
    Leciałam jak głupia na to tchibo, zeby gramofon zobaczyc, bo myślałam, ze to jakis taki stylizowany - z tubą... a to to u mnie się adapter nazywa i w domu rodzinnym mam stary.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 6th 2012 zmieniony
     permalink
    MrsHyde , no ja lece na gotowe,wiec moge nadrobic prezentami, ja jestem maniaczka przecen , ale ja np w zimie nie pracuje,wiec mam czas w lutym ,marcu lazic i szukac.W w tym roku wiele sklepòw zamknieto z powodu kryzysu i tez wyprzdaze ogromne byly, nie kupuje rzeczy niepotrzebnych tylko dlatego, ze sa przeceny,ubieram sie klasycznie ,wiec Jeansy ,czy bialy podkoszulek ,zawsze mi sie przydadza...no i mysle o prezentach na BN, to zawsze ,bo w zimie krucho u mnie z kasa...
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ulcia - super, my tez już w domu mamy :DDDDD No widzisz Sushi, jakbyś do nas przyjechała to wszystko by się dało :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja jakos srednio umiem przewidywac na tyle wczesniej, mam kolezanki ktore kupuja kurtki zimowe czy buty dzieciakom o rok wczesniej na pzrecenach ale mi to nie lezy bo nie wiem jak bedzie dziecie roslo no i moje dzieci sa "decyzyjne" czyli mowia co im sie w danej chwili podoba :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    W tym sezonie tez nie bede kupowac juz kurtki z przeceny , bo Venere urosla i chce juz sama wybierac ,no i slusznie.Ale w zeszlym roku kupilam i lezy jak ulal, no i byla o 70% tansza niz teraz, podobny model w benettonie.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ale to fajne, że dzieciaki mogą teraz same wybierac no i przede wszystkim mają z czego :smile:.
    Od razu w opozycji widzę mój znienawidzony kombinezon noszony wcześniej przez wszystkie starsze ode mnie dzieci w rodzinie. Ciekawe swoją drogą czy też go nie lubiły :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja cale zycie donaszalam ciuchy po siostrze, w sumie moja Gabrysia tez donasza po chrzesniaczce i corce znajomych ale ze dziewczyny takie 'modystki' i maja wypasione ciuchy wiec nie narzeka. Baaaa jak przychodzi do nas W. z torba ciuchow to mloda skacze z radosci i jej na szyje sie rzuca :)))
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ja w późniejszym trochę okresie (nastoletnim) też z utęsknieniem czekałam an wszystko co z kuzynki "spadnie" :), ale to już były inne czasy :))
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Dobrze ,ze za moich czasòw szkolnych byly fartuchy,bo zawsze najgorsze ciuchy mialam,to przynajmniej przykrylam...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mojej bym takich fatalaszkow nie kupila - wczesniej byl wojcik i rekid a teraz zara, stradivarius, bershka
    na jesien dostala wypasiony plaszczyk za ktory znajomi rok temu dali ponad 200zl a corce sie... odwidzial; no ale jak kogos stac to niech kupuje, my sie potem cieszymy ze 'spadku' :shamed:
    chociaz mloda jest na tyle kochana ze jak cos kupimy na przecenie w C&A to wcale nie mniejszy szal radosci jest :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No w sumie fartuchy nie były złe... tylko ten materiał...tak się elektryzował, że iskry szły ;-)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o tak, material byl fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj
    z drugiej storny ja tam uwazam ze mundurki to nie jest zle rozwiazanie o ile faktycznie szkola by to egzekwowala
    w poprzedniej szkole G dzieci mogly codzic ubrane w szaro-granatowo-czarno-biale ubrania tylko, nie wyobrazacie sobie radosci dziecka kiedy okazuje sie ze do nowej szkoly moze isc w fioletowej bluzie czy zalozyc czarno czerwona sukienke :))
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Tutaj w podstawòwkach ,sa jeszcze fartuchu i Venere tez ma do przedzkola.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.12.12 12:12</span>
    wiecie ,jaka ona przychodzi pomalowana ,dobrze ze sa te fartuchy...
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Eveke, Zobacz sobie cos takiego. Ja ostatnio robilam taka gazete w zlotej ramce dla wykladowcy. Wyszlo super! Calosc z dostawa kosztowala 151zl.
    http://www.gazetomania.pl/?gclid=CIbfrIXThbQCFYta3godcCkA3A#opening
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O, ja dla brata to robiłam, strasznie fajna rzecz!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Montenia! :whorship::whorship:
    Dzięki Ci! Ja sobie głowę lamie co mojemu męzowi na 40tkę, kórą ma w swieta zrobic!
    Już wiem!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale tekst mozna dac wlasny czy oni juz wymyslaja jakis standardowy?
    bo jesli mozna by bylo wlasny to dosc oryginalne by bylo, zwlaszcza jesli by zebrac jakies informacje od osob z dawnych lat, jakeis "smiechostki" wspomnienia itp... a tak taki uniwersalny to by do mnie nie przemowil
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    MrsHyde, mozna dac wlasny, a takze mozna uzyc szablonu.
    Naprawde polecam,bo super wyszlo i warte ceny.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja szczerze mówiąc jakbym dostała taką gazetę to.................... nie wiedziałabym co z nią zrobić :tongue::tongue:
    na ścianie bym na pewno nie powiesiła i ostatecznie wylądowałaby w szafie

ale ja ogólnie nie lubię takich prezentów tzw kurzozbieraczy :wink::wink::wink::wink:

preferuję gotówkę [wtedy sobie kupuję to co faktycznie chce] a na najbliższe urodziny zażyczę sobie depilację laserową bo marzę o tym od dawna a mnie nie stać chwilowo :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: preferuję gotówkę

