Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeDec 12th 2012
     permalink
    Na szcescie awaria juz usunieta. Jestem pod wrazeniem, jak szybko sie z nia uporali, biorac pod uwage, ze na caluskim Ursynowie i w okolicach pradu nie bylo.
    I cale szczescie, bo ogrzewania tez nie bylo...

W takich chwilach czlowiek sie cieszy, ze ma kuchenke na gaz:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jahe moj maz ostatnio mi uswiadomil ze jakbysmy pradu nie mieli to ani piec nie dziala ani kuchnia, w zwiazku z tym upewnilam sie czy mama posiada jeszcze butle i kuchenke turystyczna tak na wsiaki sluczaj bo w tej czesci miasta zima potrafi kable zarywac :/
    moja sis mieszka w stanach i tam jak nie ma pradu to nie ma nwet wody bo maja jakas tam pompe, z tego co mowila to nie ma rodziny ktora nie mialaby agregatu pradotworczego (a ja ubolewam ze budujac nie pomyslalam zeby wyprowadzic w instalacji wlasnie podejscia pod agregat)
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Jah, Weglarczyk to chyba Twój sąsiad:cool: Właśnie się skarżył na ciemny i zimny poranek:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MrsHyde: Jahe moj maz ostatnio mi uswiadomil ze jakbysmy pradu nie mieli to ani piec nie dziala ani kuchnia, w zwiazku z tym upewnilam sie czy mama posiada jeszcze butle i kuchenke turystyczna tak na wsiaki sluczaj bo w tej czesci miasta zima potrafi kable zarywac :/

Warto mieć asa w rękawie na trudniejsze przejściowe dni :)
    U mnie przy działce Tauron wymieniał w tym roku słupy i kable a PGNiG rury... :) może będzie mniej problemów bo tak to teściowa też miała co jakiś czas brak prądu.

- - -
    Moja Ada 10.12 miała egzamin - oblała na mieście za wymuszenie i wczoraj miała drugi i też pinda oblała za wymuszenie - chyba ją uduszę a auta mojego nie dostanie :(

Treść doklejona: 12.12.12 11:18
    Mrs ale nie potrzeba wyjścia pod agregat aby on pracował... musiałabym mojego zapytać jak oni to robią, że we firmie go mają podłączony w chwili kiedy prądu brak a żadnego dodatkowego jak napisałaś wyjścia brak... coś tam omijają i działa!
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: Na szcescie awaria juz usunieta. Jestem pod wrazeniem, jak szybko sie z nia uporali, biorac pod uwage, ze na caluskim Ursynowie i w okolicach pradu nie bylo.
    I cale szczescie, bo ogrzewania tez nie bylo...

W takich chwilach czlowiek sie cieszy, ze ma kuchenke na gaz:)

To ja mam w takim razie naturalną zdolność do przesypiania problemów :). O awarii dowiedziałam się od Teściowej, która zadzwoniła pytać czy już w porządku. Może końca świata też nie zauważę :cool:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho, no co Ty gadasz,że na Ursynowie mieszkasz???
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    hehe no to samo se pomyślałam jak zobaczyłam Twój wpis... oczy mi wypadły :shocked:

Treść doklejona: 12.12.12 13:49
    to co? jak nie będzie końca świata to coffee heaven w KEN Center? :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No nie gadaj,że i blisko Coffe Heaven:shocked:???
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No nie jakoś super blisko, ale można dojść pieszo :wink:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No to spadłam z kanapy, bo ja mieszkam vis a vis KEN Center;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    hehe, ale amerykę odkryłyśmy, co? :tooth:
    Ja się lokalizuję po metrze Natolin, ale stamtąd też mam kawałek. Za to może znasz górkę kazurkę?
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    DROGI MIKOŁAJU!!! Byłam bardzo grzeczna w tym roku... no dobra przez większość czasu... hmm w sumie to raz na jakiś czas...dobra nieważne sama sobie kupie prezent :D
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A ja Stokłosy;)
    Co do Kazurki, to ze słyszenia wyłącznie.

