Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 14th 2012 zmieniony
     permalink
    slyszalyscie o tym popaprancu co zabil tyle dzieciakow w szkole w stanach? booosh, wysyla czlowiek dziecko do szkoly a tam wariant sie zjawia i zabiera czlowiekowi kawalek serca :(((((
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 14th 2012
     permalink
    Nawet nie chce myslec, takiego to na najgorsze tortury i smierc powolna...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mnie to zmrozilo raz ze wzgledu na skale tragedii a dwa ze to tylko 8mil (niespelna 13km) od mojej siostry, a ok 10km od szkoly gdzie chodzi jej syn :confused:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Boże. Ruszyło mnie to bardzo :sad: po raz pierwszy patrzę na takie zdarzenie oczami matki :sad: jezu
    --
  1.  permalink
    Dzwonilam do szwagierki,wyprosili jej faceta bo to porod przedwczesny.Skurczy brak i jezeli nadal bedzie spokojnie to poczekaja do rana i beda wywolywac porod.Jesli cos sie bedzie dzialo nie tak to na stol....
    Z nerwow miesiaczki dostalam:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Mrs :sad::sad::sad::sad::sad:

Cobraczek "będzie dobrze"
  2.  permalink
    Ladybird76: Cobraczek "będzie dobrze"

2500g jak na ten tydzien to duzo czy malo?Strasznie malutki:sad:
    Apropo gdzie moge kupic ubranka jej dla wczesniaka?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kapahal, tesco f-f, auchan 50 i 44, ewa klucze to polska firma ma takie ubranka wiec pewnie w każdym sklepie dzieciowym.
    Cobraczku będzie ok:*
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a tak z innej beczki to wrzucę Wam kilka zdjęć :) bo normalnie nie mogę

Treść doklejona: 14.12.12 22:02
    Cobraczek: 2500g jak na ten tydzien to duzo czy malo?Strasznie malutki:sad:

Ja się urodziłam 2800g no i jaka duża teraz jestem :) 17 wzrostu :) - małe dzieci rosną podobno duże :)
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Cobraczek, to już spore dziecko :) Jak chcesz to wyślij mi swój mail, dam ci linka do ciuszków po moich dziewczynach za grosze. Mogłabym jutro jeszcze wysłać albo w poniedziałek.
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink

Jak na ten tydzień to wg.mnie jest ok ;)
    Moja Zu donoszona, a ważyła 2750g, więc głowa do góry ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Cobraczku, będzie dobrze!
    Rodziłam w klinice... Godzinę po mnie rodziła dziewczyna w 35 tyg. (przez cc, wcześniejsze rozwiązanie z powodu zatrucia ciążowego). Córeczka ważyła 2300 g. Wyszły ze szpitala po 3 dniach :wink: Na jej miejsce przyszła dziewczyna, której rozwiązali ciążę w 36 tyg. z powodu chorych nerek synka. Tak jak pisze MrsHyde, na tym etapie dzieciątko niewiele odstaje od "terminowych" dzieci.
    Uszy do góry, trzymajcie się!
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    U nas na patologii noworodka takie dzieci były czasem dzień na obserwacji, a potem nsa noworodkowy i do domu szły. To już duże dzieci są.
  3.  permalink
    Dziekuje dziewczyny,dobrze slyszec pozytywne opinie.Jutro rano mam dwa egzaminy to przed zjazdem pojade do szpitala i sie dowiem co i jak....Jak bede wracac to juz pewnie bedzie po porodzie...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 15th 2012
     permalink

Trzymam kciuki, pocieszę Cię, że to spore dziecię jak na ten tydzień. Jak rodziłam to akurat wychodziła dziewczyna - 40 tc, chłopczyk 2500 - wyglądał super, ale jak miniaturowa laleczka :)))

Ladybird76: a tak z innej beczki to wrzucę Wam kilka zdjęć :) bo normalnie nie mogę

Lady, rany, skąd to masz?Cudne, jutro takie jajka zrobie :)
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Ja próbowałam te jajka robić i powiem, że średnio mi one wyszły, białko i tak się dołem rozlewało :tongue: Ale może to ja jestem łamaga :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Do zdjeć pewnie wycięli ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ja te jajka robilam i wyszly, warunek - trzeba w miare prosto obciac papryke; i na goracy tluszcz klasc a potem nim po wierzchu jajo wylewac, nie wyszlo takie idealne jak na foto ale dosc fajnie wygladalo
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Wczoraj sobie tu ponarzekałam, ale posta mi wcięło - widać nie dane mi było. :cry:

Poproszę o kciuki, jutro biorę się za bary z pierniczkami. Młodego nie będzie, nikt mi nad uchem nie będzie świergotał.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
  4.  permalink
    Moja szwagierka dalej na porodowce bez skurczy:shocked:Wlali w nia chyba juz morze kroplowek i nic sie nie dzieje i dalej ja faszeruja :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Peaberry: Poproszę o kciuki, jutro biorę się za bary z pierniczkami. Mł