A kto nie? :DDDD

A ja lubię rzeczy, których sama bym sobie nie kupiła (tak jak ten kufel), ale takie coś, co jest i praktyczne i fajne :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    The_Fragile: A ja lubię rzeczy, których sama bym sobie nie kupiła (tak jak ten kufel), ale takie coś, co jest i praktyczne i fajne :D

o tak, to lubie najbardziej ale jeszcze bardziej lubie jak mnie zapytaja co chce :) i tak np. dostalam na osiedliny kase na moskitiery, zyrandol ktory sobie wybralam czy komplet recznikow
    najgorzej nie lubie durnostojek typu swieczki czy porcelanowe bibeloty
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    MrsHyde: najgorzej nie lubie durnostojek typu swieczki czy porcelanowe bibeloty

Oj, ja tez nie... Z jednej strony lubię jak dostaję coś, co bym chciała, ale z drugiej kocham niespodzianki... I mój mąż jest w tym mistrzem chyba - jak mówię przy okazji zwiedzania sklepów "oo, ale to jest fajne", to skubany sobie w telefonie zapisuje (ostatnio mi powiedział) i na jakąś okazję (albo i bez) dostaję tego cosia :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja od psiapsiolki dostalam czerwone kieliszki swieczniki ale tez jej kieds pokazywalam w sklepie ze by mi pasowaly do salonu; a maz.... maz raczej woli jak mu otwarcie powiem ze cos chce, on malo kreatywny raczej bywa jesli o prezety idzie dlatego tym bardziej jestem ciekawa co wymysli gwiazdkowo; moze mojej siekiery nie przebije :wink:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    :DDD Założę się, że nie jest w stanie :D U nas to ja się pytam, chociaż wiem, jakie gry lubi, na jakie czeka, więc w tym akurat jestem niezła. Ale sprzęt typu wietrarki, wkrętarki i inne musi mi palcem pokazać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A ja nie lubię jak mnie się pyta i sama też staram się tego nie robić no chyba, ze akurat taki układ.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja sie chrzesniakow zawsze pytalam bo to dzieci ktore maja wszystko; niestety czasami zalowalam pytania bo to co wymyslali to mnie z lekka przerazalo cenowo
    teraz jak sie wprowadzilismy to serio wolalam zeby sie zapytali niz lampke czy poduszke przyniesli; mialabym kilka takich osob w rodiznie ktore chcialyby 'pokolorowac' te smutne bialo-szare klimaty ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mikolaj jednak do mnie przyszedl, ostatnio wspominalam ze widzialam program gdzie sierocki mowil o skladance ktora przygotowal no i dzisiaj mezowi sie przypomnialo i dostalam - I ♥ 80s
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    do mnie też przyszedł

i to nic, że jestem na diecie i to nic, że nie przepadam za słodyczami
    przyniósł mi całyyyyyyyyyy wór słodkości :tongue:

ale liczy się gest bo w sumie jestem z mym mężem już 11 lat a pierwszy raz cokolwiek od niego z okazji Mikołajek dostałam :shocked::smile:

jak nic mnie zdradza ahahahhhahah :crazy::crazy::crazy::crazy::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Ja wolę powiedzieć co chcę. Komunikuję swe potrzeby zanim jeszcze zostanę poproszona :tongue: Ale to dlatego, że jestem baaardzo niecierpliwą osobą i każda "niespodzianka" to dla mnie męczarnia (ofc, jeśli ktoś mi wspaniałomyślnie uświadomi, że ma dla mnie coś, ale nie powie bo... itp). Poza tym wychodzę z założenia, że prezent ma być dla nas, więc najlepiej, by był trafiony, nie cierpię kupowania czegoś na siłę (i to działa w dwie strony, sama też preferuję, żeby ktoś mi powiedział, co chce dostać)
    Mnie Mikołaj tylko słodycze przynosi, ale to już zwyczajowo- na nic nie liczyłam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    TEORKA: jak nic mnie zdradza ahahahhhahah

guuuuupia :))
    ja takim tekstem sobie przechlapalam na kilka lat, maz mi jakos niedlugo po slubie z kwiatkami do domu wrocil a ja pomna tekstow starszych kolezanek (z nieudanymi zwiazkami i malzenstwami) od razu go zaczelam podejrzewac ze ja w ciazy, gruba i w ogole i on ma inna i mi kwiatami chce to wynagrodzic; ojjjjj ale sie wsciekl!!! po tamtym numerze nie dostalam kwiatow przez.. uwaga uwaga... 10LAT!!!! i nie pomagalo gderanie ze badyl bywa milym gestem ;)

pst. jednak mnie nie "nie zdzierzasz" bo ooooo mi dalas :tooth:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MrsHyde: od razu go zaczelam podejrzewac ze ja w ciazy, gruba i w ogole i on ma inna i mi kwiatami chce to wynagrodzic

ehhhh nam babom to nigdy nie dogodzisz :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    A we Wloszech sie Mikolaja takowego nie obchodzi!
    Wiec "problem" na dzien dzisiejszy mam z glowy .... az do stycznia:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nessie: Wiec "problem" na dzien dzisiejszy mam z glowy .... az do stycznia

a dlaczego az do stycznia? gwiazdki tez nie obchodzicie?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Nessie, na TRzech Króli się obdarowujecie?
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    jak nic mnie zdradza ahahahhhahah

albo wolał Cię okrąglęjszą :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Wlosi naszego Mikolaja obchodz 6stego stycznia (BEFANE tylko, ze to nie mikolaj a czarownica z bardzo długim nosem, latająca na miotle ktora przynosi prezenty grzecznym dzieciom i wegiel tym mniej grzecznym :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Do mnie przyszedł też dziś Mikołaj - listonosz.
    Jedziemy do Rabki 14go lutego. :) Na trzy tygodnie.:cool:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.