To jednak prawda, co ludzie mówią,że świat jest mały;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: To jednak prawda, co ludzie mówią,że świat jest mały;)

no,ale gdyby nie awaria prądu... :rolling:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jeszcze Węglarczyka musimy pod pachę wziąć:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    niech będzie :wink:
    •  
      CommentAuthorLenciaD84
     permalink
    Hej kobietki. Nie wiecie czy jest tu ktoś na 28 dni z wykształceniem medycznym? Robiłam dziś dzieciom morfologię, włąśnie mąż odebrał i nie wytrzymam do rana do wizyty... Miałam nie szukać w necie ,żeby sobie głupot nie nabijać ale ciekawość zwyciężyła. PLT norma do 440, córcia ma prawie 800, popodwyższone BASO i LYM, obniżone MCV i MCH. wszędzie sugerują choroby nowotworowe a ja zaraz zgłupieję. Muszę się czymś zająć i przeczekać do jutra
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lencia pogoogluj i sprawdz gdzie w necie na pytania odpowiada lekarz pediatra, poza tym ogolny obraz wynikow dopiero jest miarodajny, nie martw sie na zapas; gdyby cos bylo zle to w lab by od razu powiedzieli ze wizyta natychmiastowa koneczna
    •  
      CommentAuthorLenciaD84
     permalink
    DZiękuję,wiem własnie ze ogolny obraz trzeba ocenic a ja raczej takie pojedyncze wiem co oznaczają a nie potrafię tego połączyć w całość jak się maja poszczególne wartości względem siebie…
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a córcia nie miała ostatnio jakiejś infekcji ?
    nie była chora na coś ?
    --
    •  
      CommentAuthorLenciaD84
     permalink
    miała podwyzszoną temperaturę, która sama spadała, chodziła chwilami osowiala ale nic poza tym
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    LEncia nie ma co googlować ja kiedyś też na podstawie tych obniżonych MCH i jeszcze podwyższone OB oczywiście trafiałam tylko na info o raku...
    Najlepiej jak jednak lekarz oceni ile przekraczają, do czego to się kwalifikuje a przede wszystkim na pewno zrobi wywiad co i jak było z dzieckiem ostatnio :wink:

triniti poszukaj działu dla staraczek, nie ma sensu tu rozwijać off topa, poza tym na forum jest wyszukiwarka, temat o endo na pewno istnieje
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeDec 13th 2012
     permalink
    cześć dziewczyny... od paru dni nie wiem co się dzieje ze mną, że normalnie/nie normalnie nie mogę rano wstać. Zawsze zaczynałam życie przed 7 a np od2 dni przed 10 :( i do tego ciągle jestem zmęczona... nic mi się nie chce - brak sił :( ehhh czy to może być SKS ?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    To chyba nie SKS, chyba że i mnie dotknęło ;)))) WYdaje mi się, że to ta pogoda, czuję się jakby walec po mnie przejechał i cały czas bym spała...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no właśnie też tak czuję... i zaczęłam się obawiać o SKS :( wszystko co robię to z musu... i ciągle łapię zawiasy nooo

Treść doklejona: 13.12.12 10:17
    no chyba, że to przedświąteczny nastrój zaczyna się wkradać i to, że tyle do zrobienia a Ja w polu jestem :(
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja też mam to samo od paru dni.Tak jak kiedyś bez problemu wstawałam o 6.00 ,tak dziś po 7.00 jest mi strasznie ciężko się podnieść.Tyle,że jeszcze dziecię nad głową,szarpie za włosy i co zrobić?Trzeba jakoś wstać :sad:
    Na dodatek chodzę jak zjawa,jestem nie wyspana,a tu trzeba mieć oczy dookoła głowy,bo małe dziecko jest.. Czuje się jak wyrodna matka,siedzenie w domu od rana do wieczora to jakiś koszmar.Staram się bawić z dzieckiem.Poczytamy coś,pogonimy się trochę,pośmiejemy,ona poraczkuje po pokoju,powłazi na meble i znowu błędne koło.. Nie potrafię sobie jakoś ułożyć tego czasu.Wczoraj to już czekałam aż tylko będzie zmęczona,żeby ją położyć i mieć tą chwilę dla siebie :sad:
    Najchętniej zrobiłabym sobie dzień wolny.. Przykro mi samej,że to piszę,ale te ostatnie dni to jakiś koszmar.Czyste szaleństwo..
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    dlaczego Ci jest przykro? prawie każda z Nas ma takie dni i chce mieć też dzień dla siebie... Ty masz jeszcze do tego małe dziecko a Ja już nie więc powinno mi być lżej ale z leniem na plecach jest trudno :(