Pea, trzymam - też się będę jutro oPIERNIczać :)))
    --
  5.  permalink
    Wreszcie...Dzwonili,ze podpisali dokumenty na cc i szykuja ja.To za jakies pol godzinki bedzie Kacperek na swiecie:))

Własnie urodzila Kacperka.Waga 2500,zaraz jedziemy z tesciowa do szpitala.Maly zdrowy dostal 10pkt:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cobraczek, daj znać, jak się urodzi. 2500 to przyzwoita waga. Moje dziewczynki obie z 36 tygodnia i obie z wagą 2330g. A teraz Natala najwyższa w klasie.
    --
  6.  permalink
    Wrocilam wlasnie ze szpitala od niej.Po narokzie jest wiec taka bardzo oslabiona,ledwo wydukala,ze ja bardzo boli to tam biegaja z kroplowkami do niej.Mlody na neonatologii w inkubatorki sie grzeje:)ale wszystko wporzadku:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny co do tych jajek to jeszcze można w sposobie z parówką, też dobre śniadanko od razu jajka i paróweczki

o tak to wygląda :) http://bronislawa70.blox.pl/2012/05/Jajko-sadzone-w-parowce-serce.html
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy u was tez tak pizdzi i gwizdzi???
    napadalo sniegu powyzej kostek, a na dodatek mocno zawiewa no i marznie wszystko na szybach, a drogi nie odsniezone bo u mnie plugi wyjezdzaja dopiero jak padac przestanie

Treść doklejona: 15.12.12 22:58
    eveke: Dziewczyny co do tych jajek to jeszcze można w sposobie z parówką, też dobre śniadanko od razu jajka i paróweczki

a to chyba z dedykacja dla TEO :)))
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    na Dolnym Śląsku odwilż :wink: na dodatek deszcz dzisiaj padał a liczyłam na zaliczenie z synkiem jarmarku wrocławskiego w ten weekend w fajnym śniegowo-zimowym klimacie :confused:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    jem dołączam się :D dolny śląsk- odwilż! w buzię miło bez mrozu , ale ta chlapa jest irytująca... no i większość dnia u nas padało...

mrshyde , a że Teo parówkowa? coś kiedyś mi myknęło przez oczy
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Eve, najlepsze jest, ze psioczylam na ten śnieg co rano jadąc do pracy a teraz topnieje i też mi nie pasuje, bo nie jest biało i "uroczo" na weekend :wink: Ale z tego co mówili w prognozie, to rozstrzał temperaturowy między Polską zachodnią a wschodnią ma być spory. Mocno mroźno u was MH?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Teo nie jest parowka, skadze znowu. Ona jest po prostu MEEEEGA fanka parowek :)

U mnie dopiero od dzisiaj prawdziwa zima jesli o snieg idzie, mrozno mamy od wtorku ale sniegiem porzadnie to dzisaij przyspoalo dopiero; temp to pikus bo tylko -3 zapowiadali ale odczuwalna to chyba z -10 bo wiatr taki ze drzwi od auta ciezko otworzyc a z brama maz wojowal zeby zamknac bo wiatr nia szarpal
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Jem , bo babie to nie dogodzisz :rolling:

śnieg zimno źle, odwilż źle, upał źle :tooth:

ja się wkurzałam , bo miałam latanie po sklepach i wnerwiał mnie ten deszcz i ta chlapa...
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    eveke: Jem , bo babie to nie dogodzisz

hyhy , racja :tooth:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Mnie się jedynie podoba, że akurat tej zimy nie muszę NIC :swingin:

nie muszę nigdzie wychodzić i zima mi nie straszna hehe, ale fakt, że klimacik by był jakby tak troszkę przyprószyło na święta
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja tej zimy musze wiele wiecej iz powinnam, cale szczescie ze do odsniezania oprocz meza rwa sie i dzieci :D
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Wiesz.. mimo wszystko nie zazdroszczę :wink: ja muszę COŚ robić, bo inaczej wpadam w jakąs deprechę i ogólnie ciężko mi się odnaleźć. Moge rzucać k... że wstaję rano i muszę iść do tej pracy ale wiem, ze to mi daje takiego powera, że coś tam się dzieje, że do czegoś tam dążę, czego nie miałam na macierzyńskim. Ciężko to wytlumaczyć, ale dla mnie mozliwośc realizacji zawodowej daje mi naprawdę sporo satysfakcji i energii na działanie w innych sferach.
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Jem zgadzam się i masz rację, ja oczywiście nie mówię , że siedzenie w domu jest takie cudowne, co to to nie :wink:
    ale skoro już nie mam wyjścia to chociaż pocieszam sie tymi pozytywami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja teraz do pracy wrocilam obolala bo w domu szmergla dostawalam, raz ze zbyt lubie to co robie a dwa zbyt duzo czasu wplywa kiepsko na moja psychike
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Mam koleżanki, które dają sobie z tym świetnie radę i w takiej niezawodowej rzeczywistości super się odnajdują. Ja nawet myślałam, że ze mną też tak będzie :wink: Chodzilam na spacerki, czytałam branżowe newsy, doszkalałam się z ang. ale i tak odżyłam dopiero po powrocie do pracy. Natury się jednak nie oszuka :wink:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    MH oj racja, u mnie zawodowo ostatnio było bardzo różnie, był etap w moim życiu , że ciągle gdzieś pracowałam, później się trochę urwało, po lic. próbowałam usilnie szukać pracy w zawodzie, ale kiepsko jakoś ...