wiem, że muszę z domu wyjść i jak wyjdę jest ok ale z drugiej strony to wszystko jest wymuszone :(
    •  
      CommentAuthorLenciaD84
     permalink
    Jula :konsultacja hematologiczna, powtórzenie badań za 2tyg, płytki do policzenia ręcznego :(((((((
    Adaś: jakieś zakażenie bakteryjne, jutro do pokazania i na antybiotyk :(((( Lecę do pracy moze choć na chwilę zapomnę bo nie wyrobię :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny to chyba cos w powietrzu - przesilenie jesienno - zimowe? a moze po prostu brak slonca.... ja tez padam na pysk, fakt mam leki ktore ciut oszalamiaja czlowieka ale moj stan to po prostu jakis spozniony zaplon do kwadratu, na dodatek na nic nie mam sily i ciagle spac mi sie chce, dziswaj zeby przetrzymac 5 lekcji to najpierw pilam duszkim kawe siekiere a potem wypilam tigera a i tak mi sie oczy zamykaja

Lencia po infekcji moga byc rozne jazdy, mam nadzieje ze uda ci sie te konsultacje w miare szybko zalatwic
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Kurcze a mnie cos lapie zimno mi i gaedlo boli, a w sobote do pracy ide ,na noc wezme cos ,musze sie wygrzac...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Mrs u mnie np dzisiaj piękna pogoda jak na tę porę roku i śnieg... a co z tego jak chęci zero wrrr kopnijcie mi w dupę może nabiorę rozpędu :)
    Jeszcze w sumie poniedziałkowe zajęcia z tańca mnie motywują do robienia czegokolwiek dla siebie...
    Poza tym tłum ludzi przed świętami w sklepie dobija :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja wszystkie zakupy ostatnio robie przez net, przez ciuchy ksiazki prezenty az po pierdoly do zrobienia dekoracji swiatecznych; jak po chorobsku pojechalam po bombki (fuck ale szklane maja ceny!!!!!) to zero ludzi bylo ale obawiam sie ze w weekend jak pojedziemy po spozywcze to beda juz mega kolejki
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    w weekend będzie już zgroza... a najgorsze jest to, że Ja prezentu nie mam dla młodej zero pomysłu... teściowa jej kupuje dwie lalki barbie ( zupełnie nie wiem po co bo bez uzgodnienia ze mną ) a ona miała upatrzone konkretne ehhh

Treść doklejona: 13.12.12 20:14
    ciuchów to szczególnie na siebie bym nie kupiła w sieci... jednak jestem z tych co muszą się obmierzyć bo u mnie to takie wymiary, że ehhh... tu za dużo, tam za mało...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 13th 2012 zmieniony
     permalink
    to moze konik lub auto dla barbie?

ja ciuchy kupuje czasami w bonprix ale najczesciej w C&A bo tam wiem jaki mam rozmiar, chociaz spodni czy spodnic nie kupuje a kiecki tylko takie w miare elastyczne ktore sie do kazdej figury dopasuja ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeDec 13th 2012 zmieniony
     permalink
    no Ja jutro może wybiorę się do orsay bo widziałam ładne spódniczki i bluzeczki :)
    Ostatnio kiedy byłam z moją Adą po sukienkę to przy okazji przymierzyłam sobie spódnicę z ogonem i bluzkę oraz pasek i co? i wyszłam z nimi ze sklepu... i tylko pytanie gdzie Ja w tym wyjdę :) ehhh

Treść doklejona: 13.12.12 20:28
    jak dobrze, że na zdjęciu nie widać tych moich fałdek hi hi hi i ładnie ten ubiór je kamufluje :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    na sylwestra? :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    na jakieś wyjście urodzinowe do rodzinki etc... czy świąteczne ale w wydaniu innej bluzki... złotej... bo dodatki wszystkie mam do tego złote...
    Mrs to mój styl nawet jeśli nie na sylwka :) to Ja czasami lubię coś innego nie klasycznego :)
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Hej, fajna ta spòdniczka a ja sobie dzis kupilam cczapke i getry bo kozaki kupie w styczniu na przecenie, a tak geterki do kolan ,beda grzaly...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 14th 2012
     permalink
    Lexia planujecie wigilie klasowa taka ze wszystkimi daniami moze? Moi panowie chca zrobic z 12daniami i mowiac szczerze szukam weny co mozna im zaproponowac zeby przysniesli i zeby odgrzewac nie bylo trzeba a 'wymogi' wigilijne zostaly spelnione
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde: Lexia planujecie wigilie klasowa taka ze wszystkimi daniami moze? Moi panowie chca zrobic z 12daniami i mowiac szczerze szukam weny co mozna im zaproponowac zeby przysniesli i zeby odgrzewac nie bylo trzeba a 'wymogi' wigilijne zostaly spelnione