w środę jadę bronić mgr :cool: ale studia pozostaną chyba tylko spełnioną ambicją i satysfakcją osobistą... po dzidzi chyba będzie trzeba kombinować swój biznesik :smile:

Jem dokładnie i trzeba mieć poszanowanie dla każdego, bo jedni super spełniają się zawodowo w swoim fachu, jedni kochają wielkie korporacje a inni po prostu prowadzenie domu... ludzie są przeróżni i ja strasznie nie lubię generalizowania , że ta co siedzi w domu to musi w ogóle być jakaś niespełniona...
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Dokładnie, ja myslę tak samo , najważniejsze to być w zgodzie ze sobą :thumbup:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 16th 2012
     permalink
    inspiracji swiatecznych c.d.

fs
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Dziewczyny, przyjemną, optymistyczną książkę dla mamy potrzebuję. Doradźcie, bo nie mogę nic wykombinować.
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    A ja zapytam o czytniki e-booków. Która ma? Jakie? Na co warto zwrócić uwagę?

@Karko - zapytam moją mamę, ostatnio czytała coś fajnego, Ona zawsze nowości dostaje z biblioteki, może coś poleci. odpiszę pod wieczór. Wiem, że podobała jej się biografia Urszuli Dudziak, ale to średnio optymistyczne.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    The_Fragile: Lady, rany, skąd to masz?Cudne, jutro takie jajka zrobie :)

moja architekt mi podesłała tę stronkę z FB HANDIMANIA jest rewelacyjna :)

Treść doklejona: 16.12.12 11:44
    a co do jajek to najlepiej papryczkę pokroić na maszynce wtedy równiuteńko wychodzą no i jak napisałam Mr na gorący tłuszcz dawać :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zima laczy ludzi, wszyscy mieszkancy mojego osiedla poginaja wlasnie z lopatami no a przy okazji odsniezania po raz pierwszy widzialam sasiada z domu na rogu :) swoja droga mamy nieduza dzialke i odsniezenie tego wszystkiego zajmuje ponad godzine :/
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Peaberry: zapytam o czytniki e-booków. Która ma? Jakie?

Ja mam - Kindle Touch. Teraz chyba wyszła nowsza jego wersja, czyli "Paperwhite", która ma własne podświetlenie (bo te poprzednie nie mają).
    Mam go od sierpnia i jestem zachwycona.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Peaberry: A ja zapytam o czytniki e-booków. Która ma? Jakie? Na co warto zwrócić uwagę?

zdaje mi sie ze Fiu i WOnka od jakiegos czasu tez czytniki testuja wiec mozesz je zmolestowac
    ja mialam kindla od kumpeli na kilka dni pozyczonego i to nie moja bajka, lubie jak mi strony ksiazki szeeleszcza :)
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Przyglądam się Kindle 5. To zakup dopiero na przyszły rok, ale już zaczynam zgłębiać temat.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.12.12 12:50</span>
    Mrs - zawsze możesz sobie nagrać dźwięk szelestu. Dla mnie nieoceniona jest ilość książek do pomieszczenia na czytniku. Lubię czytać kilka na raz i w perspektywie wyjazdów i podróży do pracy to jest super rozwiązanie. Nie czytam np sagi "Gra o Tron" bo książki są koszmarnie ciężkie nawet w miękkiej oprawie. :sad:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Pea ja do pracy mam chwilke, podrozowac nie podrozuje a nawet jak do wawy jedziemy to nie moge czytac bo mi sie niedorbze robi takze w domowych pieleszach kazda jedna ksiazka jest ok. Zapach, szelest stron i zasypianie z ksiazka na stoliku nocnym to jest to co lubie najbardziej ;) w sumie jakby mi ktos dal wybor i miala wybierac tablet czy czytnik to pewnie bym tablet jako bardziej nizbedny brala mimo ze mam male gowienko vaio na podoredziu.

Treść doklejona: 16.12.12 13:11
    btw - myslicie ze w TYM TEMACIE to dysortografia/dysleksja czy juz dysmozdze (choroba wymyslona przez AnneM kiedys w chwili szkolnej irytacji)
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Hyde, to się nazywa bardziej fachowo - "dysbrejnia" :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.