Nie, wigilijka jest na zasadzie domowe ciasta+słodycze... Szczerze mówiąc, to podziwiam pomysł, bo przygotowanie to jedno, ale jak to potem ogarnąć i dostarczyć do szkoły, a tam podać? :wink: Poza daniami na zimno typu śledzie, raczej nic mi nie przychodzi do głowy... Bo jakoś nie wyobrażam sobie odgrzewania karpia czy barszczu :smile:
    A skąd taki pomysł? Robił ktoś już u Was w ten sposób? U mnie raz któraś klasa chciała, no ale wychowawczyni się nie zgodziła właśnie z powodu zamieszania wokół tego.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas juz tak ktoras z klas robila a w szole gdzie ja sie uczylam to juz wieloletnia tradycja
    moi w tym roku koncza i chcieli miec wigilie z prawdziwego zdarzenia, do tej pory mielismy wlasnie tylko ciacho i owoce
    a logistycznie to mysle ze chlopaki sprawe dograja, wszyscy przyjezdzaja autami do szkoly chociaz niektoryz maja po 40km; w poniedzialek maja sie ostatecznie zadeklarowac co i kto robi, zobaczymy czy sie nie rozmysla przez weekend lub czy rodzice im z glowy tego nie wybija. Jesli cos to i ja jakas potrawe bede robila i pewnie bedzie to kutia bo nigdy nie robilam a przed wigilia domowa warto byloby sprawdzic czy mi wyjdzie ;)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    No to trzymam kciuki, żeby wszystko powychodziło, no i oczywiście zdaj później relację :wink:
    --
  1.  permalink
    Matko dziewczyny godzine temu przyszla do mnie szwagierka na gore,ze strasznie z niej cieknie jakby wody plodowe,kazalam jej jechac na IP bo miala zalozony krazek.Podczas badania wody jej odeszly i wlasnie lezy na porodowce....35/36 tydzien ciazy.Kurcze boje sie o nia i o dziecko....Dostala sterydy co prawda,ale to jednak wczesnie na porod....
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Cobraczek mam nadzieję, że będzie wszystko OK... - trzymam kciuki!
  2.  permalink
    Ladybird76: Cobraczek mam nadzieję, że będzie wszystko OK... - trzymam kciuki!

Dzwonilam do niej,mowila,ze podlaczyli ja pod KTG i nie czuje absolutnie zadnych skurczy wiec pewnie kroplowe dowala...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ehhh i to przed świętami :( tak więc kciuczę dalej :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Cobraczek bedzie dobrze krtyczny tydzien na który zawzse czekaja to 34 po tym tygodniu juz nikt nie panikuje gdy sie dzidzia rodzi :) jak sobie ładnie poradzi z termoregulacja i oddechem to na swieta spokojnie bedzie w domu :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia: No to trzymam kciuki, żeby wszystko powychodziło, no i oczywiście zdaj później relację

tez nie moge sie doczekac jak to wyjdzie bo moja klasa to sami faceci, chociaz jak byly wigilie ciacho i owoce to pamietali o stroiku siwatecznym, ladnych serwetkach, obrusie itp wiec moze i teraz nie zawioda (jak nie oni to przynajmniej ktores mamy hehehe)

Cobraczek: 35/36 tydzien ciazy.Kurcze boje sie o nia i o dziecko.

ciaza jest juz prawie donoszona, dzieciaki z 35 czy 36 tyg niewiele odstaja od dzieciakow rodzonych w terminie; najwazniejsze ze jest wszystko pod kontrola; w szpitalu na bank sprawdzili czy to wody plodowe ciekna czy moze czop odszedl albo nietrzymanie moczu
  3.  permalink
    Przy braku akcji skurczowej moze tak szybko nie postepowac porod...Ale mam nadzieje,ze przed 00.00 urodzi....
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A ja wròcilam z teatru,bylam kupic bilet na balet Czajkowskiego z prawdziwa orkiestra, ide z Venere ,ludzi bylo strasznie duzo po te bilety ,no nie drogie,bo sponsorowane przez miasto,tanczyc beda dziewczynki z okolicznych szkòl baletowych,ale tez bedzie taniec nowoczesny,ciekawe czy Veve ,bedzie sie podobac, jak zwykl tesciowa mnie rozbroila,(przeciez mozna zobaczyc w tv...)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.